SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
gurabija78
#10551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da je srece, murija bi stajala na svakom prosirenju, sa dugim cijevima, ali ne samo da bi naplacivala kazne onima sto nisu dali zmigavac kad su ulazili u raskrsnicu, nego da bi majmunima koji su predmet teme otimali aute i vozacke dozvole....
- novi.dan.nova.nafaka
#10552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Trenutno korisnika/ca: Ado88, Frooteky, Ghibli, glockov kolac, gol-man, gurabija78, Jingo, junkers, koma, mahalaš, Master.DKP, novi.dan.nova.nafaka, okean, winnie, YaSSal, Zavatoni i 89 gostiju.
Samo su teme o Džeki kad igra City a Džekson daje 4 gola posjećenije od ove trenutno. To bi valjda trebalo značiti našoj vrloj vlasti da se nešto pod hitno učini...
Samo su teme o Džeki kad igra City a Džekson daje 4 gola posjećenije od ove trenutno. To bi valjda trebalo značiti našoj vrloj vlasti da se nešto pod hitno učini...
-
Ado88
#10553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A sta ocekujes, da se neko brine zbog tamo neke nesrece gdje je neko poginuo?novi.dan.nova.nafaka wrote:Trenutno korisnika/ca: Ado88, Frooteky, Ghibli, glockov kolac, gol-man, gurabija78, Jingo, junkers, koma, mahalaš, Master.DKP, novi.dan.nova.nafaka, okean, winnie, YaSSal, Zavatoni i 89 gostiju.
Ma daj.
Takva smo sorta da bi se brinuli samo da je neko nas ucestvovao u toj nesreci, a ovako, ma koga je briga za druge.
- rimac
#10554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Amin!gurabija78 wrote:policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
-
YaSSaL
#10555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tu su oni, kad ja zaustavim auto gdje ne treba, s neba padnu odmah pred mene...gurabija78 wrote:da je srece, murija bi stajala na svakom prosirenju, sa dugim cijevima, ali ne samo da bi naplacivala kazne onima sto nisu dali zmigavac kad su ulazili u raskrsnicu, nego da bi majmunima koji su predmet teme otimali aute i vozacke dozvole....
I hajd sto mi pisu kaznu, nemam nista protiv toga, svjesno sam parkiranjem u zabrani sebi uzeo pare iz dzepa, ali sto mi takvo predavanje drze i takvim tonom, neko bi pomislio da sam upravo izvrsio tesko kriminalno djelo ili ubistvo...
- mrtva kokoš
#10556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nikada mi necemo imati americku policiju (jedna od rijetkih stvari kod njih koja mi se svidja), ovdje kod nas policija zaustavlja samo da bi sebi namirila kredit posto im plate nisu dovoljne, kriju se po zbunju iza bendera i sta ti ja znam i pucaju kazne onima koji 5-10km/h prekorace brzinu, zaborave upaliti svjetla i sl. uglavnom rade ono sto ne bi trebali da rade.gurabija78 wrote:da je srece, murija bi stajala na svakom prosirenju, sa dugim cijevima, ali ne samo da bi naplacivala kazne onima sto nisu dali zmigavac kad su ulazili u raskrsnicu, nego da bi majmunima koji su predmet teme otimali aute i vozacke dozvole....
- cappy_tempo
#10557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.facebook.com/profile.php?id=1570569752
valjda je ovo jedan od junaka. slike same govore i ajde crasy junacino jel ti treba vise dokaza od pojedinih slika da mu kicmu slomijete ili ces opet reci kako nije do vas nego do suda?
kad vidim kakav je zelim mu sporu i bolnu smrt. oni sto se skupljaju na stupu kod podvoznjaka voze street race koji je legalno organizovan i znaju nekad proletiti gradom da se ne lazemo ali to je ono prva,druga i pusti gas jer su ljudi skontali da nije vrijedno ni njihovog zivota niti tudjeg,a uostalom treba se znati i trkati ali eto danas su svi trkaci familije im se sjetim.
ja se izvinjavam na psovanju ali ne moze vise,svaki dan il upucan il zboden il pogino u sudaru. nek se svi redom nose u neku stvar od ovih "mangupa" pa do komplet drzave.
valjda je ovo jedan od junaka. slike same govore i ajde crasy junacino jel ti treba vise dokaza od pojedinih slika da mu kicmu slomijete ili ces opet reci kako nije do vas nego do suda?
