probaj. to ima taj štih koji tebi paše. težina, dubina, weltschmerz i toomar little wrote:
oke. probacu leftoverse.
znam ja oko cega se vrte danasnje serije, ali je problem sto je meni sve to plitko. (louie nije plitak, ali on nije cista drama, on je taj neki novi dramedy hibrid.) niko se jos nije ni usudio uraditi neku refleksiju na utjecaj tehnoloskih dostignuca i njihovih manifestacija na covjeka, tog tvog modernog kako ga gore nazivas , drustvo, institucije sistema, politike i ekonomije, drzavu. kako se svi skupa odnosimo, postavljamo i ucestvujemo u fundamentalnom pitanju danasnjice sto je redefiniranje slobode (u smislu privatnosti, to je moderni ekvivalent slobode) i kakve efekte to ima...jedini koji se takvim stvarima na profesionalan i "zahtjevan" nacin bavio je bio charlie brooker, ali black mirror je vise visual short story nego roman.
elem, tako. nek' smo se malo procakulali.
nevidjeno je zadovoljstvo vidjeti da se sedam sezona nijansirane, zanimljive, intrigantne, analiticne, odlicno odglumljene i vrlo dobro napisane drame uspjelo svesti na "o, jebo joj ja mater".
štajaznam, meni to koliko je serija duboka ne mora biti proporcionalno tome koliko je dobra. zapravo rijetko i jeste. opet meni su i ove druge dvije jako "duboke". hannibal mi ima onoliko slojeva koliko gledanja i još plus dobro izgleda i zvuči. pravi je užitak gledati ga (i leftoverse recimo) na pristojnom zvuku ili ako nema ništa bolje onda bar slušalicama. potpuno nova dimenzija gledanja!