Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10526 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

cersei ce zapalit septu i sve u njoj, Tommen sad hocel biti tu zrtva il Margaery mislim da ce ona i da ce Tommen traziti da uhapse Cersei i ubiju Planinu... tad ce mali najebat a Jamie kad stigne u KL ce najvjerovatnije smaknut Cersei ili ubiti sebe... postavio sam slikice koje su fanovi nacrtali i jihova predvidjanja, ona sa opsadom Meereena je OK osim sa Dany koja je uletila, po knjizi sasvim drugi lik predvodi odbranu Meereena a on je u seriji mrtav, tako da sta su D&D smucklai to ptice na grani znaju, mada mislim da nisu daleko od Martinovih spisa jedino ako debeli nije dobijo masnu lovu pa da ovaj dvojac pedera moze se izdrkavat kako hoce.

@Cregan :thumbup: hvala
brain bubbles

#10527 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

drogon2 wrote:Sad kad Varys ode u Dorne pa nagovori one Dornjane da idu u rat.Daenerysina vojska ce u tom slucaju bit bas OP. :D
Znas kako kazu, 100 ovaca koje predvodi lav je bolje od 100 lavova koje predvodi ovca

Ali opet, ima lava Tyriona, Varysa, ima solidnu ekipu pored sebe, ako ne bude tvrdoglava, moze ciljati visoko.

Da vidimo ovako, ko je ostao u ugri za tron:
Kalisi, Jon, Baelish, Tyrion (iako sumnjam da bi on mogao, vise ga vidim kao desnu ruku), Jaime (ne znam ima li pravo ikakvo, posto je bio kingsguard, ali iskreno gledajuci, vise niko nema pravo na tron :P), Tommen da ostane ziv, kvota ko na Turke da osvoje EP, gine u ovoj sezoni, Gendry ima pravo na tron, ali kako dokazati ko mu je caca, dakle otpada. Starka nijednog ne vidim ni blizu trona, Tyrelli nemaju kvalitetnog nasljednika, kao ni Tullyji, niti Arryn (Edmure u prvoj prikazanoj sceni izgubio sve izglede za nesto veliko, Lorasu izgleda mozak ispran, a i derpe, mali Arryn jednako Baelish). Dorne necu ni spomenuti. Od Ironborna, Theon, seka i Euron, svi okrenuti ka Kalisi, dakle otpadaju. Ramiz iako prezivi, nema kapacitet za vise od cuvara sjevera. White King, ne bih o tome :D
pici

#10528 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dany spasava Meereen upad u piramidu... :mrgreen:

Image
Image
Image
mixone1995

#10529 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

pink floydd wrote:
mixone1995 wrote:
pink floydd wrote:čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:

1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste

Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
Pa prije ce se Lady Stoneheart pojaviti, nego sto Arya pobije sve troje do kraja sezone .. :lol:
pa ne kaže da će ih Arya pobiti, nego da će ih skinuti sa liste :-) bilo ko ih može ubiti
Ne vjerujem da ce Cersei umrijeti u ovoj sezoni ..
brain bubbles

#10530 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Dobra je glumica, ako ce da umre, odugovlacit ce koliko mogu
esmasaric

#10531 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Baš je super glumica.
Najezila sam se na : I chose violence.
Neće ona još zaginuti, ima Cersei još posla. :-D
pici

#10532 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nevjerujem ni ja da ce u ovoj sezoni umrijet, pa ni u sljedecoj sedmoj... al u osmoj garant gine... razvlacit ce ovo sa vrapcem i cersei i u sljedecoj sezoni... imamo rat kopilana i opsadu meereena koji su sad vazniji od cersei i lorasa...
Tito_i_Partija

#10533 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:Dany sa frizure ulijeće u pravi čas

Koja žalost od epizode
That's it? Hajde bona, isprazni se, reci nam sta stvarno mislis. :D

Ti i Omarka ste prije bas znale ono sve u lice sasut' kad nesto nevalja, sad to nesto skroz minimala kod vas. :D
mixone1995

#10534 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Peta i sesta sezona mozda jesu za nijansu slabije od prve cetiri, al' ovo je preseravanje sto pojedini pricaju da je serija propala .. ako vam se ne gleda odje**te od nje, kratko i jasno :)
pici

#10535 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image
Tito_i_Partija

#10536 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

pink floydd wrote:čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:

1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste

Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
Poslije onog silnog laganja u vezi smrti Jon Snowa, ja im vise nista ne vjerujem.

