Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
studiorum_tuzlaensis

#10526 Re: Teretana

Post by studiorum_tuzlaensis »

Gdje ćeš se lupat sa 10mg melatonina naveče xD. Kod odraslih muškaraca 0.5mg je dovoljno da pokrije sve receptore u mozgu i uspostavi ravnotežu u mozgu. Melatonin nije tableta "spavanja", već jednostavno hormon koji reguliše ciklus dan-noć i omogućava kvalitetniji san. U biti kad ga popiješ, tijelo kroz narednih nekoliko sati 'misli' da je vani noć i da je vrijeme za spavanje, što je prirodni ljudski refleks.

Ujedno ima veoma dobre antioksidativne osobine. Daje se uglavnom stjuardesama koje lete po zonama i ovim što po cijelu noć rade, da prevariš tijelo i možeš se odmoriti.

Ako ga uzimaš naveliko, brzo se razvije tolerancija i iskreno samo ćeš se umorniji i tromiji buditi, budi siguran... i sam pio po 3mg skoro mjesec dana, samo sam se umorniji budio i teže mi je na posao bilo ustat. 1mg max i uredan si. :) :wink:
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 24/04/2017 23:02, edited 1 time in total.
AmirBaa

#10527 Re: Teretana

Post by AmirBaa »

channel10 wrote:Kada jedete piletinu, koliko grama vam bude obrok? Koliko ima proteina u recimo 250-300 grama fileta ili bataka (znam da su masniji od fileta, ali eto)?
ako te "preciznije" zanima cega ima u kojoj hrani, skini myfitnesspal, meni je puno pomoglo u skidanju kila :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10528 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Raigor Stonehoof wrote:
Velkoski wrote:Budim se i ja po noći često, prošle sedmice sam svaku noć 'prespavao' iz par puta, za vikend nikako nisam ni spavao, ali zato me sinoć oborilo pa sam spojio devet sati sna, ljepota :oops: :mrgreen:

Ja ne pijem ništa osim wheyja, tako da sumnjam da je i tebi do kreatina. Probaj spavat' preko dana malo ako imaš viška vremena :D
otkad ti ne uzimas nista osim wheya :D
ma proš'o ciklus :D

ide novi uskoro :lol:
golman

#10529 Re: Teretana

Post by golman »

Warashii wrote:Dešavalo mi se kad sam bio pod stresom ali sad sam extra, baš nikakvih briga na svim planovima extra hvala Bogu. Jedino što mi sad nervoza raste zbog ne spavanja.
Ružna situacija, morat ću tražiti izlaz iz ovog jer sa ovim snom napretka nema .nadam se da će mi ovo čudo od musclepharma pomoći ponajviše zbog melatonina .
I meni se desi to,ali jednom u 15 dana

ako npr noćas ne odspavam dobro,probudim se u 4,5..pa se prevrćem 3 sata,onda slijedeću noć spavam do 11

ja ti preporučujem,ako se to ponovi opet,kupi tablete za spavanje
golman

#10530 Re: Teretana

Post by golman »

ja bih nešto drugo pitao

dešavalo mi se da treniram po 7.8 dana uzastopno bez prekida svaki dan i to baš intenzivno i ponekad imam osjećaj da nemam snage,a par puta izađem iz teretane blijed kao krpa

pitanje je: da li je to pogrešno?

odnosno da budem precizniji,da li bih trebao više odmarati?

i koliko vi odmarate dana u sedmici?
Daryl Dixon

#10531 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

znači mlijeko, znači litre i litre mlijeka dnevno, znači plazma, znači jaja. znači krompir, znači šnicla :-D :-D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10532 Re: Teretana

Post by konektovan »

golman wrote:ja bih nešto drugo pitao

dešavalo mi se da treniram po 7.8 dana uzastopno bez prekida svaki dan i to baš intenzivno i ponekad imam osjećaj da nemam snage,a par puta izađem iz teretane blijed kao krpa

Ti bas sebe terorises, odmaraj covjece!!!! :D

Hajd, razumio bih pet dana u cugu, ali 7-8 bez pauze izmedju, to je previse.
golman

#10533 Re: Teretana

Post by golman »

Ovaj jedan mi reče da jedem med,ali gdje naći pravi med...nema ga nigdje,sve folirno
golman

#10534 Re: Teretana

Post by golman »

konektovan wrote:
golman wrote:ja bih nešto drugo pitao

Ti bas sebe terorises, odmaraj covjece!!!! :D

Hajd, razumio bih pet dana u cugu, ali 7-8 bez pauze izmedju, to je previse.

Pa na primjer,nisam išao 3 dana,bio prehlađen..pa onda rekoh da nadoknadim,pa opalim 8 dana uzastopno i osjetim premor

ma ništa smanjiću,ali bih volio znati koliki mi je maksimum
enisss

#10535 Re: Teretana

Post by enisss »

studiorum_tuzlaensis wrote:Gdje ćeš se lupat sa 10mg melatonina naveče xD. Kod odraslih muškaraca 0.5mg je dovoljno da pokrije sve receptore u mozgu i uspostavi ravnotežu u mozgu. Melatonin nije tableta "spavanja", već jednostavno hormon koji reguliše ciklus dan-noć i omogućava kvalitetniji san. U biti kad ga popiješ, tijelo kroz narednih nekoliko sati 'misli' da je vani noć i da je vrijeme za spavanje, što je prirodni ljudski refleks.

Ujedno ima veoma dobre antioksidativne osobine. Daje se uglavnom stjuardesama koje lete po zonama i ovim što po cijelu noć rade, da prevariš tijelo i možeš se odmoriti.

