Republika Turska

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10526 Re: Republika Turska

Post by mali_milojica »

Ovo se pretvara u neku vrstu Turske Kristalne noci :roll:
sunceKOtepsija

#10527 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Visoko vijece za obrazovanje trazi ostavke 1577 dekana, od toga 1176 dekana s drzavnih fakulteta, dok su preostali s privatnih
sunceKOtepsija

#10528 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

prve ostavke vec stizu, 19 dekana sa Akdeniz univerziteta predalo ostavke
sunceKOtepsija

#10529 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

TRT pokrenuta istraga protiv 370 uposlenika
sunceKOtepsija

#10530 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

suspendovana 393 uposlenika ministarstva za pitanje porodice i socijalnu politiku zbog veza s teroristicko gulenovskim strukturama
mirzaaa33

#10531 Re: Republika Turska

Post by mirzaaa33 »

Hoće li ko zaustaviti stambolsku budalu?
AleksoMKD

#10532 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

sunceKOtepsija wrote: kazu da su ucestvovali u pokusaju udara, al svjeza je informacija, nema ni sat mislim, ministar pravde je samo rekao da su uhapseni, nije isao u detalje, mediji su rekli zbog udara, znace se vise uskoro
OK, valjda nece sve sto su uhapseni strpat u zatvor, mozda su iz njihove jedinice neki ucestvovali pa razumem da sve provere mada ovo vec lici na cistku neistomisljenika.

Noga sad ako mrzis komsiju ubacis mu Gulenovu knjigu na terasu i pozoves policiju :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10533 Re: Republika Turska

Post by JoseMujica »

potpuna čistka u svim segmentima :roll:

ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicije :roll: kukala im majka kako će da propadnu

ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija
sunceKOtepsija

#10534 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

pripadnici gulenove teroristicke orgabizacije su se uvukli i u ministarstva, najnovija vijest otpustanja i u ministarstvu razvoja, cisti se drzavna sluzba
madner

#10535 Re: Republika Turska

Post by madner »

mali_milojica wrote:Ovo se pretvara u neku vrstu Turske Kristalne noci :roll:
Bilo od pocetka.

Podsjeca me na onu epizodu 2009 kada je Erdo Perezu kontrirao "spontano". Docekale ga pristalice "spontano" sa Palestinskim zastavicama u 2 ujutru na aerodromu.

Spontani izlazak spremnih i spontani puc bez vodje puca.
Freamon Lester

#10536 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige. :lol:

Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare. :lol: A tu bi bojim se dosao kraj zabavi. :lol:
Lakat Jebić

#10537 Re: Republika Turska

Post by Lakat Jebić »

AleksoMKD wrote:
sunceKOtepsija wrote: kazu da su ucestvovali u pokusaju udara, al svjeza je informacija, nema ni sat mislim, ministar pravde je samo rekao da su uhapseni, nije isao u detalje, mediji su rekli zbog udara, znace se vise uskoro
OK, valjda nece sve sto su uhapseni strpat u zatvor, mozda su iz njihove jedinice neki ucestvovali pa razumem da sve provere mada ovo vec lici na cistku neistomisljenika.

Noga sad ako mrzis komsiju ubacis mu Gulenovu knjigu na terasu i pozoves policiju :D
pogresno se prevodi. recimo, sve vrijeme se govori da je uhapseno blizu 2 hiljade sudija i tuzilaca. medjutim toliko ih je privedeno, uhapseno je cini mi se 316 sudija. ostali su ili pod istragom ili cak samo svjedoci.

objektivno ovo nisu neke cifre uhapsenih. mislim evren je 1980. uhapsio/priveo 650 hiljada ljudi nakon uspjesnog vojnog udara.
Janjicar

#10538 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Eh sada cekamo Wikileaks da vidimo sta oni imaju pokazat i mislim da ce otvoriti sve karte i vidjet ko sta i kako.

Da li je Amerika ovo uradila ili je Erdogan sam sebi to napravio.
sunceKOtepsija

#10539 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

34 novinara koja se povvezuju s gulenovom organizacijom ostaju bez iskaznica novinarskih
Last edited by sunceKOtepsija on 19/07/2016 16:40, edited 1 time in total.
spreca

#10540 Re: Republika Turska

Post by spreca »

Satelit_ wrote:Sta ce biti kad Erdogan umre? Dotad ce ucvrstiti predsjednicku vlast u islamskoj rupublici, promjenice ustav itd. Kako ce se desiti smjena vlasti? Sigurno ne murnim izborima.

