pa taj ustav koji tebi nevalja ti je dao to sto danas imasHafis wrote: Da je valj'o ne bi ga ni supendiralo
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- spreca
#10526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Škobo Habu
#10527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam barem pet puta do sada na ovoj temi iznio svoj sud o Izetbegoviću i SDA.Hafis wrote: Nisi me shvatio.
Analizirao si međusobni odnos i buduću politiku ovog dvojca.
Mene interesira, obzirom da se nitko živ na ovoj temi ne bavi s njim, kakva je njegova politika (Bakira) i da li je ičim doprinjeo ovakvom ponašanju ovog dvojca?
O Radončiću otprilike sve znam a ostali bošnjački lideri svojom važnošću stvarno ne zaslužuju bilo kakvu analizu, pošto smo im vidjeli sve kvalitete za vrijeme kad su bili na vlasti.
Ponoviću ga opet, neće mi biti mrsko, a glasi da se Bakir pokušava profilirati kao lider svih Bošnjaka, al' mu to nikako ne ide.
I dobro je što to on, u generalnom smislu, nije.
Politika koju vodi je tipično nerezonska, odnosno, cijelo svoje vrijeme mandata, od događanja u Srebrenici sa Vučićem, pa sve do danas, vuće totalno pogrešne poteze po same Bošnjake.
Svojom glupošću je dozvolio da mu Vučić preuzme inicijativu Srebrenici, a samu komemoraciju baci u drugi plan.
Nikakve strategije po pitanju Srbije Izetbegović nema, ni ti po jednom osnovu.
Druga stvar, SDA nije uopšte demokratska stranka, tipa modernih evropskih stranaka kako ju je imao namjeru profilirati rahmetli Tihić, već je tipična autokratska stranka, koja je svoju narav ispoljila dodvoravanjem i servilnošću spram Turske i Erdoanovog AKP-a.
Davati podršku jednom autokrati, koji haos oko "gulenovaca", koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima iz turske ljevice i kurdskih stranaka, koji trpa u zatvore sve one turske intelektualce koji se drznu kritikovati jednog takvog bolesno autoritativnog političara koji je umislio da je moderni El Fatih, može samo jedan diletant u jedna ovako turbulentna vremena po pitanju globalnih političkih gibanja.
Umjesto da pomno bira saveznike i vodi jednu sasvim umjerenu real-politiku, Izetbegović sa svojim forsiranjem "erdoganštine" sam sebe distancira od EU. Uzmimo samo jedan primjer za vrijeme Izebegovićeva presjednikovanja- sa kim se to od bitnih svjetskih zvaničnika susreo?
Erdoan. Posjeta Iranu. Od EU je dobacio najdelje do Mogerinijeve. Sa druge strane, pogledajmo Vučića, pa i Kitarevićku. U svakom slučaju riječ je o političkom patuljku što se tiče regonalnih politički gibanja.
No, postoji jedna bitna razlika između pozicije Bošnjaka i Srba, i pozicije Hrvata kad smo kod tzv. nacionalnih lidera.
Ni kod Bošnjaka, ni kod Srba ne postoje nacionalni lideri u smislu 100% podrške među vlastitim narodima.
Dodik, mada se on tako predstavlja, nije takva vrsta lidera među Srbima, jer ima opoziciju u SDS i njegovim političkim predstavnicima, baš kao što Izetbegović ima istu takvu opoziciju u Radončiću i tzv. lijevim, građanskim strankama.
Sa HDZ-om i Čovićem je sasvim drugačije. Čović se jasno profilisao kao nacionalni lider Hrvata u BiH, i upravo iz tog razloga mora voditi dosta odgovorniju politiku spram međunarodne zajednice i svih ostalih čimbenika koji se za nešto pitaju ovdje.
Zadnja dešavanja sa Dodikom jasno pokazuju njegov smjer što se tiče unutrašnjih prilika u BiH, pa u tom smislu moram priznati da je veći "europejac" Šarović od samog Čovića, koji je na tom putu samo običan demagog.
