FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#10526 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Dovođenje novog lijevog beka je krajnja nužda...Alba je igrac koji je potekao iz Barcine škole i nece imati problema sa adaptacijom na igru....Barci fali i stoper, možda cak i dva...u zadnjih mjesec -dva, odbrana Barse izgleda presmiješno i nimalo obecavajuce...a to ce iskusni Milan sigurno znati kazniti ukoliko im se dopusti.
Jack Be Nimble

#10527 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Image
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#10528 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

LSD wrote:
Obuca9 wrote:
LSD wrote:Sad ce se Pele javiti i podsjetiti javnost (po 100-ti put) kako je on zabio preko 1000 golova....a to što je od toga barem polovina iz nezvanicnih utakmica, to nije ni bitno :lol: ....Pele sebi pripisuje golove i kad je igrao sa rajom u dvorištu.
Messijeva statistika jeste impresivna, ali ne kontam zaista čemu potreba da se toliko diskredutuje Peleova? Čak i ako se zanemare utakmice "s rajom u dvorištu" i ta cifra od preko 1.000 golova, podaci o golovima samo u oficijelnim utakmicama i dalje su dovoljni da zaslužuju svaki respekt i da mu daju za pravo da komentariše druge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pel%C3%A9# ... statistics

643 gola za Santos
37 golova za NY
77 golova za Brazil

Ukupno: 757 golova u zvaničnim utakmicama.
Pa dobro, nije bio loš Pele :-) :D ma nisam neki fan statistika, pogotovu ne necijih licnih....ali brate Pele sere ko foka, to je cudo jedno....danima, mjesecima, godinama omalovažava Messia i njegove uspjehe/dostignuca....u zadnje vrijeme je u funkciji PR-a onog decka sa krestom (bolje receno konjskom grivom) Neymara...fali svog mladog zemljaka ko sina rođenog, napucava mu cijenu na jeftin fol , a sve u službi Santosa.
pa sere upravo zbog online balavaca koji su loptu vidjeli jedino na televiziji, a danonoćno kake po liku koji je sa 17 godina i 9 mjeseci zabio pobjednički goal u četvrtfinalu, hat-trick u polufinalu i dva komada u finalu svjetskog prvenstva.

Ima potpuno pravo da sere koliko mu je ćeif
LSD

#10529 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Kakvu ti nebulozu znaš izvaliti, to je za ibreta :shock:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#10530 Re: FC Barcelona

hehe

nije to nikakva nebuloza. Balavurdija kojima je Messi šah, car, kralj, idol već dugo vremena konstantno omalovažava Pelea - šprda se sa njegovim uspjesima, golovima, obranama protiv kojih je igrao bla, bla, bez obzira na činjenicu da je riječ o igraču koji je postizao i po 56 golova u sezoni, postizao golove na 4 uzastopna svjetska prvenstva - ukratko razvaljivao gdje je stizao. I to sve bez hormonskih tableta i vojske sportskih naučnika koje Messi ima na raspolaganju te u uvjetima u kojima bi sudija naružio obrambenog igrača tek ako bi nekome prekinuo nogu na dva dijela dok se kraj Messia, Ronalda i ostalih današnjih zvijezda ne smije ni proći, a da ne dobiješ karton neke boje.

Pele odgovori na takve stvari činjenicama o Messijevom nedostatku uspjeha sa reprezentacijom što Messijeve fanove jako boli jer ne mogu argumentima odgovoriti na te činjenice pa onda počnu vrijeđati jednu istinsku fudbalsku legendu koju bi, da nisu uglavnom šupci, trebali poštovati sve da je 20 godina igrao u Real Madridu. Pele tu još malo doda klasičnog argentinsko-brazilskog fudbalskog "bantera" i to je to, s njegove strane.. ništa maligno, i ništa na što deduka od 70 godina sa tako legendarnim statusom u fudbalu nema pravo.

Al eto Pele je šupak jer ne čini sedždu Mesiju, a Messi nije kada kaže da ne zna kako je igrao Pele, jer ga nije gledao.

