Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑13/10/2022 11:23
Ma mi smo stoka kojoj bez kazne ne mozes nista. Juce sjedim na kafi na dobrinji 5 kad iz nove zgrade neko baci kseu sa smecem, pravo na livadu... gleda me dijete moje, ne moze da vjeruje, ne ide joj u glavu da to postoji.. e isti ti sto bacaju smece parkiraju na sred ceste, jebu narod kako hoce gdje hcoe, jer im se moze.. a da placa kazne, kurko bi moj ista od toga radio.
stoka mrtva dole zivi u vecini slučajeva ja sjedio dole u partnersu ljetos dobio okrajak od hljeba u glavu i to jos lola ga izbacio kroz prozor od sobe
skrbavi-admin wrote: ↑13/10/2022 11:09
treba i malo mozak ukljucit ali ne samo u 1 smijeru.... ja kao pjesak ne bih cekao 2 minuta semafor ako nema auta u dolazu na cesti, jednostavno je debilno gubljenje vremena.....neces ga pretrcavat k u pinkpanteru.....
bio sam svjedokom jednog semafora 10 minuta crveno bilo, ali glavna dzada u pitanju pa razumijem, cak ugadio motor,docim mislim da semafore treba mrezno povezat na nacin da senzori detektuju protok, i da jedna zajednica inzenjerima organizuje trijazu saobracaja senzorima, mreznim povezivanjem i odgovarajucim algoritmima.....
Pogledaj prve dvije slike: auta stoje na zelenom dok pješaci prelaze na crveno.
skrbavi-admin wrote: ↑13/10/2022 11:09
treba i malo mozak ukljucit ali ne samo u 1 smijeru.... ja kao pjesak ne bih cekao 2 minuta semafor ako nema auta u dolazu na cesti, jednostavno je debilno gubljenje vremena.....neces ga pretrcavat k u pinkpanteru.....
bio sam svjedokom jednog semafora 10 minuta crveno bilo, ali glavna dzada u pitanju pa razumijem, cak ugadio motor,docim mislim da semafore treba mrezno povezat na nacin da senzori detektuju protok, i da jedna zajednica inzenjerima organizuje trijazu saobracaja senzorima, mreznim povezivanjem i odgovarajucim algoritmima.....
Pogledaj prve dvije slike: auta stoje na zelenom dok pješaci prelaze na crveno.
pogledaj sta sam ja napisao u 2 smijera razmisljat / ja sam tu sliku vidio / to je jedna strana medalje.... a to je da imamo puno degenerika inace ne bi doso stranac da ti sarne potpisom podjelu drzave od koje prima platu..... moj komentar se odnosio na uslov kada semaforizacija qrtzu ne valja.....
Black swan wrote: ↑13/10/2022 11:25
bacanje sa zgrade nisam vidio čuo od 1996
ala je tad bilo bombi noću pogotovo hahaha kad krenu s 15 bacat
Ja dok sam radio u Hrasnom u Mediamarketu, skoro svaku noć je neko nešto bacao sa prozora na trotoar ispred radnje.
Vrhunac je bio pun tetrapak mlijeka, 'em je roknulo k'o bomba, 'em su okupali mlijekom sve portale (kafić Arabeska, Houdiny, Mediamarket, Pizzerija ona)
Nije BiH, Austrija ali naš covjek, pogledajte štetu a on prosao samo sa puknucem ligamenata a djevojka mu,koja je vozila, teske ozljede prsnog koša ali van zivotne opasnosti. Sad usporedit sa stetom na ovim vozilima po Hercegovinu gdje narod gine. https://www.klix.ba/sport/nogomet/objav ... /221013069
Bobi wrote: ↑13/10/2022 14:01
Nije BiH, Austrija ali naš covjek, pogledajte štetu a on prosao samo sa puknucem ligamenata a djevojka mu,koja je vozila, teske ozljede prsnog koša ali van zivotne opasnosti. Sad usporedit sa stetom na ovim vozilima po Hercegovinu gdje narod gine.
tramvajtrojka wrote: ↑13/10/2022 11:55
stoka mrtva dole zivi u vecini slučajeva ja sjedio dole u partnersu ljetos dobio okrajak od hljeba u glavu i to jos lola ga izbacio kroz prozor od sobe
Black swan wrote: ↑13/10/2022 11:25
bacanje sa zgrade nisam vidio čuo od 1996
ala je tad bilo bombi noću pogotovo hahaha kad krenu s 15 bacat
Ja dok sam radio u Hrasnom u Mediamarketu, skoro svaku noć je neko nešto bacao sa prozora na trotoar ispred radnje.
Vrhunac je bio pun tetrapak mlijeka, 'em je roknulo k'o bomba, 'em su okupali mlijekom sve portale (kafić Arabeska, Houdiny, Mediamarket, Pizzerija ona)
Upravo tako. Nije se ni švabo a ni francuz rodio naučen, nego bole evrići
Ja se nisam rodio naučen, ali su me moji naučili (ne zbog evrića), a i ja sam naučio svoje.
Od saobraćajne kulture, do kulture življenja.
Zato sto ste civilizirani, odgojeni i svjesni ste svog ponasanja zato te je imao ko nauciti(prenijelo se sa roditelja na dijete).
Ostalo ko sa lanca pusteno pa moras ga vaspitavat silom jer za drugo ne zna. Kako ce znati kad mu je domet u odgoju bio ,"pusti djoote nek se igroo"...
Vrijeme kad ljudi idu na posao. Ne bih rekao da je trkač, prije da je od onih koji ne paze, tipkaju, gledaju u stranu itsl.
Mada, ni pješaci nisu ništa bolji. Prelaze svuda osim na pješačkom (naročito po manjim gradovima), ne provjeravaju mogu li preći, iskoči ti na par metara pa se ti snalazi itd.
Dodaj tome da je (sudeći o fotografiji) ovaj vjerovatno vozio preko ograničenja pa nije imao vremena reagovati sve i da je pazi i imaš nesreću.
Kao vozač se uvijek bojim pješaka koji iskaču kad bez glave ne misleći mogu li ja uopšte stati da ga propustim iako sam uvijek 100% koncentrisan na vožnju i pazim na sve. Kao pješak ne izlazim na cestu ako nisam 100% siguran da me svi propuštaju jer mi ne koristi to što je vozač kriv ako završim u bolnici ili pod zemljom.
Jedno jutro na Visnjiku, baba sa cekerima, fino pogleda prema meni i u stilu, ko te jebe, krenu preko ceste. Njoj ocigledno nije do zivota. A ti koci i suti ako ti nije do svadje i sukoba.
Ne trebam pominjati da je bilo auto i iz drugog smjera koje je takodje moralo kociti zbog samoubice na cesti.
Jutros kod Mujanića tikva staje na brzoj cesti da bi pustila lika da se uključi sa parkinga kod mesare.
Iako ima P nazad, zaista mi nije jasno kako dođe na tu ideju da stane?!