ja se izvinjavam na psovanju ali ne moze vise,svaki dan il upucan il zboden il pogino u sudaru. nek se svi redom nose u neku stvar od ovih "mangupa" pa do komplet drzave.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#10558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisi u pravu, masa ovih trkaca ima bezbroj kazni, oduzetih automobila i zaustavljanja policije ali ne moze ga policija strpati u zatvor. Kad ovdje covjek napise da nama treba Titina policija koja prvo udara pa onda prica dignu se raznorazni zastitnici demokratije, kad nasa policije uzme pa razbije po kojeg fasisticki nastrojenog navijaca, narkomana ili kriminalca opet se demokrate busaju u prsa i bune, kad policija pocne silom da rjesava probleme u gradu kao sto su recimo bili na stadionu Kosevo svi su krivi samo ne izgrednici, kad policija upadne kod jednog od vodecih krimanalaca u Sarajevu i primjeni silu odmah bude suspendovana do kraja zivota.....e pa gospodo u tom slucaju nije kriva policija nego zakon koji ne stiti njihov rad nego stiti rad onih koji su protiv zakona i u tom slucaju nije kriva policija nego sistem.gurabija78 wrote:policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
-
ifbbpro
#10559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovo sa trkacima postaje alarmantno, poubijase sav neduzan i normalan narod. 
-
ifbbpro
#10560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne gledam ja dzaba lijevo - desno kada se uvece ukljucujem na glavnu, znam da budale svako malo prolaze kroz crveno..
-
Cafe Camargue
#10561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nema potrebe da ih izbjegava, vozi auto na stranim tablicama (čitaj: kamere mu ne mogu ništa)Zavatoni wrote:A možda je trkač izbjegavao senzore kamere, tako što je išao u traku za odvajanje prema RTV-u. Sam vidio da to rade. Kako je bilo crveno, to znači da je ovom iz luna-parka bilo zeleno. I to je to... Naravno, samo nagađam.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#10562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A da je tacno ovo sto pisem za policiju lako je provjeriti samo ako se malo detaljnije pregleda ovaj forum i malo progugla:
Vozač prikupio 204 saobraćajna prekršaja
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090623044
Dva vozača sa 157 evidentiranih prekršaja:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090721050
U 24 sata uručen 221 prekršajni nalog:
http://www.sutra.ba/novost/27623/U-24-s ... ajni-nalog
Sarajevo: Čak 283 prekršaja u saobraćaju:
03.09.2011
KONTROLA SAOBRAĆAJA
U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 563 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 75 vozača.
Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri lica bez položenog vozačkog ispita, kao i tri lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo
Dakle nikako ne moze biti do policije!
03.09.2011
KONTROLA SAOBRAĆAJA
U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 563 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 75 vozača.
Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri lica bez položenog vozačkog ispita, kao i tri lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo
-
gurabija78
#10563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
u pravu si da je i do sistema! u pravu si i za demokrate i propagatore ljudskih prava, trazili smo, evo nam ga! nabijem i njih, da prostite!hrasno38 wrote:Nisi u pravu, masa ovih trkaca ima bezbroj kazni, oduzetih automobila i zaustavljanja policije ali ne moze ga policija strpati u zatvor. Kad ovdje covjek napise da nama treba Titina policija koja prvo udara pa onda prica dignu se raznorazni zastitnici demokratije, kad nasa policije uzme pa razbije po kojeg fasisticki nastrojenog navijaca, narkomana ili kriminalca opet se demokrate busaju u prsa i bune, kad policija pocne silom da rjesava probleme u gradu kao sto su recimo bili na stadionu Kosevo svi su krivi samo ne izgrednici, kad policija upadne kod jednog od vodecih krimanalaca u Sarajevu i primjeni silu odmah bude suspendovana do kraja zivota.....e pa gospodo u tom slucaju nije kriva policija nego zakon koji ne stiti njihov rad nego stiti rad onih koji su protiv zakona i u tom slucaju nije kriva policija nego sistem.gurabija78 wrote:policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
ali s druge strane otkud kapaciteti policiji da kupe kazne od sitne buranije koja vrsi prekrsaje tipa nedavanje zmigavca, pogresno parkiranje i sl. a nema ih na prosirenjima po glavnoj ulici da prate trkace? koliko vidim na ulicama, voze prilicno dobre aute, imaju i golfa V benzinca od 150 KS, vjerovanto mahsuzije kupljenog za pracenje.... sto se malo ne aktiviraju? lakse je upratit nekog ko vjerovatno slucajno napravi prekrsaj prekoracenjem od 10-15 km/h.... i naribati ga ko d aje ratni zlocinac....
a sumnjam da bi iko od trkaca ostao hladan na to da ga zaustavi murija sa fantomkama na glavi i dugim cijevima, i da ga malo provozaju do stanice, makar mu i dlaka sa glave ne falila.... pa da se to malo medijski poprati.... pa da vidimo ko ce stisnut gas, znajuci da su iza coska likovi sa dugim cijevima....
