Bičakčić - semafor M.dvor ravno 60 minutaDoradO wrote:I meni je na kraju toliko trebalo do kosevskog... neponovilo seP308 wrote:DoradO wrote:Ljudi sta je ovo... ja sa stupa prema kosevskom evo ravno 50min i stigao do envera sehovica
Od Zelenih beretki do Envera Sehovica, sat i 20 minuta
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- arslanica
#10526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- beni-bu-man
#10527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidim svi smo imali fino iskustvo juce po gradu, sta nam kisa uciniarslanica wrote: Bičakčić - semafor M.dvor ravno 60 minutai hajd dodjem do tog semafora, kad policajac na raskrsnici ... tri debela crvena sam čekala da nas propusti
a iza stampedo od sirena
![]()
Ciglane - Kino radnik oko sat i po malo jace i kutija cigara bilo bi vise da mi nije nestalo
- arslanica
#10528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato sam ja, kao da izbjegnem tu gužvu u Alipašinoj, skrenula prema Koševo ulici ... kao malo je manje gužve bilo ... ali na onoj velikoj raskrsnici - katastrofa ...beni-bu-man wrote:vidim svi smo imali fino iskustvo juce po gradu, sta nam kisa uciniarslanica wrote: Bičakčić - semafor M.dvor ravno 60 minutai hajd dodjem do tog semafora, kad policajac na raskrsnici ... tri debela crvena sam čekala da nas propusti
a iza stampedo od sirena
![]()
![]()
Ciglane - Kino radnik oko sat i po malo jace i kutija cigara bilo bi vise da mi nije nestalo
kod nas čim kiša, isto kao da je led pao .. isto kao da niko ne zna voziti ... svi nešto uspore ... ili su nervozni pa devar naprave ...
-
tempuser
#10529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam sta se bunite?! Glasali smo da nam bude ovako! 
Last edited by tempuser on 06/06/2017 11:08, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozači žene
ponašaju se ko muškarci
ponašaju se ko muškarci
-
zdruzdjo
#10531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa policija je napravila jos veci belaj je sa grbavice nisu dali da se ide pravo prema pofalicima nego su skretali sviju prema gradu pa da kruzis oko kampusa ipored zeljeznicke do pofalica. I naravno zakrcili sve jos vise. Umjesto da su izasli kod podvoznjaka u pofalicima i tu rjesavali raskrsnicu.
Od gazprom pumpe na stupu do cngic vile kvadant 1 sat i 38 minuta. Na kraju me huja uhvatila, parkirao i nastavio pjeske u b.potok.
Od gazprom pumpe na stupu do cngic vile kvadant 1 sat i 38 minuta. Na kraju me huja uhvatila, parkirao i nastavio pjeske u b.potok.
- Dope_Man
#10532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam je li se samo meni cini ili se opet nesto u zelenom valu poremetilo? Npr. obicno se iduci iz grada u pravcu Ilidze ukljucim na Socijalnom i stanem na Malti na semaforu. Dosad, pod uslovima da nema guzve, ili su 2-3 auta ispred, kretanjem sa tog semafora, i voznjom od 50tak km/h dolazim na Cvilu taman kad se pali tu zeleno, pa nastavljam prema Otoci oko 55, i opet taman na paljenje zelenog, i onda dalje uglavnom voznjom od 60 se prodje skoro sve ostalo. Mozda da jos kod Radon plaze zaustavi.
Medjutim, zadnjih par dana koliko god sporo isao onaj na Cvili doceka na crveno i mora se jos pofino sacekati da se upali zeleno, pa onda na Otoci ista stvar, pa i kod Grasa opet.
Dakle isti uslovi kao i prije, bez guzve il bilo cega, i jednostavno nemoguce uhvatiti taj val kako treba osim da vozim 40 od Malte do Grasa, mozda bi tad uhvatio bez da moram potpuno stati i ponovo krenuti.
Medjutim, zadnjih par dana koliko god sporo isao onaj na Cvili doceka na crveno i mora se jos pofino sacekati da se upali zeleno, pa onda na Otoci ista stvar, pa i kod Grasa opet.
Dakle isti uslovi kao i prije, bez guzve il bilo cega, i jednostavno nemoguce uhvatiti taj val kako treba osim da vozim 40 od Malte do Grasa, mozda bi tad uhvatio bez da moram potpuno stati i ponovo krenuti.
-
zdruzdjo
#10533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekakav nedefinisani polukruzni......PREKRSAJ.
-
zdruzdjo
#10534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Baaaad to the bone.
- Bullet Tooth Tony
#10535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bas ... mislim politicki vrh i sve to je fuj.. dno dna ... ali za guzvu da su krivitempuser wrote:Ne znam sta se bunite?! Glasali smo da nam bude ovako!
