nevolja? nepouzdanost gradskog saobracaja i generalni saobracajni haos (posebno u vrijeme spice)... vjerovao ili ne, biciklom mi je duplo brze nego autom, a pedalam laganini da se ne oznojim previse...__Phoenix__ wrote:A koja te nevolja tjera da voziš bicikl ovih dana?
Biciklom kroz Sarajevo
- holowey
#10526 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
__Phoenix__
#10527 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Znam nego su ceste slabo očišćene i sužene, trotoari... rizik je...
- holowey
#10528 Re: Biciklom kroz Sarajevo
slazem se... ceste su mnogo bolje ociscene nego trotoari pa se krecem cestom a znajuci kakav je prosjecan vozac, to je rizik i po lijepom vremenu... medjutim, u vrijeme spice, auta vise stoje nego se krecu pa je i rizik manji... ima tu jos detalja u voznji koji povecavaju rizik, recimo pazljivo vozim kroz bljuzgu, ali nikad ne znam na kojem mjestu ispod bljuzge je ostao tvrdoglavi komad leda koji ce mi na random baciti guvernalu lijevo ili desno... srecom to je cesce na trotoaru nego na cesti...__Phoenix__ wrote:Znam nego su ceste slabo očišćene i sužene, trotoari... rizik je...
citam jutros u banjoj luci 45cm snijega, e to bi me vec natjeralo da biciklo ostavim kod kuce...
-
Kataklinger
- kabal1337
#10530 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moze novo i puno bolje za te pare, pogotovo polovnoKataklinger wrote:Veče,
http://www.olx.ba/artikal/17904831/head ... garancija/
ili
http://www.olx.ba/artikal/16867270/scot ... eshop-com/
Ili ipak nešto treće?
-
shandrprcSA
#10531 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=6425.0kabal1337 wrote:moze novo i puno bolje za te pare, pogotovo polovnoKataklinger wrote:Veče,
http://www.olx.ba/artikal/17904831/head ... garancija/
ili
http://www.olx.ba/artikal/16867270/scot ... eshop-com/
Ili ipak nešto treće?
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=6689.0
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=6828.0
itd.
-
quarterback
#10532 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vozi se svaki danvenividivici wrote:vozilo se danas![]()
-
sizifinho
#10533 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kako koljena?quarterback wrote:vozi se svaki danvenividivici wrote:vozilo se danas![]()
-
quarterback
#10534 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sto se tice bajka dobro, sve dok se ne "dignem" na pedale, onda ponekad "presjece", posebno ako krecemsizifinho wrote: kako koljena?
sto se tice stepenica, onako... nije bas sjajno, cesce presjece nego na bajku...
hvala na pitanju
-
quarterback
#10535 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pozdrav biciklistima, jedna od jutros
bike to work 365

