Sirija

Locked
Herr Flick

#10551 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

arman1 wrote:
Herr Flick wrote::lol: :lol: :lol:

:sad: :sad: :sad: :sad:

Momak sa istetoviranim AMELA i F.K.Č na lijevoj ruci, i nekkakvim cvjetom na desnoj cjevanici više nije među nama.
Identifikacija nemoguća. Zaginuo na nekakvom improviziranom oklopnjaku
Ako ko poznaje osobu s ovim potpisom nek javi familiji.
Brojke više namaju smisla. Aferim gospodarima svih ratova.
Jel to jos jedan našao "džennet"
RodneyMcKay

#10552 Re: Sirija

Post by RodneyMcKay »

Saxtrol wrote:
udrch wrote: podatak je netačan, ali nisam ga ni provjeravao, jer mi je odnekle u glavi da je on prvi put došao na vlast 2004. godine, ali poenta je bila da sam htio reći za njega da nije doveden od zapadnih sila na vlast kao njegov otac što bi valjda trebalo biti pozitivno, a ne neki crv koji ti ruši koncepciju..
11. septembar sam spomenuo kao prekretnicu nakon koje Zapad na Bliskom istoku nije vidio nikoga kao prijatelja, osim naravno Izraela..

mislim da više ti unosiš crv sumnje u njegovu vladavinu sa pozivanjem na izbore nego ja, jer činjenice u vezi izbora govore sljedeće:
Godine 2000. na referendumu za predsjednika, Asad nije imao suparnika, te je dobio 97,2% glasova. Također 2007. na referendumu dobija 97,6% glasova
ovako uvjerljivu pobjedu nije svojevremeno ostvario ni Nelson Mendela..

i sm anji malo doživljaj, mogu da se složim da tamo nema nevinih u okruženju, ni turska ni KSA ni Katar, ali svoju nezahvalnu ulogu u kasapljenju naroda Sirije imaju i Iran, Irak i Liban..a režim Bašara je sve započeo..
RodneyMckey palac gore za razmisljanja!!!
sa ovim se slažem, konačno neko razuman..
..
onda sam ja pogresno shvatio, jer sam mislio da si to spomenuo u smislu da su ga Ameri doveli na vlast poslije 11. septembra.

Nisam mislio na taj referendum, 2007 nije ni imao protivkandidata, a 2012 je formirao novu vladu. 2014 su novi izbori za predsjednika, vidjecemo...

e sad za ovo podebljano, to je to sto ja kazem volis bocnuti, mecku dirati. Tako se mozemo u nedogled nadmudrivati, ti kazes Bashar poceo, ja kazem ekstremisti, ti kazes Bashar pucao na demonstrante, ja kazem medju demnstrantima je bilo militanata, onda se ide dalje u proslost i represivnosti sistema, ali isto tako i radikalnosti terorista i u proslosti, pa ides dalje drzavni udar Hafiza, ali protiv isti tih ekstremista, a isti taj Hafiz je stvorio od Sirije jaku i mocnu drzavu i pokazao da izraelska vojska povredljiva na mnogim mjestima, a ne nedodirljiva kako se mislilo u arapskom svijetu. itd itd itd mozemo ici u proslost jos dalje i dalje, i ne znam kuda sve to vodi.
Za sve ovo gore napisano mogu se navesti argumenti.
ali vidim da se slazemo sa Rodneyem, tako da je to puno bitnije, jer treba gledati u buducnost.
... Kao i svi diktatori i on se mora srusiti kako bi se uspotavila demokratija i kako bi se izabrala vlast kojoj sirijski narod daje legitimitet a ne raspali otac (koji i sam nije demokratski izabran nego je na vlast dosao vojnim udarom).
razlika izmedju vladavine jednog covjeka i jedne partije je velika. To o cemu ti pricas se zove monarhija. Smatram da demokratija donosi vise negativnog nego pozitivnog, a da arapskom svijetu moze donijeti sam negativno. Krenuvsi od prve stavke da predsjednik Sirije mora biti musliman, demokratski bi se odmah morala mjenjati, sto bi izazvalo radikalizacuje i sekularista, do demkratije u praksi koju imamo mi u BiH na najbolji moguci nacin predstavljenu. Ubrzo ce izbori, vidjeti ce mo demokratiju u svom najboljem obliku, i samo ne pitaj odakle strankama finansije za predizbornu kampanju (sigunro ne od clanarina njihovih clanova) a mogla bi se i uraditi analazia zadnjih izbora i predizbornih kampanja, da vidimo pobjednicke stranke sta su realizirali od preizbornih obecanja ili pak da nam transparetno predstave koliko je kostala preizborna kampanja i odakle je ko finansirao.
Kolik su sanse u demokratskom drustvu da ti i ja osnujemo partiju i da pobjedimo na izborima? Utopijske misli. Sada ide dobra poznata, ali demokratija ti pruza priliku da pokusas makar. Pa i jednopartijski sistem ti pruza priliku, uclanis se u partiju, napredujes, u jednopartijskom sistemu postoje unutar partije pozicije i opozicije itd., u jednopartijskom sistemu takodje postoje unutarpartijski izbori itd.

