SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#10526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

PipiDugaDevetka wrote:
baklava2 wrote:
evo ja sam glasao a sada mi fino lagano objasni kakve veze ima glasanje sa trkačima.
Po principu RiK-a (Rukovođenje i komandovanje) neko bi trebao da ''rikne''. Nakon ove strahote od nesreće, morao bi neko da podnese ostavku. Mislim, od političara-rukovodilaca koji se postavljaju od strane partija/stranaka.
Policija je institucija u kojoj vlada princip subordinacije i tačno se zna ko je za šta odgovoran.
:thumbup:
U Japanu ostavke daju ministri za slične stvari, ako ne i manje.
atko wrote:I u slucaju ovih divljaka za volanom ... zna se ... budalu mors odvojiti od volana ... auto zapljenis... a sumahera malo na drustveno korisni rad par godina ;) ... al onda bi 157 televizija napravlo prilog kako je djete demobilisanog borca ili RVI zatvoreno i kako je zapljenjeno auto a covjek amputirac... i onda bi svi pljuvali policiju kako ugnjetava sirotinju bla bla bla
da se ne lazemo ... mi ne volimo zakone, red i disciplinu ... i zato nam javasluk vlada u svemu ;)
E da bi tako bilo NEKO (vladajući) mora propisati takve drakonske kazne.
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 13/09/2011 09:00, edited 1 time in total.
Hendrix

#10527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hendrix »

Poštovani, Vlast je trenutačno zauzeta namještanjem pozicija u državnim službama i preduzećima za potrebe svoje uže i šire familije, molimo za razumijevanje i strpljenje građana. U međuvremenu možemo savjetovati građane da kupe sigurnija prevozna sredstva npr. M60 tenk ili neki lakši transporter te da izbjegavaju veće raskrsnice navečer iza 20.00h.
Srdačno , vaša Vlast za koju ste glasali.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
baklava2 wrote:
evo ja sam glasao a sada mi fino lagano objasni kakve veze ima glasanje sa trkačima.
Po principu RiK-a (Rukovođenje i komandovanje) neko bi trebao da ''rikne''. Nakon ove strahote od nesreće, morao bi neko da podnese ostavku. Mislim, od političara-rukovodilaca koji se postavljaju od strane partija/stranaka.
Policija je institucija u kojoj vlada princip subordinacije i tačno se zna ko je za šta odgovoran.
:thumbup:
U Japanu ostavke daju ministri za slične stvari, ako ne i manje.
U Kini se vrše i strijeljanja za neke propuste i kriminalne radnje političara.
Ne znam samo jesu li još uvijek javna strijeljanja, a bilo je i toga.
karanana

#10529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

streljaju li u kini vakve trkace? zar to nije onda bolje?
skojotovski

#10530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

jedina razlika je sto je ovo Bosna, a ne Kina :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

atko wrote:@PipiDugaDevetka ... razocaro si me i kao pipi i kao duga devetka :D ... od kad si ti posto vegetarijanac :-) ... kakvi jebeni izbori ... samo kuka i motika ...

ee... al uvijek ima to ee... za kuku i motiku treba kriticna masa... e mi to nemamo ... ljudi vole bezakonje i nered ... nema odgovornosti radi sta ko hoce ... za sve nadjes izgovor i endzoj boznija ... :-)

I u slucaju ovih divljaka za volanom ... zna se ... budalu mors odvojiti od volana ... auto zapljenis... a sumahera malo na drustveno korisni rad par godina ;) ... al onda bi 157 televizija napravlo prilog kako je djete demobilisanog borca ili RVI zatvoreno i kako je zapljenjeno auto a covjek amputirac... i onda bi svi pljuvali policiju kako ugnjetava sirotinju bla bla bla

da se ne lazemo ... mi ne volimo zakone, red i disciplinu ... i zato nam javasluk vlada u svemu ;)
Ti si eskejpirao za USA i to najrazvijeniju državu na svijetu. Potrudi se da pošalješ pismo CiK-u kada za to dođe vrijeme i tako dadneš doprinos boljitku u rodnom gradu.
PipiDugaDevetka

#10532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

karanana wrote:streljaju li u kini vakve trkace? zar to nije onda bolje?
skojotovski wrote:jedina razlika je sto je ovo Bosna, a ne Kina :D
Ne bih ti znao kas'ti, ali ja bih kažnjavao i naše što ne plaćaju poreze, ne prijavljuju dopunsku djelatnost ili firmu, pa tako tom ''pljahom'' ruše unikatnu domovinu BiH.