Davati podršku lideru stranke koji je upravo blokirao jedan bitan sporazum po pitanju evropskih integracija, a sa druge strane optuživati Izetbegovića i SDA da taj isti put blokira, može samo moralno izopačen političar.
To su, na kraju, prepoznali i sami Njemci, sudeći po prvim reakcijama Merkelovih demokršćana, u koje je Čović bio upro oči najviše kada je riječ o poziciji Hrvata u BiH. Posve je izvjesno da će Čović veoma brzo, u političkom smislu, biti potrošen na isti način kao razni jelavići, benderi i bobani.
Last edited by Škobo Habu on 12/07/2017 21:59, edited 2 times in total.
-
Qoom
#10528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najjače su ove wannabe große "Bošnje" sa Kramar naljepnicom na gepeku
- House
#10529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

hercegovački ćirilo na aparatima
-
Hafis
#10530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O kojem ustavu mi pričamo? Onome SRBiH ili RBiH?megaman4 wrote:@Hafis
Posto me vuces za jezik pa cu ti u skladu sa time i odgovoriti.
Taj ustav je bio na snazi tacno 50 godina i odjednom ne valja. Kome nije valjao? Pa Bobanu i Karadzicu koji su se bunili da su bili majorizovani u SRBiH, kasnije RBiH.
A ne zelis reci da su Hrvati i Srbi drzali sve kljucne funkcije u Republici i da su sva direktorska mjesta vecinom bila rezervisana za vas, iako su Bosnjaci po popisu iz 1991 bili vecina u Republici.
Danas je ista situacija gdje Srbi iz Lukavice i sa Pala normalno dolaze na posao u Sarajevo kao da nista nije bilo. Tako ovi iz Hercegovine isto.
Kome bolan prosipate suplje?
Ti napisa:
A sad mi pričaš o ustavu SR BiH.ustav Republike koji je suspendovan 1995 godine
A te priče o ključnim funkcijama u Republici i rezerviranim direktorskim mjestima mačku o rep.
Sjećam se i ja ponečeg od prije rata.
A o dolascima u Sarajevo s Pala i Lukavice da rade. Ili o nekakvim navodno iz Hercegovine ''kao da nije ništa bilo''. Ne kontam o čemu je riječ?
Tko tebi brani da odeš bilo gdje ako ima posla ili biznisa?
- 512MB
#10531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bake vam (HDZ) je u dogovoru sa Merkel htio dat neke ustupke, vi zinuli ko ovce i hocete JOS. Sad je cak i Bake skonto da je rag odnio salu, ali malo je kasno. Sad vam fino u sred tikve kaze "fafajte, nisam lud da gubim izbore, ko vas jebe". No i to je kasno, poslije izbora slijedi penicilin, platforma je mala maca. Reuf i kompanija su malo rigidnija verzija Zlatka...
-
Hafis
#10532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.House wrote:
Mora da joj je ponjeo i deset s lukom u somunu i baklavu da bolje utanače biznis
-
Hafis
#10533 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Poznajem ih ja nekoliko. U jednoj sam proveo izvjesno vrijeme.BosnaOnlineOrg wrote:Posto vidim da se povlace i postovi kako je nekom ARBiH neprijateljska vojska ja bih da citiram sam sebe i da pitam da li neko poznaje neku jedinicu sa teritorije zap. Ercegovine koja je bilo kada za bilo koga bilo kako nanijela bilo kakav poraz bilo kojem neprijatelju i potukla bilo koga. Odgovor na ovo pitanje ce dati odgovor o tome kako ce se zavrsiti ovaj neslavni projekat Gagija Cirilice...
Ako mi kažeš koliko imaš godina i otkud se javljaš, po mogućnosti i kako se zoveš, reći ću ti i više detalja.
- Maraschino
#10534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hajmo jos jednom
Ostaje kme, kmee, kmeeeeeeee.
