Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10526 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

bogoljub wrote: Ovo može samo pogan da uradi.
Historija bilježi da je Hinda majka Muavije ovako iščupala i jela džigeru Hazreti Hamze na Uhudu.
Muavija i jeste bio dugo u Siriji namjesnik. Predpostavljam da se radi o nekom potomku njegovom u kojeg su se probudili pradjedovski geni...
sad je sve jasno ko si i šta si
šta kažeš za omera i ebu bekra
basar

#10527 Re: Sirija

Post by basar »

japin_mutapi wrote:
bogoljub wrote: Ovo može samo pogan da uradi.
Historija bilježi da je Hinda majka Muavije ovako iščupala i jela džigeru Hazreti Hamze na Uhudu.
Muavija i jeste bio dugo u Siriji namjesnik. Predpostavljam da se radi o nekom potomku njegovom u kojeg su se probudili pradjedovski geni...
sad je sve jasno ko si i šta si
šta kažeš za omera i ebu bekra
Jel čovjek nešto slagao?! hahahahha, vidi se ko si ti. čim braniš benu umeje, koji su mrzili benu Hašim prije islama, nastavili mrziti benu Hašim za vrijeme poslanstva (najistaknutiji Ebu Sufjan), mržnja došla do krajnjih granica nakon smrti (muavija koji je ubijao svakog ko ne prokune Imama Aliju) Koji je ubio poslanikovog unuka Imama Hasana, pa onda njegov sin jezid prokleti koji je ubio drugog poslanikovog s.a.v.a. unuka Imama Huseina, a onda i kasnije vaše halife koje su progonile ostale preživjele poslanikove s.a.v.a. potomke....

To ti je taj njihov "sunet" koji su prihvatili, ebu sufjan koji je progonio poslanika koliko je god mogo, hinda prokleta jela jertu od Hazreti Hamze nek je Allah zadovoljan njim, Muavija ubijo sve redom ko je god volio Ehli Bejt, sin njegov jezid prokleti isto tako sjeko glave, poslanikovom unuku je tako odsjeko glavu i onda pred porodicom od prvaka šehida Huseina čeprko mu zube i udarao štapom po usnama i govorio: "ovo je osveta za Bedr" "nikakvog poslanstva nije bilo, sve je to hašimidska izmišljotina da se domognu vlasti", srušio Kabu itd...

Eto sve je to taj njihov "sunet" džahilijetski, gdje je ostala mržnja prema benu hašimu, džaba što je i poslanik s.a.v.a. bio iz tog plemena.... pa i ova odkidanja glave, jedenje jetre, spaljivanje živih ljudi (ubistvo Ebu Bekrovog sina) i svakojaka iživljavanja... sve je to njihov sunet..

Bogoljube, ništa nisi pogriješio,, to je taj sindrom 100% :wink:

Izvinjavam se što je tema promašena, ali kad me već vučete za jezik moram odreagovati.

Sirija ima snage da se odbrani od nametnutog "građanskog" rata ali nema snage da se odbrani od strane intervencije, npr cionističke maligne tvorevine ili Turske.. A najvjerovatnije je da će tako nešto se desiti jer Sirijska Arapska Vojska niže pobjedu za pobjedom,, a psi rata će biti svi do jednog likvidirani ako nastave borbu.
Last edited by basar on 14/05/2013 11:26, edited 1 time in total.
asurbanipal

#10528 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Sljedbenici šejtanskog roga, SAD, Izrael, Britanija vs. Sirije.

Kome nije jasno šta se događa u Siriji neka pročita i razmišlja o suri El-Kehf.

Saudijska Arabija tj. tačnije rečeno njena vlast i ulema su odavno izašli iz okvira islama. U tome ih slijede mnogi, a ima ih i na forumu... 8-)
monk_adrian

#10529 Re: Sirija

Post by monk_adrian »

asurbanipal wrote:Sljedbenici šejtanskog roga, SAD, Izrael, Britanija vs. Sirije.