Možda bi mu ko od vas katalonaca trebao poslati goluba da mu jave da je izmišljen Internet pa da može pogledati :D

PS. kao i u slučaju Barcelone, za koju ne navijam, tako iz a Messija mislim da je vrhunski igrač o kojem će se pričati desteljećima, ali, na njegovu žalost, ljudi koji ga promoviraju su često da Allah sačuva i zakloni :) sramota za fudbal i istinske ljubitelje istog
LSD

#10531 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

A Messi ga je mogao gledati, jelde :lol: :-) garant si ti gledao i uživao u igrama Pelea te davne '58....jako se dobro sjecas tih njegovih golova iz paleozoika, pa nas sad podsjecas kakav je to igrac bio :D :-)
odesveuhonduras

#10532 Re: FC Barcelona

LSD wrote:A Messi ga je mogao gledati, jelde :lol: :-) garant si ti gledao i uživao u igrama Pele te davne '58....jako se dobro sjecas tih njegovih golova iz paleozoika, pa nas sad podsjecas kakav je to igrac bio :D :-)
Ja, ti i Messi imamo istu priliku gledati Pelea u ovom današnjem vaktu kao što ja i ti imamo priliku gledati Messia.

Tebi činjenica da Messia nisi gledao uživo ne smeta da ga ocijeniš i da znaš kako igra, pa tako isto ne bi trebala smetati ni Messiu da zna kako je igrao Pele. Osim ako još nije otkrio čari Interneta i DVD playera u šta čisto sumnjam ;-)

Mislim, come on :D ne vrijeđaj mi ovo malo inteligencije :D
Last edited by odesveuhonduras on 21/03/2012 18:06, edited 1 time in total.
LSD

#10533 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

E ovako dođu fanovi i simpatizeri Reala pa pocnu besjede o Di Stefanu, Kakav je to igrac bio samo da znate :-) ....a nisu im ni ocevi u mudima bili ( a kamoli oni) kad je covjek igrao 50-tih godina.
Last edited by LSD on 21/03/2012 18:06, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#10534 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Mesiju treba svjetska titula da bi bio iskreno najbolji na svijetu, kao sto Barci treba sadasnja LP da bi usla medju klubove kao sto su Ajax, Bayern i Milan.
odesveuhonduras

#10535 Re: FC Barcelona

LSD wrote:E ovako dođu fanovi i simpatizeri Reala pa pocnu besjede o Di Stefanu, Kakav je to igrac bio samo da znate :-) ....a nisu im ni ocevi u mudima bili ( a kamoli oni) kad je covjek igrao 50-tih godina.
Nikad nikoga nisam vidio ni čuo da priča o Di Stefanu osim sportskih komentatora i sl. niti znam išta o liku da bih ti mogao reći kakav je igra bio.

Ali ako ima dobre brojeve lik, onda je je sigurno bio dobar, brojevi nikad ne lažu.

Pele ima najjače brojeve na dunjaluku, 3 puta bolje od ovih sinoćnjih na koje vaskolika planeta u ludilu ejakulira, gledao sam video klipove i dokumentarce o njemu, i jako dobro znam kakav je to monstrum bio, i kakav bi tek danas bio.

I to ništa ne govorim da omalovažim Messia već strogo da odgovorim vama koji omalovažavate Pelea da bi uzdignuli Messia. Ko kakva djeca..
LSD

#10536 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:
LSD wrote:E ovako dođu fanovi i simpatizeri Reala pa pocnu besjede o Di Stefanu, Kakav je to igrac bio samo da znate :-) ....a nisu im ni ocevi u mudima bili ( a kamoli oni) kad je covjek igrao 50-tih godina.
Nikad nikoga nisam vidio ni čuo da priča o Di Stefanu osim sportskih komentatora i sl. niti znam išta o liku da bih ti mogao reći kakav je igra bio.

Ali ako ima dobre brojeve lik, onda je je sigurno bio dobar, brojevi nikad ne lažu.
Ne znaš šta je radio veliki Alfredo Di Stefano :shock: :shock: :? e moj sinko, taj ti je harao svijetom 50-tih.....zabio je Valenciji 4 gola 1956 i to kakva :!: ...nemate vi pojma djeco draga :-) :D ....evo me ko Pele :lol: :lol:

Honduras...dosta te za danas ;-) ...iznio si gomilu nebuloza i sad pokušavaš da relativiziraš stvari...prebaci se na City i odbranu Roberta....to te bolje ide.
odesveuhonduras

#10537 Re: FC Barcelona

samo potvrđuješ ono što sam napisao...

