Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AhmetShabo

#10526 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

nadžak wrote:
AhmetShabo wrote:Čekam kacigu koju sam naručio sa ebay-a. Radi se o biciklističkoj kacigi, koja je koštala 15 dolara. Eh sad, šta znači ovo Beijing departure? gdje je zapelo? Je li doslo u evropu? ill Čeka tamo na aerodromu u Kini?
Image
Pa eto, sve ti piše. Poletila kaciga iz Pekinga. :D Sad ukucaj onaj tracking broj na stranicu BH pošte i čekaj da se pojavi kod nas. Vjerovatno je već tamo al zbog gužve malo zapelo kod nas.

Možeš li napisat taj tracking broj?
Nisam znao da se kod nas moze pratiti taj broj. Moze li link gdje kucam kod nas ?

Edit: ukucao sam ovdje i ništa
Image
nadžak

#10527 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Može naravno, prati tu gdje si već bio na stranici naše pošte i pojaviće se.
toure123

#10528 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Evo i ja imam isto problem sa posiljkom narucenom preko China Post jos od 1. jula:

Image

Pise da je otpremljena za BiH jos 8.7. (iako ovdje stoji 10.7 - tacan datum otpreme za BiH je 8. Jula)

Nevjerovatno koliko nase gnjide nista ne rade, mayku li im yebem!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
nadžak

#10529 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:Evo i ja imam isto problem sa posiljkom narucenom preko China Post jos od 1. jula:

Image

Pise da je otpremljena za BiH jos 8.7. (iako ovdje stoji 10.7 - tacan datum otpreme za BiH je 8. Jula)

Nevjerovatno koliko nase gnjide nista ne rade, mayku li im yebem!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Polako druže, ne pali se. Meni sve pošiljke sa TN uredno dolaze sa neznatnim kašnjenjem. Ne vjerujem ja da je to došlo uopšte ovdje ili u krajnjoj varijanti ne vjerujem da duže stoji kod nas da dođe na red.

Gužva jeste ali ne zadržaju ništa, koliko ja pratim po svojim pošiljkama sa TN a imao sam ih 6 u zadnjih desetak dana.
toure123

#10530 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

nadžak wrote:
toure123 wrote:Evo i ja imam isto problem sa posiljkom narucenom preko China Post jos od 1. jula:

Image

Polako druže, ne pali se. Meni sve pošiljke sa TN uredno dolaze sa neznatnim kašnjenjem. Ne vjerujem ja da je to došlo uopšte ovdje ili u krajnjoj varijanti ne vjerujem da duže stoji kod nas da dođe na red.

Gužva jeste ali ne zadržaju ništa, koliko ja pratim po svojim pošiljkama sa TN a imao sam ih 6 u zadnjih desetak dana.
Da za Holandsku postu treba da stigne od njih do nasih uhljupa 12 dana? Cisto sumnjam! Evo imam jos jedan paket koji je na putu iz Frankfurta prema BiH jos od 10.7 i ni on nije update-ovan nikako otkako je na putu prema BiH. Dakle 100% je do nasih gnjida!

I ne samo to, evo sam unutar BiH poslao jednu posiljku prosli ponedeljak (vrijednosna posta) - momak jos uvijek nije dobio paketa koji sam mu poslao, a oni su duzni da kroz 4 dana uruce postu koja je poslata. Ne moze biti ni do koga drugog nego do ovih nasih gnjida iz Poste... Pichka li im materina neradnicka!
nadžak

#10531 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:
nadžak wrote:

Image

Da za Holandsku postu treba da stigne od njih do nasih uhljupa 12 dana? Cisto sumnjam! Evo imam jos jedan paket koji je na putu iz Frankfurta prema BiH jos od 10.7 i ni on nije update-ovan nikako otkako je na putu prema BiH. Dakle 100% je do nasih gnjida!

