Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
kanaan

#10526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kanaan »

Je li stvarno neko misli,da hamas tj.palestinci,mogu gurnuti sve jevreje u more?
Drvosjeca iz Dejcica

#10527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kanaan wrote:Je li stvarno neko misli,da hamas tj.palestinci,mogu gurnuti sve jevreje u more?
Pa treba samo pogledati kartu pa vidjeti ko koga gura u more.
Nomo

#10528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

kanaan wrote:Je li stvarno neko misli,da hamas tj.palestinci,mogu gurnuti sve jevreje u more?
niti mislim niti sam ikada cuo da palestinci to zele . barem do ovoga zadnjeg sukoba nisam cuo ...
and

#10529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and »

žalosno da umjesto osude terorizma,borbe protiv njega i procesuiranja ratnih zločina,ovi dobiju nagradu od 225 miliona dolara za oružje :oops:
Nomo

#10530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

zlokruhovic wrote:Strašno je ovo šta radi Izrael , i nadam se da će Ameri doći sebi i zaustaviti ih konačno.

Međutim ako se Izreal zaustavi od strane Amera kako onda zaustaviti i obeshrabriti Hamas?! , a svi znamo da se Hamas neće nikad pokolebati sve dok zadnjeg Jevrejina ne gurne u mediteransko more.

Problem je zapravo nerešiv , jer religija i ta vrsta identiteta je tamo presudna i kod jednih i kod drugih , to su sve do jednog fatalisti i ekstremisti i dok neko od njih ne bude poražen u smislu nestanka samo će biti klanja
gde normalan čovek ne može stati ni na jednu stranu.
Ja se bojim jedino što ta prokleta zemlja zvana bliski istok gde su nastale najodrvatnije ideologije zvane religije doći glave svima u svetu , oni jedva čekaju sudnji dan.
Naši prostori će takođe biti deo svega toga jer "naša zajednička istorija" je pokazala da ne može biti mira između religija i kad tad mora jedna od njih da pobedi ili da izgubi.
Žao mi je što sam pesimista ali to je jednostavno tako , i niko to neće moći promeniti , možda jedino ako dođe do ozdravljenja mozga cjepljenjem nekom najmoćnijom vakcinom koja izaziva akutni ateizam kod ljudi , onda ćemo imati šansu za mir i opstanak.
koliko mogu da vidim na tv i drugim sredstvima javnog informisanja skoro svi ljudi diljem svijeta su sebi odbrali stranu .na ulicama N Yorka vidim hiljade palestinskih zastava i na drugoj strani jednu izraelsku . Takodje vidim jutros na vijestima i Vucic je izabrao stranu .
ps sto se tice nasih prostora zaboravio si reci da je tvoja srbijica izvrsila brutalnu agresiju u kojoj je izvazvala genocid i tragediju epskih razmjera sa ciljem da se domogne zemlje Bosne . sukob religija je samo izvlakusa koju mozes ostaviti kod kacavende .
Nomo

#10531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

zlokruhovic wrote:Strašno je ovo šta radi Izrael , i nadam se da će Ameri doći sebi i zaustaviti ih konačno.

Međutim ako se Izreal zaustavi od strane Amera kako onda zaustaviti i obeshrabriti Hamas?! ,
a svi znamo
da se Hamas neće nikad pokolebati sve dok zadnjeg Jevrejina ne gurne u mediteransko more.

Problem je zapravo nerešiv , jer religija i ta vrsta identiteta je tamo presudna i kod jednih i kod drugih , to su sve do jednog fatalisti i ekstremisti i dok neko od njih ne bude poražen u smislu nestanka samo će biti klanja gde normalan čovek ne može stati ni na jednu stranu.

Ja se bojim jedino što ta prokleta zemlja zvana bliski istok gde su nastale najodrvatnije ideologije zvane religije doći glave svima u svetu , oni jedva čekaju sudnji dan.

Naši prostori će takođe biti deo svega toga jer "naša zajednička istorija" je pokazala da ne može biti mira između religija i kad tad mora jedna od njih da pobedi ili da izgubi.

Žao mi je što sam pesimista ali to je jednostavno tako , i niko to neće moći promeniti , možda jedino ako dođe do ozdravljenja mozga cjepljenjem nekom najmoćnijom vakcinom koja izaziva akutni ateizam kod ljudi , onda ćemo imati šansu za mir i opstanak.
evo ja ne znam i molim te malo ohladi i smanji ribu sa tim poznatim srpskim ,, dokazom i argumentom ,, svi znaju ----svako zna , ---opce je poznato ----dakle malo kocnica kada vozis to pijano velesrpsko auto mozes nekoga ubiti na cesti :)
iceman2010

#10532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Rafah - 10:50

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a 30-ak ih je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na školu Ujedinjenih naroda na jugu Pojasa Gaze, potvrdili su očevici i bolnički izvori.

Izraelska vojska nije željela komentirati ovaj napad.

Bolnički izvori su potvrdili kako je projektil ispaljen iz aviona pogodio ulaz u školu u gradu Rafahu.

