Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SanskiBiser

#10526 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

madridist wrote:Image
E to je klasika! I cijela serija je na YouTube, sve epizode :D

Sjecam se tamo negdje 1989 ili 90te cini mi se da je isla petkom na TV odmah iza dnevnika, pa smo onda u srednjoj skoli prepricavali epizode ponedeljkom. :-)
karanana

#10527 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

au sjecam se.

islo je nesto run away, run run run run away......
necu je gledati jer imam osjecaj da bi mi u danasnje vrijeme bila glupa, pa bolje da se skoro niceg ne sjecam ali da mi je u podsvijesti da je bila dobra u svom nekom vremenu 80ih.

e da pitam ovdje, a mislim da sam pitao jos jednom ali nista.....bila je jedna kao mini serija isto prije rata, mozda 8-9 epizoda....ja ako se sjecam nas prevod je bio "shefovi"....ako se dobro sjecam radilo se o nekom serijskom ubici koji je svoje zrtve kopao negdje na svom imanju. eh sad se ne jsecam da li je ubijao i sherife ali znam da je bilo mnogo promjena na sherifskom mjestu i da su mnogi sherifi istrazivali i trazili tog ubicu....ne znam hoce li se iko sjetiti ili sam ja potpuno sanjao i izmislio ovu seriju.
SanskiBiser

#10528 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:au sjecam se.

islo je nesto run away, run run run run away......
necu je gledati jer imam osjecaj da bi mi u danasnje vrijeme bila glupa, pa bolje da se skoro niceg ne sjecam ali da mi je u podsvijesti da je bila dobra u svom nekom vremenu 80ih.

e da pitam ovdje, a mislim da sam pitao jos jednom ali nista.....bila je jedna kao mini serija isto prije rata, mozda 8-9 epizoda....ja ako se sjecam nas prevod je bio "shefovi"....ako se dobro sjecam radilo se o nekom serijskom ubici koji je svoje zrtve kopao negdje na svom imanju. eh sad se ne jsecam da li je ubijao i sherife ali znam da je bilo mnogo promjena na sherifskom mjestu i da su mnogi sherifi istrazivali i trazili tog ubicu....ne znam hoce li se iko sjetiti ili sam ja potpuno sanjao i izmislio ovu seriju.

Mini serija Chiefs :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Chiefs_%28miniseries%29

Evo je na YouTube cijela :

karanana

#10529 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

valjda je to ta. mislim da jeste jer vidim da ovo ide kroz godine i generacije....super. hvala. samo je pitanje kao i za crime stories....kako ce mi serija sjesti nakon sto sam je pogledao kao dijete i onda ponovo sada ihihi koliko godina poslije.
SanskiBiser

#10530 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:valjda je to ta. mislim da jeste jer vidim da ovo ide kroz godine i generacije....super. hvala. samo je pitanje kao i za crime stories....kako ce mi serija sjesti nakon sto sam je pogledao kao dijete i onda ponovo sada ihihi koliko godina poslije.
A tek Miami Vice 100 GB torent sve sezone DVD rip. :-)

Crime Story imas obe sezone na torentima DVD ripovi (480p) , odlican kvalitet puno bolje nego na YT gdje je samo 360p:
Image
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10531 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

relativno84 wrote:
Dugo mi je trebalo da krenem ali sada mi je muka sto se nisam kontrolisao pa gledao jednu epizodu dnevno :D

Definitivno u top tri do sada, cudan je osjecaj kada gledas likove koji rade lose stvari i sto vise tonu ti se jos jace nadas da nece biti uhvaceni :lol: Likovi su vrlo saroliki i to daje posebnu car svemu. Drago mi je sto Vic nije pao totalno mada vjerujem da bi mu i zatvor lakse pao od ureda :D Shane me malo razocarao s porodicom :( Dosta je borbe Vic imao ali onaj duel s Kavanaughom mi je ubjedljivo prvi :D

Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko :roll:
I meni bilo žao, pregledao sam 6 sezona za manje od mjesec. Rekord. :D

spoiler
Shane jeste ispao sebičan ali opet nekako je on dobar lik sa tragičnom sudbinom, mislim da je to uradio zato što je želio da odu svi zajedno kao familija a ne da Mara ode u zatvor a djeca u sistem...nekako u svakom članu Strike Teama može se naći malo dobra osim u Vicu a na kraju jedini se on izvukao iako nije prošao dobro kako je mislio.