Zasto je Mountain na Aryevoj listi? Zato sto je naredio ono mucenje ljudi u Harrenhalu kad je ona bila tamo?
omar little

#10537 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
Zasto je Mountain na Aryevoj listi? Zato sto je naredio ono mucenje ljudi u Harrenhalu kad je ona bila tamo?
i sto je ubio onog malog bucka, mesarovog sina.
pustopoljina

#10538 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pustopoljina »

dosadne 7. i 8. epizoda.
najdirljiviji momenat: susret jamiea i brianne...njih dvoje se tako dobro kontaju i postuju, bas postuju jedno drugo, a na suprotnim stranama i oboje jednako umorni i jednako uvjereni u ispravnost i nuznost onog sto rade i neka cudna povezanost/ljubav...kao u nekoj drugoj dimeniziji bi bili najbolji prijatelji, a ovako se mozda za koji sat nadju u borbi na zivot i smrt. trenutak umora i covjecnosti izmedju borbe za tron i borbe protiv bijelih zombija, a na suprotnim stranama.
animus

#10539 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Ocekujem u zadnjoj sezoni da svi pretendenti za krunu izginu te da se uvede republika. Na izborima da se izaberu zakoniti predstavnici naroda a prvi mandatar da bude Bejlis. Ministar finansija Varis naravno. Ministar vode Theon zeljezni. Ministra odbrane vidim u Tirionu.
Nakon uspostavljanja vlade brzo ce se desiti i privatizacija imovine koju je koristio kralj a glavni investitori ce biti bankari iz Bravosa. I tako ce se zavrsiti serija.
Lakat Jebić

#10540 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

ja ba, sta bi sa bravošanskim bankarima? cersei se onomad zaduzila bez pokrica i to je bilo ono, wow, djes to...
Pandakonda

#10541 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Lakat Jebić wrote:ja ba, sta bi sa bravošanskim bankarima? cersei se onomad zaduzila bez pokrica i to je bilo ono, wow, djes to...
Misliš Stannis ? :-D
annoy

#10542 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote: That's it? Hajde bona, isprazni se, reci nam sta stvarno mislis. :D

Ti i Omarka ste prije bas znale ono sve u lice sasut' kad nesto nevalja, sad to nesto skroz minimala kod vas. :D
Počela sam pisati kilometarski post...ali nemam volje, i samo se iznerviram :cry: A i na kraju bi se sama počela pitati zašto uopće gledam seriju, kao i vjerojatno svatko tko bi pročitao :D
Bolje da šutim :run:
Lakat Jebić

#10543 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

Pandakonda wrote:
Lakat Jebić wrote:ja ba, sta bi sa bravošanskim bankarima? cersei se onomad zaduzila bez pokrica i to je bilo ono, wow, djes to...
Misliš Stannis ? :-D
ma i cersei je uzela neke kredite :D
AleksoMKD

#10544 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

omar little wrote:
Tito_i_Partija wrote:
i sto je ubio onog malog bucka, mesarovog sina.
Hound je ubio mesarovog sina. A njega je skinula sa liste jer misli da je odapeo.

Mountain je jos uvek na listi.

Jooooj, ako se vrati na sever, koliko li ce novih imena da doda.
Amar_Chulle_Custic

#10545 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

A brate mili kako se ovdje priča o Aryi ko da je prvoklasni assasin a ne balavurdija ko što i jeste.
Da bogdom može lica mijenjati, ko što ne može, možda bi bila opasnost. Ovako, možda ubije max dvije osobe s leđa ili tako nešto i to je to. Licem u lice kombat - nema teorije.

Trebao je Martin u svoje priče ubaciti hijatus od nekih 5-10 godina, priča bi bila puno konzistentnija, imali bismo bolje razrađene i formirane likove... ovako sve navrat nanos
pici

#10546 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Maloprsti koda gledam jer je svjedok njegove izdaje kad je sluzila ko paz kod Tywina :izet:

jedva cekam sljedecu...

Image
tututuuuu

#10547 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tututuuuu »

Predzadnja i zadnja epizoda su bile totalni promasaj, osobito sto se Arye tice.

Ona je sad kao ekstra zajeban ubojica a setka se onako bezbrizno iako zna da je traze opasne ubojice i onda onako veselo dopusti da joj pridje nasmijesena baba (u ocito okrutnom svijetu i gradu) kao da nema brige na svijetu a ova je tri/cetri puta dobro zbode u stomak... Prvo sam mislio da tu ima nesto vise, sto ce biti u narednoj epizodi, ali ne to je to.