Sta reci, koju posluku porati?Prema određenim tumačenjima odredbe člana 20.16.A stav 2. tačke a-j Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koje će prestati važiti narednog dana od dana objavljivanja rješenja u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“ će zamjeniti akt niže pravne snage od Izbornog zakona (Odluka, pravilnik, instrukcija), a koji će donijeti Centralna izborna komisija BiH, na osnovu ovlaštenja koje joj daje član 10.12 Izbornog zakona BiH.
U članu 10.12 Izbornog zakona BiH, istini za volju, jeste propisano da “Centralna izborna komisija BiH određuje, nakon svakog popisa, broj delegata koji se biraju iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, a koji se biraju iz zakonodavnog tijela svakog kantona”.
To znači da bi Centralna izborna komisija BiH, donoseći niz podzakonskih akata nakon raspisivanja Općih izbora 2018. godine, trebala usvojiti i onaj kojim bi ona propisala broj delegata za Dom naroda iz svakog kantona, a da će nacionalne kvote u tom aktu formirati na osnovu posljednjeg popisa iz 2013. godine.
Obzirom na slavodobitničke izjave lidera HDZ BIH date danas u Mostaru, to bi značilo da ako delegati i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH ne pristanu na ultimativni prijedlog Dragana Čovića o izmjenama Izbornog zakona, upakovanog u prijedlog HNS-a, Čović i njegov banjalučki strateški partner, imaju rezervni plan o realizaciji strateških političkih ciljeva preko svojih pijuna koji sjede u Centralnoj izbornoj komisiji.
Međutim, u navedenom planu postoji nekoliko problema, obzirom da Ustavni sud BiH nije poništio odredbe člana 20.16.A stav 1. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u kojem je propisano da „Do potpune provedbe Aneksa 7. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini raspodjela mjesta po konstitutivnom narodu, koja je obično uređena Poglavljem 10 Potpoglavlje B. ovoga Zakona, odvija se sukladno ovome članku“, odnosno onim odredbama koje je Ustavni sud proglasio neustavnim.
I vrapci na grani znaju koliko je potpuna provedba Aneksa 7. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, tako da se postavlja pitanje kako je moguće mijenjati navedeni član.
S druge strane, i što je još važnije, odredbama člana IV.B.2. člana 8. stav 3. Ustava Federacije Bosne i Hercegovine propisano je da „Broj delegata za Dom naroda koji se biraju u svakom kantonu srazmjeran je broju stanovnika kantona, s tim što se broj, struktura i način izbora delegata utvrđuju zakonom“.
Dakle, bilo kakav podzakonski propis koji bi donijela Centralna izborna komisija BiH, kojim bi ona propisala broj delegata za Dom naroda iz svakog kantona bio bi u potpunosti u suprotnosti sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.
........................... da će bez isključivo političke volje u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, biti nemoguće implementirati izborne rezultate za nivo Federacije BiH i za nivo Bosne i Hercegovine.
-
Škobo Habu
#10535 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Očigledno da ćevapi preuzmaju incijativu nad smiljem i medom od kadulje.Hafis wrote: Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.
Mora da joj je ponjeo i deset s lukom u somunu i baklavu da bolje utanače biznis.
I "Best of-om" Mate Bulića na putu za EU.
-
155_mm
#10536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kolega, skup j ovo sastanak bio. kako ce bosnje u svemu ovom proci tek ce se pokazati.House wrote:
ako je razlog osnivanja ove trece "jugoslavije" isti kao i one prve dvije bosnje ce dobro proci a ako je nesto drugo onda bi moglo biti cupavo.
-
155_mm
#10537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nikakav ovo nije bio lobi. nego primanje smjernica i objasnjenje trenutne pozicije bosnjama u novonastaloj situaciji.Hafis wrote:Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.House wrote:
Mora da joj je ponjeo i deset s lukom u somunu i baklavu da bolje utanače biznis.
ili mislis da je bilo govora o tv kanalu?