Barcelona je predobar i prevelik klub za " navijače" koji se njom kite širom dunjaluka. Sramota za fudbal i istinske ljubitelje istog
LSD

#10538 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Najjaci su mi ovi novokomponovani fanovi Citya i idola Roberta, kad dođu sa spocitavaju drugima :-)

Dobro , Pele je najbolji ;-) ,njegove brojke su za ejakulacije i hajd sad voljno :D
agent_001

#10539 FC Barcelona

Post by agent_001 »

odesveuhonduras wrote: Ima potpuno pravo da sere koliko mu je ćeif
Svako danas ima pravi da sers, i to većinom neargumentovano izazvano ljubomorom i zavisti!
Što bi stari rekli vrečo' ti ili nevrečo, najbolji je sa 25 zamisli dok još abd odigra 5-7 možda i više sezona! ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
E&E

#10540 Re: FC Barcelona

Post by E&E »

necko_hz

#10541 Re: FC Barcelona

Post by necko_hz »

odesveuhonduras wrote:Pele odgovori na takve stvari činjenicama o Messijevom nedostatku uspjeha sa reprezentacijom što Messijeve fanove jako boli jer ne mogu argumentima odgovoriti na te činjenice pa onda počnu vrijeđati jednu istinsku fudbalsku legendu koju bi, da nisu uglavnom šupci, trebali poštovati sve da je 20 godina igrao u Real Madridu. Pele tu još malo doda klasičnog argentinsko-brazilskog fudbalskog "bantera" i to je to, s njegove strane.. ništa maligno, i ništa na što deduka od 70 godina sa tako legendarnim statusom u fudbalu nema pravo.

Al eto Pele je šupak jer ne čini sedždu Mesiju, a Messi nije kada kaže da ne zna kako je igrao Pele, jer ga nije gledao.

Možda bi mu ko od vas katalonaca trebao poslati goluba da mu jave da je izmišljen Internet pa da može pogledati :D

PS. kao i u slučaju Barcelone, za koju ne navijam, tako iz a Messija mislim da je vrhunski igrač o kojem će se pričati desteljećima, ali, na njegovu žalost, ljudi koji ga promoviraju su često da Allah sačuva i zakloni :) sramota za fudbal i istinske ljubitelje istog

:thumbup:

Barcelona je, meni lično, najbolji tim svih vremena. Takvu kontrolu i kretanje bez lopte, ubacivanje u slobodan prostor, presing po čitavom terenu, nevjerovatnu cjelokupnu tehniku i sve to manifestovano u veliki procenat posjeda lopte, kako bi diktirali tempo i ritam utakmice, niko nikada nije imao.
- Da se razumijemo, nisam pobornik njihove igre, čisto zbog ličnog ukusa. Ja volim dinamiku, način na koji su Galacticosi igrali, onako kako je i United igrao krajem 90 tih, ali jedno su ukusi, a drugo činjenice. Galacticosi su imali mogučnost da budu najbolji tim svih vremena. Toliko kvalitetnih igrača na jednom mjestu ne pamtim da je neki tim imao, međutim, njih su sHebale neke pogrešne odluke tadašnjeg vodstva R. Madrida i velika neizbalansiranost u timu, a ruku na srce, i konkurencija je bila jača. Svejedno, da ne dužim o njima na ovoj temi.

Kao što rekoh, kao što sam i nekad ranije napisao, snaga Barce je nenadjebiv sistem igre, koji je pod vodstvom Guardiole još više modifikovan i usavršen, te zato imamo ovakvu mašinu koja melje sve pred sobom.
Kakav sistem ? Napisano u prvom dijelu posta, presing po čitavom terenu, što veći broj tehnički potkovanih igrača koji će svojom tehnikom držati loptu u svom posjedu i uz konstantno kretanje bez lopte i ubacivanje u prostor dovesti protivnika do ludila, al' bukvalno, kada ne smiješ napasti Barcin vezni red, zbog njihove širine u ekipi. Čovjeće, oni se kod šesnaesterca dodaju, bez ikakvog straha i pritiska, kombiniraju, prolaze, rade šta hoće. To je ono što nijedan tim nije mogao raditi, bar ne u ovolikoj mjeri.

Njihova igra nikad nije i nikad neće zavisiti od individualnih mogučnosti nekog igrača. Njihova snaga je kolektiv, njihova snaga je sistem, njihova snaga je to što tjeraju protivničke ekipe da se prilagođavaju njima, a ne oni protivnicima. Kao što se klin klinom izbija, tako je lijek za ovu Barcu još neka jača Barca, nikakva destrukcija igre i slično, već ono što je Hidiink uradio sa Chelseaom 2009 ili Real u njihovoj zadnjoj tekmi na Nou Campu.
Ofanzivna igra, presing, kombiniranje, trka. To Milan ima mogučnost da uradi, imaju ekipu i igrače za to, ali hoće li uspjeti, to ne znamo.