Kakav god sistem bio, nadam se da nece rasprodati drzavu, da se nece desiti privatizacija drzavne imovine, da nece na vlast doci zapadne marionete, inace im slijedi ista buducnost kao i nama...

Pametno zboriš i moje mišljenje je slično a to je da jednopartijski sistem ne znaci manje demokratije. Jedina je razlika moras biti u toj stranci (partija). Nedostatak ovog sistema je nema konkurencije i veća korupcija, ali prednost neke se odluke od državnog značaja mogu implementirati veoma lahko. Sada bi mogao još napisati prednosti i nedostaka ali mislim da je optimalan sistem mali broj stranaka i u zakonu regulisan referendum za mnoga pitanja kao Švica. Npr SAD imaju dvije strane poziciju i opoziciju šteta samo što tim dvijema strankama vlada siva eminencija ,ali o tome na drugoj temi.
Kina primjer jednopartija
USA primjer dvopartijski sistem (moj izbor)
BIH primjer višepartijskog sistema niko nije kriv ni zašto niko ne učestuje u vlasti više od 20%. Logicno ni ja se ne bi osjecao krivim za probleme.
Kraljevine primjer Saudi Arabija (Svaki komenatar suvišan)
Sirija primjer jednopartija (Assad glavni boss u partiji kao neki naši Presednici stranaka koje je teško smjeniti)

Eh sada vrhunac kontradiktornosti Saudi Arabija pomaže da se ukloni Assad, a oni sami kraljevina niđe veze ja bi šutio ne bi zucnuo i molio da ni kod mene ne bude revolucija. Znači pored regularni zahtjeva Sirisjkog naroda za promjenama kao svugdje u svijetu neke države su to htijeli iskoristiti u svoju korist i postaviti novu vlast koja je njima podobna ništa strano milion primjera kroz Historiju. Sada je nastao metež jer nije samo jedna država nego mali milion želio dio kolača Sirije.
Uvijek ću govoriti Assad mora otići, ali sada nesmije pustit vlast jer je previše razni militatni grupi u državi ko zna šta bi bilo. Treba kroz par mjeseci se povući i prenijeti ovlasti na tranzicijsko vjeće svih frakcija nadam se da će Ženeva to donijeti.
FSA ima nerelane zahtjeve žele odmah ukloniti ASSADA to je glupost mislim što idem pregovarati svoje uklanjanje niđe veze. Mi Bosanci smo morali 1996 gledati u presjedništvu Momčila Krajišnika ali ne dugo vjerujem da i Sirija može isto malo se strpiti do novog prjesednika svih Sirijaca.
Amin!
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10553 Re: Sirija

Post by arman1 »

Herr Flick wrote: Jel to jos jedan našao "džennet"
Još jedna mladost propala za pogrešne ciljeve. Koliko sam skontao sa snimka nakon kračeg puškaranja SAA ih je upustila u jedan "punkt lubenica" i dok su ovi slavili aktivirali postavljeni eksploziv, a potom zasuli artiljerijom i na kraju uletjeli pobili one koji su ostali. Na snimku ima preko 40 tijela. Bojim se da ovo nije jedini Balkanac.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10554 Re: Sirija