Stotine Palestinaca na tom području potražile su zaklon u školi u strahu od izraelskog bombardiranja.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/uz ... -ovu-skolu
iceman2010

#10533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Gaza - 11:15

U napadima izraelske vojske na Pojas Gaze do sada je pogođeno 17 bolnica i 35 vozila hitne pomoći, pri čemu je poginulo najmanje 19 zdravstvenih radnika, potvrdio je zamjenik ministra palestinskog Ministarstva zdravstva Yusuf Abu Rish.

"Od početka napada do danas zatvoreno je 10 bolnica. Od 55 centara za njegu u Gazi, 44 su zatvorena, baš kao i deseci zdravstvenih ustanova", rekao je Rish.

Prema njegovim riječima, zdravstvene ustanove su zbog nedostatka medicinskih potrepština dovedene u neupotrebljivo stanje.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/uz ... -ovu-skolu
and

#10534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and »

pa dobili su nagradu od 225 miliona dolara za to.
a šta kažu UN?
asurbanipal

#10535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

and wrote:žalosno da umjesto osude terorizma,borbe protiv njega i procesuiranja ratnih zločina,ovi dobiju nagradu od 225 miliona dolara za oružje :oops:

To je sve zbog dobrobiti palestinskog naroda i njegove demokratizacije. Proces demokratizacije Bliskog Istoka i arapskog svijeta je neupitan. Zar ne primijetite koliki su napredak doživjeli Libija, Sirija, Irak, Egipat ? Zar ne vidiš da Izrael, taj lučnoša slobode, ima podršku najdemokratskije zemlje na svijetu ? Pa pogledaj samo izjave Johna Kerrya, jedini glas razuma pored Netanyahua u sveopćem ludilu.
and

#10536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and »

asurbanipal wrote:
and wrote:žalosno da umjesto osude terorizma,borbe protiv njega i procesuiranja ratnih zločina,ovi dobiju nagradu od 225 miliona dolara za oružje :oops:

To je sve zbog dobrobiti palestinskog naroda i njegove demokratizacije. Proces demokratizacije Bliskog Istoka i arapskog svijeta je neupitan. Zar ne primijetite koliki su napredak doživjeli Libija, Sirija, Irak, Egipat ? Zar ne vidiš da Izrael, taj lučnoša slobode, ima podršku najdemokratskije zemlje na svijetu ? Pa pogledaj samo izjave Johna Kerrya, jedini glas razuma pored Netanyahua u sveopćem ludilu.
javiše li obami da onaj vojnik nije nestao,da se ne sekira :skoljka:
iceman2010

#10537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Nomo wrote:
evo ja ne znam i molim te malo ohladi i smanji ribu sa tim poznatim srpskim ,, dokazom i argumentom ,, svi znaju ----svako zna , ---opce je poznato ----dakle malo kocnica kada vozis to pijano velesrpsko auto mozes nekoga ubiti na cesti :)
Pusti ba lika. Covjek ima problema sa religijama, a posebno sa islamom. Za svaki svoj problem ce okriviti religiju. Covjek je totalno opsjednut. Razumijem ja da je covjek ateista, razumijem i da mrzi sve sto ima veze sa vjerom, ali da trosi toliku energiju na forumu u borbi protiv njemu mrskog neprijatelja... To je vec.... Da se ne koristim epitetima. Nije vrijedan bana. Najbolje lika ignorisati. Takve vjerovatno najvise zaboli kada vide da se niko ne osvrce na njegov komentar.
iceman2010

#10538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

and wrote: javiše li obami da onaj vojnik nije nestao,da se ne sekira :skoljka:
Ma sve je to bila "patka" od samog pocetka. Ja sam cak ocekivao i da su ga negdje sklonili, pa da ce se kasnije pojaviti u fazonu oslobodili ga super specijalci IDF i sl. Ipak nisu bili toliko kreativni. Posluzilo je sve svojoj svrsi. Taj dan je ubijeno vise od 150 palestinaca, primirje nije postignuto, Natanjahu i pokrovitelj Obama zadovoljni.
and

#10539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and »

iceman2010 wrote:
Ma sve je to bila "patka" od samog pocetka. Ja sam cak ocekivao i da su ga negdje sklonili, pa da ce se kasnije pojaviti u fazonu oslobodili ga super specijalci IDF i sl. Ipak nisu bili toliko kreativni. Posluzilo je sve svojoj svrsi. Taj dan je ubijeno vise od 150 palestinaca, primirje nije postignuto, Natanjahu i pokrovitelj Obama zadovoljni.
kao i obično samo se traže izgovori za zločine,a izgovora i opravdanja za zločine nema.
žalosno je da se u jednoj alarmantnoj situaciji gdje se ubijaju žene,djeca,civili,gađaju bolnice,škole kao problem spomene nestali vojnik :?
insomnia78

#10540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ovi ne misle stati jbt
iceman2010

#10541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

and wrote:
iceman2010 wrote:
kao i obično samo se traže izgovori za zločine,a izgovora i opravdanja za zločine nema.
žalosno je da se u jednoj alarmantnoj situaciji gdje se ubijaju žene,djeca,civili,gađaju bolnice,škole kao problem spomene nestali vojnik :?
"barbarski cin" Da su barem demokrate pa da mogu sa brodova i iz aviona ubijati djecu na plazi. Tada bi ameri bili samo "zabrinuti". Cekaj malo! Pa Hamas je izabran na demokratski nacin?! E sada mi nista nije jasno :?

