Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#105351 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Konačno dobre vijesti.

Lavrov:

- Spremni smo da glasamo za predloženi međunarodni nacrt rezolucije u vezi Gute, ali želimo garancije.

- Amerika je odbila naš prijedlog i dodatak rezoluciji.

- U Istočnoj Guti najveći problem je Nusra front, mi samo želimo garancije.
muzicar_iz_parka

#105352 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Kiki ti si stvarno naivan. Briga Turke sto im zauzimanje Arfina ide slabo, uz minimalno učešće svoje vojske šalju skoro sve "borce FSA" na Kurde.
Zašto da troše svoje vojnike kada imaju korisne budale iz FSA, osujećuju kurdsku nezavisnost i istovremeno smanjuju broj problematičnih fanatika iz Idliba.
A i Amerika je promjenila pristup Kurdima od ove turske avanture u Arfinu, postepeno će nestati SDF i umjesto toga neka proamerička arapska formacija na istoku Sirije.
basar

#105353 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Neće vojska skršit vehabije u I. Guti, c aa, nimalo :)
salik79

#105354 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Neka si se na Dzevdu pozv'o, on i jes' tvoj nivo ("razmisljanja"). :thumbup:
Pa sta je cojk pogresno reko. Jel dolaze Iranci preko Rusije? Dolaze. Jesul Srbi daleko opasniji od BH muslemana? Jesu
Ne prodje sedam dana BUUUM u ambasadu

Eh, ovdje dolazimo do cuvene veh-bi-aj tvrdnje o izraelsko-iranskoj vezi, sto opet ukljucuje i Ameriku :thumbup:

Co'jk izanalizir'o samo tako...Do neki dan je mislio da su vehabije iz Irana, al et'. :skoljka:
Akibh

#105355 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Kikibombona wrote:
Amir Taheri
@AmirTaheri4

Islamic Revolutionary Guard news-site FARS mocks Turkish President #Erdogan's claim of substantial gains in #Afrin, #Syria.
Erdogan has won nothing but a few hills and forced thousands of Syrians out of their homes, FARS claims. Turks sustained heavy losses of men and materiel.
Vec sam rekao, Turska je predmet ismijavanja. Svi su skontali da je njihova vojna masinerija rastiman orkestar. Da je vojska u losem stanju, obavjestajne sluzbe u jos gorem, pokazao je vojni udar.

Komadant YPG je neki dan izjavio da nemaju problem boriti se sa Turcima i da ovi nista ne bi mogli napraviti bez avijacije.

Siguran sam da su vehabije bolji borci od Turaka. Vehabija je lud i glup, pokazes mu brdo, a on se kao konj zalijece, pa ako prezivi dobro jeste, ako ne, ide kod djevica. Da nema vehabija Turci ne bi mogli uzeti ni ovih par sela i brda.
Ovaj posao Turske u Afrinu je meni maestralan, sve kako treba. Napreduju svaki dan lagano, avijacija cisti, FSA gine. Kurdska odbrana se raspala nakon mjesec dana a imali su 4-5 godina da se spreme
Krokodajl

#105356 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Prema pro-vladinom reporteru Ibrahimu Džudehu prije 2 dana od granate koja je pala na školu u ulici Šalan poginulo troje djece:

https://twitter.com/Ibra_Joudeh/status/ ... 7926265856

Trenutak kada je granata pogodila školu uhvaćen na snimku recitacije malog školarca.
Ironmen

#105357 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kako sad odjednom ulice u Afrinu pune ljudi sa sirijskim zastavama i slikama Assada.... :shock: :shock:
sarajevoxxxx

#105358 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turska: Bombardovanje Gute je suprotno sporazumu u Astani

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5729105130
times12

#105359 Re: Sirija vol. 2

Post by times12 »

insomnia78 wrote:Srbi kako se slizaše sa Iranom tako se počeše i raznositi u samoubilackim napadima
A ti si naravno odmah poverovao da se čovek razneo onom drugom bombom.
insomnia78

#105360 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

times12 wrote:
insomnia78 wrote:Srbi kako se slizaše sa Iranom tako se počeše i raznositi u samoubilackim napadima
Razneo ga Obama putem satAlita
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105361 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:
times12 wrote:
harpovo ga obuma
insomnia78

#105362 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Šta učinje mrčo
Image
times12

#105363 Re: Sirija vol. 2

Post by times12 »

insomnia78 wrote:
times12 wrote:
Po Podgorici se šuška da je uzvraćeno vatrom iz ambasade. To mi više pije vodu.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#105364 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Onima koji su sravnili Raqqu sa zemljom, pobivši uz ISIL-ovce i hiljade civila, naravno da nije stalo do civila u Guti. I dalje im je stalo do rušenja "režima" njegovim icscrpljivanjem, gušenjem, a egzistencija AQ i satelita u Guti je jaka akvizicija u tom procesu.

