E to je klasika! I cijela serija je na YouTube, sve epizodemadridist wrote:
Sjecam se tamo negdje 1989 ili 90te cini mi se da je isla petkom na TV odmah iza dnevnika, pa smo onda u srednjoj skoli prepricavali epizode ponedeljkom.
Moderator: _BataZiv_0809
E to je klasika! I cijela serija je na YouTube, sve epizodemadridist wrote:
karanana wrote:au sjecam se.
islo je nesto run away, run run run run away......
necu je gledati jer imam osjecaj da bi mi u danasnje vrijeme bila glupa, pa bolje da se skoro niceg ne sjecam ali da mi je u podsvijesti da je bila dobra u svom nekom vremenu 80ih.
e da pitam ovdje, a mislim da sam pitao jos jednom ali nista.....bila je jedna kao mini serija isto prije rata, mozda 8-9 epizoda....ja ako se sjecam nas prevod je bio "shefovi"....ako se dobro sjecam radilo se o nekom serijskom ubici koji je svoje zrtve kopao negdje na svom imanju. eh sad se ne jsecam da li je ubijao i sherife ali znam da je bilo mnogo promjena na sherifskom mjestu i da su mnogi sherifi istrazivali i trazili tog ubicu....ne znam hoce li se iko sjetiti ili sam ja potpuno sanjao i izmislio ovu seriju.
A tek Miami Vice 100 GB torent sve sezone DVD rip.karanana wrote:valjda je to ta. mislim da jeste jer vidim da ovo ide kroz godine i generacije....super. hvala. samo je pitanje kao i za crime stories....kako ce mi serija sjesti nakon sto sam je pogledao kao dijete i onda ponovo sada ihihi koliko godina poslije.

I meni bilo žao, pregledao sam 6 sezona za manje od mjesec. Rekord.relativno84 wrote:
Dugo mi je trebalo da krenem ali sada mi je muka sto se nisam kontrolisao pa gledao jednu epizodu dnevno![]()
Definitivno u top tri do sada, cudan je osjecaj kada gledas likove koji rade lose stvari i sto vise tonu ti se jos jace nadas da nece biti uhvaceniLikovi su vrlo saroliki i to daje posebnu car svemu. Drago mi je sto Vic nije pao totalno mada vjerujem da bi mu i zatvor lakse pao od ureda
Shane me malo razocarao s porodicom
Dosta je borbe Vic imao ali onaj duel s Kavanaughom mi je ubjedljivo prvi
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko
Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda...Jimmy McNulty wrote:I meni bilo žao, pregledao sam 6 sezona za manje od mjesec. Rekord.relativno84 wrote:
Dugo mi je trebalo da krenem ali sada mi je muka sto se nisam kontrolisao pa gledao jednu epizodu dnevno![]()
Definitivno u top tri do sada, cudan je osjecaj kada gledas likove koji rade lose stvari i sto vise tonu ti se jos jace nadas da nece biti uhvaceniLikovi su vrlo saroliki i to daje posebnu car svemu. Drago mi je sto Vic nije pao totalno mada vjerujem da bi mu i zatvor lakse pao od ureda
Shane me malo razocarao s porodicom
Dosta je borbe Vic imao ali onaj duel s Kavanaughom mi je ubjedljivo prvi
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko![]()
spoiler
Shane jeste ispao sebičan ali opet nekako je on dobar lik sa tragičnom sudbinom, mislim da je to uradio zato što je želio da odu svi zajedno kao familija a ne da Mara ode u zatvor a djeca u sistem...nekako u svakom članu Strike Teama može se naći malo dobra osim u Vicu a na kraju jedini se on izvukao iako nije prošao dobro kako je mislio.
A ne kaže se džaba, što žena može iz mjesta đavo ne može iz zaleta
negdje tu gdje si sad polako dodaju gas i ne puštaju do kraja, vjerujSanskiBiser wrote: Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda...![]()
ludnica...
![]()
Aj kad se sjetim koliko sam se ja frapirao kad je bila ona situacija sa Acavedomzomri wrote:negdje tu gdje si sad polako dodaju gas i ne puštaju do kraja, vjerujSanskiBiser wrote: Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda...![]()
ludnica...
