Pandakonda provodi vrijeme lutajuci po alt-right news siteovima, gdje gomila trolova pravi fake news vec deceniju i po. Obicno neke slike, screenshotovi, isjecci, poveznice, zumirani detalji, itd. Ti ljudi pisu ciljano, nemojte se zavaravati. I onda Pandakonda i slicni prenose to dalje po relevantnim sajtovima. Ovo je sirenje naci propagande.
Lik svaki dan postavi neku laz. Neko ce se i upecati, jel. Nije im cilj rasprava i razumijevanje (evo ko Dofu i ja koji se ne slazemo uvijek, ili ne znam Black Swan ili tako neko) vec sirenje propagande. Tako je Challenger sirio reklamu Advancetu, onaj jedan lik s ajatolahom na avataru pricu o Iranu, oni jedan ili vise njih sa-x ili kako vec propagandu o mudzahedinima, itd. Ovo je najposjecenija drustvena mreza u zemlji. Forum besplatan i slobodan da se pise o svemu. Koji bolji nacin da se siri propaganda nego ovako?
Nije cilj rasprava, cilj je sirenje lazi. Kad ti sto puta nesto dokazes, on i dalje ponavlja isto, kako drukcije objasniti? Mislim nije problem, svako ima svoje i nek pise sta hoce, ali nemojte se zanositi da su uvijek u pitanju samo bubuljicava djeca.
Cijeli svijet nam je danas ovakav.

Ovakvi likovi pobjedjuju, a mi sjedimo i pametujemo.