-
Hafis
#10538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bude li tako eto nas sa šatorima pred državne institucije u Sarajevu. Pa ako treba štrajkati glađu do ispunjenja naših zahtjeva.Maraschino wrote:
Dakle, bilo kakav podzakonski propis koji bi donijela Centralna izborna komisija BiH, kojim bi ona propisala broj delegata za Dom naroda iz svakog kantona bio bi u potpunosti u suprotnosti sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.
........................... da će bez isključivo političke volje u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, biti nemoguće implementirati izborne rezultate za nivo Federacije BiH i za nivo Bosne i Hercegovine.
Sta reci, koju posluku porati?
Samo neprijatelji ove zemlje se raduju što neće moći biti implementirani izborni rezultati.
A inače smo k'o ludi bez izbora
- House
#10539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
155_mm wrote:nikakav ovo nije bio lobi. nego primanje smjernica i objasnjenje trenutne pozicije bosnjama u novonastaloj situaciji.Hafis wrote:Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.House wrote:
ili mislis da je bilo govora o tv kanalu?
-
Hafis
#10540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Primila ga da premjeri kvadraturu zidova zbog rigipsa.Škobo Habu wrote:Očigledno da ćevapi preuzmaju incijativu nad smiljem i medom od kadulje.Hafis wrote: Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.
A i da utanače parket usput
- Alfons Kauders
#10541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Djej Erdogan
. ?!
- Maraschino
#10542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A to vam je jedini cilj?Hafis wrote: Bude li tako eto nas sa šatorima pred državne institucije u Sarajevu. Pa ako treba štrajkati glađu do ispunjenja naših zahtjeva.
Samo neprijatelji ove zemlje se raduju što neće moći biti implementirani izborni rezultati.
A inače smo k'o ludi bez izbora
Kako bi ja volio Andjelnu...eto i mene sa satorom. Nece mene ona k'o slinu.
-
megaman4
#10543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ustav RBiH je samo prepisan od Ustava SRBiH gdje su samo izbrisani prefiksi socijalisticka i donesen je 1990 godine.Hafis wrote:O kojem ustavu mi pričamo? Onome SRBiH ili RBiH?megaman4 wrote:@Hafis
Posto me vuces za jezik pa cu ti u skladu sa time i odgovoriti.
Taj ustav je bio na snazi tacno 50 godina i odjednom ne valja. Kome nije valjao? Pa Bobanu i Karadzicu koji su se bunili da su bili majorizovani u SRBiH, kasnije RBiH.
A ne zelis reci da su Hrvati i Srbi drzali sve kljucne funkcije u Republici i da su sva direktorska mjesta vecinom bila rezervisana za vas, iako su Bosnjaci po popisu iz 1991 bili vecina u Republici.
Danas je ista situacija gdje Srbi iz Lukavice i sa Pala normalno dolaze na posao u Sarajevo kao da nista nije bilo. Tako ovi iz Hercegovine isto.
Kome bolan prosipate suplje?
Ti napisa:A sad mi pričaš o ustavu SR BiH.ustav Republike koji je suspendovan 1995 godine
A te priče o ključnim funkcijama u Republici i rezerviranim direktorskim mjestima mačku o rep.
Sjećam se i ja ponečeg od prije rata.
A o dolascima u Sarajevo s Pala i Lukavice da rade. Ili o nekakvim navodno iz Hercegovine ''kao da nije ništa bilo''. Ne kontam o čemu je riječ?
Tko tebi brani da odeš bilo gdje ako ima posla ili biznisa?
U tom ustavu se garantuju svima jednaka prava ali ocigledno je nekome i to bili malo pa hajde da rusimo ustav i drzavu.
Last edited by megaman4 on 12/07/2017 22:15, edited 1 time in total.
-
155_mm
#10544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
lijep pokisaj duhovitosti, ali samo pokusaj.Hafis wrote:Primila ga da premjeri kvadraturu zidova zbog rigipsa.Škobo Habu wrote:Očigledno da ćevapi preuzmaju incijativu nad smiljem i medom od kadulje.Hafis wrote: Au, sad smo gotovi. Bošnjački lobi u akciji.