Ja jucer sat vremena vozio 5 kilometara u jednoj od najuredjenijih drzava u evropi .. tako da .... po broju stanovnika manja od Sarajeva
Samo kazem
-
dgL_
#10536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro si primjetio... Semafor na otoci je izasao iz zelenog vala i na njega se mora stati... A kad napravim, recimo polukruzno na otoci i krenem se vracat prema gradu, semafor kod EP pumpe na chvili je uvijek zaustavljao, sad je onde redovno zeleno svijetlo..Dope_Man wrote:Ne znam je li se samo meni cini ili se opet nesto u zelenom valu poremetilo? Npr. obicno se iduci iz grada u pravcu Ilidze ukljucim na Socijalnom i stanem na Malti na semaforu. Dosad, pod uslovima da nema guzve, ili su 2-3 auta ispred, kretanjem sa tog semafora, i voznjom od 50tak km/h dolazim na Cvilu taman kad se pali tu zeleno, pa nastavljam prema Otoci oko 55, i opet taman na paljenje zelenog, i onda dalje uglavnom voznjom od 60 se prodje skoro sve ostalo. Mozda da jos kod Radon plaze zaustavi.
-
tempuser
#10537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krivi su za prazne budzete i nesposobne tj nepotizam i stranacku politiku na kljucnim funkcijama sto je pozadina lancane reakcije koja vodi do toga da je u gradu saobr. haos kad padne kisa.Bullet Tooth Tony wrote:Ja bas ... mislim politicki vrh i sve to je fuj.. dno dna ... ali za guzvu da su krivitempuser wrote:Ne znam sta se bunite?! Glasali smo da nam bude ovako!![]()
![]()
Ja jucer sat vremena vozio 5 kilometara u jednoj od najuredjenijih drzava u evropi .. tako da .... po broju stanovnika manja od Sarajeva![]()
Samo kazem
-
zdruzdjo
#10538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj gorane to ne vide oni koji nisu glasali ni za koga i oni koji su glasali ciljano da "moji" pobjede.tempuser wrote: Krivi su za prazne budzete i nesposobne tj nepotizam i stranacku politiku na kljucnim funkcijama sto je pozadina lancane reakcije koja vodi do toga da je u gradu saobr. haos kad padne kisa.
-
tempuser
#10539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kad im odmotas film do kraja blijedo te gledaju ko telad u sarena vrata.zdruzdjo wrote:Moj gorane to ne vide oni koji nisu glasali ni za koga i oni koji su glasali ciljano da "moji" pobjede.tempuser wrote: Krivi su za prazne budzete i nesposobne tj nepotizam i stranacku politiku na kljucnim funkcijama sto je pozadina lancane reakcije koja vodi do toga da je u gradu saobr. haos kad padne kisa.
Otkud ovoliki broj auta s obzirom na ekonom. moc gradjana? Pa ta ista nedrzava od slijepih glupana kupuje soc. mir nerealnim stanjem da svako ko ima primanja moze imati auto i misliti kako mu je dobro. S druge strane su unistili sve oblike javnog prevoza tako da sve i kad bi htjeli to postaviti u realne okvire ne mogu jer narod ne bi imao cime da se vozi, da ne kazem da bi Matija Gubac bio dickin pim kakva bi se seljacka buna digla. Na to se automatski vezu nikakvo odrzavanje tih auta i nerad teh. pregleda, tj. nikakva teh. ispravnost, stele na vozackim ispitima. Na to svce dodas priucenu i korumpiranu policiju i imas opstu sigurnost nula. Kad izginu mladi ljudi po cesti onda plac, tragedija. S druge strane kradu se pare od poreza da bi sekretari stranaka imali za konje po vikendicama, pa i ono ulica sto imamo je rupa do rupe. Ja pomislim na iseljavanje svaki put kad krenem Kranjcevicevom od Higijenskog prema Zeljeznickoj ili H. Kajtaza od am. ambasade do kruzbog toka. Kad sve saberes i kad je sve u redu na ulicama je polukolaps, a kad padne kisa onda je poptuni kolaps.
-
condy
#10540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Daj malo nešto snimi zanimljivije i malo tu sliku izoštri 
-
tempuser
#10541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kome treba ostrija slika njemu je zapravo odlicno sta zasluzuje.
