Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
un1ted wrote:Ako ne steti autu, zasto vrsite zamjenu EGR-a? Mislim, ako iskljucimo ekologiju? Samo nemoj rasprave o ekologiji
ne steti, cak godi, jer ne vraca smece u usis... recimo legendarne svirlove na jtd motorima upravo unisti egr koji vrac smece u usis i vremenom se sve ulijepi.
jedina negativna strana uz ekologiju jeste sto malo duze zimi treba da se ugrije motor nego ranije, ali to je neznatno...
zato kod mene šajba iznutra crna
onih obrusa 10 promijenio dok sam očistio, još alkoholom morao
a sve više zagađivača... kad sam danas prema srednjem vidio autobus, pa jebote ko tenk dimi
zatvaram ventilaciju redovno...
Sinoc sipam pun rezervoar dizela na Gazpromu na Stupu i govori meni radnik nicim izazvan da naspem par litara benzina, nece mu nista stetiti. Kaze dosao mu neki dan lik sa dzipom, trazio da mu prvo naspe 2-3l benzina pa onda do vrha dizela. Kao da procisti. "Benzin je eksplozivniji od dizela, procistit ce dizne i ostalo". Nisam ga vise mogao slusati...
cuj da procisti...mozak mu treba procistit.kakvi debili rade po tim pumpama....ja za svako pametovanje pitam sta je oktanski broj...nijedan ne zna....reko nije te sramota raditi na benzinskoj i ne znati sta je oktanski broj? odgovora nema...tisina
Odem ja juce da zamjenim ulje i filtere na meganu 1.5 dci. I tako u prici sa mehanicarom, on govori da bi trebalo svako odredjeno vrijeme da u rezervoar dodam slijedeci koktel: litar atf ulja + litar dvotaktola + aditiv za ciscenje dizna. To sve pomjesam na pola rezervoara. Kao odrzava dizne u zivotu. Nisam imao komentara na to, samo sam podigao obrve.
Pitanje za forumase: ima li to smisla i da li da mijenjam mehanicara?
preludezalude wrote:Odem ja juce da zamjenim ulje i filtere na meganu 1.5 dci. I tako u prici sa mehanicarom, on govori da bi trebalo svako odredjeno vrijeme da u rezervoar dodam slijedeci koktel: litar atf ulja + litar dvotaktola + aditiv za ciscenje dizna. To sve pomjesam na pola rezervoara. Kao odrzava dizne u zivotu. Nisam imao komentara na to, samo sam podigao obrve.
Za aditive pise u upustvu da 250ml, znaci jedna cijela bocica ide na 70 litara goriva. Tako da bi se ja pridrzavao tih uputa od proizvodjaca.
1l atf-a ide na pun rezervoar, pod uvjetom da nemas dpf ili fap filter.
preludezalude wrote:Odem ja juce da zamjenim ulje i filtere na meganu 1.5 dci. I tako u prici sa mehanicarom, on govori da bi trebalo svako odredjeno vrijeme da u rezervoar dodam slijedeci koktel: litar atf ulja + litar dvotaktola + aditiv za ciscenje dizna. To sve pomjesam na pola rezervoara. Kao odrzava dizne u zivotu. Nisam imao komentara na to, samo sam podigao obrve.
Za aditive pise u upustvu da 250ml, znaci jedna cijela bocica ide na 70 litara goriva. Tako da bi se ja pridrzavao tih uputa od proizvodjaca.
1l atf-a ide na pun rezervoar, pod uvjetom da nemas dpf ili fap filter.
Ne bih ja to mijesao...
Ne znam za atf ulje i dvotaktol, ali aditiv za ciscenje dizni svakako da treba nasuti sa vremena na vrijeme i to na pun rezervar jednu bocicu od 200-250 ml.
da je uz to naveo koru od banane,psece govno i sivu americku traku pomislio bi da je mekgajver....ovako ga slobodno pitaj na kom principu radi dizel motor,koja su 4 takta i kako rade dizne na dci motoru .ako bude znao odgovore pitaj da nije nagazio na neke mrve,a ako ne zna reci mu nek se fata lopate i krampe.
Ja ponekad u svoj dCi naspem onaj Liqui moly aditiv, cisto ono preventivno, 10 KM, nece stetit garant
A ta ulja i kokteli, moj mehanicar kaze da nema potrebe nikakve to radit
Neki dan, radnik petrola nasuo u rezervoar xsare picasso onaj radiator stop leak kuratz palac, misleci da je aditiv za benzince. Pumpa goriva, i Mnogo drugih dzidza, dizna, rezervoar, ostalo u kurcslusu. Petrol preuzeo na sebe opravku.