Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#10526 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

__Phoenix__ wrote:A koja te nevolja tjera da voziš bicikl ovih dana?
nevolja? nepouzdanost gradskog saobracaja i generalni saobracajni haos (posebno u vrijeme spice)... vjerovao ili ne, biciklom mi je duplo brze nego autom, a pedalam laganini da se ne oznojim previse...
__Phoenix__

#10527 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by __Phoenix__ »

Znam nego su ceste slabo očišćene i sužene, trotoari... rizik je...
holowey

#10528 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

__Phoenix__ wrote:Znam nego su ceste slabo očišćene i sužene, trotoari... rizik je...
slazem se... ceste su mnogo bolje ociscene nego trotoari pa se krecem cestom a znajuci kakav je prosjecan vozac, to je rizik i po lijepom vremenu... medjutim, u vrijeme spice, auta vise stoje nego se krecu pa je i rizik manji... ima tu jos detalja u voznji koji povecavaju rizik, recimo pazljivo vozim kroz bljuzgu, ali nikad ne znam na kojem mjestu ispod bljuzge je ostao tvrdoglavi komad leda koji ce mi na random baciti guvernalu lijevo ili desno... srecom to je cesce na trotoaru nego na cesti...

citam jutros u banjoj luci 45cm snijega, e to bi me vec natjeralo da biciklo ostavim kod kuce...
kabal1337

#10530 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kabal1337 »

moze novo i puno bolje za te pare, pogotovo polovno
quarterback

#10532 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

venividivici wrote:vozilo se danas :tooo: :)
vozi se svaki dan
sizifinho

#10533 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

quarterback wrote:
venividivici wrote:vozilo se danas :tooo: :)
vozi se svaki dan
kako koljena?
quarterback

#10534 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sizifinho wrote: kako koljena?
sto se tice bajka dobro, sve dok se ne "dignem" na pedale, onda ponekad "presjece", posebno ako krecem
sto se tice stepenica, onako... nije bas sjajno, cesce presjece nego na bajku...

hvala na pitanju :thumbup:
quarterback

#10535 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

pozdrav biciklistima, jedna od jutros
bike to work 365
Image
holowey

#10536 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:pozdrav biciklistima, jedna od jutros
bike to work 365
otpozdrav :thumbup:
quarterback

#10537 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

holowey wrote: otpozdrav :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
shandrprcSA

#10538 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

ziv je :D
quarterback

#10539 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:ziv je :D
:mrgreen: :thumbup:

imao gadan pad 2 novembra pa jedno vrijeme nisam ni mogao raditi sa racunarom

poslije sam skontao da zivot bez foruma > zivot sa forumom :D

svratio nedavno samo da vidim sta ima na ovoj grupi :mrgreen:

sve najbolje drug :thumbup:
zippoo87

#10540 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

@quarterback
pa ti si personalizacija ove teme,nemoj da te nema ovdje :P
to izgleda bila neka ozbiljnija povreda,dok nisi mogao ni racunar koristiti
quarterback

#10541 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

zippoo87 wrote:@quarterback
gdje si drug, nismo se citali ovdje 100 godina :thumbup:

jeste drug, bas sam se dobro slomio, lijepo vrijeme bilo i na povratku sa crepoljskog ne znam sta mi bi, valjda kako je bi lijep dan i kontao sam da je to jedna od zadnjih planinskih tura prosle godine isao sam malo brze, ponijelo me...

preteknem jedno auto koje je sporo islo pa onda jednog cestovnjaka i kako sam uzivao u brzom spustu nisam dovoljno kocio na S krivini koja je bila ispred, dobro sam usao u krivinu ali nisam izasao - u srednjem dijelu isao prebrzo, kasno poceo kociti, naletio na sljunak sa ceste i zabio se sa ja mislim oko 30 na sat pravo u zid

sreca uskoro je stigao prijatelj sa kojim sam vozio i spremio me u bolnicu, tamo rentgen ruke, ciscenje rana i previjanje, busenje noktiju da krv moze izaci, pa u dom zdravlja vrazova na anti tetanus, nakon toga jedno 2 sedmice skoro samo lezao, ruka u losem stanju, prsti natekli, desna strana sastrugana, rebra, noga, kuk, boli kad udahnem, djevojka mi pomagala da se obucem i kupala me... katastrofa... nakon toga fizikalna terapija 15 dana (al sta ti je biciklista, vec nakon par dana fizikalne poceo ici biciklom u dom zdravlja na vjezbe :D ) , prosla su 3 mjeseca i jos uvijek ne mogu prstima da pomjeram kako treba, cekam da mi jos nokat koji je otpao od udara naraste...

radi toga cuvajte se drugari i pamet u glavu, opustimo se, ponese nas a biciklizam nije ni najmanje bezazlen sport, glava se gubi samo tako...