A i da utanače parket usput
nego sta velis da bi trebalo resumirati sad nakon 10 godina koliko je bakir kriv za ovo sto su cirilo i metodije radili tih zadnjih 10 tak godina. da nije kasno sad. sta mislis?
- 512MB
#10545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Danasnja poruka iz njemackog parlamenta:
"...Njemačka neće šutjeti na destruktivno ponašanje Hrvatske, ne žive svi Hrvati u BIH u hercegovačkom kantonu...
Mislim da bi trebalo cjelokupnu BIH podijeliti na izborne jedinice i po ugledu na Njemačku poslanike birati iz izbornih jedinica kako bi građani znali tko ih zastupa u pralamentu."
Sad razumijem facu Covketa sa presice danas

"...Njemačka neće šutjeti na destruktivno ponašanje Hrvatske, ne žive svi Hrvati u BIH u hercegovačkom kantonu...
Mislim da bi trebalo cjelokupnu BIH podijeliti na izborne jedinice i po ugledu na Njemačku poslanike birati iz izbornih jedinica kako bi građani znali tko ih zastupa u pralamentu."
Sad razumijem facu Covketa sa presice danas
Last edited by 512MB on 12/07/2017 22:10, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#10546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne da mi se s mobitela, vego...
Nudilo se vise 2010, ali Hafis ne smije reci sta se sve odbilo, a sta ce se sad dobiti.
Nudilo se vise i 2014, ali Hafis ne smije reci da tajming nikako da se poklopi, i sta ce sad dobiti od
Angele
Doktore, niste trebali kuhat s SDA. Rekli smo rahat patnja, dje ste se zaletili ko da je januar 1993?
Nudilo se vise 2010, ali Hafis ne smije reci sta se sve odbilo, a sta ce se sad dobiti.
Nudilo se vise i 2014, ali Hafis ne smije reci da tajming nikako da se poklopi, i sta ce sad dobiti od
Doktore, niste trebali kuhat s SDA. Rekli smo rahat patnja, dje ste se zaletili ko da je januar 1993?
-
155_mm
#10547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
objasnjava vucicu kako izgleda ta gradjanska BiH zbog koje su njemci najebali cetiri puta.Alfons Kauders wrote:Djej Erdogan. ?!
-
Hafis
#10548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne vjerujte latinima.
Ovo s TV kanalom je dupljak. Nitko ono smeće ne gleda, niti će i ubuduće, sve da program bude vodio fra Šime iz Gruda.
Poišto će to patriJoti svakako odbiti, želi se dokazati da osim prihvaćanja odluka Ustavnog suda, oni žele i uskratiti pravo jednom narodu na kanal na svom jeziku.
Ali, džaba govoriti. Takav je taj begovski mentalitet i voli se pitati svugdje, i gdje treba i gdje ne treba. I normalno da će se zaobadati na ovu crvenu maramu.
Živi bili pa vidjeli.
Ovo s TV kanalom je dupljak. Nitko ono smeće ne gleda, niti će i ubuduće, sve da program bude vodio fra Šime iz Gruda.
Poišto će to patriJoti svakako odbiti, želi se dokazati da osim prihvaćanja odluka Ustavnog suda, oni žele i uskratiti pravo jednom narodu na kanal na svom jeziku.
Ali, džaba govoriti. Takav je taj begovski mentalitet i voli se pitati svugdje, i gdje treba i gdje ne treba. I normalno da će se zaobadati na ovu crvenu maramu.
Živi bili pa vidjeli.
-
155_mm
#10549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
oni jos nisu svjesni kakvo je sranje sad nastalo. oni misle da ce sve ovo proci za dan dva i da ce sve ostati po starom.512MB wrote:Danasnja poruka iz njemackog parlamenta:
Sad razumijem facu Covketa sa presice danas![]()
kazem ja neko ce sam sebi muda grickati od muke uskoro.
- Alfons Kauders
#10550 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nedavno sam prognozirao da ce ova tema biti sljedeci Mile D All About
Ja cu odje bit Harre!
Ja cu odje bit Harre!