A ne kaže se džaba, što žena može iz mjesta đavo ne može iz zaleta :D
dezurni_ucenik

#10532 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

ali je Richie Finestra debil svoje vrste . Ko gleda vinyl skontace sta sam htio reci :-)
SanskiBiser

#10533 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Jimmy McNulty wrote:
relativno84 wrote:
Dugo mi je trebalo da krenem ali sada mi je muka sto se nisam kontrolisao pa gledao jednu epizodu dnevno :D

Definitivno u top tri do sada, cudan je osjecaj kada gledas likove koji rade lose stvari i sto vise tonu ti se jos jace nadas da nece biti uhvaceni :lol: Likovi su vrlo saroliki i to daje posebnu car svemu. Drago mi je sto Vic nije pao totalno mada vjerujem da bi mu i zatvor lakse pao od ureda :D Shane me malo razocarao s porodicom :( Dosta je borbe Vic imao ali onaj duel s Kavanaughom mi je ubjedljivo prvi :D

Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko :roll:
I meni bilo žao, pregledao sam 6 sezona za manje od mjesec. Rekord. :D

spoiler
Shane jeste ispao sebičan ali opet nekako je on dobar lik sa tragičnom sudbinom, mislim da je to uradio zato što je želio da odu svi zajedno kao familija a ne da Mara ode u zatvor a djeca u sistem...nekako u svakom članu Strike Teama može se naći malo dobra osim u Vicu a na kraju jedini se on izvukao iako nije prošao dobro kako je mislio.

A ne kaže se džaba, što žena može iz mjesta đavo ne može iz zaleta :D
Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda... :shock: :lol: ludnica... :-) :lol:
zomri

#10534 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

SanskiBiser wrote: Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda... :shock: :lol: ludnica... :-) :lol:
negdje tu gdje si sad polako dodaju gas i ne puštaju do kraja, vjeruj :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10535 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

zomri wrote:
SanskiBiser wrote: Ja tek na trecoj sezoni, ono taman kad sam mislio da se nista bitno ne desava, desi se kapetan Aceveda... :shock: :lol: ludnica... :-) :lol:
negdje tu gdje si sad polako dodaju gas i ne puštaju do kraja, vjeruj :izet:
Aj kad se sjetim koliko sam se ja frapirao kad je bila ona situacija sa Acavedom :-) Ma do kraja je ludilo, a npr meni zanimljivo što se nikako ne mogu sjetit radnje po sezonama kao npr u drugim serijama nego je sve nekako povezano od početka do kraja, konstantna akcija i ludilo. Nema šta vrh serija, a finale je najbolje finale neke serije koju sam gledao.
zomri

#10536 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Najbolja sezona ona sa Forestom. Kakva glumčina!
Dr Kova

#10537 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju :thumbup:
SanskiBiser

#10538 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Buckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju :thumbup:
po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizodu :D
Mozda trenutno i najpotcjenjenija serija i pravi sto kazu Eye Candy, nakon prve sezone su digli sve na visi nivo, prica + vrijednost produkcije i serija je sad pravi prequel za Treasure Island. Opet ko hoce akciju i ocekuje samo bezumnu akciju u seriji bez puno zapleta vjerovatno mu se nece dopasti serija.

Finale druge i ove trece sezone su EPIC, cetvrta sezona se vec snima.

Image

s@mson

#10539 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by s@mson »

s@mson wrote:Gdje ima skinuti ova prava Shield?
Skinuto, pola druge sezone odgledano i kako vidim da tek ludilo nastupa a kad se samo sjetim da sam nekih 4-5 godina imao skinutu prvu sezonu i nikako da se nakanim da pocnem gledati i onda je izbrisem...

P.S. hvala ;)
Dr Kova

#10540 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

SanskiBiser wrote:
Buckethead wrote:Black Sails gledam treću sezonu, meni je vrhunska, ide preporuka za tu seriju :thumbup:
po meni, serija koju je najbolje bindzati a ne cekati pa gledati epizodu po epizodu :D
Mozda trenutno i najpotcjenjenija serija i pravi sto kazu Eye Candy, nakon prve sezone su digli sve na visi nivo, prica + vrijednost produkcije i serija je sad pravi prequel za Treasure Island. Opet ko hoce akciju i ocekuje samo bezumnu akciju u seriji bez puno zapleta vjerovatno mu se nece dopasti serija.

bravo, sve potpisujem, fakat podcijenjena, a mnogo dobra :thumbup:
Diwan

#10541 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

SanskiBiser wrote:

Image

Nije sve u tome da je nešto podcjenjeno, već ima, barem kod mene, tema i žanrova serija koje me jednostavno ne interesuju, bez obzira na kvalitet serije i sve ostalo.
yoda82

#10542 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

SanskiBiser wrote:

Image

Jebiga, ja odgledao pola prve sezone i odustao. Nešto mi nije legla. Znači serija postaje bolja?
Dr Kova

#10543 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

yoda82 wrote:
Jebiga, ja odgledao pola prve sezone i odustao. Nešto mi nije legla. Znači serija postaje bolja?
Prva sezona je malo sporija, ali druga i treća su ludilo. :thumbup:
relativno84

#10544 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Vane :( steta onog ludila, al bar ce sad probuditi piratski duh :D
SanskiBiser

#10545 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

relativno84 wrote:
Sto se tice Vane, potvrdjuje se ista spoznaja kao i u The Shield:
relativno84 wrote:
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko.

