HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#10551 Re: Odg: HS kablovska

Post by The Realist »

sarajevo_com wrote:
The Realist wrote:
sarajevo_com wrote: Trazis dodatni resiver i paket iz navedene ponude na isti i eto
Image
Znači 3,5 + cijena paketa (osim startnog), ili bez ovih 3,5 ako uzimam veći paket? Mene bi ono što bih baš volio izašlo 13,5KM (ako se se plaća 3,5 dodatno), mada i ovo od 8,5KM bi bilo podnošljivo (osnovni paket) što se kanala tiče.

No, pošto će me sve 20KM više iznositi nakon akcije (ako nas zapadne akcija), teško da ću u stratu išta uzeti. Tek ako nekada financije dozvole, ali onda ću uzeti onaj najjači duo paket, a tu dođe ionako D3 kuća u paketu.

Hvala na pomoći :thumbup:
Analogna 15KM, 1 D3 resiver start paket 3KM, 2 D3 resiver evo npr prošireni paket 10KM
Total= 28KM
Pa ne placam ponovo 15KM za analognu? Govorim o drugom TV-u, a inace me zanima ovaj Net Duo Grande Family kao paket.

PS
Pardon, sada vidim sta si mislio. Kao sto rekoh, uzro bih gornji paket i samo me zanimalo za drugi TV koliko bi kostalo.
Maharadza

#10552 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

The Realist wrote:Volio bih da neko pojasni, ali izgleda 35KM košta priključak tog recievera i onda za 3,5KM mjesečno pratiš neki odabrani paket.

Ništa, spojit ću samo analognu na drugi TV, samo što bih ja taj TV samo navečer koristio, a tu volim gledati dokumentarne programe, a nisu svi u analognoj.
Imaš D3GO (za pc, iphone ili bilo koji android telefon) u krajnjoj nuždi pa i tu možeš pratiti gotovo sve kanale koje imaš na glavnoj telki. +ako je nešto zatamnjeno preko resivera, na D3GO NIJE NIKADA - PROVJERENO.

http://www.telemach.ba/d3go/

:thumbup:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Kal El

#10553 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Benq wrote:Koliko ovdje vidim , digitalnu mozes imati na jednom tv-u , ako hoces i na drugom , kupi resiver i placat ces dodatnu pretplatu za digitalnu za taj tv.

http://pokit.org/get/?b19501cf6856be512 ... b338c1.jpg

Ako je tako , oni stvarno nisu normalni !!!!!!
Ja sam svojima ispričao za Telemach,kaže nema problema, najmanji je problem odjaviti se ;)

Jebo ga dan ako bude tako..dosad imam 3 CI Modula u kući, i šta će biti ako cigani kupe HS?

Vjerujem da će dosta korisnika odjaviti telemach i preći na jedini preostali "veći" operater, možda se BH Telecom uozbilji i poboljša usluge i sve. + novi kanali, jer ako je tako kako je sada Telemach ga može podudlati,jedino ako kad kupe totalno ne promjene cjenovnik, infrastrukturu i šta sve ne...
zlaataan

#10554 Re: HS kablovska

Post by zlaataan »

Image
Ovaj DUO NET paket ne bi bio loš kao zamjena za KID 8 (36.30 KM)
Internet je brži, cijena nešto viša, ali čini mi se da nema jeftinije ponude.
Još kad bi se računali kao novi korisnici i ovaj popust ostvarili, to bi bilo dobro.
The Realist

#10555 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kal El wrote: Ja sam svojima ispričao za Telemach,kaže nema problema, najmanji je problem odjaviti se ;)

Jebo ga dan ako bude tako..dosad imam 3 CI Modula u kući, i šta će biti ako cigani kupe HS?

Vjerujem da će dosta korisnika odjaviti telemach i preći na jedini preostali "veći" operater, možda se BH Telecom uozbilji i poboljša usluge i sve. + novi kanali, jer ako je tako kako je sada Telemach ga može podudlati,jedino ako kad kupe totalno ne promjene cjenovnik, infrastrukturu i šta sve ne...
Ne znam koliko Telecomu znači ovaj broj korisnika što se oslobađa, da bi nešto jače napravili.