Sve je meni jasno. Jasno mi je da kod velikih igraca igraju samo interesi i da tu nema prostora za humanost. Samo na zivce ide upinjanje da se odrzi neki privid humanosti, prava, pravila..... Povraca mi se kada vidim taj igrokaz pred kamerama raznih ubleha poput predsjednika jedinog svjetskog policajca. Ustvari danas u svijetu postoji samo jedan argument. Argument sile. Sve ostalo je Hollywood.
iceman2010

#10542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

insomnia78 wrote:Ovi ne misle stati jbt
Ostalo je jos citavih skola, bolnica i ostalih infrastrukturni objekata. Jasno je da sistematski unistavaju kompletnu infrastrukturu tamo. Zele da ih vrate u kameno doba i usput pobiju sto vise ljudi. Opet ponavljam, u Sarajevu je, za 4 godine sistematsko ubijanja, ubijen 10.541 covjek. Citav rat sam bio tu, sve vidio, i opet su me one crvene stolice sokirale, a onih malih 1600 rasplakalo. Tek onako vidis koliko je 10.541. Izrael se za skoro mjesec dana primakao cifri od 2.000. Preko 80% su civili. To je strasno. Ne mogu da vjerujem da neko, pa makar i na zapadu, pusi pricu o "incidentima" i "kolateralnim zrtvama" koje Hamas uzima kao "zivi stit". Onaj ko to ponavlja ili namjerno laze jer navija za Izrael ili zeli da vjeruje u tu pricu iz istog razloga (Navija za Izrael).
insomnia78

#10543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Tuga
bogoljub

#10544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Dok ovo pišem zvanično do sada ubijeno 1766 a ranjeno 9320. Ubijeno je više od 300 djece.
L u c i f e r

#10545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Ova me situacija podsjeća na film Matrix.

Ljudi su živili i neki još žive u iluziji da postoji nešto što se zove međunarodni pravni poredak, demokratija kao vladavina naroda, Ujedinjene Nacije, čuvena kovanica "međunarodna zajednica", a onda kroz ovako nešto dožive grubo buđenje i uvide da svijetom ustvari upravlja krupni kapital, interesni lobiji i političke oligarhije. Ja sam budan od 92.

Pred očima svijeta se vrši getoizacija, masakr i istrebljenje jednog naroda, dok najmoćniji političari i mediji svijeta to zataškavaju i spinuju iz sitnosopstveničkih interesa kao što su prikupljanje novca za predizborne kampanje, reizbor njihovih stranaka na nadolazećim izborima, nezamjeranje lobističkim centrima moći, korištenja situacija za vođenje vlastitih osvajačkih ratova itd.

Welcome to Brave New World.

Image
omar little

#10546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omar little »

dokle, dokle vise? :(
majku im jebem.
Challenger__

#10547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

L u c i f e r wrote:Ova me situacija podsjeća na film Matrix.

Ljudi su živili i neki još žive u iluziji da postoji nešto što se zove međunarodni pravni poredak, demokratija kao vladavina naroda, Ujedinjene Nacije, čuvena kovanica "međunarodna zajednica", a onda kroz ovako nešto dožive grubo buđenje i uvide da svijetom ustvari upravlja krupni kapital, interesni lobiji i političke oligarhije. Ja sam budan od 92.

Pred očima svijeta se vrši getoizacija, masakr i istrebljenje jednog naroda, dok najmoćniji političari i mediji svijeta to zataškavaju i spinuju iz sitnosopstveničkih interesa kao što su prikupljanje novca za predizborne kampanje, reizbor njihovih stranaka na nadolazećim izborima, nezamjeranje lobističkim centrima moći, korištenja situacija za vođenje vlastitih osvajačkih ratova itd.

Image
Dobar upis Šejtane. U to ime:

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Image

malo po malo do "obecane zemlje"...i na ovo ce baksisH sHeici pristat...samo paaareee

Image
Hendrix

#10549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hendrix »

Tacno tako, pravda, postenje, ljudska prava...bla bla...sve je to iluzija.

Uostalom mi se godinama pitali kako svijet gleda masakr nad nama i nista ne radi...a sta mi sada radimo? Nightlife slike u Sarajevu sve normala, zalibo ikoga za njihovu patnju i nazalost tako to fercera, nismo ni mi imuni.

Svijetom vlada novac i strateski interesi velikih sila, svi ostali su ili posmatraci ili zrtve.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Image

jebemti Crvenu dje je uzeH...da mi se kako doCepat plave...
Locked