Ako ga uzimaš naveliko, brzo se razvije tolerancija i iskreno samo ćeš se umorniji i tromiji buditi, budi siguran... i sam pio po 3mg skoro mjesec dana, samo sam se umorniji budio i teže mi je na posao bilo ustat. 1mg max i uredan si. :) :wink:
Sve znam drug, al talo je kako je, doduse imao sam 137 kg tada.
junior3

#10536 Re: Teretana

Post by junior3 »

Warashii wrote:Mene jebe nesanica jbmu. Zaspem u 23 ili 00 sati i probudim se u 02 ili 03 i to je to od spavanja. Trazim do cega je, izbacio kreatin kontam da mi ne jebe želudac i nije do njega, stao sa bcaa kontam da nije do njih i ništa, mada nema nikakve logike da je do ovog al jbga potez davljenika.
Kupio sam Z-Core PM pa ću vidjeti, nema mi bez najmanje 7 sati sna ničega. A tako sam imao dobar tempiran san zadnjih godina.
Probaj da ne treniraš jednu sedmicu, neće mišići pobjeći. :mrgreen:

Mislim da nema tog' koga ovo nije safatalo bar jednom, ja se oko 6 ujutru probudim svaki dan, razgledam malo :mrgreen: i opet na spavanje, ako ne radim.
Već nekih mjesec dana, nemam pojma zašto, ne smeta uglavnom, za sad.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10537 Re: Teretana

Post by konektovan »

junior3 wrote:
Warashii wrote:Mene jebe nesanica jbmu. Zaspem u 23 ili 00 sati i probudim se u 02 ili 03 i to je to od spavanja. Trazim do cega je, izbacio kreatin kontam da mi ne jebe želudac i nije do njega, stao sa bcaa kontam da nije do njih i ništa, mada nema nikakve logike da je do ovog al jbga potez davljenika.
Kupio sam Z-Core PM pa ću vidjeti, nema mi bez najmanje 7 sati sna ničega. A tako sam imao dobar tempiran san zadnjih godina.
Probaj da ne treniraš jednu sedmicu, neće mišići pobjeći. :mrgreen:

Mislim da nema tog' koga ovo nije safatalo bar jednom, ja se oko 6 ujutru probudim svaki dan, razgledam malo :mrgreen: i opet na spavanje, ako ne radim.
Tako je moj dedo AR, budio se svako jutro oko 6 h i hebiga, znas kako je zivot okrutan, jedno jutro nihe bilo budjenja. :D :D :D :D :D :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10538 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Budim se cesto po noci a znam da nisam ni pijan ni lud
iz ovog srca ja nemam kud

Eto i dzej iste probleme ima :D

Ozbiljno i ja imam probleme sa stomakom, nemam volje, upale me duže drze, ko posran.
Zato cu 4-5 dana stati, odmorit, pa nastavljam
vejza00

#10539 Re: Teretana

Post by vejza00 »

probaj par dana da izbacis junk food i sve vrste gaziranih sokova, prije spavanja pojedi jabuku, ubaci za dorucak zobene pahuljice....pokusaj pa vidi imali promjena
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10540 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Leon16v wrote:Budim se cesto po noci a znam da nisam ni pijan ni lud

Ozbiljno i ja imam probleme sa stomakom, nemam volje, upale me duže drze, ko posran.

:!: :!:
junior3

#10541 Re: Teretana

Post by junior3 »

konektovan wrote:
junior3 wrote: Probaj da ne treniraš jednu sedmicu, neće mišići pobjeći. :mrgreen:

Tako je moj dedo AR, budio se svako jutro oko 6 h i hebiga, znas kako je zivot okrutan, jedno jutro nihe bilo budjenja. :D :D :D :D :D :D
Bjež' tam'. :D
Bambino Blu

#10542 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

Leon16v wrote:Budim se cesto po noci a znam da nisam ni pijan ni lud

Definicija buraz, smanjen unos uh vjerovatno su zato upale duze i jace i nemas volje. Dobro si rek'o uzmi sedmicu pauze i malo tu sedmicu digni kalorije iznenadit ces se. Ja sam se tako vratio nazad na prugu nakon sto sam skroz ispao. Evo lagano se krece i mast topiti a znas i sam koliko sam kuko oko toga haha
enisss

#10543 Re: Teretana

Post by enisss »

Radi li iko podlaktice? :)
Image
cassius

#10544 Re: Teretana

Post by cassius »

Hej vena u covjeka, mozes pertle vezat s njima :D
enisss

#10545 Re: Teretana

Post by enisss »

cassius wrote:Hej vena u covjeka, mozes pertle vezat s njima :D
:lol:
Raigor Stonehoof

#10546 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

radim ja, ali tek odnedavno :roll: ne znam kako se zovu vjezbe koje radim, a mrsko mi opisivat svaku :D sta ti preporucujes kao najefektnije?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10547 Re: Teretana

Post by Velkoski »

zaveži konopac za teg i onda 'uvrći' konopac dok ne podigneš :mrgreen: ako me kontaš :D

a može i sa bučicama
enisss

#10548 Re: Teretana

Post by enisss »

Raigor Stonehoof wrote:radim ja, ali tek odnedavno :roll: ne znam kako se zovu vjezbe koje radim, a mrsko mi opisivat svaku :D sta ti preporucujes kao najefektnije?
Deadlift :)
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10549 Re: Teretana

Post by Leon16v »

U kojoj bi radnji u sarajevu mogao naci ciste zobene pahuljice, jer gdje sam ovo gledao samo su neki mixevi ili ja ne vidim dobro
golman

#10550 Re: Teretana

Post by golman »

Ovaj N.O.XPLODE me u početku pogađao pravo,davao mi snagu ,a u poslednje vrijeme mi nešto i ne pomaže mnogo,kao da sam postao imun na njega.
Ima li iko da mi preporuči nešto bolje,pred trening...a da nije obična kafa :D
Post Reply