I ne samo to, evo sam unutar BiH poslao jednu posiljku prosli ponedeljak (vrijednosna posta) - momak jos uvijek nije dobio paketa koji sam mu poslao, a oni su duzni da kroz 4 dana uruce postu koja je poslata. Ne moze biti ni do koga drugog nego do ovih nasih gnjida iz Poste... Pichka li im materina neradnicka!
Pa živ bio ako je tako da su probili rok fino prijavu unutrašnjoj kontroli njihovoj i traži svoje pravo kao korisnika.
toure123

#10532 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Sacekat cu jos sutra ujutro da vidim da li je momak dobio paket, ako nije zalit cu se ... Samo kome, i kakva (citaj kolika) naknada tu moze biti tu ako bih se i zalio da sam ostecen kao korisnik...?
Mehemed
Vozim: automobil

#10533 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Izgleda da i mene čeka ista sudbina kao kolegu del_boy1, dugo čekanje na pošiljku. Za sada 5 dana "putuje iz Holandije" i još će se možda zadržati i koji dan na carini radi toga da mi još i naplate 3.50KM pored tolikog čekanja...
nadžak

#10534 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:Sacekat cu jos sutra ujutro da vidim da li je momak dobio paket, ako nije zalit cu se ... Samo kome, i kakva (citaj kolika) naknada tu moze biti tu ako bih se i zalio da sam ostecen kao korisnik...?
Ne znam tačno druže, zavisi koju si opciju slanja izabrao kad si predavao u poštu. Imaš stranicu bh pošte sa svim brojevima telefona, pa tako i tih kontrolora pa lagano kreni odatle, ja bih tako.
O'zone
Globalni moderator

#10535 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

stigle led diode poslate 08.07. iz Kine a baterije koja je krenula iz Holandije 05.07. još nije ušla u Bosnu :roll:
Quaresma

#10536 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Quaresma »

da nije problem kod holandjana? svi imaju isti problem

ja sam narucio bateriju za S3 s ebaya (hong kong) 20.6, i stoji i zadnji put skenirano 1.7 i to je to
nadžak

#10537 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Dolazi bolan ljudi ova azijska strana pravo dobro, ovo baš izgleda kao problem sa Evropske strane. :?
Mehemed

#10538 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Izgleda da je tako... Da je do naše pošte i poštanskih radnika ni ove koje idu direkt iz Kine u BiH nebi dolazile. Možda bi trebali vidjeti da pošaljemo email BH Pošti pa da oni vide u čemu je problem i da pokušaju kontaktirati Holandsku poštu.
Capsicum

#10539 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Ma ovo preko Holandije ide sa TN i obično je preporučeno, tj. treba primalac da potpiše da je primio pošiljku. Lopovima to ne odgovara. Ne bi me čudilo da namjerno odugovlače ne bi li raja prestala koristiti ovaj način...
Mehemed

#10540 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Trebali bismo svi koji čekamo ove "Holandske" da pošaljemo emailove nebil pomoglo šta. Vjerovatno bi trebali da šaljemo na ovaj email [email protected] - sektor za poštanski promet.
toure123

#10541 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Sto se mene tice moze. Ja licno mislim da je problem do nase poste. Jer evo ocekujem jedan paket iz Tajvana isto tako i paket je bio uredno evidentiran da je stigao u Njemacku - Frankfurt. Nakon toga kako je krenuo prema BiH nastao je mrak u vidu da nisu update-ovali stanje od 10.7 (punih 10 dana). Isto tako mi je i za ovaj paket iz Holandije sto ide... Pa onda imam paket koji sam poslao unutar BiH momku sa naplatom (vrijednosno pismo) - jos prosli ponedeljak i momak jos uvijek nije nista dobio na kucnu adresu a niti sam ja dobio paket nazad a niti pare. Ovo nas nasa posta dobro muti i ovo je do njih problem kazem vam 100%. Svi paketi su vjerovatno stigli na carinu ili su cak u Sarajevskoj centralnoj posti (gdje li se vec nalazi) - samo ovi nasi uhljupi su vjerovatno na godisnjim odmorima i guzice odveli s posla pa niko i nema da to isporuci 10000%.
toure123