Post by Truba »

a koji je to snimak
biberko

#10555 Re: Sirija

Post by biberko »

arman1
Herr Flick wrote: Jel to jos jedan našao "džennet"
Još jedna mladost propala za pogrešne ciljeve. Koliko sam skontao sa snimka nakon kračeg puškaranja SAA ih je upustila u jedan "punkt lubenica" i dok su ovi slavili aktivirali postavljeni eksploziv, a potom zasuli artiljerijom i na kraju uletjeli pobili one koji su ostali. Na snimku ima preko 40 tijela. Bojim se da ovo nije jedini Balkanac.
Moze li link :?:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10556 Re: Sirija

Post by arman1 »

nemam zabilježen link ali ima na Kaotic-u ili Macho-u.
salik79

#10557 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:Steta sto su olako prodali dobar glas krvavo zaradjen 2006.-te boreci se sad na strani ratnog zlocinca Asada.
E, vidis - ti mislis da su oni "prodali dobar glas", a svako ko iole sagleda kompletnu situaciju shvaca da je to bio sasvim ocekivan potez (mene cak cudi da nisu proglasili opcu mobilizaciju i udarili s punim kapacitetom, kao sto su uradili s cionistima). Sta su trebali, da se opuste i govore da to nije njihov rat (asocijacija na ex-YU) i cekaju da im udruzena vehabo-cionisticka kama dodje pod vrat?! Prije ovog rata Hizbullah je podrzavao dosta legitimnih zahtijeva opozicije i radio na konstruktivnom dijalogu vlasti i opozicije u Siriji. Uspjeli su privoliti Asada i sirijsku vladu da zapocnu s provodjenjem nuznih reformi...Ali da ne duzim - Sirija pod vlascu Asada je bila jedini njihov saveznik u regionu i jedina zemlja koja je dozvoljavala naoruzavanje Hizbullaha preko svoga teritorija. Sve ostale zemlje okruzenja, po nalogu Izraela, su radile na unistavanju Hizbullaha, kao jedine organizovane vojne sile (u okruzenju) spremne, u svakom trenutku, pruziti otpor izraelskoj hegemoniji. U svom najvecem zamahu "pobunjenici" su najavljivali svoju suradnju s Izraelom (isticuci da oni nemaju nikakvih problema s Izrelom) u planu unistenja Hizbullaha, nakon pada Asada. Naravno i "pobunjenici" djeluju spram aspiracija svojih financijera i nalogodavaca, a isprani mozgovi sve to (kao topovsko meso) sprovode na terenu. Dakle, jos jednom, Hizbullah nije imao nikakvog izbora nego pruziti otpor onima kojima je glavni sporedni cilj njegov nestanak.

Prateci djelovanje Hizbullaha, od nastanka pa na ovamo, a pogotovo nakon onoga sto je pokazao u ratu s cionistima 2006. (kada su vehabijski sejhovi izdavali fetve u kojima su zabranjivali/oharamljivali svaki vid pomoci Hizbullahu, pa makar to bila i "najobicnija" dova, te svaki oblik simpatija prema istim), moj stav prema njima je jasan - uvijek cu, insaAllah, biti na njihovoj strani, pa tamam da mi je i rodjeni babo na suprotnoj strani.
salik79

#10558 Re: Sirija

Post by salik79 »

Chisum wrote:
Challenger__ wrote:
________

Davno smo gledali ovaj smiješni video, kada ovaj debeli proklinje Bašara... :-D

Mnooogo simbolike u 30 sekundi.

Pa gdje ih vise vadite??!! :lol: :lol:

Koliko god ovi duhom mrtvi, zaostali beduini, bili antitalenti kad je humor, ili, da se ne lazemo - i bilo sta drugo, u pitanju, toliko su sami od sebe smijesni i sami sebi parodija. Ne treba im niko drugi da im od zivota pravi cirkus.
Dovoljno ih je ovako upustiti u prostor, i komedija je zagarantovana.

