BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Koshpa

#10526 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Koshpa »

Stevanovica ni na klupi Elchea :( :roll:
IcedMFEarth

#10527 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IcedMFEarth »

Zna li neko da nije povrijeđen ?
BHF_Manijak

#10528 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Sve ukazuje na to da je prevelik zalogaj bila Primera, te da je trebao ici stepenicu po stepenicu. Zao mi je fakat momka, pratio sam ga jos dok je igrao za mladu, te Vojvodinu, zaista je obecavao. Cinio se kao pravo desno krilo, brz, prodoran, dobra zavrsnica i centarust. :( :roll:
kandelabar

#10529 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kandelabar »

Koshpa wrote:Stevanovica ni na klupi Elchea :( :roll:
igrao je u pripremnim utakmicama,negdje je bila kao informacija da trener nije zadovoljan njegovim zalaganjem na treninzima,a druga koju sam procitao je bila nesto kao imaju previse stranaca u ekipi vise od tri pa kao zbog toga..
kandelabar

#10530 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kandelabar »

Haris TAbakovic Jung Bojsi vec ulazi u igru striker CF 19g
antifascism

#10531 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

BHF_Manijak wrote:Sve ukazuje na to da je prevelik zalogaj bila Primera, te da je trebao ici stepenicu po stepenicu. Zao mi je fakat momka, pratio sam ga jos dok je igrao za mladu, te Vojvodinu, zaista je obecavao. Cinio se kao pravo desno krilo, brz, prodoran, dobra zavrsnica i centarust. :( :roll:
Ali je igro sve pripremne za Elche. Da nije problem sa registracijom? Sto ga nijedan nas "novinar" nije pito kad je bio sa reprezentacijom?
antifascism

#10532 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

kandelabar wrote:Haris TAbakovic Jung Bojsi vec ulazi u igru striker CF 19g
1994. godiste a vec 3 nastupa i jedan gol za Svicarsku U21. Trenutno U21 ekipe su od 1992.
nKrkan

#10533 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nKrkan »

Ima talenta u Bosni samo treba tražit
DonV

#10534 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Propao kao zeton, a pa zar ni u Elćeu se ne moze nametnuti.. def. ovdje je neki drugi razlog helem ne djeluje mi da je momak koji pravi probleme,nocni zivot, ne trenira itd.. sta reci.

Imali ikakva info. sjeti li se kakav bh novinar da napravi mini intvj. sa momoom da ga upita za desavanja itd.. ili samo cekaju prljavi ves oko Amre i Dzeke itd.. :oops:
splend

#10535 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

BHF_Manijak wrote:Sve ukazuje na to da je prevelik zalogaj bila Primera, te da je trebao ici stepenicu po stepenicu. Zao mi je fakat momka, pratio sam ga jos dok je igrao za mladu, te Vojvodinu, zaista je obecavao. Cinio se kao pravo desno krilo, brz, prodoran, dobra zavrsnica i centarust. :( :roll:
sad se sjetih one price kako je tebe stevanovic odusevljavao, kako treba da starta utakmice, a ja govorio kako tek treba da igra konstantno 3 godine na vrhunskom nivou pa da moze konkurisati za prvu postavu repke. sad se izvini, opet sam pogodio izgleda :-D
mada ja mislim da on nije toliko los, da ce vremenom se ustaliti u granadi ili dje vec sad treba da igra...
BHF_Manijak

#10536 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ovaj k'o mis izviri samo kad neko od nasih igraca ne uspije! :mrgreen: :P Vidjet cemo hoce li ili ne, volio bih da uspije je l'.., ipak igra decko u ligi petice, ali zasad je mrka kapa. :)
splend

#10537 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

mis ili strucnjak? :mrgreen: :P

pozdravi i ganjetu ili ultimu jarane, i njima je stevanovic bio haman pa u klasi rojsa :-D kao i stilic i Bog zna ko jos.
al tu sam ja da objasnim, ne sekiraj se :lol: :lol:
BHF_Manijak

#10538 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Pa jarane ho's rec' da ne treba reci za decka, koji predje iz Vojvodine u Sevillu, da je perspektivan? Nemoj zezat! ;-)
splend

