Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Wind

#10551 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Pa jedino da zenu na guvernalu stavim... :lol:

Ja malo kasnije, kad uhvatim vremena. Sretno!
holowey

#10552 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Wind wrote:Pa jedino da zenu na guvernalu stavim... :lol:

Ja malo kasnije, kad uhvatim vremena. Sretno!
imas opravdanje :D :thumbup:
amir79

#10553 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

i meni je šljunak u okuci došao glave, proklizavanje, pad, nije mi se otkopčao spd na desnoj nozi, biciklo mi se uvrnulo oko noge, rezultat lom potkoljenice, lom kostiju skočnog zgloba, 7 sedmica gipsa, 2 mjeseca fizikalne
quarterback wrote:

preteknem jedno auto koje je sporo islo pa onda jednog cestovnjaka i kako sam uzivao u brzom spustu nisam dovoljno kocio na S krivini koja je bila ispred, dobro sam usao u krivinu ali nisam izasao - u srednjem dijelu isao prebrzo, kasno poceo kociti, naletio na sljunak sa ceste i zabio se sa ja mislim oko 30 na sat pravo u zid

sreca uskoro je stigao prijatelj sa kojim sam vozio i spremio me u bolnicu, tamo rentgen ruke, ciscenje rana i previjanje, busenje noktiju da krv moze izaci, pa u dom zdravlja vrazova na anti tetanus, nakon toga jedno 2 sedmice skoro samo lezao, ruka u losem stanju, prsti natekli, desna strana sastrugana, rebra, noga, kuk, boli kad udahnem, djevojka mi pomagala da se obucem i kupala me... katastrofa... nakon toga fizikalna terapija 15 dana (al sta ti je biciklista, vec nakon par dana fizikalne poceo ici biciklom u dom zdravlja na vjezbe :D ) , prosla su 3 mjeseca i jos uvijek ne mogu prstima da pomjeram kako treba, cekam da mi jos nokat koji je otpao od udara naraste...

radi toga cuvajte se drugari i pamet u glavu, opustimo se, ponese nas a biciklizam nije ni najmanje bezazlen sport, glava se gubi samo tako...

Image
Image
quarterback

#10554 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

amir79 wrote:i meni je šljunak u okuci došao glave, proklizavanje, pad, nije mi se otkopčao spd na desnoj nozi, biciklo mi se uvrnulo oko noge, rezultat lom potkoljenice, lom kostiju skočnog zgloba, 7 sedmica gipsa, 2 mjeseca fizikalne
nadam se da je to sve iza nas, ja jedva cekam pedalu
amir79

#10555 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

quarterback wrote:
amir79 wrote:i meni je šljunak u okuci došao glave, proklizavanje, pad, nije mi se otkopčao spd na desnoj nozi, biciklo mi se uvrnulo oko noge, rezultat lom potkoljenice, lom kostiju skočnog zgloba, 7 sedmica gipsa, 2 mjeseca fizikalne
Nema povlacenja, nema predaje...

I obavezna primjena negative aksceleracije prije ulaska u krivinu :)
quarterback

#10556 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

amir79 wrote:
quarterback wrote:
Nema povlacenja, nema predaje...

I obavezna primjena negative aksceleracije prije ulaska u krivinu :)
ma jednom biciklista uvijek biciklista, nista me nece sprijeciti

brz oporavak ti zelim ! :thumbup:
amir79

#10557 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

quarterback wrote:.
hvala, oporavljam se, i vec sam na biciklu, samo sam zahrđo ko lanac na kinezu.

nego zna li ko gdje ima u sarajevu kupiti vanjske gume 27.5, ali za asfalta, bez krampona???
mco

#10558 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mco »

Vidi u capriolu bile su Rubena 27,5" bar dva modela tipa slik nazovi i BL posto ovi u SA su slabi sa izborom jos nije krenula sezona svi cekaju proljece...
Manager19sa

#10559 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Manager19sa »

Preporuka za neko biciklo u radnjama izmedju 150 i 250 KM, za gradske voznje, nista spektakularno ?