***Pljaha = Ono kada iz kancelarije odneseš djetetu olovku i svesku kakvu.
cappy_tempo

#10533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

sta mislite kad bi poceo praviti one kuke sto tramvaji imaju za auta bil isla dobro prodaja?
PipiDugaDevetka

#10534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Hendrix wrote:Poštovani, Vlast je trenutačno zauzeta namještanjem pozicija u državnim službama i preduzećima za potrebe svoje uže i šire familije, molimo za razumijevanje i strpljenje građana. U međuvremenu možemo savjetovati građane da kupe sigurnija prevozna sredstva npr. M60 tenk ili neki lakši transporter te da izbjegavaju veće raskrsnice navečer iza 20.00h.
Srdačno , vaša Vlast za koju ste glasali.
Svake dvije godine imamo priliku da ih smjenjujemo barem djelomično. To je demokratija! Nema krvi u ovoj revoluciji (Jedino u seksualnoj revoluciji krvare nevini :D ).
U okviru demokratije još uvijek nije izmišljeno nešto bolje i savršenije od tajnog glasanja na izborima, ma koliko oni bili falični-nesavršeni!
ja1977

#10535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja1977 »

Zna li se ko je bio naj drugu debil iz BMW-a sa kojim se ovaj trkao??? :x

Niko jos ne spominje tog idiota. I njemu treba jedno deset godina.
PipiDugaDevetka

#10536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

cappy_tempo wrote:sta mislite kad bi poceo praviti one kuke sto tramvaji imaju za auta bil isla dobro prodaja?
Mani se ćorava posla da kukom & motikom rušiš legalno izabrane vlasti. Imaš izbore, pa glasaj.
Pobuna i rušenje vlasti su KD, a nije fino ni vidjeti blokirane ulice, zatvorene prilaze bolnicama,...nasilje, krv, srču do koljena,...
PipiDugaDevetka

#10537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

ja1977 wrote:Zna li se ko je bio naj drugu debil iz BMW-a sa kojim se ovaj trkao??? :x

Niko jos ne spominje tog idiota. I njemu treba jedno deset godina.
Eto neću više truniti o izlasku na izbore, a ne znam sa kim se trkao počinilac. Valjda će neko dojaviti.
Zovem se Zelena

#10538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Zovem se Zelena »

Ovu raju iz Slavonskog Broda znam... Dragan oženjen mojom prvom komšinicom, imaju dvoje djece... NJegov je onaj luna park dole kod RTV doma. I ovaj momak iz Tz koji je poginuo vjerovatno je radio kod njih jer uvijek zaposle 10ak naših ljudi dok su u Bosni...
Sve u svemu, stravično zaista, prolazila sam sinoć dole nakon nesreće. Želim svima brz oporavak!
skojotovski

#10539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

Pipi, smijem li pitati za koga si glasao? Jesu li te iznevjerili?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#10540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

Opet neki ovdje brkaju babe i zabe. Nije policija kriva jer u ogromnoj vecini slucajeva ona odradi svoj posao krivi su sudovi i zakoni. Za ovakve majmune je robija, jedno 5 godina od toga najmanje pola u sobi sa najvecim hebacima....ne 5 godina zatvora nego 5 godina pakla. A babo i majka ako se pobune i njima drmnuti zestoku kaznu. Ovo su klasicne ubice i razlika izmedju ovih i Turkoviceve grupe je skoro pa nikakva.
O'zone
Globalni moderator

#10541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Četiri osobe povrijeđene
Nakon udesa kod RTV doma preminuo mladić iz Tuzle
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na raskrsnici kod RTV doma na Alipašinom Polju u Sarajevu, poginula je jedna osoba, a povrijeđene četiri.
"Dva i po sata nakon nesreće, u 2:00, u prostorijama Klinike za urgentnu medicinu KCUS-a preminuo je S. S. iz Tuzle rođen 1983. godine. On je u KUM dovezen sa teškim povredama i traumom", potvrdila je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

Ona je rekla da je u KUM dovezen i Dragan Vrdoljak, iz Slavonskog Broda, rođen 1979. godine. On je u bolnicu stigao sa fakturom sinusa, nosne kosti i kontuzijama po glavi. Zadržan je na KUM-u na liječenju.