#10539 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

itekako je perspektivan. to sam ja uvijek govorio. problem je nastajao kad su pojedinci govorili da treba da igra u prvoj i to umjesto misketa :-? tad sam ja govorio da treba jos godinaa da se o tome uopste raspravlja. al jok, ovdje jel neko odigra 20 minuta bilo kakve tekme dobro, odmah ga u prvu. sve strucnjaci i znalci...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#10540 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Matijevic_Vlado »

splend wrote:itekako je perspektivan. to sam ja uvijek govorio. problem je nastajao kad su pojedinci govorili da treba da igra u prvoj i to umjesto misketa :-? tad sam ja govorio da treba jos godinaa da se o tome uopste raspravlja. al jok, ovdje jel neko odigra 20 minuta bilo kakve tekme dobro, odmah ga u prvu. sve strucnjaci i znalci...
nema sta ispao si pametan :mrgreen: Image
Logovan

#10541 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

antifascism wrote:
kandelabar wrote:Haris TAbakovic Jung Bojsi vec ulazi u igru striker CF 19g
1994. godiste a vec 3 nastupa i jedan gol za Svicarsku U21. Trenutno U21 ekipe su od 1992.
Zaganjati pod hitno.
BHF_Manijak

#10542 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ma realno i velika vecina ove djece postanu na kraju ublehe ili prosjek! Sjetim se samo u proslosti koliko je bilo pompe oko Kucukovica, Emre Tahirovica, Avdica , zatim onog malog iz Liverpoola, koji lafo nece za nas da igra :lol: , pa na kraju se po Hajduku potucao, pa evo na kraju i malog Hajrovica, koji je obecavao, Arsenal vamo tamo, pa ode u Grasshopers.
Dakle treba biti oprezan i ne zalijetati se. Pratiti da, ali ne poletiti k'o bekan, jer malo je novih i istinskih Ibrahimovica i slicnih, koji zaista vrijede! Ne mora to biti novi Ibra, takav se radja jednom u 20 godina, ali nek' bude nesto poput Seferovica, Hajrovica, takve skautirati i pratiti.
Treba kaparisati djecu, ali ne nadajmo se previse da ce to biti nova megazvijezda, jer u mladjim kategorijama od svakog se pravi da je "novi ovaj, ili onaj".
luckylaka

#10543 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

phillie wrote:
luckylaka wrote:,,Phillies,,u cemu ti vidis razliku izmedju recimo Adilovica i Mahmutovica(eto i recimo Hadzica koji da odjednom 5 golova)P.S.Sto tog malog iz mahale bar Jagodicu ne preporucis :-D
Prije svega jacina lige. Druga stvar, Zeljini navijaci jedva cekali da se rijese Adilovica, Top 2 strijelac lige dvije godine u Turskoj drugoj ligi. Emir Hadzic najbolji strijelac lige prosle godine otisao u Izraelsku ligu u ekipu koja se bori za opstanak (a ni tamo ne igra svaku). Treca stvar, vrijednost Mahmutovica po transfermarktu je veca nego ove dvojice zajedno.
Cetvrto, sve trojicu sam gledao dok su igrali za Celik, i Mahmutovic je daleko kvalitetniji igrac od njih.
Peto, I Adilovic i Hadzic imaju upisan po jedan nastup za reprezentaciju (Adilovic kod Papeta protiv Poljske, Hadzic kod Cire protiv Uzbekistana), znaci probani su i nisu zadovoljili....Za Mahmutovica niko ovdje vise i ne trazi...zato i sluze prijateljske, da isprobas potencijalne igrace, a kod nas je svaka utakmica kvalifikacijska, u svakoj idemo na rezultat (osim protiv Amerike).

P.S. Mali ne trpi autoritet, tako da nema prolaza kod Jagodica :D
!.Jacina lige-nidze veze u pet deka mozda2.Zato danas Zeljini navijaci placu za Adilovicem(pitaj ih)3.Pazi gdje je igrao Mahmutovic prije Teplica,,FK Ústí nad Labem,,(ako je 90% bosanaca culo za ovaj klub Bog me ubio)4.Do neki dan ste pisali da je transfermarket sranje kada vam ja postavim cijenu Ibisevica od nekih 10.000.000.eurica(jedan je cak rekao smijesna cifara :-) )a sad je relevanatn :D 5.Ako mislis podmladjivati reprezentaciju sa ovima od 27-28(Mahmut 27,do godine u Brazilu 28 :D sledece kvalifikacije za euro 29 :( )onda nam se dalje ne pise dobro.P.S.Puna europa Bosanaca od dvadesetak godina samo trebaju ovi iz saveza malo dici guzice pa prohodati.
DonV