Da li je neko imao iskustva sa biciklima DHS u Domodu ?
zippoo87

#10560 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

Manager19sa wrote:Preporuka za neko biciklo u radnjama izmedju 150 i 250 KM, za gradske voznje, nista spektakularno ?

za te pare neces naci nista da je iole solidno
uzmi polovno za te pare,krece proljece,sada ce krenuti prodaja ovi uvoznih
malwarebyte

#10561 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:30, edited 1 time in total.
quarterback

#10562 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

koliko sam vidio vecina ima na torentima

http://www.active.com/cycling/articles/ ... icycling__
quarterback

#10563 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

malwarebyte wrote:Ima li neka radnja da uzima polovna stara bicikla (staro 2 godine), i uz nadoplatu da se uzme neko bolje ?
Prije 2godine uzmem Polar Apache, i vrijeme je da od ove sezone pređem na nešto ozbiljnije, jer šta je sve prošao ovaj apache čudi me da ima išta na njemu da radi
koliko znam ne, takvi aranzmani su se prije mogli praviti sa doktorom ali se doktor odavno ne bavi bajkovima, osim za svoju dusu
quarterback

#10564 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Manager19sa wrote:Preporuka za neko biciklo u radnjama izmedju 150 i 250 KM, za gradske voznje, nista spektakularno ?

ovako kako je rekao zippoo
amir79

#10565 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

vozil se...?
holowey

#10566 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

malwarebyte

#10567 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by malwarebyte »

---
quarterback

#10568 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

amir79 wrote:vozil se...?
da
Image
quarterback

#10569 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

malwarebyte wrote:Iskusniji forumaši, šta uzeti ?

http://www.olx.ba/artikal/20886379/scot ... -650-disk/
http://www.olx.ba/artikal/20871439/bicikl-centurion/
http://www.olx.ba/artikal/20882618/bici ... lanche-gt/
http://www.olx.ba/artikal/20882770/bici ... ondale-29/

ili neki drugi do max 500 KM

Ja sam bacio oko na ovog Cannondale, ali ako i vi imate kakvu prepruku

- svako ima svoje preferencije u smislu brenda jer misli da je to bolje nego nesto drugo

- nije svako od nas gradjen isto, neko ima duze noge, neko duze ruke, radi toga nekima od nas lezi gt, nekima scott, nekima nesto drugo tako da bilo kakva preporuka jedne osobe, nista ne (bi trebala da) znaci drugoj osobi jer se razlikujemo, a tvoj osjecaj nekog bicikla je ubjedljivo najbitniji elemenat kod kupovine

- i sam mozes uporediti pakete opreme tako sto pogledas klasifikaciju po netu

- i kad to sve zakljucis, odas da vidis bajk, sjednes na njega i vidis da lanac preskace sto ti je trosak od potencijalno jos 100-150 KM radi cega odustanes od tog bajka i na kraju kupis drugi

nije mi cilj da ti pametujem nego samo da pokazem besmislenost ovakvih pitanja s obzirom da ce ista sada postati svakodnevna kako proljece dolazi
malwarebyte

#10570 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by malwarebyte »

---
quarterback

#10571 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

malwarebyte wrote:.
vjeruj da je jedini ali zaista jedini bitan faktor na kraju - kako se ti osjecas na biciklu

ja sam nekad prije imao specialized hardrock s tim da je on tada bio dno njihove ponude, ne zanm da li je sada
nov je bio 515 KM

i ja kupim taj bajk i savrseno zadovoljan, ono kad ti bajk savrseno "sjedne", osjecas se na njemu svemirski

nakon pola godine drug prodavao trek 6600, PUNO bolji bajk, PUNO bolja oprema, lockout na daljinski bla bla ovo ono i zine guzica, prodam hard rocka i kupim taj

vozio sam ga oko pola godine, pa to je bilo pravo mucenje, kad ti nesto ne lezi, sjednem na bajk - nije mi to - to, sve me zivo nervira...

ubrzo potom ga prodam i kupim polovan ovaj stumpjumper sa gornje slike

kupim bajk, savrsenstvo, nije proslo par mjeseci, lanac, nabe, botom bracket, kocnice, amortizer ... za godinu dana sam preko 800 KM dao na servis... pukne unutrasnja prvi put, skinem, nadjem 7 (SEDAM!) zakrpi na njoj ... mijenjaj sve, unutrasnje i vanjske, itd itd itd...

i radi toga sam ti pisao gore zasto je bitno kako se ti osjecas i zasto je bitno da se sjedne bajk, dobro pregleda (ja ovog stumpjumpera nisam pregledao jer sam jako vjerovao momku preko kojeg sam ga kupio, a i da sam pregledao tada nisam nesto puno znao) i tek onda donese odluka

i danas vozim tog stumpjumpera, mislio sam uzimati fulku specialized ali sam odustao radi upravo ovog gornjeg iskustva sa servisima, strah me da opet ne "naletim"

znaci kupuj samo ono sto se tebi svidja, nema veze oprema, nema veze nista, ako je tebi lijepo, ako tebi bajk lezi, to sto drugi mozda ima vise opreme za iste pare - ne znaci nista, ako ces biti nesretan i obavezno dobro pregledati bajk ili jos bolje odvesti ga nekome ko je dobar serviser, ako ima mogucnosti
dosada_ziva