Iceman je objašnjavao, programsku šemu ne mogu previše poboljšati, bez da cijene podignu, a internet ne mogu radi tehničkih uslova, tako da sumnjam da oni mogu ozbiljno tu konkurisati.
Maharadza wrote: Imaš D3GO (za pc, iphone ili bilo koji android telefon) u krajnjoj nuždi pa i tu možeš pratiti gotovo sve kanale koje imaš na glavnoj telki. +ako je nešto zatamnjeno preko resivera, na D3GO NIJE NIKADA - PROVJERENO.
http://www.telemach.ba/d3go/
:thumbup:
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Znam i to je super opcija, ali ima tu i dijete, hoću da i njoj "otključam" kanale, a Jim Jam i Baby TV su na dodatnom kanalu (iako ima par na analognoj, ali ove više gleda, ako gleda), no, veći problem je tu što bi mi trebalo na TV-u.

Stresan dan je i volimo leći na kraju i nešto neobavezno pogledati i onda samo zaspati. Opusti čovjeka. No, sada nemam ništa, pa preživljavam, nije da će me to ubiti ako ne budem imao :D.
The Realist

#10556 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

zlaataan wrote: Ovaj DUO NET paket ne bi bio loš kao zamjena za KID 8 (36.30 KM)
Još kad bi se računali kao novi korisnici i ovaj popust ostvarili, to bi bilo dobro.
Ali fali tu dosta kanala.
zlaataan

#10557 Re: HS kablovska

Post by zlaataan »

The Realist wrote:
zlaataan wrote: Ovaj DUO NET paket ne bi bio loš kao zamjena za KID 8 (36.30 KM)
Valjda je za digitalnu ovaj Start paket. On ima 106 kanala, to je valjda to 100+.
Dobijemo Sportklubove, izgubimo Arene. Dobijemo RTS1, RTS2, Prva TV, Prva TV plus, B92, a izgubimo one Pinkove. Onako na prvi pogled, manje-više to je tu negdje. Ionako većinu programa većina ljudi i ne gleda.
Analogna je zato relativno loša.
kakaljin

#10558 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

zlaataan wrote:Image
Nisi dobro vidio ovu cijenu kaja je prekrizena i ona je 59,9 KM mjesecno a ovo sto pise 38,9 KM je samo za prvih 6 mjeseci ako potpises ugovor na 24 mjeseca. Tako da ce telemach biti puno skuplji nego sto je sada HS, kada ga preuzmu. A da ne govorimo jer ce biti jedina opcija za uzimanje jer ce imati monopol. Pa ce raditi sta god hoce.
zlaataan

#10559 Re: HS kablovska

Post by zlaataan »

kakaljin wrote:
zlaataan wrote:Image
Nisi dobro vidio ovu cijenu kaja je prekrizena i ona je 59,9 KM mjesecno a ovo sto pise 38,9 KM je samo za prvih 6 mjeseci ako potpises ugovor na 24 mjeseca. Tako da ce telemach biti puno skuplji nego sto je sada HS, kada ga preuzmu. A da ne govorimo jer ce biti jedina opcija za uzimanje jer ce imati monopol. Pa ce raditi sta god hoce.
Ne taj. Ovaj prvi što je 39.9 prekriženo, a za prvih 6 mjeseci 18.9.
branimir stulic

#10560 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

NAkon iskustva koja sam imao sa MMCD mislim da cu pronaci alternativu u vidu MojaTV ili necem slicnom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10561 Re: HS kablovska

Post by pici »

CI moduli ako budu ukinuti ja se odjavljujem jebo vam resiver mater da vam jebo...
Kal El

#10562 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

pici wrote:CI moduli ako budu ukinuti ja se odjavljujem jebo vam resiver mater da vam jebo...
:thumbup: Nisam jedini :)
branimir stulic

#10563 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

Kal El wrote:
pici wrote:CI moduli ako budu ukinuti ja se odjavljujem jebo vam resiver mater da vam jebo...
:thumbup: Nisam jedini :)
:thumbup: :thumbup:
Benq

#10564 Re: HS kablovska

Post by Benq »

+1 :thumbup:

Smetljarski resiver pored ovako fine kartice :izet:
Treba kakav protest organizovat u Radnickoj protiv kupovine HS-a :twisted:
Kal El

#10565 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Ja sam za,samo javite :mrgreen:
Kal El