Dzaba, meni je i dalje najjaci onaj ridjobradi idiot. :lol: Onaj sto su ga radi pedofilije i pederluka nogirali iz vojske, pa je postao vehabijski shejh.
Evo ti ga i ovdje, ako nemas zivaca/vremena - od 0:33 :D

A ima i ovaj delegat koji, u svom zanosu "propovijedanja" mrznje prema siitima, u stilu rok zvijezda, otresa "Ajetulkjursiju" od "pozornicu" :D

mirsek

#10559 Re: Sirija

Post by mirsek »

salik79 wrote:
Co0l wrote:Steta sto su olako prodali dobar glas krvavo zaradjen 2006.-te boreci se sad na strani ratnog zlocinca Asada.
E, vidis - ti mislis da su oni "prodali dobar glas", a svako ko iole sagleda kompletnu situaciju shvaca da je to bio sasvim ocekivan potez (mene cak cudi da nisu proglasili opcu mobilizaciju i udarili s punim kapacitetom, kao sto su uradili s cionistima). Sta su trebali, da se opuste i govore da to nije njihov rat (asocijacija na ex-YU) i cekaju da im udruzena vehabo-cionisticka kama dodje pod vrat?! Prije ovog rata Hizbullah je podrzavao dosta legitimnih zahtijeva opozicije i radio na konstruktivnom dijalogu vlasti i opozicije u Siriji. Uspjeli su privoliti Asada i sirijsku vladu da zapocnu s provodjenjem nuznih reformi...Ali da ne duzim - Sirija pod vlascu Asada je bila jedini njihov saveznik u regionu i jedina zemlja koja je dozvoljavala naoruzavanje Hizbullaha preko svoga teritorija. Sve ostale zemlje okruzenja, po nalogu Izraela, su radile na unistavanju Hizbullaha, kao jedine organizovane vojne sile (u okruzenju) spremne, u svakom trenutku, pruziti otpor izraelskoj hegemoniji. U svom najvecem zamahu "pobunjenici" su najavljivali svoju suradnju s Izraelom (isticuci da oni nemaju nikakvih problema s Izrelom) u planu unistenja Hizbullaha, nakon pada Asada. Naravno i "pobunjenici" djeluju spram aspiracija svojih financijera i nalogodavaca, a isprani mozgovi sve to (kao topovsko meso) sprovode na terenu. Dakle, jos jednom, Hizbullah nije imao nikakvog izbora nego pruziti otpor onima kojima je glavni sporedni cilj njegov nestanak.

Prateci djelovanje Hizbullaha, od nastanka pa na ovamo, a pogotovo nakon onoga sto je pokazao u ratu s cionistima 2006. (kada su vehabijski sejhovi izdavali fetve u kojima su zabranjivali/oharamljivali svaki vid pomoci Hizbullahu, pa makar to bila i "najobicnija" dova, te svaki oblik simpatija prema istim), moj stav prema njima je jasan - uvijek cu, insaAllah, biti na njihovoj strani, pa tamam da mi je i rodjeni babo na suprotnoj strani.
Čovjek objasnio 8-)
Saxtrol

#10560 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

RodneyMcKay wrote: Pametno zboriš i moje mišljenje je slično a to je da jednopartijski sistem ne znaci manje demokratije. Jedina je razlika moras biti u toj stranci (partija). Nedostatak ovog sistema je nema konkurencije i veća korupcija, ali prednost neke se odluke od državnog značaja mogu implementirati veoma lahko. Sada bi mogao još napisati prednosti i nedostaka ali mislim da je optimalan sistem mali broj stranaka i u zakonu regulisan referendum za mnoga pitanja kao Švica. Npr SAD imaju dvije strane poziciju i opoziciju šteta samo što tim dvijema strankama vlada siva eminencija ,ali o tome na drugoj temi.
Kina primjer jednopartija
USA primjer dvopartijski sistem (moj izbor)
BIH primjer višepartijskog sistema niko nije kriv ni zašto niko ne učestuje u vlasti više od 20%. Logicno ni ja se ne bi osjecao krivim za probleme.
Kraljevine primjer Saudi Arabija (Svaki komenatar suvišan)
Sirija primjer jednopartija (Assad glavni boss u partiji kao neki naši Presednici stranaka koje je teško smjeniti)