#10572 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dosada_ziva »

quarterback wrote:
malwarebyte wrote:.
vjeruj da je jedini ali zaista jedini bitan faktor na kraju - kako se ti osjecas na biciklu

ja sam nekad prije imao specialized hardrock s tim da je on tada bio dno njihove ponude, ne zanm da li je sada
nov je bio 515 KM

i ja kupim taj bajk i savrseno zadovoljan, ono kad ti bajk savrseno "sjedne", osjecas se na njemu svemirski

nakon pola godine drug prodavao trek 6600, PUNO bolji bajk, PUNO bolja oprema, lockout na daljinski bla bla ovo ono i zine guzica, prodam hard rocka i kupim taj

vozio sam ga oko pola godine, pa to je bilo pravo mucenje, kad ti nesto ne lezi, sjednem na bajk - nije mi to - to, sve me zivo nervira...

ubrzo potom ga prodam i kupim polovan ovaj stumpjumper sa gornje slike

kupim bajk, savrsenstvo, nije proslo par mjeseci, lanac, nabe, botom bracket, kocnice, amortizer ... za godinu dana sam preko 800 KM dao na servis... pukne unutrasnja prvi put, skinem, nadjem 7 (SEDAM!) zakrpi na njoj ... mijenjaj sve, unutrasnje i vanjske, itd itd itd...

i radi toga sam ti pisao gore zasto je bitno kako se ti osjecas i zasto je bitno da se sjedne bajk, dobro pregleda (ja ovog stumpjumpera nisam pregledao jer sam jako vjerovao momku preko kojeg sam ga kupio, a i da sam pregledao tada nisam nesto puno znao) i tek onda donese odluka

i danas vozim tog stumpjumpera, mislio sam uzimati fulku specialized ali sam odustao radi upravo ovog gornjeg iskustva sa servisima, strah me da opet ne "naletim"

znaci kupuj samo ono sto se tebi svidja, nema veze oprema, nema veze nista, ako je tebi lijepo, ako tebi bajk lezi, to sto drugi mozda ima vise opreme za iste pare - ne znaci nista, ako ces biti nesretan i obavezno dobro pregledati bajk ili jos bolje odvesti ga nekome ko je dobar serviser, ako ima mogucnosti
jako dobar komentar :)

ja vozam GT, i dobro me slusa, ne kvari se, jos me nije izdao. Mislio sam kupit nekog trek-a, al kad sam procitao ovo boldirano, sumnjam da cu :)
quarterback

#10573 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dosada_ziva wrote:jako dobar komentar :)

ja vozam GT, i dobro me slusa, ne kvari se, jos me nije izdao. Mislio sam kupit nekog trek-a, al kad sam procitao ovo boldirano, sumnjam da cu :)
hvala ti, moj prvi mtb je bio gt outpost, danas ga vise ne prave, to je bio najjeftiniji gt,
nemoj radi ovoga sto sam napisao izbjegavati treka, ja sam napisao da meni ne odgovara,
mozda ce tebi odgovarati, stvar je naprosto u geometriji bajka, nekome lezi jedan, nekome drugi,
probaj pa vidi

lp !
dosada_ziva

#10574 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dosada_ziva »

quarterback wrote:
dosada_ziva wrote:jako dobar komentar :)

hvala ti, moj prvi mtb je bio gt outpost, danas ga vise ne prave, to je bio najjeftiniji gt,
nemoj radi ovoga sto sam napisao izbjegavati treka, ja sam napisao da meni ne odgovara,
mozda ce tebi odgovarati, stvar je naprosto u geometriji bajka, nekome lezi jedan, nekome drugi,
probaj pa vidi

lp !
ne mislio zbog toga, nego dok me slusa i lezi mi, nema potrebe za drugim. A treka cemo kupit, nekad :-D
dadoka84

#10575 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Tako sam ja naletio na jednog marin-a prelijep bajk al meni uzasna geometrija... Sad vozim gt aggressor ali je samo ram njegov. Sve dijelove sam probrao sebi i super mi odgovara.
Post Reply