#10566 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Pitao na fb,ovo mi više liči ma DA nego na NE
Image
AdrianMole

#10567 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

http://teve.ba/article/18875/kabanica-pisao-hajdarevicu

Izgleda kako je priča daleko od gotove.Može se desiti da se proda samo MH company ili samo HS,a možda i ništa od toga ne bude.U svakom slučaju rješenje sigurno neće biti brzo.
dinao

#10568 HS kablovska

Post by dinao »

Ako ukinu CI module ili podignu cijene, i ja sam novi korisnik MojaTV
Last edited by dinao on 04/09/2014 10:32, edited 1 time in total.
The Realist

#10569 Re: Odg: HS kablovska

Post by The Realist »

zlaataan wrote:
The Realist wrote:
Valjda je za digitalnu ovaj Start paket. On ima 106 kanala, to je valjda to 100+.
Dobijemo Sportklubove, izgubimo Arene. Dobijemo RTS1, RTS2, Prva TV, Prva TV plus, B92, a izgubimo one Pinkove. Onako na prvi pogled, manje-više to je tu negdje. Ionako većinu programa većina ljudi i ne gleda.
Analogna je zato relativno loša.
Ma oni koje ja pratim fale, tj. dio njih, naravno. Ovi domaci mi nista ne znace. Onaj Family bez HBO-a bi meni sjeo super, ne bi toliko skuplji bio, a imao bih ono sto gledam. Mogao i bi malo sporiji net.

Ne mislim da im paket ne vrijedi taj novac (mada premalo HD kanala mi imamo opcenito), samo bi mi sada vise odgovaralo da mogu to podijeliti i manje platiti.

A vas par koji bi radi modula odjavili, pa ni Moja TV nema, nije da imate opciju neku. Jedino ovdje slabije pakete uzimati, da manje zarade.
The Realist

#10570 Re: Odg: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:http://teve.ba/article/18875/kabanica-pisao-hajdarevicu

Izgleda kako je priča daleko od gotove.Može se desiti da se proda samo MH company ili samo HS,a možda i ništa od toga ne bude.U svakom slučaju rješenje sigurno neće biti brzo.
Bit ce veselo. Ali velika je ovo cijena, a ovi navodno imaju dobit od 4mio KM, Telemach treba vratiti 46mio ako ih kupi. Tu ce ili srezati dobro troskove, ili poskupiti nama sve, ili i jedno i drugo.
chakany

#10571 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:

Bit ce veselo. Ali velika je ovo cijena, a ovi navodno imaju dobit od 4mio KM, Telemach treba vratiti 46mio ako ih kupi. Tu ce ili srezati dobro troskove, ili poskupiti nama sve, ili i jedno i drugo.
Ovdje se više ne zna ko koga :lol:
Sad mi je jasno zašto nema ELTE u ponudi, čika Enes šutnuo.
kemox

#10572 Re: HS kablovska

Post by kemox »

chakany wrote:
The Realist wrote:

Ovdje se više ne zna ko koga :lol:
Sad mi je jasno zašto nema ELTE u ponudi, čika Enes šutnuo.
Počelo je sexanje Prvo sa ELTE pa sa Arena Sport 3 HD čekomo slijedeće... a mi sve plaćamo
Benq

#10573 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ali zato retardiranih Pinkova koliko hoces... Da se malo posvete ozbiljnim programima i porade na kvaliteti signala , ne bi im niko bio ni do koljena...
chakany

#10574 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Benq wrote:Ali zato retardiranih Pinkova koliko hoces... Da se malo posvete ozbiljnim programima i porade na kvaliteti signala , ne bi im niko bio ni do koljena...
Slažem se, meni je iskreno muka od PIMKIĆA, stvarno ih je previše, zauzimaju 1/5 cjelokupne digitalne ponude.
Umjesto da se frekvencije popune nekim kvalitetnijim programima, jer se stalno govori kako su ograničeni sa frekvencijama, oni nama PIMKIĆE besplatne uvode.
Bio sam u početku zadovoljan sa uvođenjem pomenutih kanala, ali sad mi se povrača kad vidim da ih još uvode.
MOSALJOZE

#10575 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Pa bolje imati 2 kvalitetna programa,nego 10 pinkovih.
Locked