Saudijska Arabija tj. tačnije rečeno njena vlast i ulema su odavno izašli iz okvira islama. U tome ih slijede mnogi, a ima ih i na forumu... 8-)
sura Kehf, Zul-Karnejn, Je'džudž, Me'džudž...željezni zid....predznaci Sudnjeg dana....ok je sve to nego reci nam,
Bašar ti haman dodje ko neki Božiji odabranik da spasi muslimane od ovog šejtanskog roga !? :-) :-) :-)

ja koji lik, zemljo otvori se !
asurbanipal

#10530 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

monk_adrian wrote:
sura Kehf, Zul-Karnejn, Je'džudž, Me'džudž...željezni zid....predznaci Sudnjeg dana....ok je sve to nego reci nam,
Bašar ti haman dodje ko neki Božiji odabranik da spasi muslimane od ovog šejtanskog roga !? :-) :-) :-)

Kakav bukvalac. Tipično za hmmmmmm... :roll: , zna se koga... 8-)

Nego, to će muslimane braniti saudijski kralj ? Islam i kraljevi ? :-)
asurbanipal

#10531 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

basar wrote:
Jel čovjek nešto slagao?! hahahahha, vidi se ko si ti. čim braniš benu umeje, koji su mrzili benu Hašim prije islama, nastavili mrziti benu Hašim za vrijeme poslanstva (najistaknutiji Ebu Sufjan), mržnja došla do krajnjih granica nakon smrti (muavija koji je ubijao svakog ko ne prokune Imama Aliju) Koji je ubio poslanikovog unuka Imama Hasana, pa onda njegov sin jezid prokleti koji je ubio drugog poslanikovog s.a.v.a. unuka Imama Huseina, a onda i kasnije vaše halife koje su progonile ostale preživjele poslanikove s.a.v.a. potomke....

To ti je taj njihov "sunet" koji su prihvatili, ebu sufjan koji je progonio poslanika koliko je god mogo, hinda prokleta jela jertu od Hazreti Hamze nek je Allah zadovoljan njim, Muavija ubijo sve redom ko je god volio Ehli Bejt, sin njegov jezid prokleti isto tako sjeko glave, poslanikovom unuku je tako odsjeko glavu i onda pred porodicom od prvaka šehida Huseina čeprko mu zube i udarao štapom po usnama i govorio: "ovo je osveta za Bedr" "nikakvog poslanstva nije bilo, sve je to hašimidska izmišljotina da se domognu vlasti", srušio Kabu itd...

Eto sve je to taj njihov "sunet" džahilijetski, gdje je ostala mržnja prema benu hašimu, džaba što je i poslanik s.a.v.a. bio iz tog plemena.... pa i ova odkidanja glave, jedenje jetre, spaljivanje živih ljudi (ubistvo Ebu Bekrovog sina) i svakojaka iživljavanja... sve je to njihov sunet..

Bogoljube, ništa nisi pogriješio,, to je taj sindrom 100% :wink:

:thumbup:

Upravo je u tome poenta :thumbup: . Historia est magistra vitae...
monk_adrian

#10532 Re: Sirija

Post by monk_adrian »

asurbanipal wrote:
monk_adrian wrote:

Kakav bukvalac. Tipično za hmmmmmm... :roll: , zna se koga... 8-)

neće, oni su uz Bašara isti šljam samo što gledaju svoj interes kao i Bašar što gleda svoj, dakle smeće kakvo je i Bašar, soje su dokazali na brojnim primjerima hapšenja islamskih daija, učenjaka koje su osudili i strpali u zatvore...ali ne kontaš ti to... 8-)
japin_mutapi

#10533 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

asurbanipal wrote:Sljedbenici šejtanskog roga, SAD, Izrael, Britanija vs. Sirije.

iran
rusija
kina

njih si zaboravio branitelje čovječanstva od zlih
japin_mutapi

#10534 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

basar wrote:
....
iz tvog govora jasno je da si šija isto se može zaljučiti i iz avatara
podržavaš one koji dijele iste stavove i pogled na islam i svijet pa makar bili ugnjetavači i tirani poput režima u siriji a protiv si onih drugih i drugačijih tj. muslimana pa makar bila istina na njihovoj strani

i onda optužuješ druge za sektašvo i govoriš u siriji nije sukob šije/aleviti vs muslimani a jasno podržavaš istovjerce svoje ma šta uradili

ovo se odnosi i na još neke forumaše ne sam na tebe
japin_mutapi

#10535 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

asurbanipal wrote: Kakav bukvalac. Tipično za hmmmmmm... :roll: , zna se koga... 8-)

ne nego ih brani asad iranski ajatolasi rusija i kina

more bit da bi i hugo umrli čavez pomogao u odbrani muslimana da nije umro
al malo se strpite brzo če hugo nazad kako onomad rekoše ahmed i neđad
AleksoMKD