Što se tiće rasprave o Messiju, previše subjektivnosti ili premalo objektivnosti dovode do toga da se o ovoj temi i ne može normalno raspravljati. Ovi prvi previše dr**ju na njega i na svaki argumentovan post u kojem stoji da Messi nije najbolji i najveći svih vremena, zbog xx razloga skaču i tjeraju po svom, tako da se i legenda poput Pelea počinje vrijeđati :-? a ovi drugi opet previše potcjenjuju igre i rezultate fudbalskog genija kakav Messi jeste. Nema sredine, nema razmišljanja hladne glave, gledanje na fudbal ili druge sportove ružičastim naoćarama nikad nije garantovalo dobru i argumentovanu diskusiju sa obje strane, jer kakve koristi ja imam što objašnjavam nekom tardu da Messi nije kalibar kakvim ga predstavljaju, kada će naći 1001 razlog (uglavnom neargumentovan) koji tvrdi suprotno, sve u cilju zaštite svog idola. To dovodi do nezdrave diskusije, vrijeđanja i na kraju banova.

Ali kada sam se već raspisao, reči ću svoj stav o Messiju, pa makar mi skočilo na nos.
- Messi je fantastičan igrač, o kojem će se pričati i sljedećih 100+ godina (ako preživimo decembar 2012 :D ) i igrač koji je, iako ima tek 24 godine ušao u historiju jedne Barcelone kao najbolji strijelac tog kluba svih vremena. Igrač je, vjerovatno najboljeg tima svih vremena, a njegovi dosadašnji rezultati govore sami za sebe. Ako ćemo se voditi statistikom, on bi već sad mogao na 1 mjesto najboljeg igrača svih vremena i zaista bi tako bilo, kada bi površno gledali na to. Mislim da sam ga dosta hvalio, sada okrečem list. :dance:

Ono što Messiju mnogi zamjeraju, pa tako i ja, jeste taj nedostatak dobrih igara u reprezentativnom dresu. Što se mene tiće, može zabiti 10 golova u jednoj tekmi, u Barcinom dresu, sve dok se ne dokaže u Argentinskoj reprezentaciji, ne može ući među istinske legende ovog sporta (Maradona, Pele, Fenomeno, Zidan itd).
Kako i zašto ? - Pa jednostavno, ako ne može od ovog sastava Argentinske reprezentacije koji je po meni, najbolji sastav Argentine svih vremena, napraviti tim dostojan titule svjetskog prvaka, onda ne zaslužuje to mjesto i za njega se ne može s pravom tvrditi da je najbolji i največi svih vremena.
- Kada dokaže da razina i kvalitet njegovih igara ne zavisi od drugih igrača koliko od njegovih individualnih sposobnosti, a to će najbolje pokazati tako što od nekog slabijeg tima napravi još bolji tim, onda će se s pravom moći reči da je najveći koji je ikada igrao fudbal.
- Kada dokaže da ima x faktor koji odvaja velikog igrača od istinske legende i kada bude Argentini ono što joj je Maradona bio, ono što je Zidan bio Realu i Francuskoj, ono što je Pele bio Santosu itd onda se opet može reči da je najveći fudbaler svih vremena.

-Ja tvrdim da bi Barcelona bez Messija pobjeđivala i dominirala fudbalom, baš kao što to radi i Španija na ćelu sa Xavijem i Iniestom u reprezntativnim takmičenjima i tvrdim da je Messi samo egzukator i savršeno kombatibilan igrač ovakvoj Barci koji postiže to što postiže najviše zahvaljujući nevjerovatnom timskom kolektivu i svemu što ide uz to, (u prvom dijelu posta sam naveo) a ne zbog svojih nenadjebivih individualnih sposobnosti koje su po mnogo čemu precijenjene.
- To je još jedna u moru razlika između Messija vs Maradone ili Zidana.

Messi može i da ne igra, Barca će pobjeđivati. S druge strane, kada je DAM otišao iz Napolija i Argentinske reprezentacije, znamo šta se desilo sa tim timovima.
- Zidan je također priča za sebe, on je sa Francuzima osvojio i SP i EP, a 2006 ih je odveo do finala mundijala. Bio im je psihička stabilnost i stub ekipe, od njega je sve zavisilo. Njegov učinak u reprezentaciji i timovima u kojima je igrao je nezanemariv. Treba li govoriti šta se desilo sa Francuzima kada je on napustio repku ?

- To su te neke bitne razlike između tih igrača.

Ovo govorimo iz današnje perspektive. Naravno da će Messi, ako dokaže da može i sa Argentinom ono što radi sa Barcelonom , biti najveći svih vremena i ja ću prvi to reči, ali dotada, ne ne i ne.