I onda u zadnjoj epizodi ubojica nadje Aryu a ova iako je tek jucer bila postenski izbodena trci i skace kao da ju je komarac ugrizao... A vrhunac gluposti na kraju je kad J. Hadar kaze "djevojcica je napokon niko" a ona ne, ja sam Arya Stark. :-) :lol: Pa valjda je tek sad jasno da ona nema namjeru postati niko... Ne znam, potpuno lose odradjeno ako se mene pita. I nije mi jasno sto se uopce vracala covjeku koji je poslao ubojicu za njom, a inace je citavo vrijeme bjezala od tih istih ubojica.

A Deneris mi je najocajnija glumica (da ne kazem iritantna) i CGI zmajeva je prilicno lose uradjen. Pokvarila se serija. Vrijeme je da se zavrsi lagano.

ali jedva cekam okrsaj kopiladi :D . Go Ramsey, fuck them all up in their ass!!! :D
Last edited by tututuuuu on 14/06/2016 16:14, edited 1 time in total.
Amar_Chulle_Custic

#10548 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

je li iko od vas primjetio u traileru onaj debilni izgled na licu Jon-a kada mu je Sansa rekla da ne poznaje Ramsey-a. Baš nekako loš znak, Jon izgleda ništa nije naučio nakon jedne smrti, samo je logično da traži da ga ne oživljavaju...ni ja ne bih dva puta glup da živim.
Čak i ako ulete ovi iz The Vale-a, na opisu Jonove karijere će stajati: "Ubio white walkera, ubio brata noćne straže, prekršio zakone noćne straže spavajući s divljakinjom, postao komandir noćne straže, prekršio pravila noćne straže pustivši divljake s one strane zida, ubijen, oživljen, planirao napad na winterfell, ubijen.

P.S.
- i još nešto. Brate mili, gdje je iko vidio da jedan "strateg" kao što je Ramsey koji je porazio vojskovođu od Stannisa - izlazi na megdan liku koji ima 4000 vojnika u vrh glave. Još je Ramsey pozicioniran u Winterfellu, nema tu izlaska na boj. Winterfell je neosvojiva tvrđava, zima dolazi i Ramsey, je li, kao vojskovođa bi trebao štediti svoje ljude. Međutim, u tom slučaju bi vjerovatno serija bila dosadnija, pa su odlučil ubaciti neku suludost tipa da Ramsey žrtvuje svoje vojnike da bismo mi blejili u Snowball u kojem znamo ishod.
Očekuj gotovo sve divljake mrtve, očekuj Wun Wuna mrtvog, očekuj Tormunda mrtvog. Očekuj da Jon-u sve visi oko glave i onda će deus ex machina da uleti Baelish... i hajd se ti nemoj nervirat.
Još kakvi smo pehovi garant će Bolton zaginut u borbi, mač kroz nešto i to je to... a gdje je fan služba? Šta je s hranjenjem želja fanova?
karanana

#10549 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ali ja i dalje ne mogu da shvatim riverrun.
ovi kao da namjerno izbjegavaju scene sa bitkama rjesavajuci to nekim glupim i nerealnim dogovorima.
nisam gledo trailer za iducu, mozda se i vidi bitka, ne bi me cudilo da i na winterfellu vidimo neki juris i iduca scena kraj bitke skupljaju se mrtvi i vrane ih jedu.

je li winterfell bas utvrda? ja ne znam ni ima li zidine. kako ga je onaj uzeo sa 20 vojnika? ok vojska bila na jugu ali ako je utvrda onda je nije moglo uzeti 20 vojnika pa i da ga winterfellke brane.
kokuz_sa

#10550 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

sto se na FB vrti zajebancija..poziv na dogadjaj..

SVEČANI DOČEK !
Arja Stark se vraća kući! Hajde da učinimo da ovaj događaj bude što svečaniji!
U toku festivalskog dočeka, biće organizovano prikupljanje novčane pomoći za porodicu Stark.

***Kao vrhnuac dočeka, biće organizovan viteški turnir.
PRIJAVLJIVANJE ZA VITEŠKI TURNIR: Mešter Emon ili Pseto, javiti im se u inboks!
Specijalno za vas: GOST IZNENAĐENJA

**HITNO POTREBNI VOLONTERI:

- 4 osobe koje će držati Barjake kuće Stark (2 na terasi, 2 na glavnom ulazu)
- 12 osoba koje će služiti severnjačko pivo i vino iz Dorne
- 8 osoba kao dodatna posluga
- 8 osoba kao štitonoše na viteškom turniru
- 4 osobe koje će zabavljati goste tokom pauze

***U toku noći festivala, prevoz su obezvedili:
DENERIS I ZMAJ, AERO-TRANSPORT
GREJDŽOJ I SIN
Post Reply