-
lijepa u dusi
#10542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan umalo da me ujebe levat koji prica s jaranom i apsolutno ne obraca paznju na cestu. Ukljucuje se iz trake na Stupu koja je tu da bi se bus ukljucivao u saobracaj (prema gradu), ja u desnoj traci. Vozi maltene paralelno sa mnom, vjerovatno sam mu bila u mrtvom uglu. Ali ni pogledao nije vec gleda u jarana, prica s njim i krenu na mene. Sreca lik u srednjoj traci skonta sta se desava i pobjeze u lijevu kad sam ja mahinalno krenula bjezat u srednju, pocnem svirati liku, on nesto mase rukama, ko nije mu jasno sta mi je... A meni beba u sjedalici nazad. Ma pizda ti materina kontam haj izadji iz tog auta, cini mi se u onoj huji da bi asfalt pomela s njim. Nisam dugo vozac, evo sad ce 4 godine ali nikad blize udesu bila nisam. Malo je reci da sam premrla.
-
condy
#10543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja govorim o UHD, QHD, FHD, HDR, HD, VGA... o čemu ti govoriš to ni onaj gore nekad ne kontatempuser wrote:Kome treba ostrija slika njemu je zapravo odlicno sta zasluzuje.
-
tempuser
#10544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zbog tih sto ne kontaju o cemu pisem i jesmo tamo gdje jesmo i jest nam kako nam jest. Zivio ti meni i dalje ne kontaj! 
Last edited by tempuser on 08/06/2017 12:40, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#10545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
condy wrote:Daj malo nešto snimi zanimljivije i malo tu sliku izoštri
Meni je ovaj polukrug vrlo zanimljiv.
Pokusao sam da nadjem opravdanje po kojem bih ja uradio nesto ovako. Znaci da sam drot ja ne znam sta bih ovdje napisao kao prekrsaj.
A sto se tice izostravanja, ma mobitel pa automatika sama siba.
- amar1994
#10546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gledam sinoc , gdje god bi trebalo da fercera drenaza i sahtovi , jezerca se stvarajutempuser wrote:Zbog tih sto ne kontaj o cemu pisem i jesmo tamo gdje jesmo i jest nam kako nam jest. Zivio ti meni i dalje ne kontaj!
ma nema ovde pomoci , pa bolan ljude ne mozes dozvat ni oduzimanjem posla , plate , zdravstvenog , on opet glasa za "nase" jer mu je onaj Kakan montiaro pricu kako se bori za njih , isto je i u RS , a isto je i u Herccegovini i idemo
-
tempuser
#10547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sazvali teferich kad su kao rjesili plavljenje podvoznjaka u B. Potoku, sljedeca kisa opet jezero. Hmmm, "zaboravili" prikljuciti struju na pumpe!amar1994 wrote:gledam sinoc , gdje god bi trebalo da fercera drenaza i sahtovi , jezerca se stvarajutempuser wrote:Zbog tih sto ne kontaj o cemu pisem i jesmo tamo gdje jesmo i jest nam kako nam jest. Zivio ti meni i dalje ne kontaj!![]()
, haos , ne daj Boze da zareda jaka kisa 5-6 dana
![]()
![]()
ma nema ovde pomoci , pa bolan ljude ne mozes dozvat ni oduzimanjem posla , plate , zdravstvenog , on opet glasa za "nase" jer mu je onaj Kakan montiaro pricu kako se bori za njih , isto je i u RS , a isto je i u Herccegovini i idemo![]()
![]()
![]()
žž
![]()
Bitno je samo da se ima za registracije, goriva i 2 KM za kladinice da se misli kako nam je pravo dobro, sve ostalo nije bitno!
- Ned071
#10548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne naprđujte vas dvojica, besposlicarite na drugom podforumu... ovdje se o gedorama i dihtunzima raspravlja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Frajer parkiran u Radicevoj kod Konzuma, rikvercom izadje na ulicu i zapuca ga u Mis Irbinu presjekavsi putanju raji koja je iz pravca Branilaca Sarajeva krenula na zeleno 
-
zdruzdjo
#10550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma generalno sve to ide i kotrlja onom ko ovce Bleeeeee.
Samo se okrens i sagledas opste stanje. Tempuser je totalno u pravu jer covjek vidi vecu sliku koja se smjenjuje drugom pa trecom........i onda dobijes ovaj crtani film u kojem smo.
Ovdje je prica o saobracaju u kojem je veliki belaj sa kojim se najveci broj gradjana susrece svakodnevno.
Krenuvsi od kaznene politike za saobracajne prekrsaje, udesa, signalizacije, kojekakvih nameta i poreza za registraciju, nekakvog poreza za plin u aitu, nekvalitetnih i neadekvatnih saobracajnica, signalizacije, nesposobnosti tj losih ovlasti policije, korupcije, neadekvatnog rada tj nerada tuzilastva, loseg rada tehnickih pregleda......i na kraju svega toga jos dodas veliku dozu primitivluka kojim smo okruzeni i dobijes to sto dobijes.
