Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. Plinski filteri se mijenjaju svakih 10kkm i to je maltene jedini dodatni trosak.
2. Za tvoju informaciju plin produzava vijek motornom ulju jer ga ne razgradjuje za razliku od benzina, a samim tim produzava i vijek filteru ulja, jer se ulje i filter ulja uvijek mijenjaju skupa. Doduse neki dan sam cuo da se na dva ulja mijenja jedan filter.
3. "Forsiranje na autoputu". Nema se sta pregrijati, auto se moze pregrijati samo zbog neispravnog rashladnog sistema, puknute glave, izgorenog dihtunga glave ili sl. To sto si naucuo ima istine. Dugorocno cijepanje po 5-6k rpm nije bas pametno na plinu, jer je tada VSR (valve seat recession) najvise izrazen. Medjutim, ako je plinski sistem napravljen kako Bog zapovijeda, nema ni tu neke brige.
Kataklinger wrote:Ja bih pisao o cijenama goriva ali bojim se da cu otici u offtopic :/
ja neki dan sipam kod neskovica prema palama 1.68 95-ica, upitam pumpadziju jeste to i vi poskupili, kaze ma sad malo preko zime po sto slab promet al smanjiti cemo opet .....
Kataklinger wrote:Ja bih pisao o cijenama goriva ali bojim se da cu otici u offtopic :/
ja neki dan sipam kod neskovica prema palama 1.68 95-ica, upitam pumpadziju jeste to i vi poskupili, kaze ma sad malo preko zime po sto slab promet al smanjiti cemo opet .....
beni-bu-man wrote:al et vidim u mokrom ona BPP pumpa 1.60 95-ica al iz principa ne tocim kod njih kad se nalazim na toj relaciji a i u gradu strogo idem na vrace
Ako nije problem, mogu li znati koji je princip u pitanju?
Kada mi je usput, obavezno kod njihg natočim i plin i benzin, odlično gorivo.
beni-bu-man wrote:al et vidim u mokrom ona BPP pumpa 1.60 95-ica al iz principa ne tocim kod njih kad se nalazim na toj relaciji a i u gradu strogo idem na vrace
Ako nije problem, mogu li znati koji je princip u pitanju?
Kada mi je usput, obavezno kod njihg natočim i plin i benzin, odlično gorivo.
princip je sto mi se vise svidja zuto crvena boja nego plavo bijela
zezam se, par puta sam sipao kod njih pa mi auto svaki put trzalo.....
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo gledam komšiju vozi na plin, više je kod auta sa otvorenom haubom nego u autu što vozi. Ja ne znam niti jednu osobu koja vozi na plin da se ne zajebaje oko nečega, vazda neki problemi.
Pod haubom ne stoji samo plinska instalacija. Ako se vozi na plin ne znaci da se motor vise ne koristi. Prije ce biti da ima problema sa motorom. Nema potrebe dizati haubu radi plinske instalacije jer nista ne moze uciniti.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo gledam komšiju vozi na plin, više je kod auta sa otvorenom haubom nego u autu što vozi. Ja ne znam niti jednu osobu koja vozi na plin da se ne zajebaje oko nečega, vazda neki problemi.
Slab ti je statisticki uzorak...
By the way, HIFA Rajlovac, D5 = 1.76 KM.
Pa eto i da je tako kod plina moraš češće mijenjati filter ulja kao i filter za plin, barem tako tvrde ljudi koji voze na plin. Pa druga stvar kao ne smiješ na autoputu forsirati auto na plin da se ne pregrije...itd.
Danas pri prolasku kroz Rajlovac, iznenadim se kad vidim da je pred otvaranjem jos jedna BP pumpa u gradu, dakle Rajlovac, lijevo u smjeru od grada, bivša IMZIT pumpa, postala BP!
pepeljara wrote:Upravo. Lihvari drze cijene i dalje gorivo 8 $ po barelu jeftinije od momenta poskipljenja evo 2 puna sedmica
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
I šute li šute, ne oglašavaju se. Ali sam siguran, čim barel ode gore za $1 ima da se oglase saopštenjem o poskupljenju.
100% sam siguran da je ovo igranka dogovorena od strane udruženog zločinačkog poduhvata, Vlade FBiH i naftne mafije. Jednostavno, nema se para za punjenje budžeta i oni vještačkim održavanjem cijena goriva pune budžet. Drugog načina nemaju.
Oni koji imaju alternativu da sipaju u entitetu sa privremeno srpskom većinom zaista nema potrebe da daju 20-30kpf više po litru goriva našim mafijašima. Osim iz patriotskih razloga, a i takvih je budala sve manje i manje...
pepeljara wrote:Upravo. Lihvari drze cijene i dalje gorivo 8 $ po barelu jeftinije od momenta poskipljenja evo 2 puna sedmica
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
I šute li šute, ne oglašavaju se. Ali sam siguran, čim barel ode gore za $1 ima da se oglase saopštenjem o poskupljenju.
100% sam siguran da je ovo igranka dogovorena od strane udruženog zločinačkog poduhvata, Vlade FBiH i naftne mafije. Jednostavno, nema se para za punjenje budžeta i oni vještačkim održavanjem cijena goriva pune budžet. Drugog načina nemaju.
Oni koji imaju alternativu da sipaju u entitetu sa privremeno srpskom većinom zaista nema potrebe da daju 20-30kpf više po litru goriva našim mafijašima. Osim iz patriotskih razloga, a i takvih je budala sve manje i manje...
I šta kajeś "privremena" srpska većina
Od "samo" 90%
Ni da se vratiš ti i svi oni koji su otamo otišli a od tog naravno nema ništa, ne merete preći 30% kolko je bilo Bošnjaka prije rata na području koje obuhvata današnji manji bh entitet
Stoga jami šuplje sda propagande
De ba jarane, ako ti je to zapelo za oko od komplet priče, a nisi prepoznao ironiju u postu, do tebe je.
Ja sam ti jarane al'pašinac skoro od rođenja, a u jaslicama sam bio stanovnik Birčanske. Ako znaš gdje je bila Birčanska?
Elem, nemam se ja gdje vraćati jer nisam nigdje ni išao.
I ponjamke ti se ja na SDA, OK?