bike to work 365

- holowey
#10536 Re: Biciklom kroz Sarajevo
otpozdravquarterback wrote:pozdrav biciklistima, jedna od jutros
bike to work 365
-
quarterback
#10537 Re: Biciklom kroz Sarajevo
holowey wrote: otpozdrav
-
quarterback
#10539 Re: Biciklom kroz Sarajevo
shandrprcSA wrote:ziv je
imao gadan pad 2 novembra pa jedno vrijeme nisam ni mogao raditi sa racunarom
poslije sam skontao da zivot bez foruma > zivot sa forumom
svratio nedavno samo da vidim sta ima na ovoj grupi
sve najbolje drug
-
zippoo87
#10540 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@quarterback
pa ti si personalizacija ove teme,nemoj da te nema ovdje
to izgleda bila neka ozbiljnija povreda,dok nisi mogao ni racunar koristiti
-
quarterback
#10541 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gdje si drug, nismo se citali ovdje 100 godinazippoo87 wrote:@quarterback
jeste drug, bas sam se dobro slomio, lijepo vrijeme bilo i na povratku sa crepoljskog ne znam sta mi bi, valjda kako je bi lijep dan i kontao sam da je to jedna od zadnjih planinskih tura prosle godine isao sam malo brze, ponijelo me...
preteknem jedno auto koje je sporo islo pa onda jednog cestovnjaka i kako sam uzivao u brzom spustu nisam dovoljno kocio na S krivini koja je bila ispred, dobro sam usao u krivinu ali nisam izasao - u srednjem dijelu isao prebrzo, kasno poceo kociti, naletio na sljunak sa ceste i zabio se sa ja mislim oko 30 na sat pravo u zid
sreca uskoro je stigao prijatelj sa kojim sam vozio i spremio me u bolnicu, tamo rentgen ruke, ciscenje rana i previjanje, busenje noktiju da krv moze izaci, pa u dom zdravlja vrazova na anti tetanus, nakon toga jedno 2 sedmice skoro samo lezao, ruka u losem stanju, prsti natekli, desna strana sastrugana, rebra, noga, kuk, boli kad udahnem, djevojka mi pomagala da se obucem i kupala me... katastrofa... nakon toga fizikalna terapija 15 dana (al sta ti je biciklista, vec nakon par dana fizikalne poceo ici biciklom u dom zdravlja na vjezbe
radi toga cuvajte se drugari i pamet u glavu, opustimo se, ponese nas a biciklizam nije ni najmanje bezazlen sport, glava se gubi samo tako...

- dadoka84
#10542 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zeznute su te povrede prstiju. Ja imam dva prsta nabijena loptom na terminu. Nikako da saniram
-
zippoo87
#10543 Re: Biciklom kroz Sarajevo
auu drug pa ti se pravo "zijanio"quarterback wrote:gdje si drug, nismo se citali ovdje 100 godinazippoo87 wrote:@quarterback
to izgleda bila neka ozbiljnija povreda,dok nisi mogao ni racunar koristiti![]()
jeste drug, bas sam se dobro slomio, lijepo vrijeme bilo i na povratku sa crepoljskog ne znam sta mi bi, valjda kako je bi lijep dan i kontao sam da je to jedna od zadnjih planinskih tura prosle godine isao sam malo brze, ponijelo me...
preteknem jedno auto koje je sporo islo pa onda jednog cestovnjaka i kako sam uzivao u brzom spustu nisam dovoljno kocio na S krivini koja je bila ispred, dobro sam usao u krivinu ali nisam izasao - u srednjem dijelu isao prebrzo, kasno poceo kociti, naletio na sljunak sa ceste i zabio se sa ja mislim oko 30 na sat pravo u zid
sreca uskoro je stigao prijatelj sa kojim sam vozio i spremio me u bolnicu, tamo rentgen ruke, ciscenje rana i previjanje, busenje noktiju da krv moze izaci, pa u dom zdravlja vrazova na anti tetanus, nakon toga jedno 2 sedmice skoro samo lezao, ruka u losem stanju, prsti natekli, desna strana sastrugana, rebra, noga, kuk, boli kad udahnem, djevojka mi pomagala da se obucem i kupala me... katastrofa... nakon toga fizikalna terapija 15 dana (al sta ti je biciklista, vec nakon par dana fizikalne poceo ici biciklom u dom zdravlja na vjezbe) , prosla su 3 mjeseca i jos uvijek ne mogu prstima da pomjeram kako treba, cekam da mi jos nokat koji je otpao od udara naraste...
radi toga cuvajte se drugari i pamet u glavu, opustimo se, ponese nas a biciklizam nije ni najmanje bezazlen sport, glava se gubi samo tako...
ja bas pazim na spustovima i kocim prilicno,vrlo rijetko se spustam bez kocenja i to na asfaltu i na velikim pravcima...inace usporim a i tako sam imao sutacija i izbacivanja na rupama da se polomim...jednom mal nisam sletio u provaliju,kanjon na planini...bacilo me na rupi i izgubim kontrolu i jedva nekako prenesem tezinu lijevo da ne odem u kanjona proletio sam po samom rubu
usporiti i drzati odstojanje,to su mi najbitije stavke na spustovima
hvala bogu,za tri sezone,nisam imao padova ,nadam se da ce tako i ostati
- sema911s
#10544 Re: Biciklom kroz Sarajevo
dodavac brz oporavak,.,
https://www.youtube.com/watch?v=OYeYgiHBdwQ
nego ove dvije pametne budale dadose par dobrih savjeta nama biciklistima,.,