Image
Image
dadoka84

#10542 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

:(

Zeznute su te povrede prstiju. Ja imam dva prsta nabijena loptom na terminu. Nikako da saniram :(
zippoo87

#10543 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

quarterback wrote:
zippoo87 wrote:@quarterback
gdje si drug, nismo se citali ovdje 100 godina :thumbup:

jeste drug, bas sam se dobro slomio, lijepo vrijeme bilo i na povratku sa crepoljskog ne znam sta mi bi, valjda kako je bi lijep dan i kontao sam da je to jedna od zadnjih planinskih tura prosle godine isao sam malo brze, ponijelo me...

preteknem jedno auto koje je sporo islo pa onda jednog cestovnjaka i kako sam uzivao u brzom spustu nisam dovoljno kocio na S krivini koja je bila ispred, dobro sam usao u krivinu ali nisam izasao - u srednjem dijelu isao prebrzo, kasno poceo kociti, naletio na sljunak sa ceste i zabio se sa ja mislim oko 30 na sat pravo u zid

sreca uskoro je stigao prijatelj sa kojim sam vozio i spremio me u bolnicu, tamo rentgen ruke, ciscenje rana i previjanje, busenje noktiju da krv moze izaci, pa u dom zdravlja vrazova na anti tetanus, nakon toga jedno 2 sedmice skoro samo lezao, ruka u losem stanju, prsti natekli, desna strana sastrugana, rebra, noga, kuk, boli kad udahnem, djevojka mi pomagala da se obucem i kupala me... katastrofa... nakon toga fizikalna terapija 15 dana (al sta ti je biciklista, vec nakon par dana fizikalne poceo ici biciklom u dom zdravlja na vjezbe :D ) , prosla su 3 mjeseca i jos uvijek ne mogu prstima da pomjeram kako treba, cekam da mi jos nokat koji je otpao od udara naraste...

radi toga cuvajte se drugari i pamet u glavu, opustimo se, ponese nas a biciklizam nije ni najmanje bezazlen sport, glava se gubi samo tako...

Image
Image
auu drug pa ti se pravo "zijanio" :(
ja bas pazim na spustovima i kocim prilicno,vrlo rijetko se spustam bez kocenja i to na asfaltu i na velikim pravcima...inace usporim a i tako sam imao sutacija i izbacivanja na rupama da se polomim...jednom mal nisam sletio u provaliju,kanjon na planini...bacilo me na rupi i izgubim kontrolu i jedva nekako prenesem tezinu lijevo da ne odem u kanjona proletio sam po samom rubu

usporiti i drzati odstojanje,to su mi najbitije stavke na spustovima :D
hvala bogu,za tri sezone,nisam imao padova ,nadam se da ce tako i ostati
sema911s

#10544 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911s »

dodavac brz oporavak,.,

https://www.youtube.com/watch?v=OYeYgiHBdwQ

nego ove dvije pametne budale dadose par dobrih savjeta nama biciklistima,., :D :D :evil:
Better Man

#10545 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Kad su u pitanj spustovi, obavezno po malo kočim, a ako ima krivina, tad nema brzina, već lagano, a kad je u pitanju spust niz čisti makadam, obavezno spustim sic da imam veću kontrolu i stabilnost.
quarterback

#10546 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

@zippo
jesam drug, gledam da se ozbiljno razbijem jednom u par godina kako bih odrzao neizvjesnost :D

@Sema
hvala Sema drug :thumbup:
odlican video :)

@betterman
a ispuses li malo gume da bolje leze, a otkljucavanje amortizera, nagnes li se u kontru na krivini, prebacis li teziste na zadnji tocak, nosis li inbus ako seatpost clamp nema ruckicu ?
:wink:
zippoo87

#10547 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

da malo ozivimo temu

ja sa svojim dvotockasem ulazim u trecu sezonu ...nesto mi se ne daju pare za novi bajk,kada je ovaj pouzdan kao tenk...nikada me nije ostavio a imam fine kilometraze sa njim :D

u nedjelju sam vozio prvu ovoseznosku turu,nije bila nesto duga...do 30 km a i manje mislim jer nisam korsitio aplikaciju...ali je lijepo bilo,brat i ja vozili laganini,bas opussteno i bez srkleta
ostali iz grupe su vozili drugu turu u jutarnjim satima...a ja bas i ne volim rano voziti,posebno kada vrijeme ne uslovljava i kada nema vrucine
ovdje ima aktivnih biciklista,sretan pocetak nove sezone svima :D
evo jedna fotka sa plitvickog maratona 2015.
Image
holowey

#10548 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

tema hibernira zimski san ali bicikli ne spavaju... izjutra i tokom zime vidjam prilican broj biciklista koji sa losijim vremenom drasticno opada... ipak, iduci petak, 12.2.2016., http://winterbiketoworkday.org/ prijavite se da vidimo koliko nas u bih ima da ne odmaramo bicikle ni tokom zime...
Wind

#10549 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Nema odmora dok.... :D

Holowey, vidjam te skoro svako jutro, ti biciklo ja....auto.
holowey

#10550 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Wind wrote:Nema odmora dok.... :D

Holowey, vidjam te skoro svako jutro, ti biciklo ja....auto.
a vidim ja da su vozaci auta postali uvidjavniji, nisam znao da si to ti inicirao :D
doduse, ta auta vecinom stoje u koloni a ja furam :D
sad ozbiljno, sve ok s tobom? sto autom? :lol:
Post Reply