Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#10526 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ali kakve veze ima sto je on to poslao na protokol Mupa? Samo bace u kantu jer jedno sa drugim ne ide. Sljedeci put neka mu napisu duplu kaznu dok se ne nauci pameti. Samo ga ganjati po carsiji dok ne napravi novi prekrsaj.
kakavdanakneiskustvu

#10527 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

channel10 wrote:Ali kakve veze ima sto je on to poslao na protokol Mupa? Samo bace u kantu jer jedno sa drugim ne ide. Sljedeci put neka mu napisu duplu kaznu dok se ne nauci pameti. Samo ga ganjati po carsiji dok ne napravi novi prekrsaj.
pa time pokazuje koliko miu je krivo sto je dobio nalog,valjda konta da je nedodirljiv,sta li
ExNihilo

#10528 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Stari je to šljam i gnjida. Baš slina od čovjeka.
channel10

#10529 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
channel10 wrote:Ali kakve veze ima sto je on to poslao na protokol Mupa? Samo bace u kantu jer jedno sa drugim ne ide. Sljedeci put neka mu napisu duplu kaznu dok se ne nauci pameti. Samo ga ganjati po carsiji dok ne napravi novi prekrsaj.
pa time pokazuje koliko miu je krivo sto je dobio nalog,valjda konta da je nedodirljiv,sta li
Ebes seljaka from tI polje :izet:
kakavdanakneiskustvu

#10530 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Stari je to šljam i gnjida. Baš slina od čovjeka.

i gore od toga
nacho_

#10531 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:dobio prekrsajni nalog zbog prekoracenja brzine,i to prilicnog prekoracenja,i policajcu koji je to izmjerio i urucio mu nalog pronasao u evidencijama da je duzan VIK-u 70 -tak maraka cini mi se i sve te podatke o dugu i o utuženju poslao na protokol PU,zbog toga sto je dobio prek. nalog zbog prekoracenja brzine
Čuj dužan!? Pa policajci tu cifru zarade časkom. :mrgreen:

Pošto ti kolege braniš da ja uputim kritiku. Danas je policija imala akciju kažnjavanja nepropisno parkiranih auta tj. akciju punjena budžeta. Kada se od iste policije traži da regulišu nepropisno parkiranje na određenim lokacijama tvrde kako nemaju dovoljno policajaca, a danas gledam tri policajca (jedan radi, dva u hladu) se bave punjenjem budžeta. Tako da vi pišite kazne kahrimanima, a kahrimani neka ganjaju dužnike.
kakavdanakneiskustvu

#10532 Re: Zeničani

nacho_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dobio prekrsajni nalog zbog prekoracenja brzine,i to prilicnog prekoracenja,i policajcu koji je to izmjerio i urucio mu nalog pronasao u evidencijama da je duzan VIK-u 70 -tak maraka cini mi se i sve te podatke o dugu i o utuženju poslao na protokol PU,zbog toga sto je dobio prek. nalog zbog prekoracenja brzine
Čuj dužan!? Pa policajci tu cifru zarade časkom. :mrgreen:

Pošto ti kolege braniš da ja uputim kritiku. Danas je policija imala akciju kažnjavanja nepropisno parkiranih auta tj. akciju punjena budžeta. Kada se od iste policije traži da regulišu nepropisno parkiranje na određenim lokacijama tvrde kako nemaju dovoljno policajaca, a danas gledam tri policajca (jedan radi, dva u hladu) se bave punjenjem budžeta. Tako da vi pišite kazne kahrimanima, a kahrimani neka ganjaju dužnike.

ne branim kolege,ne znam iz cega si shvatio da branim bilo koga u mom postu,cal naprotiv,na ovoj temi sam nekoliko puta napisao postove o tome kako svega ima u policiji
Norm

#10533 Re: Zeničani

Post by Norm »

nek' svako svoj posao radi...on plati kaznu, ovaj plati vodu i svima bi bilo puno bolje...
nacho_

#10534 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

@kakavdanakneiskustvu Ne sjećam se tih postova. Slobodno ih kopiraj pa me podsjeti. Sjećam se da na svaku kritiku upućenu radu policije ti reaguješ isto, a to je da ignorišeš ili da usmjeravaš priču na nešto drugo. Uglavnom krivi su tužilaštvo, sudovi, huligani, političari i svi ostali, a policajci su zlatni. Šta ti ja mogu kad sve gledaš iz drotovske perspektive netalasanja, bureka i kladionica, neljubaznosti, nerada i maltretiranja običnih ljudi. Nisam ja ni prvi, a ni posljednji koji ti ovo piše.
Casual's

#10535 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Večeras na bulevaru guzonje svoje avdije parkirale (oni debilski kafici), murija prolazi, žmiri, ne gleda.
Na GGM-u zaustavljaju svako deseto auto, a oni koji idu brže, ništa. Možda se vode tim da ti brži negdje žure, pa što bi ih i oni yebavali..
kakavdanakneiskustvu

#10536 Re: Zeničani

Norm wrote:
nek' svako svoj posao radi...on plati kaznu, ovaj plati vodu i svima bi bilo puno bolje...

tacno,ali slati izvod iz evidencije koliko je ovaj duzan je bolesno
kakavdanakneiskustvu

#10537 Re: Zeničani

nacho_ wrote:@kakavdanakneiskustvu Ne sjećam se tih postova. Slobodno ih kopiraj pa me podsjeti. Sjećam se da na svaku kritiku upućenu radu policije ti reaguješ isto, a to je da ignorišeš ili da usmjeravaš priču na nešto drugo. Uglavnom krivi su tužilaštvo, sudovi, huligani, političari i svi ostali, a policajci su zlatni. Šta ti ja mogu kad sve gledaš iz drotovske perspektive netalasanja, bureka i kladionica, neljubaznosti, nerada i maltretiranja običnih ljudi. Nisam ja ni prvi, a ni posljednji koji ti ovo piše.