Eh sada vrhunac kontradiktornosti Saudi Arabija pomaže da se ukloni Assad, a oni sami kraljevina niđe veze ja bi šutio ne bi zucnuo i molio da ni kod mene ne bude revolucija. Znači pored regularni zahtjeva Sirisjkog naroda za promjenama kao svugdje u svijetu neke države su to htijeli iskoristiti u svoju korist i postaviti novu vlast koja je njima podobna ništa strano milion primjera kroz Historiju. Sada je nastao metež jer nije samo jedna država nego mali milion želio dio kolača Sirije.
Uvijek ću govoriti Assad mora otići, ali sada nesmije pustit vlast jer je previše razni militatni grupi u državi ko zna šta bi bilo. Treba kroz par mjeseci se povući i prenijeti ovlasti na tranzicijsko vjeće svih frakcija nadam se da će Ženeva to donijeti.
FSA ima nerelane zahtjeve žele odmah ukloniti ASSADA to je glupost mislim što idem pregovarati svoje uklanjanje niđe veze. Mi Bosanci smo morali 1996 gledati u presjedništvu Momčila Krajišnika ali ne dugo vjerujem da i Sirija može isto malo se strpiti do novog prjesednika svih Sirijaca.
Amin!
Svaka cast Rodney, ja se slazem bukvalno sa svim tvojim upisama.

Odlican upis takodje.
Opozicija je priznala da suradjuju sa Izraelom. Postavljen je skoro video gdje bivsi komadant FSA, priznaja kada se kaze Jordan, gdje i on obucavan, da se misli na Izrael. Da u Jordanu svu obuku terorista vode Izraelci.

Interesantan ovaj predjsednik Cecenije, covjek obecava ukoliko se cecenski teroristi vrata zivi u Ceceniju ili Rusiju iz Sirije da ce on predvoditi akciju njihove elimininacije.
http://www.youtube.com/watch?v=fdMllRzQk0s
Challenger__

#10561 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:De nek stavi neko snimak bradate demokracije, snimka egzekucije nekog zarobljenika novom metodom, pucanje iz DSHK-a pam-a u glavu vezanog covjeka sa tri metra udaljenosti, i krvolocno tekbiranje kad nesretniku explodira glava. Ne znam na tabletu.
Evo ih. video, 18+
Koliki dzon moras biti pa tu marvu podrzavati.... cak se i FSA planira boriti protiv njih...
Nemoj tako. To su "revolucionari".
Co0l

#10562 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote:

Brkas pojmove.Niko ne kaze da je njihov angazman u Siriji nelogican ili logican ali to sto je njihovo stavljanje na stranu ratnog zlocinca sa njihove tacke gledista logicno ne znaci da nisu zbog toga izgubili dobar glas medju velikom vecinom muslimana a koji su stekli 2006.-te.Tim cinom su se od respektabilne vojne formacije za kakvu su vazili nakon rata sa Izraelom angazmanom u Siriji danas pretvorili u samo jednu od sektaskih formacija koje su prisutne tamo.A da ne govorimo da su time ugrozili i labav mir u Libanu.
Saxtrol

#10563 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Evo o Enesu sto je poginuo kratko iz njegovog sela
http://www.youtube.com/watch?v=lror-Geniiw
Ono sto mi zapelo za oko, sto kaze njegov otac, da se polsijednjih mjeseci prije odlaska u Siriju jako promjenio. Da su izgubili kontakt sa njim. Ovo se isto desilo onom njemackom nogometasu, isto je pricala njegova familija. I Enes je bio sportista, ragbista...
Ko tim ljudima ispere mozak, sta se desi u njihovoj glavi, da svoju porodicu odbijaju...Ti ljudi su najopasniji sto peru mozak mladim ljudima, to je za zatvora.

i interviju sa Basarom prije otrpiliku godinu dana (inace puno medija ga lazno prenijelo). Ovo je orginal na njemackom jeziku, na google prevodioc imate, moze se lijepo prevesti tj. razumijeti
http://www.iknews.de/2012/11/11/intervi ... f-deutsch/
Saxtrol