Prije par dana kod vila parka idem sa kcerkom prema parkingu. Jos uvijek radi vlastite i sigurnosti djeteta idem maksimalno krajem.
Slino od cca 20-ak sa G6-icom zviz u rikverc bez pola pogleda nazad ili u retrovizor i po gasu. Istrcim iza njega i kucnem mu po autu rukom da stane jer da je nastavio povalio bi malu autom jer je prva sa lijeve strane a ne bi ni mene zaobisao. Stade levat i otvara prozor i nesto grana rukama. Okrenem se kaze znas da imam prednost. Reko hoces da nestanemo skroz da ti napravimo mjesta. Kaze pa imam prednost. Reko pogledaj covjece na retrovizor ili se okreni pa vidi. Kaze ma sta imam gledati treba da me pustis da prodjem. Tu mi padne mrak na oci vec jer sam do tada bio suzdrzan dosta. Reko razguli uzecu paliju iz auta sad pa cu i tebe i nju prebiti.
Gledam neki dan one klipove sa hayat slucajevi x.
Ono je sramota za policiju. Ne znam kako ono dozvole sebi.
Neki levat sa audijem nesto zglajzo i ne da da mu se rovi auto, i izjeba policiju i ode ko metak i oni nista.
Ona hamsa neku noc sa polom sto znak povali. Pa negdje bi joj facu ostrugali od asfalt ko o smirgl papir ili bi se usrala i upisala od elektricnog pistolja. Ona se nateze i naklapa i nista. Samo sto je nisu molili da ostavi telefon.
Ma daaaj ba. 1+1=2. Hoces fino ok. Neces fino, sila, smotaj na zemlju zavezi, uvuci u auto i kraj price. Telefon ostavi-nece-pepersprej nafajtaj po faci i kraj ba.
I kako ja da vjerujem da ce policija zastititi mene moju porodicu od nekoga u slucaju potrebe.
Ponekad fakat se cudim kako nema napada na policiju svaki dan.
Samo se okrens i sagledas opste stanje. Tempuser je totalno u pravu jer covjek vidi vecu sliku koja se smjenjuje drugom pa trecom........i onda dobijes ovaj crtani film u kojem smo.
Ovdje je prica o saobracaju u kojem je veliki belaj sa kojim se najveci broj gradjana susrece svakodnevno.
Krenuvsi od kaznene politike za saobracajne prekrsaje, udesa, signalizacije, kojekakvih nameta i poreza za registraciju, nekakvog poreza za plin u aitu, nekvalitetnih i neadekvatnih saobracajnica, signalizacije, nesposobnosti tj losih ovlasti policije, korupcije, neadekvatnog rada tj nerada tuzilastva, loseg rada tehnickih pregleda......i na kraju svega toga jos dodas veliku dozu primitivluka kojim smo okruzeni i dobijes to sto dobijes.
Prije par dana kod vila parka idem sa kcerkom prema parkingu. Jos uvijek radi vlastite i sigurnosti djeteta idem maksimalno krajem.
Slino od cca 20-ak sa G6-icom zviz u rikverc bez pola pogleda nazad ili u retrovizor i po gasu. Istrcim iza njega i kucnem mu po autu rukom da stane jer da je nastavio povalio bi malu autom jer je prva sa lijeve strane a ne bi ni mene zaobisao. Stade levat i otvara prozor i nesto grana rukama. Okrenem se kaze znas da imam prednost. Reko hoces da nestanemo skroz da ti napravimo mjesta. Kaze pa imam prednost. Reko pogledaj covjece na retrovizor ili se okreni pa vidi. Kaze ma sta imam gledati treba da me pustis da prodjem. Tu mi padne mrak na oci vec jer sam do tada bio suzdrzan dosta. Reko razguli uzecu paliju iz auta sad pa cu i tebe i nju prebiti.
Gledam neki dan one klipove sa hayat slucajevi x.
Ono je sramota za policiju. Ne znam kako ono dozvole sebi.
Neki levat sa audijem nesto zglajzo i ne da da mu se rovi auto, i izjeba policiju i ode ko metak i oni nista.
Ona hamsa neku noc sa polom sto znak povali. Pa negdje bi joj facu ostrugali od asfalt ko o smirgl papir ili bi se usrala i upisala od elektricnog pistolja. Ona se nateze i naklapa i nista. Samo sto je nisu molili da ostavi telefon.
Ma daaaj ba. 1+1=2. Hoces fino ok. Neces fino, sila, smotaj na zemlju zavezi, uvuci u auto i kraj price. Telefon ostavi-nece-pepersprej nafajtaj po faci i kraj ba.
I kako ja da vjerujem da ce policija zastititi mene moju porodicu od nekoga u slucaju potrebe.
Ponekad fakat se cudim kako nema napada na policiju svaki dan.