Rat Turskoj ne gine prije ili poslije,
a to je sve jer su religiozni. Jedina im je nada bila da su prestali vjerovat u boga i odbacili religiju.
gdjesi ovo naso....u kom citabu :lol: :lol: :lol:
Herr Flick

#10541 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

Freamon Lester wrote:Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige. :lol:

Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare. :lol: A tu bi bojim se dosao kraj zabavi. :lol:
Čak je zahvatlio i sport,citam neki dana,kosarkas iz NBA lge Enes Kanter nije dobio pozivnicu za reprezentaciju samo zato sto nije Erdoganov pristalica. :-) :-)
kamen spoticanja

#10542 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

sunceKOtepsija

#10543 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Freamon Lester wrote:
Turkey's Education Ministry on Tuesday suspended 15,200 personnel in connection with a failed military coup, private broadcaster NTV reported.
Nije ni cudo da je udar propao. :lol: Vise uciteljica ucestvovalo nego vojnika. :lol:
poraslo na 21 hiljadu, prema ministarstvu pravde navedeni nece moci raditi ni u druzavnim ni u privatnim obrazovnim ustanovama zbog veza s teroristicko gulenovskim pokretom
Freamon Lester

#10544 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Herr Flick wrote:
Freamon Lester wrote:Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige. :lol:

Čak je zahvatlio i sport,citam neki dana,kosarkas iz NBA lge Enes Kanter nije dobio pozivnicu za reprezentaciju samo zato sto nije Erdoganov pristalica. :-) :-)
Kolektivno ludilo epskih razmjera. Nazalost najvise ce upravo Turska ispastati. Citam danas baladu koju je Nedzad Latic napisao o Erdoanu. I totalno mi je jasna euforija. Uspjeli su se rjesiti nekog neprijatelja, ali brate smanji malo ciljeve. On od njega ocekuje da razrjesi i problem Palestine, Bosnjaka, Ujgura, Azerbejdzana, a problem Kurda zove Kurdsko pitanje. :lol:
kamen spoticanja

#10545 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Veceras u 18h Erdogan uzivo na aljazeeri balkans
Freamon Lester

#10546 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

sunceKOtepsija wrote:
Freamon Lester wrote:
Turkey's Education Ministry on Tuesday suspended 15,200 personnel in connection with a failed military coup, private broadcaster NTV reported.
Nije ni cudo da je udar propao. :lol: Vise uciteljica ucestvovalo nego vojnika. :lol:
poraslo na 21 hiljadu, prema ministarstvu pravde navedeni nece moci raditi ni u druzavnim ni u privatnim obrazovnim ustanovama zbog veza s teroristicko gulenovskim pokretom
Jes' to dobro. Ide popravni, a ti umjesto da ucis prokazes uciteljicu. :lol:
sunceKOtepsija

#10547 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote:
Freamon Lester wrote:
pogrijesio sam, ovo su dvije odvojene stvari, al et, oboje je pod ministarstvom obrazovanja
AleksoMKD

#10548 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

Lakat Jebić wrote: pogresno se prevodi. recimo, sve vrijeme se govori da je uhapseno blizu 2 hiljade sudija i tuzilaca. medjutim toliko ih je privedeno, uhapseno je cini mi se 316 sudija. ostali su ili pod istragom ili cak samo svjedoci.

objektivno ovo nisu neke cifre uhapsenih. mislim evren je 1980. uhapsio/priveo 650 hiljada ljudi nakon uspjesnog vojnog udara.
Ovo vec ima smisla, razumem da se privede i ispita cela recimo eskadrila pilota koji je helikopterom ucestvovao u pucu ali da se eventualno oslobode oni koji su nevini i da ne trpe posledice ni oni ni njihove porodice.

Ako se ne varam Evrenovci su osim 650k hapsenja imali ok 50ak streljanja + 300 umrlih u zatvoru + 100 "samoubistva" i oko 400.000 ljudi nisu mogli da izvade pasos. :-)
cyprus

#10549 Re: Republika Turska

Post by cyprus »

sunceKOtepsija wrote:prve ostavke vec stizu, 19 dekana sa Akdeniz univerziteta predalo ostavke
Ima li neki link za ovo?
Lincoln-Burrows

#10550 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Ove čistke i smjenjivanja pa i pritvori će toliko narušiti tursko društvo koje je
bilo relativno stabilno i uravnoteženo da će na žalost povratak na staro biti
moguć jedino kakvom krvavom revolucijom i odmazdom.

A čim imaš odmazdu nema povratka na staro, sve skupa nije dobro.
Post Reply