#10565 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Co0l wrote:[Brkas pojmove.Niko ne kaze da je njihov angazman u Siriji nelogican ili logican ali to sto je njihovo stavljanje na stranu ratnog zlocinca sa njihove tacke gledista logicno ne znaci da nisu zbog toga izgubili dobar glas medju velikom vecinom muslimana a koji su stekli 2006.-te.Tim cinom su se od respektabilne vojne formacije za kakvu su vazili nakon rata sa Izraelom angazmanom u Siriji danas pretvorili u samo jednu od sektaskih formacija koje su prisutne tamo.A da ne govorimo da su time ugrozili i labav mir u Libanu.
Ne brka on pojmove vec ti, zaboravljas da se Hezbolah naknadno ukljucio u rat, a ne od samog pocetka kao mnoge militantne jedinice, koje su i prije pocetka rata u Siriji dosle da izazovu tj. podrze rat, i dobiju svoj dio kolaca.
Kada su pale maske, Hezbolah je dokazao da su nezavistan pokret, vojska i partija a ne marijonete.
Samo dubok naklon kada se kaze Hezbolah.
Challenger__

#10566 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: Brkas pojmove.Niko ne kaze da je njihov angazman u Siriji nelogican ili logican ali to sto je njihovo stavljanje na stranu ratnog zlocinca sa njihove tacke gledista logicno ne znaci da nisu zbog toga izgubili dobar glas medju velikom vecinom muslimana a koji su stekli 2006.-te.Tim cinom su se od respektabilne vojne formacije za kakvu su vazili nakon rata sa Izraelom angazmanom u Siriji danas pretvorili u samo jednu od sektaskih formacija koje su prisutne tamo.A da ne govorimo da su time ugrozili i labav mir u Libanu.
Koja besmislica. Pa nije Hezbollah organizacija koja odluke donosi na osnovu istraživanja javnog mnjenja i PR-a. To su metode političkih i moralnih patuljaka, a ne moralnih giganata koji predvode pola svijeta u epohi smutnje.

Ako izbije rat u Libanu (a nadam se da neće, uprkos naporima Izraela i S. Arabije), tekfirijski ekstremisti će proći mnogo gore nego u Siriji.
Co0l

#10567 Re: Sirija

Post by Co0l »

Saxtrol wrote:
Co0l wrote:[Brkas pojmove.Niko ne kaze da je njihov angazman u Siriji nelogican ili logican ali to sto je njihovo stavljanje na stranu ratnog zlocinca sa njihove tacke gledista logicno ne znaci da nisu zbog toga izgubili dobar glas medju velikom vecinom muslimana a koji su stekli 2006.-te.Tim cinom su se od respektabilne vojne formacije za kakvu su vazili nakon rata sa Izraelom angazmanom u Siriji danas pretvorili u samo jednu od sektaskih formacija koje su prisutne tamo.A da ne govorimo da su time ugrozili i labav mir u Libanu.
Ne brka on pojmove vec ti, zaboravljas da se Hezbolah naknadno ukljucio u rat, a ne od samog pocetka kao mnoge militantne jedinice, koje su i prije pocetka rata u Siriji dosle da izazovu tj. podrze rat, i dobiju svoj dio kolaca.
Kada su pale maske, Hezbolah je dokazao da su nezavistan pokret, vojska i partija a ne marijonete.
Samo dubok naklon kada se kaze Hezbolah.
Kakve veze ima to kad se Hezbolah ukljucio u rat sa tim da su tim cinom izgubili reputaciju koju su do tad imali? :-) Da su se juce stavili na stranu ratnog zlocinca krajnji rezultat po njihovu reputaciju bi bio isti.Ustvari,kad se malo bolje razmisli,to je po njih jos gore jer da su se na samom pocetku svrstali na tu stranu,dok jos nije bilo jasno kakve je sve zlocine pocinio rezim,moglo bi im se i oprostiti,ali svrstat se na stranu zlocinackog rezima nakon sto je taj rezim pocinio toliko zlocina je nesto cime su ukaljali svoje dobro ime za dugo,dugo vremena.Nadam se ne nepovratno.