:mrgreen:
omar little

#10546 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote: pa gledaj, od svega ovoga su ti možda leftoversi najsličniji toj staroj drametini. prva sezona je tako-tako, malo misterije, malo plakanje, puno tegobe i tako. puno, puno, PUNO je bolja druga sezona, a znajući da je treća posljednja imaš sasvim dovoljno vremena da nas stigneš :)

ako je prošla decenija bila zlatno doba televizije, ovu dekadu su već nazvali srebrnim dobom. šta to znači? pa to znači da se snima jako puno jako dobrih serija ali jako, jako malo onih orijaških, mastodontskih, koje bi te natjerale da budeš kao peter iz ovog klipa

ako je sredovječni muški antiheroj bila nit koja je povezivala serije iz zlatnog doba, šta je onda zajedničko svim tim serijama iz novog, srebrnog doba? odgovor je ništa, odnosno "ništa". dakle, ove serije bave se pitanjem modernog čovjeka u svjetlu današnjeg gloomy zeitgeista sa svim tim ratovima i terorističkim napadima, konfuznim informacijama sa svih strana (sa twitterom, yt, fejsom, svako je medij, pa kome onda vjerovati? ko je autoritet?!). vrijedi li se modernom čovjeku boriti za sreću ili su bijeda i nesreća sve što može očekivati od života?

junaci tih serija dakle ne tragaju za srećom kao takvom nego su zapeli na pitanju vrijedi li se uopšte boriti za nju. tipičan primjer takve serije su upravo americansi i leftoversi. dalje tu spadaju još i homeland, rectify, mr robot...upravo isti sentiment prožima i moderne komedije poput louieja, transparent ili girlsa.

opet da se vratim malo na serije iz zlatnog doba. ono što je nekad u njima bilo groundbreaking i otvaralo nove vidike danas je dosadno i bolno predvidljivo. uzmi neku od današnjih serija napravljenih po toj špranci (npr.vinyl) i zamisli da se prošla dekada nije ni desila. e, da jebe rak raka, ako ovaj martyjev isprdak ne bi bio proglašen najboljom serijom svih vremena :mrgreen:

sa hannibalom nemoj ni počinjati. ko god me od raje poslušao, bio je razočaran :lol: treba biti od specijalne japije da bi se to svarilo :D

oke. probacu leftoverse.

znam ja oko cega se vrte danasnje serije, ali je problem sto je meni sve to plitko. (louie nije plitak, ali on nije cista drama, on je taj neki novi dramedy hibrid.) niko se jos nije ni usudio uraditi neku refleksiju na utjecaj tehnoloskih dostignuca i njihovih manifestacija na covjeka, tog tvog modernog kako ga gore nazivas , drustvo, institucije sistema, politike i ekonomije, drzavu. kako se svi skupa odnosimo, postavljamo i ucestvujemo u fundamentalnom pitanju danasnjice sto je redefiniranje slobode (u smislu privatnosti, to je moderni ekvivalent slobode) i kakve efekte to ima...jedini koji se takvim stvarima na profesionalan i "zahtjevan" nacin bavio je bio charlie brooker, ali black mirror je vise visual short story nego roman.

elem, tako. nek' smo se malo procakulali.

nevidjeno je zadovoljstvo vidjeti da se sedam sezona nijansirane, zanimljive, intrigantne, analiticne, odlicno odglumljene i vrlo dobro napisane drame uspjelo svesti na "o, jebo joj ja mater". :-)
Dr Kova

#10547 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

SanskiBiser wrote:
relativno84 wrote:
Sto se tice Vane, potvrdjuje se ista spoznaja kao i u The Shield:
relativno84 wrote:
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko.

:mrgreen:
Evo i ja sad pogledao devetu, baš mi zao Vanea, bio je prelu i divlji, ALFA mužjak :mrgreen: Joj kad se zakuha, biće pakleno
SanskiBiser

#10548 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Buckethead wrote:
Evo i ja sad pogledao devetu, baš mi zao Vanea, bio je prelu i divlji, ALFA mužjak :mrgreen: Joj kad se zakuha, biće pakleno

Vane Alfa svih Alfi - a sta reci za Eleanor nego :evil: :lol:

Dr Kova

#10549 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
relativno84

#10550 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Dobar :lol: :lol: :lol:
Post Reply