#10544 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

luckylaka wrote:
phillie wrote:
luckylaka wrote:,,Phillies,,u cemu ti vidis razliku izmedju recimo Adilovica i Mahmutovica(eto i recimo Hadzica koji da odjednom 5 golova)P.S.Sto tog malog iz mahale bar Jagodicu ne preporucis :-D
Prije svega jacina lige. Druga stvar, Zeljini navijaci jedva cekali da se rijese Adilovica, Top 2 strijelac lige dvije godine u Turskoj drugoj ligi. Emir Hadzic najbolji strijelac lige prosle godine otisao u Izraelsku ligu u ekipu koja se bori za opstanak (a ni tamo ne igra svaku). Treca stvar, vrijednost Mahmutovica po transfermarktu je veca nego ove dvojice zajedno.
Cetvrto, sve trojicu sam gledao dok su igrali za Celik, i Mahmutovic je daleko kvalitetniji igrac od njih.
Peto, I Adilovic i Hadzic imaju upisan po jedan nastup za reprezentaciju (Adilovic kod Papeta protiv Poljske, Hadzic kod Cire protiv Uzbekistana), znaci probani su i nisu zadovoljili....Za Mahmutovica niko ovdje vise i ne trazi...zato i sluze prijateljske, da isprobas potencijalne igrace, a kod nas je svaka utakmica kvalifikacijska, u svakoj idemo na rezultat (osim protiv Amerike).

P.S. Mali ne trpi autoritet, tako da nema prolaza kod Jagodica :D
!.Jacina lige-nidze veze u pet deka mozda2.Zato danas Zeljini navijaci placu za Adilovicem(pitaj ih)3.Pazi gdje je igrao Mahmutovic prije Teplica,,FK Ústí nad Labem,,(ako je 90% bosanaca culo za ovaj klub Bog me ubio)4.Do neki dan ste pisali da je transfermarket sranje kada vam ja postavim cijenu Ibisevica od nekih 10.000.000.eurica(jedan je cak rekao smijesna cifara :-) )a sad je relevanatn :D 5.Ako mislis podmladjivati reprezentaciju sa ovima od 27-28(Mahmut 27,do godine u Brazilu 28 :D sledece kvalifikacije za euro 29 :( )onda nam se dalje ne pise dobro.P.S.Puna europa Bosanaca od dvadesetak godina samo trebaju ovi iz saveza malo dici guzice pa prohodati.
Druze 10% bosanaca nije culo za Teplice... kakav Usta nad Labom 90 % :roll:

Nama ne treba treci napadac Begovic + 4-2-3 +Dzeko, bili ili ne bili na SP.
Idemedosumom

#10545 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Vi biste rado da nabrzaka, za mjesec-dva, pronađemo jednog vrsnog napadaca, da po mogucnosti ima do 22 godine, da igra u ligama petice, da je prva postava u svom klubu, da postize jedno 20-25 golova po polusezoni, da je veliki BiH patriota itd...

Malo se skontajte, mi ne trazimo napadaca za narednih 10 godina, vec nekoga da sjedi na klupi u Brazilu, koji najvjerovatnije nece dobiti ni priliku da zaigra.

Koga god da Pape zovne, nece tolikog uticaja imat aBd. Ako neko od vas zna kakvog van Persie-a a da su mu roditelji barem nekad pili kahvu u BiH, javite Papetu pod hitno :lol:
shalla

#10546 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

Usti nad Labem, klub u kojem je i Džeko odradio posudbu iz Teplica kad su ga tek doveli...

Naravno da ima raje koja ne zna za te klubove ali ima nas koji prate naše igrače i dok igraju u nižim klubovima i prije nego dobiju poziv za reprezentaciju. Sjećam se svog upoznavanja sa Begovićem na mom radnom mjestu (mislim 2009. godine), upoznam se sa njim, "hajde reko sjedi dok završimo ovo što trebamo završiti, i krenem onako blabla, kako ti je u Ipswichu, blablabla, ma brzo će James u penziju pa ćeš se ti vratiti u Portsmouth", čovjek zinuo, kaže "otkud znaš da sam u Ipswichu, ja sam mislio da u Bosni niko ne zna za mene"... A ja prvi znam još 10-ak ljudi koji su znali i za njega, zatim npr. za Lulića u YB, Bičakčića u Stuttgartu, Zukanovića u Kotrijku i sl...