A to sto ti pricas o kojekakvim 'militantnim formacijama koje su se od pocetka ukljucile u rat' mozes objesit macku o rep jer ovih ekstremista koje imamo danas u Siriji nije ni na mapi bilo na pocetku.Osim ako ne mislis na tzv. SAA,oni su jedina militantna formacija koja je ukljucena u rat od samog pocetka.
flexibila

#10568 Re: Sirija

Post by flexibila »

sarajevoxxxx wrote:Reka, AjnIsa: Ebu Hamud je jedan od boraca sirijske opozicije, ima 50 godina, a u ratu je izgubio dva sina:

Image
I jos mu okvir izvadili iz masinke, iz sigurnosnih razloga. :lol:
Co0l

#10569 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Brkas pojmove.Niko ne kaze da je njihov angazman u Siriji nelogican ili logican ali to sto je njihovo stavljanje na stranu ratnog zlocinca sa njihove tacke gledista logicno ne znaci da nisu zbog toga izgubili dobar glas medju velikom vecinom muslimana a koji su stekli 2006.-te.Tim cinom su se od respektabilne vojne formacije za kakvu su vazili nakon rata sa Izraelom angazmanom u Siriji danas pretvorili u samo jednu od sektaskih formacija koje su prisutne tamo.A da ne govorimo da su time ugrozili i labav mir u Libanu.
Koja besmislica. Pa nije Hezbollah organizacija koja odluke donosi na osnovu istraživanja javnog mnjenja i PR-a. To su metode političkih i moralnih patuljaka, a ne moralnih giganata koji predvode pola svijeta u epohi smutnje.

Ako izbije rat u Libanu (a nadam se da neće, uprkos naporima Izraela i S. Arabije), tekfirijski ekstremisti će proći mnogo gore nego u Siriji.
I kakve to ima veze sa onim sto sam ja napisao?Nikakve.

Da ponovimo jos jednom-nakon rata sa Izraelom 2006.-te Hezbolah je stekao gotovo plebiscitarne simpatije u muslimanskom svijetu.To je neosporna cinjenica.Stavljajuci se na stranu zlocinackog rezima klana Asad u ratu u Siriji veliki dio tog dobrog glasa je izgubio.Takodjer,jos jedna cinjenica.
To da li je stavljanje na stranu zlocinca Asada sa njihove tacke gledista logican potez,da li su se jucer ili prije godinu dana stavili na njegovu stranu i da li oni donose odluke na osnovu toga kako ce te odluke uticati na njihov imidz je tema za sebe i nesto sto nit sam sporio nit potvrdio svojom tvrdnjom da je krajnji rezultat njihovog angazmana u Siriji po njihov trenutni imidz medju muslimanima svijeta,brem medju onima koji prate ova desavanja,jako los.
madner

#10570 Re: Sirija

Post by madner »

Hezbolah je isti kakav je bio i tada. Za Arapske prilike efikasna vojna formacija pod kontrolom Irana i Sirije.
Saxtrol

#10571 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Co0l wrote: Kakve veze ima to kad se Hezbolah ukljucio u rat sa tim da su tim cinom izgubili reputaciju koju su do tad imali? :-) Da su se juce stavili na stranu ratnog zlocinca krajnji rezultat po njihovu reputaciju bi bio isti.Ustvari,kad se malo bolje razmisli,to je po njih jos gore jer da su se na samom pocetku svrstali na tu stranu,dok jos nije bilo jasno kakve je sve zlocine pocinio rezim,moglo bi im se i oprostiti,ali svrstat se na stranu zlocinackog rezima nakon sto je taj rezim pocinio toliko zlocina je nesto cime su ukaljali svoje dobro ime za dugo,dugo vremena.Nadam se ne nepovratno.

A to sto ti pricas o kojekakvim 'militantnim formacijama koje su se od pocetka ukljucile u rat' mozes objesit macku o rep jer ovih ekstremista koje imamo danas u Siriji nije ni na mapi bilo na pocetku.Osim ako ne mislis na tzv. SAA,oni su jedina militantna formacija koja je ukljucena u rat od samog pocetka.
kako nema veze? Covjek ti objasnio da su bili posrednici prilikom reformi, da se nisu ni na jednu stranu svrstavali. To sto ces ti ponoviti sto puta zlocinac i mislis da ces sa time nesto promjeniti ...
Prekomjerno i neselektivno granatairanje ti objasnio Husein kapetan. U ovome ratu htio priznati ili ne ,SAA ja najdisciplinovanija vojska uz NDF. Siitska milicija su klosarcine kao i FSA, a ostalima ne treba trositi rijeci, jer rijec zlocinac gubi na znacenju kada poredis sa njima.
Da se ne bi gadjali videima, kojih je pun internet, od siitske milicija i FSA, pa do vehabijskih zlocina...
upravo zato ti i kazem kada su pale maske, Hezbolah je donijeo jedinu ispavnu odluku.