Samo zato krešte, do ljudi u Guti i na BI im je stalo kao do lanjskog snijega.

- U takvoj atmosferi stvaranja medijske buke koja može da krije intervencionistički potencijal, dešava se nešto vrlo čudno:

:arrow: 2 additional Russian Su-57 landed in the #RuAF AB

Još dva aviona pete generacije slijeću u bazu, tvrdi isti izvor. Dva su za testiranje u ratnim uslovima ali 4 ovakva aviona su šta? Priprema za nešto?? Podizanje uloga???
Ironmen

#105365 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Challenger_ wrote:- Da je Bašar postupio kao kukavica i napustio zemlju, ne bi bilo ovakvog sirijskog otpora. Da nije bilo otpora ne bi na svjetlo dana izbila sva izopačenost ideologije tekfira niti beskrajna sramota dolarske tekfir-uleme. Ne bi na svjetslost dana izbila veza između "demona tekfira" i politika USA, GB i Izraela.

Šta imamo danas?

- Imamo to da se širom muslimanskog i ne samo muslimanskog svijeta problematizuje ideologija tekfira i njen saudijski izvor. Imamo to da se ta ideologija tekfira problematizuje u samoj Saudijskoj Arabiji. Imamo to da se velike zapadne sile distanciraju od ideologije tekfira koja im je do juče bila primarni vanjskopolitički adut od Afganistana do Libije. Ljudi počinju da misle svojom glavom, Sirija je pokrenula procese sveukupnog političkog, ideološkog i religijskog preispitivanja. Pada ideologija tekfira, puca brak između takfirizma i "službi", pucaju dugogodišnji neformalni politički blokovi, čitav muslimanski svijet se preispituje, čitava planeta se preispituje.

Toga ne bi bilo da je Bašar bio kukavica, da narod Sirije nije pružio otpor.

- Sirija jeste iscrpljena, oslabljena, ali ona je srušila ideologiju tekfira, ona je srušila brak tekfira i imperijalizma, ona je potkopala temelje imperije. Posljedice sirijskog otpora su kolosalne, dalekosežne, planetarne i duboko sam uvjeren da će rat u Siriji biti vododjelnica jedne nove epohe. Do Sirije jedno, poslije Sirije nešto sasvim drugo.

Bašaru njegovi mizerni oponenti nisu ni do koljena. Taman da ga sutra ubiju, za sve njih je nedostižni gigant, tajnoznanac.

Jasno je to sada mnogima, pogotovo arapskim zemljama u okruzenju koje su na pocetku rata u Siriji bile protiv Assada a sada su manje od makovog zrna, sirijski rat im je otvorio oci ali na zalost na kostima hiljada nevinih sirijaca..
japin_mutapi

#105366 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sektom protiv mozga

red siizma, red kaburova ...
japin_mutapi

#105367 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zanimljivo je sa sije i vehabije pricaju potpuno istu pricu
sto bi reko amidza idriz „suplja ti je zakon za levate"

to je u osnovi borba za moc i uticaj, a propaganda sluzi da se opravdaju metode i ciljevi

levata koji popuse ovu sektasku pricu ima, nazalost, dosta i kod nas
basar

#105368 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

japin_mutapi wrote:zanimljivo je sa sije i vehabije pricaju potpuno istu pricu

to je u osnovi borba za moc i uticaj, a propaganda sluzi da se opravdaju metode i ciljevi

Ma brao leđendo, najpametniji i najinteligentniji čovječe koji je hodio planetom zemaljskom, deder prosvijetli nas svi smo u zabludi. Tramp hoće da bide prešjenik zato što hoće para, sve se oko para vrti. Da nije prešjenik nikad kavijara očima ne bi viđo.
salik79

#105369 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kakva si ti ubleha, to je cudo nevidjeno....Jos jednom, izvoli postaviti dokaze u kojem sije tekfire sunije i pozivaju na njihovo ubijanje! Ja sam ti Alousha postavio, hajde ti kontru (recimo Sejha Sejjida Hasana Nasrullaha), hoces opet?
salik79

#105370 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:sektom protiv mozga

red siizma, red kaburova ...

Kaburovi su ti i u Turskoj. Isli bolan cuvat turbe Sulejman Saha u Siriji, zar si zaboravio?!!!
Kikibombona

#105371 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Akibh wrote:
Kikibombona wrote:
Amir Taheri
@AmirTaheri4

Islamic Revolutionary Guard news-site FARS mocks Turkish President #Erdogan's claim of substantial gains in #Afrin, #Syria.
Erdogan has won nothing but a few hills and forced thousands of Syrians out of their homes, FARS claims. Turks sustained heavy losses of men and materiel.
Vec sam rekao, Turska je predmet ismijavanja. Svi su skontali da je njihova vojna masinerija rastiman orkestar. Da je vojska u losem stanju, obavjestajne sluzbe u jos gorem, pokazao je vojni udar.