Mislim jasno mi je da nisu svi zaraženi do mjere do koje sam ja (i nakon 5 godina braka žena naprosto ne vjeruje kako mogu toliko pratiti sport tj. razne sportove) :mrgreen: :mrgreen: ali nemojte sumnjati u to da ima bolesnika koji prate sve i svašta, pogotovo kad su naši sportisti u pitanju :thumbup:

P.S. Vezano za Aidina, ljudi dragi kako ne kontate šta mi zagovaramo, nama treba TREĆI napadač, neko ko će samo u slučaju nedaj Bože povrede ili kartona uskočiti, jasno je svima da on nije u rangu Vede ili Edina ali od preostalih napadačkih opcija mislim da je on najbolje rješenje...
phillie

#10547 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

1.Jacina lige-nidze veze u pet deka mozda
Po trenutnoj Uefinoj tabeli liga, Ceska liga na 17. mjestu, nasa n 34. Mi smo bare-bare sa Kazahstanom, Finskom, mozda Slovenijom, nikako Ceskom.
2.Zato danas Zeljini navijaci placu za Adilovicem(pitaj ih)
Jos jedan dokaz kvaliteta lige. Igrac kojem je kruna karijere igranje za neki bh. klub (makar bio i Zeljo), nema tu igraca.
3.Pazi gdje je igrao Mahmutovic prije Teplica,,FK Ústí nad Labem,,(ako je 90% bosanaca culo za ovaj klub Bog me ubio)
Tamo je igrao na posudbi (kao i Dzeko sto je igrao). Tamo idu na "kaljenje" sto bi rekli. Ljudi u Bosni su culi i za mnogo manje klubove od Usti nad Labem, ali to nije tema emisije :D
4.Do neki dan ste pisali da je transfermarket sranje kada vam ja postavim cijenu Ibisevica od nekih 10.000.000.eurica(jedan je cak rekao smijesna cifara )a sad je relevanatn

Ko je i sta je pisao, ne zanima me. Licno drzim da na trasferu jesu napuhane cijene, ali ako je jednom onda je i ostalima.
5.Ako mislis podmladjivati reprezentaciju sa ovima od 27-28(Mahmut 27,do godine u Brazilu 28 sledece kvalifikacije za euro 29 )onda nam se dalje ne pise dobro.P.S.Puna europa Bosanaca od dvadesetak godina samo trebaju ovi iz saveza malo dici guzice pa prohodati.
Ne mislim podmladjivati reprezentaciju, Mahmutovic nije perspektiva koja ce zamjeniti Dzeku ili Vedu u buducnosti. On nam treba da zamjeni Dzeku ili Vedu, kad budemo protiv svaba u polufinalu vodili 3:0 pa da se tandem vise ne umara, njega ubacimo, ili da ga ubacimo kad budemo u finalu imali 1:1 protiv Spanije, a bas ih stisli, pa nam treba i treci napadac da ih dokrajcimo :D karikiram, ali nadam se da si shvatio sta hocu da kazem.
Mahmutovic nije kalibar da bi mogao igrati a da Dzeko ili Vedo sjede na klupi, li od ponudjenih ostalih napadaca cini se kao sasvim pristojno rjesenje.
luckylaka

#10548 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Nama ne treba treci napadac.I od ove dvojice jedan treba da sjedi na klupi a ne da igraju obojica i problem rijesen sa drugim(trecim)napadacem
Logovan

#10549 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

luckylaka wrote:Nama ne treba treci napadac.I od ove dvojice jedan treba da sjedi na klupi a ne da igraju obojica i problem rijesen sa drugim(trecim)napadacem
Pametno nema šta. :-) :-)
Kao prvo obojica trebaju igrati, a kao drugo treba nam makar još jedan napadač.
luckylaka

#10550 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
luckylaka wrote:Nama ne treba treci napadac.I od ove dvojice jedan treba da sjedi na klupi a ne da igraju obojica i problem rijesen sa drugim(trecim)napadacem
Pametno nema šta. :-) :-)
Kao prvo obojica trebaju igrati, a kao drugo treba nam makar još jedan napadač.
Trebaju nam jos najmanje dva napadaca :-) :-) jer dole blize Begovicu i onako imamo viska. :D Inace za one koji ne znaju u Brazil idu 23 igraca a ne onoliko koliko moze stati u Centrotransov autobus :Dtako da bi pozivom u reprezentaciju sviju predlozenih Mahmut.,Djuric,Cocalic,Buric...vjerovatno otpali pomocni trener,fizioterapeut,prevodilac...
Post Reply