-
gurabija78
#10564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nazalost....Splinter wrote:nikada mi necemo imati americku policiju (jedna od rijetkih stvari kod njih koja mi se svidja), ovdje kod nas policija zaustavlja samo da bi sebi namirila kredit posto im plate nisu dovoljne, kriju se po zbunju iza bendera i sta ti ja znam i pucaju kazne onima koji 5-10km/h prekorace brzinu, zaborave upaliti svjetla i sl. uglavnom rade ono sto ne bi trebali da rade.gurabija78 wrote:da je srece, murija bi stajala na svakom prosirenju, sa dugim cijevima, ali ne samo da bi naplacivala kazne onima sto nisu dali zmigavac kad su ulazili u raskrsnicu, nego da bi majmunima koji su predmet teme otimali aute i vozacke dozvole....
-
gurabija78
#10565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dobro, eto nije do policije, do zakona je, treba mijenjati zakon! sto se mene tice, svako prekoracenje brzine u naseljenom mjestu preko odredjenog nivoa, treba smatrati pokusajem ubistva sa predumisljajem! na kraju, okolnosti sredinu natjeraju na radikalne mjere tipa uvidjenje vanrednog stanja, pa se i ovakvi zakoni mogu progurati... ah, da, ako postoji volja.....hrasno38 wrote:A da je tacno ovo sto pisem za policiju lako je provjeriti samo ako se malo detaljnije pregleda ovaj forum i malo progugla:
03.09.2011
KONTROLA SAOBRAĆAJA
- karanana
#10566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ko je zaduzen za izmjene zakona?
- kokuz_sa
#10567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
parlamentkaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
tj stranke predlazu zakone parlamentu koje on usvaja ili ne usvaja
- sharafce
#10568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jadni momak, dosao da zaradi hljeba, pa kako završi. Nek mu je laka crna zemlja 
Bijesna sam, znači budi oprezan koliko hoćeš, uvijek ti neka kamikaza može ugroziti život. Još im postavljaju obilježja, dođe mi da onaj kod televizije nogom napucam, halo ba, na livadu pa se ganjaj, usli u saobraćaj pa liječe komplekse iz porodice...uhhhhh
Bijesna sam, znači budi oprezan koliko hoćeš, uvijek ti neka kamikaza može ugroziti život. Još im postavljaju obilježja, dođe mi da onaj kod televizije nogom napucam, halo ba, na livadu pa se ganjaj, usli u saobraćaj pa liječe komplekse iz porodice...uhhhhh
- mrtva kokoš
#10569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
oni sto sjede u parlamentarnim klupama, dovoljno je da se predlozi odredjeni zakon ili izmjene od strane odredjene partije, onda on ide parlamentarno razmatranje, za ili protiv i eto ga zakon, krajnje jednostavno...karanana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
-
gurabija78
#10570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
onaj 16V? fakat...sharafce wrote:Jadni momak, dosao da zaradi hljeba, pa kako završi. Nek mu je laka crna zemlja
da bog sacuva....
-
VjecitiStudent
#10571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ministri pravde u Federaciji i Kantonu su iz SDP-akaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
-
gurabija78
#10572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta ti sad tacno hoces da kazes? da trebamo sacekati slijedece izbore pa da glasamo za SDA?VjecitiStudent wrote:Ministri pravde u Federaciji i Kantonu su iz SDP-akaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
-
VjecitiStudent
#10573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne, vec samo napisah adresu trenutno odgovornu za pravljenje stvarnih promjena u ovoj oblasti.gurabija78 wrote:sta ti sad tacno hoces da kazes? da trebamo sacekati slijedece izbore pa da glasamo za SDA?VjecitiStudent wrote:Ministri pravde u Federaciji i Kantonu su iz SDP-akaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
- sharafce
#10574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.
-
VjecitiStudent
#10575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jasta, medjunarodne sile tame obucavaju vozace kamikaze i salju ih na nevine gradjane Sarajeva.sharafce wrote:Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.