Komadant YPG je neki dan izjavio da nemaju problem boriti se sa Turcima i da ovi nista ne bi mogli napraviti bez avijacije.

Siguran sam da su vehabije bolji borci od Turaka. Vehabija je lud i glup, pokazes mu brdo, a on se kao konj zalijece, pa ako prezivi dobro jeste, ako ne, ide kod djevica. Da nema vehabija Turci ne bi mogli uzeti ni ovih par sela i brda.
Ovaj posao Turske u Afrinu je meni maestralan, sve kako treba. Napreduju svaki dan lagano, avijacija cisti, FSA gine. Kurdska odbrana se raspala nakon mjesec dana a imali su 4-5 godina da se spreme
O kakvom raspadu odbrane pricas?

Vidis da je turska vojska predmet ismijavanja. Pogledaj kako ozbiljne armije nastupaju, poput ruske armije u Gruziji ili americke armije u Iraku. To jeste cilj, demonstrirati silu i svima poslati poruku. Tursku vojsku vec ismijavaju, mnogi otvoreno, poput sada Iranaca. Ako nisi sposoban za 10 dana odraditi malu enklavu, kako bi onda zavrsili protiv ozbiljnijeg protivnika?
ioannes

#105372 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

gledaj zločinačke spike....

kaže šije i vehabije.

znači izjednjačava šije ne sa sunitima, nego izjednjačava šije sa jednom agresivnom sektom unutar sunita.
to je klasično podvaljivanje pogrešnih teza.

selefijska spika....

isto onaj maloprije sa onom knjigom
sa poučnim nazivom "šije i haridżije"
zrakomlat

#105373 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Turci su sila, ne treba biti naivan i potcjenjivati ih. FSA je samo jedan korak na dugom putu promjena, možeš ih voliti ili mrziti, narod je tražio vojnu intervenciju, svijet im je dao FSA i neke druge organizacije. Ali eto Bože moj. Nekad se na Palestince gledalo ''vidi ih jesu jadni, 50 godina traže državu i nedaju im je'', pa slike, pa video snimci Gazze, pa Izrael ovo Izrael ono, i evo došlo vrijeme da tu tamo u blizini postoji narod koji sanja da ima neprijatelja poput Izraela, da sanja ono što imaju stanovnici Gazze, da moli Boga da dožive i deseti dio sudbine ili da žive i deseti dio života kojeg žive Palestinci.
Ne postoji.
:lol:

Moj zrako potonuli ste vi duboko, sada što se lažima i ubjeđivanjem samih sebe vadite, sasvim druga stvar. Svijet nije nikada vidio ovo nasilje poput ovog u Guti, Halebu i drugim gradovima. Najmanje milion ljudi je pred kamerama ubijeno ili teško ranjeno. Eh sada što dođe Rus i u Savjetu bezbjednosti pokušava sve to relativizirati tipa "i oni su na Damask ispalili deset granata" to je sasvim druga stvar. Nerazuman ili mržnjom zadojen čovjek će izjednačiti tih deset granata i hiljade zračnih udara. Normalan i razuman insan vidi koliko je sati i koja strana je zločinačka a ko se brani.
Ko mi? Nisam ja nidje potonuo niti lazem sebe. Nemam potrebe sebe lagati oko situacije u Siriji, niti druge ubjedjujem, kuri me bolac sta ko misli oko mog misljenja o situaciji tamo, ovo pratim nako, tj pratim sta vi ostali pisete. S druge strane ti sebe lazes a druge ubjedjujes da FSA postoji i da je revolucija nikad jaca .Dakle, što se tiče smutnje :D nema ti premca.

Meni licno je zao gradjana Gute, i svih drugih civila, granatiranje podrucja dje ima civila, pa makar jedan, je potencijalni masakr i zlocin, što često i bude na kraju. Nadam se da će ovaj plan evakuacije civila uspjeti pa nek se onda porokaju junacki. Ili sto bi onaj Chelijev rekao, pokopljaju.
Novosti

#105374 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Bilal Bosnić bi u ljeto 2018. godine mogao biti oslobođen

Link: https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... odi/291910
sarajevoxxxx

#105375 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Al Jazeera: Deset ambasadora u Savjetu bezbjednosti podržalo nacrt rezolucije o primirju u Siriji

‏عاجل | مراسل ‎#الجزيرة: 10 سفراء بمجلس الأمن يعلنون تأييدهم مشروع قرار بشأن هدنة انسانية بسوريا
Locked