https://www.youtube.com/watch?v=OYeYgiHBdwQ
nego ove dvije pametne budale dadose par dobrih savjeta nama biciklistima,.,
- Better Man
#10545 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kad su u pitanj spustovi, obavezno po malo kočim, a ako ima krivina, tad nema brzina, već lagano, a kad je u pitanju spust niz čisti makadam, obavezno spustim sic da imam veću kontrolu i stabilnost.
-
quarterback
#10546 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@zippo
jesam drug, gledam da se ozbiljno razbijem jednom u par godina kako bih odrzao neizvjesnost
@Sema
hvala Sema drug
odlican video
@betterman
a ispuses li malo gume da bolje leze, a otkljucavanje amortizera, nagnes li se u kontru na krivini, prebacis li teziste na zadnji tocak, nosis li inbus ako seatpost clamp nema ruckicu ?

jesam drug, gledam da se ozbiljno razbijem jednom u par godina kako bih odrzao neizvjesnost
@Sema
hvala Sema drug
odlican video
@betterman
a ispuses li malo gume da bolje leze, a otkljucavanje amortizera, nagnes li se u kontru na krivini, prebacis li teziste na zadnji tocak, nosis li inbus ako seatpost clamp nema ruckicu ?
-
zippoo87
#10547 Re: Biciklom kroz Sarajevo
da malo ozivimo temu
ja sa svojim dvotockasem ulazim u trecu sezonu ...nesto mi se ne daju pare za novi bajk,kada je ovaj pouzdan kao tenk...nikada me nije ostavio a imam fine kilometraze sa njim
u nedjelju sam vozio prvu ovoseznosku turu,nije bila nesto duga...do 30 km a i manje mislim jer nisam korsitio aplikaciju...ali je lijepo bilo,brat i ja vozili laganini,bas opussteno i bez srkleta
ostali iz grupe su vozili drugu turu u jutarnjim satima...a ja bas i ne volim rano voziti,posebno kada vrijeme ne uslovljava i kada nema vrucine
ovdje ima aktivnih biciklista,sretan pocetak nove sezone svima
evo jedna fotka sa plitvickog maratona 2015.

ja sa svojim dvotockasem ulazim u trecu sezonu ...nesto mi se ne daju pare za novi bajk,kada je ovaj pouzdan kao tenk...nikada me nije ostavio a imam fine kilometraze sa njim
u nedjelju sam vozio prvu ovoseznosku turu,nije bila nesto duga...do 30 km a i manje mislim jer nisam korsitio aplikaciju...ali je lijepo bilo,brat i ja vozili laganini,bas opussteno i bez srkleta
ostali iz grupe su vozili drugu turu u jutarnjim satima...a ja bas i ne volim rano voziti,posebno kada vrijeme ne uslovljava i kada nema vrucine
ovdje ima aktivnih biciklista,sretan pocetak nove sezone svima
evo jedna fotka sa plitvickog maratona 2015.

- holowey
#10548 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tema hibernira zimski san ali bicikli ne spavaju... izjutra i tokom zime vidjam prilican broj biciklista koji sa losijim vremenom drasticno opada... ipak, iduci petak, 12.2.2016., http://winterbiketoworkday.org/ prijavite se da vidimo koliko nas u bih ima da ne odmaramo bicikle ni tokom zime...
-
Wind
#10549 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nema odmora dok....
Holowey, vidjam te skoro svako jutro, ti biciklo ja....auto.
- holowey
#10550 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a vidim ja da su vozaci auta postali uvidjavniji, nisam znao da si to ti iniciraoWind wrote:Nema odmora dok....![]()
doduse, ta auta vecinom stoje u koloni a ja furam
sad ozbiljno, sve ok s tobom? sto autom?