#10542 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Poštovani,

očekujem dvije pošiljke iz inostranstva. Jedna pošiljka se prije 10 dana nalazila u Holandiji a druga u Frankfurtu - Njemačkoj kao što možete vidjeti:

******* tracking code - Frankfurt
******* tracking code - Holandija - NLAMSE

Ranije sam već kontaktirao prodavace i oni su kontaktirali lokalne pošte ovih država i rečeno
mi je da su paketi već trebali biti u BiH do sada. Smatram da je problem sa BH Poštom koja,
kao i obično, ne radi svoj posao kako treba. Zamolio bih vas da provjerite da li su paketi stigli
u BiH, jer ja vjerujem da jesu.

Lijep pozdrav
Poslato, da vidimo sta ce uhljupi reci :lol:
AhmetShabo

#10543 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

Kaciga je kao sto piše u Sarajevu :D
Još samo da je dopreme do mog lijepog grada :)
Image
nadžak

#10544 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

AhmetShabo wrote:Kaciga je kao sto piše u Sarajevu :D
Image
Eto super, platićeš 3,5 km za pregled pošiljke pošto vidim da je upisano da je otišla na evidentiranje na carinu. Možda ti čak pošalju i obavjest da im dostaviš izvod sa paypal o transakciji.
AhmetShabo

#10545 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

nadžak wrote:
Image
Eto super, platićeš 3,5 km za pregled pošiljke pošto vidim da je upisano da je otišla na evidentiranje na carinu. Možda ti čak pošalju i obavjest da im dostaviš izvod sa paypal o transakciji.
gdje cu nabavit taj izvod? U svojoj banci? I mogu li mi naplatiti carinu posto je kaciga kostala 15 dolara?
quarterback

#10546 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

AhmetShabo wrote:
nadžak wrote:
Image
gdje cu nabavit taj izvod? U svojoj banci? I mogu li mi naplatiti carinu posto je kaciga kostala 15 dolara?
1 da
2 ne
toure123

#10547 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Image

Drug jesi i ti ocekivao posiljku iz Holandije ? :)
Mehemed

#10548 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

toure123 wrote: Drug jesi i ti ocekivao posiljku iz Holandije ? :)
Kaciga nije sigurno izla preko Holandije, vjerovatno je išla direkt iz Kine u Sarajevo.
toure123

#10549 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Mehemed wrote:
Kaciga nije sigurno izla preko Holandije, vjerovatno je išla direkt iz Kine u Sarajevo.
Vjerovatno si upravu, kod tebe je islo direktno a kod mene preko posrednih drzava :)

Ne mogu da vjerujem da mi iz Holandije/Njemacke paket ne moze da stigne u roku od 10-12 dana, nevjerovatno!
nadžak

#10550 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:
Mehemed wrote:
Vjerovatno si upravu, kod tebe je islo direktno a kod mene preko posrednih drzava :)

Ne mogu da vjerujem da mi iz Holandije/Njemacke paket ne moze da stigne u roku od 10-12 dana, nevjerovatno!
Ništa to nije čudno jer tu ne važe neka logična pravila geografije i princip što bliže-brže! :D

Nećeš jednom doživjet da ti dođe pošiljka prije iz Azije nego iz Hrvatske ili Njemačke. Meni nedavno tako pofino stajala u Hrvatskoj koverta iz Portugala. Gledam je na pošti i šta ćeš?

Imao pošiljku iz Kine i čovjek poslao Swiss postom i nikad da dođe! Svijet je postao mal i skoro bez granica ali važe pravila keša i to ti prvenstveno diktira i brzinu dostave i sve drugo.

Sretno.
Post Reply