#10536 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Izgleda da je onaj turski pilot poginuo http://www.hurriyetdailynews.com/turkis ... sCatID=341 i 99% je sansa da je tehnicki problem u pitanju.
Porucnik Hamza Gumussoy je ili prekasno iskocio iz aviona ili je zakazao sistem sa padobranom.

Turska opozicija optuzuje FSA za bombaski napad http://www.dw.de/who-was-behind-the-rey ... -4025-xml- a isto izgleda misle i ljudi iz Reyhanija.
Tursku vladu optuzuju i za blokadu vesti iz grada.

Obama i Kameron zele dati podrsku umerenim pobunjenicima http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22519962 pre nego se u Siriji desi "najgore".
bogoljub

#10537 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Obama i Cameron predstavnici carstava koja su uradili najveća zvjerstva u povijesti a i u modernom dobu. Ta zvjerstva na njihovom putu patološke gladi za resursima i izrabljivanju drugih nisu zaobišla ni Muslimane. Pored ovoga dodajmo tome i Izraelski režim koji pomaže tzv. pobunjenike tj. vehabijske pokrete i gađa Siriju pomažući bradonjama.
Pored svih činjenica da ova carstva podržavaju teroriste u Siriji, postoje ljudi kojima je opet nejasno šta se dešava u Siriji.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10538 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

ovo najobjektivnije i najznanstvenije utemeljena diskusija i tema na forumu :thumbup:
Sirom_ah

#10539 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Obama i Cameron predstavnici carstava koja su uradili najveća zvjerstva u povijesti a i u modernom dobu. Ta zvjerstva na njihovom putu patološke gladi za resursima i izrabljivanju drugih nisu zaobišla ni Muslimane. Pored ovoga dodajmo tome i Izraelski režim koji pomaže tzv. pobunjenike tj. vehabijske pokrete i gađa Siriju pomažući bradonjama.
Pored svih činjenica da ova carstva podržavaju teroriste u Siriji, postoje ljudi kojima je opet nejasno šta se dešava u Siriji.
Pa i meni je nejasna ta pomoc tih carstava,vele podrzavamo vas al je JN teroristicka,podrzavamo vas rjecima ali ne i djelima,podrzavamo vas u borbi a vi rusi i iranci dobro naoruzajte asada i shabihe dok opozicija ima embargo,vele ako vam je malo doci ce vam i hizbul-lat u pomoc,ako je i to malo doci ce i iranska garda u pomoc i tako to,jadne li pomoci,nesto slicno kao kod nas kad su nas napale komsije a mi se nismo smjeli braniti,imali smo embargo iako su nas podrzavali.Nego smo trebali pustiti da nas pokolju pa onda nekad poslije prijavit to medjunarodnom sudu pravde,koji takve osudi na 7 godina u zatvoru koji je ljepsi od njihovih kuca.Eh po tebi tako trebaju i sirijci.Nek vas basar kolje,ubija i siluje,pustite ba,kasnije cemo na sud,nemoj da bi se branili jer ce vas osuditi da ste u savezu sa atlantistima i cionistima,veca je to sramota nego da vam siluju zene i ubijaju i sakate djecu.Izrael ima svoju prljavu politku,moraju pokazati misice,a o njihovoj ljubavi i pomoci prema muslimanima je smjesno i diskutavati.Tako da nekom drugom mozda mozes tu suplju plasiriti,ti koji negativno spominjes ashabe iako je to najbolja generacija koja je hodala dunjalukom.
Samo me jos zanima,jesu li ti ok Ebu Bekr i Omer r.a. ili je Muavija r.a. na tapeti?
sumirprimus

#10540 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

e a kako se skontate ko su koji?ovo muavije,ben hašemi i to?'koj kome jetru jeo...nista mi nije jasno... :D
JoseMujica

#10541 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

eh kad nemaš pristup pravoj literaturi...znaš kakav je crni afganac ;-)
ministarsa1

#10542 Re: Sirija

Post by ministarsa1 »

Kako par osoba razvali temu nije mi jasno.