Eto momcovi, sad opletite :!: :dance:
Obuca9

#10542 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Svaka cast na postu.
pakica_

#10543 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

sta ko rek'o, necko_hz rek'o! jes' da sam se prepala kad sam vidjela koliki je post, al' bogme procitah, i bogme vrijedilo je :D
volim barcu od doba kodre, al' nesto ne fapam na messija.. valjda sto je toliko izvikan, jbg :D isto mi je tako dzek'o omrz'o haha :D nisu oni krivi, al' eto, nesto ih ne mećem na prijestolje, valjda da budem mimo svijet, sta li haha :D
vise volim igrace tipa xavija, puyola, pa i mascherana i prgavog danija, no dobro, to sam samo ja :D
da mi je samo vidjeti ovu barcu uzivo, ljudi moji, rahat umr't poslije toga.. imam jos mozda godinu-plafon dvije, da skupim neki keš i raspletem do barcelone da vidim xavija i puyola prije penzije.. joooooooooooj, odma' me crnjak hvata :run:
p206

#10544 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Kažeš da je ovaj sastav Argentine najbolji svih vremena, što se nikako ne mogu složiti. U svakoj izjavi vrhunskog trenera možeš čuti varijaciju riječi balans. A Argentina je sve samo ne izbalansirana ekipa. Napad boli glava, a odbrana i golman prosječni. Sredina bez nekog kreativnog igrača koji može da povuče ekipu naprijed, da razigra ostale igrače. Tako da je taj posao radio Messi za vrijeme selektora Maradone. Najvažnija karika reprezentacije je selektor. A Argentina pravog selektora nema već 10 godina.

kažeš da je poslije Zidana i Maradove došlo do propasti... jeste, ali mora se znati da je sa Zidanom otišla čitava generacija Francuske, a Napoli je imao jednu od najstarijih ekipa u Italiji, tako da su i ostali igrači protrošili svoje najbolje dane.
Ja tvrdim da bi Barcelona bez Messija pobjeđivala i dominirala fudbalom, baš kao što to radi i Španija na ćelu sa Xavijem i Iniestom u reprezntativnim takmičenjima i tvrdim da je Messi samo egzukator i savršeno kombatibilan igrač ovakvoj Barci koji postiže to što postiže najviše zahvaljujući nevjerovatnom timskom kolektivu i svemu što ide uz to, (u prvom dijelu posta sam naveo) a ne zbog svojih nenadjebivih individualnih sposobnosti koje su po mnogo čemu precijenjene.
i bez ovog bi te ljudi mnogo ozbiljnije shvatili
Barcelona nebi pobjeđivala ovako često i bila ovako dominantna da nije njega jer je on i strijelac i razigravač, što si zaboravio spomenuti.
Uzme loptu od Busquetsa i prođe 4 igrača Real Madrida i savlada najbolje golmana tako da lopta jedva dođe do mreže... to je za mene ali i za mnoge ljude nenadjebivo
Last edited by p206 on 21/03/2012 23:27, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#10545 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Vratite se temi, pustite Pelea, Zidanea i Argentinu
omar little

#10546 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:
Chmoljo wrote:
ako navijači Reala mogu aplaudirati Messiju na fenomalnoj igri,
kad su mu to oni aplaudirali? koja tekma?
Kad su navijaci Barce aplaudirali bilo kom majstoru iz Madrida?!
kakve to veze ima sa mojim pitanjem?
berbnabeu je stadion koji je vazda cijenio nogomet i nogometnu genijalnost. ja nikad nisam vidjela, cula ili procitala (a pratim) da su zapljeskali messiju. osobno sam iznenadjena sto se to jos nije desilo stoga moje pitanje. sta je problem?
ganjeta

#10547 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Ja se ne sjećam Messiu, ali Ronaldinju je cijeli stadion pljeskao.
Bosanski_kralj

#10548 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

ganjeta wrote:Ja se ne sjećam Messiu, ali Ronaldinju je cijeli stadion pljeskao.
Kad se sjetim šta je u toj utakmici Salgadu izradio. :shock:
LSD

#10549 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
ganjeta wrote:Ja se ne sjećam Messiu, ali Ronaldinju je cijeli stadion pljeskao.
Kad se sjetim šta je u toj utakmici Salgadu izradio. :shock:
Misliš Ramosu, kad mu zamalo nije syebo kicmu :D

Plavi, de otvori temu o Mesiju...živ bio.
skenderija04

#10550 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

na 6
Post Reply