"U nesreći je povrijeđen i Muamer Trle iz Sarajeva, rođen 1988. godine. On je zadobio frakturu lijevog stopala i kontuzije pluća. Najvjerovatnije će biti pušten na kućno liječenje", rekla je Jandrić za naš portal.

Enver Pašić, također iz Sarajeva, rođen 1988. godine, prošao je sa nešto lakšim povredama. Dovezen je sa kontuzijama po glavi i licu i posjekotinom usne. Nakon ukazane pomoći pušten je na kućno liječenje. S njim je iz bolnice otpušten i 19-godišnji Zuhdija Seferović, koji je primljen sa povredama glave i lica.

Podsjećamo da su u saobraćajnoj nesreći učestovali Golf 3 i kombi Mercedes Vito.
:(

Nemam više komentara na ove gluposti zbog kojih ljudi ginu
shin

#10542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

Zna li neko ime vozaca golfa?
dzeno123

#10543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

skojotovski wrote:Pipi, smijem li pitati za koga si glasao? Jesu li te iznevjerili?
Za SDP je glaso vidis da govori da je protiv rusenja vlasti nasiljem i sl. Kad kaze imate izbore pa glasajte to znaci glasajte za SDP da istisnemo i ovo malo minderasa i tornjevaca.
velikibrnjo

#10544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by velikibrnjo »

shin wrote:Zna li neko ime vozaca golfa?
i mene interesuje
mahalaš

#10545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalaš »

shin wrote:Zna li neko ime vozaca golfa?
Mora biti jedan od ove trojice:
"U nesreći je povrijeđen i Muamer Trle iz Sarajeva, rođen 1988. godine. On je zadobio frakturu lijevog stopala i kontuzije pluća. Najvjerovatnije će biti pušten na kućno liječenje", rekla je Jandrić za naš portal.

Enver Pašić, također iz Sarajeva, rođen 1988. godine, prošao je sa nešto lakšim povredama. Dovezen je sa kontuzijama po glavi i licu i posjekotinom usne. Nakon ukazane pomoći pušten je na kućno liječenje. S njim je iz bolnice otpušten i 19-godišnji Zuhdija Seferović, koji je primljen sa povredama glave i lica."

Mislim da je ovaj prvi jer je zadobio frakturu stopala. Ako ga ne optuze za ubistvo, onda jbga :x

Steta je sto uvijek poginu i tesko nastradaju neduzni, a debili prodju sa laksim povredama :roll:
Last edited by mahalaš on 13/09/2011 09:46, edited 1 time in total.
gurabija78

#10546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gurabija78 »

policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
mrtva kokoš

#10547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

muamer trle, enver pasic, hmm cini mi se da ih znam, onako iz vidjenja, iz a faze su...
nista lijepo google ne izbacuje, ovaj je brat od faće. samo je pitanje u kojem su oni autu bili golf-u ili bmw-u...
shin

#10548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

Muamer Trle google search

http://www.blogger.ba/slike/26125.412055.jpg

Stavljam cenera da je ovaj lik, drugi cener da je vozio.
Zavatoni

#10549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Zavatoni »

A možda je trkač izbjegavao senzore kamere, tako što je išao u traku za odvajanje prema RTV-u. Sam vidio da to rade. Kako je bilo crveno, to znači da je ovom iz luna-parka bilo zeleno. I to je to... Naravno, samo nagađam.

U svakom slučaju ubistvo sa predumišljajem za vozača Golfa, a saučesništvo za vozača BMW-a. Drugačije ne bi smijelo biti.
Ado88

#10550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ado88 »

Ovdje program je takav da cesto neko strada. Nevin il' kriv, svejedno, tako to frcera. Moc i pare kada igraju tad ne postoji mjera.
Locked