Procitajte zadnjih 20-ak postova... pa ovo ide u podforum RELIGIJA, ne politika.
basar

#10543 Re: Sirija

Post by basar »

sumirprimus wrote:e a kako se skontate ko su koji?ovo muavije,ben hašemi i to?'koj kome jetru jeo...nista mi nije jasno... :D
benu umeje - protivnici poslanika s.a.v.a. i njegovog plemena i porodice- prije, za vrijeme i poslije života poslanika s.a.v.a.
benu hašim - pleme iz kojeg potiče poslanik s.a.v.a.

umeje jele jetru od hašima - vehabije jedu jetru od sirijaca. dakle vehabije slijede sunet od umeja :D jel sad jasno? :D

religija je jako bitna u ovom sukobu.

ja je ne bih ubacivao, ali ne mogu gledam postove smutljivaca a da ne odgovorim..

neka se zabrani ubacivanje religije u ovu temu.. ali nek zabrana važi za sve, a ne samo za određene ljude.. Ja se izvinjavam.
Last edited by basar on 14/05/2013 15:27, edited 1 time in total.
JoseMujica

#10544 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

ministarsa1 wrote:Kako par osoba razvali temu nije mi jasno.

Procitajte zadnjih 20-ak postova... pa ovo ide u podforum RELIGIJA, ne politika.
nije ni za tamo...ovo je više za pdf psihijatrija i kakvog dobrog hašimage da isprangija
ministarsa1

#10545 Re: Sirija

Post by ministarsa1 »

JoseMujica wrote:
ministarsa1 wrote:Kako par osoba razvali temu nije mi jasno.

nije ni za tamo...ovo je više za pdf psihijatrija i kakvog dobrog hašimage da isprangija
:-D
Klavikula

#10546 Re: Sirija

Post by Klavikula »

o bombaskom napadu u Reyhanli
"Ako vlada premijera Erdogana pozove na zajedničku, transparentnu istragu između dvije zemlje, mi nemamo ništa protiv toga da se otkrije istine", rekao je danas sirijski ministar informacija Omran al-Zoubi, prenosi AFP.
:thumbup:
Sirom_ah

#10547 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

benu umeje - protivnici poslanika s.a.v.a. i njegovog plemena i porodice- prije, za vrijeme i poslije života poslanika s.a.v.a.

umeje jele jetru od hašima - vehabije jedu jetru od sirijaca. dakle vehabije slijede sunet od umeja jel sad jasno?

ja je ne bih ubacivao, ali ne mogu gledam postove smutljivaca a da ne odgovorim..

neka se zabrani ubacivanje religije u ovu temu.. ali nek zabrana važi za sve, a ne samo za određene ljude.. Ja se izvinjavam.
http://www.islamika.net/islamske-teme/t ... o-ashabima

Da,ja odavno govorim da je religija jako bitna u ovom sukobu ali drugi meni govore jok,a jasno ko dan da sijje i alaviti se bore protiv muslimana,da se bore oni koji imaju lose misljenje i pljuju ashabe protiv onih koji vole ashabe.
Previse je sitske propagande,propagande ajatolaha iz teherana.
Bosanski_kralj

#10548 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

Sirom_ah wrote:

umeje jele jetru od hašima - vehabije jedu jetru od sirijaca. dakle vehabije slijede sunet od umeja jel sad jasno?

http://www.islamika.net/islamske-teme/t ... o-ashabima

Da,ja odavno govorim da je religija jako bitna u ovom sukobu ali drugi meni govore jok,a jasno ko dan da sijje i alaviti se bore protiv muslimana,da se bore oni koji imaju lose misljenje i pljuju ashabe protiv onih koji vole ashabe.
Previse je sitske propagande,propagande ajatolaha iz teherana.
Ko je musliman, a ko ne, ne sudimo mi ljudi. Vrlo dobro znaš za ovo pravilo, ali ne haješ.
insomnia78

#10549 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Klavikula

#10550 Re: Sirija

Post by Klavikula »

vise sunita ima u SAA nego svih terorista. dakle ne moze se reci da je to vjerski sukob.
Locked