![]()
po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizoduBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju

Skinuto, pola druge sezone odgledano i kako vidim da tek ludilo nastupa a kad se samo sjetim da sam nekih 4-5 godina imao skinutu prvu sezonu i nikako da se nakanim da pocnem gledati i onda je izbrisem...s@mson wrote:Gdje ima skinuti ova prava Shield?
bravo, sve potpisujem, fakat podcijenjena, a mnogo dobraSanskiBiser wrote:po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizoduBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju![]()
Mozda trenutno i najpotcjenjenija serija i pravi sto kazu Eye Candy, nakon prve sezone su digli sve na visi nivo, prica + vrijednost produkcije i serija je sad pravi prequel za Treasure Island. Opet ko hoce akciju i ocekuje samo bezumnu akciju u seriji bez puno zapleta vjerovatno mu se nece dopasti serija.
Finale druge i ove trece sezone su EPIC, cetvrta sezona se vec snima.
Nije sve u tome da je nešto podcjenjeno, već ima, barem kod mene, tema i žanrova serija koje me jednostavno ne interesuju, bez obzira na kvalitet serije i sve ostalo.SanskiBiser wrote:po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizoduBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju![]()
Mozda trenutno i najpotcjenjenija serija i pravi sto kazu Eye Candy, nakon prve sezone su digli sve na visi nivo, prica + vrijednost produkcije i serija je sad pravi prequel za Treasure Island. Opet ko hoce akciju i ocekuje samo bezumnu akciju u seriji bez puno zapleta vjerovatno mu se nece dopasti serija.
Jebiga, ja odgledao pola prve sezone i odustao. Nešto mi nije legla. Znači serija postaje bolja?SanskiBiser wrote:po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizoduBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju![]()
Prva sezona je malo sporija, ali druga i treća su ludilo.yoda82 wrote:
Jebiga, ja odgledao pola prve sezone i odustao. Nešto mi nije legla. Znači serija postaje bolja?
VaneBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju
Sto se tice Vane, potvrdjuje se ista spoznaja kao i u The Shield:relativno84 wrote:VaneBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu serijusteta onog ludila, al bar ce sad probuditi piratski duh
relativno84 wrote:
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko.
zomri wrote: pa gledaj, od svega ovoga su ti možda leftoversi najsličniji toj staroj drametini. prva sezona je tako-tako, malo misterije, malo plakanje, puno tegobe i tako. puno, puno, PUNO je bolja druga sezona, a znajući da je treća posljednja imaš sasvim dovoljno vremena da nas stigneš
ako je prošla decenija bila zlatno doba televizije, ovu dekadu su već nazvali srebrnim dobom. šta to znači? pa to znači da se snima jako puno jako dobrih serija ali jako, jako malo onih orijaških, mastodontskih, koje bi te natjerale da budeš kao peter iz ovog klipa
ako je sredovječni muški antiheroj bila nit koja je povezivala serije iz zlatnog doba, šta je onda zajedničko svim tim serijama iz novog, srebrnog doba? odgovor je ništa, odnosno "ništa". dakle, ove serije bave se pitanjem modernog čovjeka u svjetlu današnjeg gloomy zeitgeista sa svim tim ratovima i terorističkim napadima, konfuznim informacijama sa svih strana (sa twitterom, yt, fejsom, svako je medij, pa kome onda vjerovati? ko je autoritet?!). vrijedi li se modernom čovjeku boriti za sreću ili su bijeda i nesreća sve što može očekivati od života?
junaci tih serija dakle ne tragaju za srećom kao takvom nego su zapeli na pitanju vrijedi li se uopšte boriti za nju. tipičan primjer takve serije su upravo americansi i leftoversi. dalje tu spadaju još i homeland, rectify, mr robot...upravo isti sentiment prožima i moderne komedije poput louieja, transparent ili girlsa.
opet da se vratim malo na serije iz zlatnog doba. ono što je nekad u njima bilo groundbreaking i otvaralo nove vidike danas je dosadno i bolno predvidljivo. uzmi neku od današnjih serija napravljenih po toj špranci (npr.vinyl) i zamisli da se prošla dekada nije ni desila. e, da jebe rak raka, ako ovaj martyjev isprdak ne bi bio proglašen najboljom serijom svih vremena![]()
sa hannibalom nemoj ni počinjati. ko god me od raje poslušao, bio je razočarantreba biti od specijalne japije da bi se to svarilo
Evo i ja sad pogledao devetu, baš mi zao Vanea, bio je prelu i divlji, ALFA mužjakSanskiBiser wrote:Sto se tice Vane, potvrdjuje se ista spoznaja kao i u The Shield:relativno84 wrote:VaneBuckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu serijusteta onog ludila, al bar ce sad probuditi piratski duh
relativno84 wrote:
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko.
Buckethead wrote:
Evo i ja sad pogledao devetu, baš mi zao Vanea, bio je prelu i divlji, ALFA mužjakJoj kad se zakuha, biće pakleno