tacno,ne sjecas se,do tebe je,ne do mene,ne trazio ti ja moje postove,izvoli pa potrazi sam

koliko se sjecam,prvi si,osobito ovakvim mahalaskim stilom pisanja

i nisam drot,sta god to bilo
Norm

#10538 Re: Zeničani

Post by Norm »

Norm wrote:

tacno,ali slati izvod iz evidencije koliko je ovaj duzan je bolesno
...mi smo generalno 'bolesno drustvo' tako da...sve je to normalno...
Eborg

#10539 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Svugdje u svijetu je jedan direktor vodovoda najobičniji rukovodni službenik koji radi svoj posao i reaguje shodno potrebama vodosnabdijevanja. Samo kod nas je to nekakav kao ugledni građanin koji očekuje da mu se prave ustupci i da bude viđen.

Reko babo u selu sinčini da će bit' bitan kad postane direktor.
Norm

#10540 Re: Zeničani

Post by Norm »

Eborg wrote:Svugdje u svijetu je jedan direktor vodovoda najobičniji rukovodni službenik koji radi svoj posao i reaguje shodno potrebama vodosnabdijevanja. Samo kod nas je to nekakav kao ugledni građanin koji očekuje da mu se prave ustupci i da bude viđen.

Reko babo u selu sinčini da će bit' bitan kad postane direktor.
...koliko njih stoji u redu kada ga vide u kaficu da mu makar stisne ruku i pozdravi ga??? nasih sugradjana...nije do njeg'...'mi' smo ga napravili bitnim...
Throttle

#10541 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Lagano ovih dana po gradu, svaki dan negdje radar ustekaju :) prekjucer na bulevaru kod glavne stanice lovi auta iz pravca stadiona.. prvi put tu vidim.. cesto je u Babinoj rijeci, kod Kakadua ili gore kod Paviljona, bulevar kod Jalijske dzamije, GGM ispod KPD...
channel10

#10542 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eno grijanje hoće da podigne pausal na 30 posto.
belfy

#10543 Re: Zeničani

Post by belfy »

neka radara. sto ih je vise to bolje. disciplina i kutura na ovom podrucju je uvijek morala biti utjerivana. ako budemo cekali da se raja sama dozove onda cemo moci samo laprdati po forumu kako jurcaju, trkaju se, zabiju u nekoga i usmrte...

neki dan ja na M17 kod Almy -a se ukljucujem, a s lijeve strane se priblizava kamion lagano. ja se taman ispravaio kad lik na motoru ga digao na zadnji i pretice kamion (tamo je puna linija) i proleti izmedju kamiona i mene. da je krenuo preticati samo par sekundi ranije zabio bi se tacno u moja vozacka vrata. niti on mene nije mogao vidjeti od kamiona, niti ja njega, a na zadnjem tocku nema upravljivosti i svoju prednju gumu bi nabio tacno meni u glavu. jos nije imao ni kacigu tako da bi obojica zavrsili katastrofalno ili fatalno. neka nama radara...

@channel10, ta prica o pausalu je vec bila poodavno, ali nije prosla. ovo je samo novi pokusaj sve dok jednom ne prodje... izgleda da je njima cilj da pausal bude 100%, pa ce im biti svejedno da li se grijes na gradsko ili ne. sto bi rekao jedan moj prijatelj - samo prebroje stanove i pomnoze, da se ne pate sa procentima...
Freamon Lester

#10544 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Pausal od 30% moze proci samo kod onih koji nemaju dovoljno intelekta da odu do prvog pismenog advokata.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10545 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Neka radara, priča mi rođ'o u Švici ga uhvatio radar, ograničenje bilo 50 km/h i on vozio 52 i kaznica lagano 300 eura. 300 eura za 2 kilometra prekoračenja... :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10546 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Svugdje u svijetu postoji tolerancija od minimum 5-10 km/h.

Mislim koja je razlika izmedju 50 i 52?

Pa to ne mozes primjetiti ni kod Stojadina a kamoli kod novijih auta :-)
belfy

#10547 Re: Zeničani

Post by belfy »

naumpade mi u ove rane sate... zna li iko zasto jos uvijek ne radi Las Vegas ulaz u Zenicu? od kako zavrsise one opravke na istoj niti jedna bandera nije prosvijetlila...
kakavdanakneiskustvu

#10548 Re: Zeničani

Throttle wrote:Lagano ovih dana po gradu, svaki dan negdje radar ustekaju :) prekjucer na bulevaru kod glavne stanice lovi auta iz pravca stadiona.. prvi put tu vidim.. cesto je u Babinoj rijeci, kod Kakadua ili gore kod Paviljona, bulevar kod Jalijske dzamije, GGM ispod KPD...

da,da,svaki dan je taj radar aktivan,puno prekrsaja bude
kakavdanakneiskustvu

#10549 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Pausal od 30% moze proci samo kod onih koji nemaju dovoljno intelekta da odu do prvog pismenog advokata.

pa i ovo sadasnje plaćanje paušala je smiješno ali nisam čuo da je neko dobio proces protiv grijanja na sudu zbog plaćanja paušala
belfy

#10550 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote:Pausal od 30% moze proci samo kod onih koji nemaju dovoljno intelekta da odu do prvog pismenog advokata.

pa i ovo sadasnje plaćanje paušala je smiješno ali nisam čuo da je neko dobio proces protiv grijanja na sudu zbog plaćanja paušala
pa i ne mozes dobiti proces ako zakon tako glasi. problem je sto bi "negrijanje" moglo kostati tri puta vise...
Post Reply