Ovo sto pises o plebescitnom uspjehu u muslimanskom svijetu je smijesno. Gdje bio taj plebescitni svijet, dok su oni ratovali? Pravili dilove sa saveznicima njihovih protivnika.
Koga briga za muslimanski svijet, oni koji su njih podrzali ne rijecima vec dijelima, su jos vise sada uz njih, a to ce ih jos vise ojacati.
Jedino ko je izgubio bilko kakav ugled u ocima svih vjerovatno je Hamas.
Challenger__

#10572 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:Hezbolah je isti kakav je bio i tada. Za Arapske prilike efikasna vojna formacija pod kontrolom Irana i Sirije.
Istovremeno, potpuno nezainteresovan za "reputaciju" kod magaraca ovog profila:

Image

Image

:lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10573 Re: Sirija

Post by Truba »

Image
zvizdan

#10574 Re: Sirija

Post by zvizdan »

Cuj Hezbollah izgubio "plebiscitarnu podrsku islamskog svijeta". A u cemu se, inace, ogledala ta podrska? Zapljeskali bi im ponekad gledajuci TV dnevnik, uz poneko glasno "Aferim!" medju ukucanima, a sad ce ih po internetskim forumima nazivati "sejtanskom strankom". Golema im korist bila od prvog, taman ko sto ce im i ovo drugo plaho nastetiti.
Co0l

#10575 Re: Sirija

Post by Co0l »

Saxtrol wrote:
Co0l wrote: Kakve veze ima to kad se Hezbolah ukljucio u rat sa tim da su tim cinom izgubili reputaciju koju su do tad imali? :-) Da su se juce stavili na stranu ratnog zlocinca krajnji rezultat po njihovu reputaciju bi bio isti.Ustvari,kad se malo bolje razmisli,to je po njih jos gore jer da su se na samom pocetku svrstali na tu stranu,dok jos nije bilo jasno kakve je sve zlocine pocinio rezim,moglo bi im se i oprostiti,ali svrstat se na stranu zlocinackog rezima nakon sto je taj rezim pocinio toliko zlocina je nesto cime su ukaljali svoje dobro ime za dugo,dugo vremena.Nadam se ne nepovratno.

kako nema veze? Covjek ti objasnio da su bili posrednici prilikom reformi, da se nisu ni na jednu stranu svrstavali. To sto ces ti ponoviti sto puta zlocinac i mislis da ces sa time nesto promjeniti ...
Prekomjerno i neselektivno granatairanje ti objasnio Husein kapetan. U ovome ratu htio priznati ili ne ,SAA ja najdisciplinovanija vojska uz NDF. Siitska milicija su klosarcine kao i FSA, a ostalima ne treba trositi rijeci, jer rijec zlocinac gubi na znacenju kada poredis sa njima.
Da se ne bi gadjali videima, kojih je pun internet, od siitske milicija i FSA, pa do vehabijskih zlocina...
upravo zato ti i kazem kada su pale maske, Hezbolah je donijeo jedinu ispavnu odluku.

Ovo sto pises o plebescitnom uspjehu u muslimanskom svijetu je smijesno. Gdje bio taj plebescitni svijet, dok su oni ratovali? Pravili dilove sa saveznicima njihovih protivnika.
Koga briga za muslimanski svijet, oni koji su njih podrzali ne rijecima vec dijelima, su jos vise sada uz njih, a to ce ih jos vise ojacati.
Jedino ko je izgubio bilko kakav ugled u ocima svih vjerovatno je Hamas.
Kad bi ti i tebi slicni mogli da se zadrze na tezi koju pokusavate da osporite bez beskonacnih digresija koje veze nemaju sa pomenutom tezom mozda bi mogli i da raspravljamo,ovako je besmisleno.Znam da je velika sansa da neces shvatiti ni ovo sad sto sam napisao ali nije do mene.
Locked