Republika Turska
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#10526 Re: Republika Turska
Ovo se pretvara u neku vrstu Turske Kristalne noci 
- sunceKOtepsija
#10527 Re: Republika Turska
Visoko vijece za obrazovanje trazi ostavke 1577 dekana, od toga 1176 dekana s drzavnih fakulteta, dok su preostali s privatnih
- sunceKOtepsija
#10528 Re: Republika Turska
prve ostavke vec stizu, 19 dekana sa Akdeniz univerziteta predalo ostavke
- sunceKOtepsija
#10529 Re: Republika Turska
TRT pokrenuta istraga protiv 370 uposlenika
- sunceKOtepsija
#10530 Re: Republika Turska
suspendovana 393 uposlenika ministarstva za pitanje porodice i socijalnu politiku zbog veza s teroristicko gulenovskim strukturama
-
mirzaaa33
#10531 Re: Republika Turska
Hoće li ko zaustaviti stambolsku budalu?
- AleksoMKD
#10532 Re: Republika Turska
OK, valjda nece sve sto su uhapseni strpat u zatvor, mozda su iz njihove jedinice neki ucestvovali pa razumem da sve provere mada ovo vec lici na cistku neistomisljenika.sunceKOtepsija wrote: kazu da su ucestvovali u pokusaju udara, al svjeza je informacija, nema ni sat mislim, ministar pravde je samo rekao da su uhapseni, nije isao u detalje, mediji su rekli zbog udara, znace se vise uskoro
Noga sad ako mrzis komsiju ubacis mu Gulenovu knjigu na terasu i pozoves policiju
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10533 Re: Republika Turska
potpuna čistka u svim segmentima
ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicije
kukala im majka kako će da propadnu
ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija
ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicije
ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija
- sunceKOtepsija
#10534 Re: Republika Turska
pripadnici gulenove teroristicke orgabizacije su se uvukli i u ministarstva, najnovija vijest otpustanja i u ministarstvu razvoja, cisti se drzavna sluzba
- madner
#10535 Re: Republika Turska
Bilo od pocetka.mali_milojica wrote:Ovo se pretvara u neku vrstu Turske Kristalne noci
Podsjeca me na onu epizodu 2009 kada je Erdo Perezu kontrirao "spontano". Docekale ga pristalice "spontano" sa Palestinskim zastavicama u 2 ujutru na aerodromu.
Spontani izlazak spremnih i spontani puc bez vodje puca.
- Freamon Lester
#10536 Re: Republika Turska
Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige.
Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare.
A tu bi bojim se dosao kraj zabavi. 
Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare.
- Lakat Jebić
#10537 Re: Republika Turska
pogresno se prevodi. recimo, sve vrijeme se govori da je uhapseno blizu 2 hiljade sudija i tuzilaca. medjutim toliko ih je privedeno, uhapseno je cini mi se 316 sudija. ostali su ili pod istragom ili cak samo svjedoci.AleksoMKD wrote:OK, valjda nece sve sto su uhapseni strpat u zatvor, mozda su iz njihove jedinice neki ucestvovali pa razumem da sve provere mada ovo vec lici na cistku neistomisljenika.sunceKOtepsija wrote: kazu da su ucestvovali u pokusaju udara, al svjeza je informacija, nema ni sat mislim, ministar pravde je samo rekao da su uhapseni, nije isao u detalje, mediji su rekli zbog udara, znace se vise uskoro
Noga sad ako mrzis komsiju ubacis mu Gulenovu knjigu na terasu i pozoves policiju
objektivno ovo nisu neke cifre uhapsenih. mislim evren je 1980. uhapsio/priveo 650 hiljada ljudi nakon uspjesnog vojnog udara.
- Janjicar
#10538 Re: Republika Turska
Eh sada cekamo Wikileaks da vidimo sta oni imaju pokazat i mislim da ce otvoriti sve karte i vidjet ko sta i kako.
Da li je Amerika ovo uradila ili je Erdogan sam sebi to napravio.
Da li je Amerika ovo uradila ili je Erdogan sam sebi to napravio.
- sunceKOtepsija
#10539 Re: Republika Turska
34 novinara koja se povvezuju s gulenovom organizacijom ostaju bez iskaznica novinarskih
Last edited by sunceKOtepsija on 19/07/2016 16:40, edited 1 time in total.
- spreca
#10540 Re: Republika Turska
gdjesi ovo naso....u kom citabuSatelit_ wrote:Sta ce biti kad Erdogan umre? Dotad ce ucvrstiti predsjednicku vlast u islamskoj rupublici, promjenice ustav itd. Kako ce se desiti smjena vlasti? Sigurno ne murnim izborima.
Rat Turskoj ne gine prije ili poslije, a to je sve jer su religiozni. Jedina im je nada bila da su prestali vjerovat u boga i odbacili religiju.
- Herr Flick
#10541 Re: Republika Turska
Čak je zahvatlio i sport,citam neki dana,kosarkas iz NBA lge Enes Kanter nije dobio pozivnicu za reprezentaciju samo zato sto nije Erdoganov pristalica.Freamon Lester wrote:Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige.![]()
Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare.A tu bi bojim se dosao kraj zabavi.
- kamen spoticanja
- sunceKOtepsija
#10543 Re: Republika Turska
poraslo na 21 hiljadu, prema ministarstvu pravde navedeni nece moci raditi ni u druzavnim ni u privatnim obrazovnim ustanovama zbog veza s teroristicko gulenovskim pokretomFreamon Lester wrote:Nije ni cudo da je udar propao.Turkey's Education Ministry on Tuesday suspended 15,200 personnel in connection with a failed military coup, private broadcaster NTV reported.Vise uciteljica ucestvovalo nego vojnika.
- Freamon Lester
#10544 Re: Republika Turska
Kolektivno ludilo epskih razmjera. Nazalost najvise ce upravo Turska ispastati. Citam danas baladu koju je Nedzad Latic napisao o Erdoanu. I totalno mi je jasna euforija. Uspjeli su se rjesiti nekog neprijatelja, ali brate smanji malo ciljeve. On od njega ocekuje da razrjesi i problem Palestine, Bosnjaka, Ujgura, Azerbejdzana, a problem Kurda zove Kurdsko pitanje.Herr Flick wrote:Čak je zahvatlio i sport,citam neki dana,kosarkas iz NBA lge Enes Kanter nije dobio pozivnicu za reprezentaciju samo zato sto nije Erdoganov pristalica.Freamon Lester wrote:Ovo definitivno ide u neku komicnu situaciju gdje se od jednu modernu drzavu razumnih civilizacijskih vrijednosti u samo jednoj sedmici dovelo na rub paranoje. Otpustaju se uciteljice, socijalni radnici, pale knjige.![]()
Drustvo koje je na rubu fanatizma i nekakve cudne euforije. Ne bi me cudilo da do kraja mjeseca i na Izrael udare.A tu bi bojim se dosao kraj zabavi.
![]()
- kamen spoticanja
#10545 Re: Republika Turska
Veceras u 18h Erdogan uzivo na aljazeeri balkans
- Freamon Lester
#10546 Re: Republika Turska
Jes' to dobro. Ide popravni, a ti umjesto da ucis prokazes uciteljicu.sunceKOtepsija wrote:poraslo na 21 hiljadu, prema ministarstvu pravde navedeni nece moci raditi ni u druzavnim ni u privatnim obrazovnim ustanovama zbog veza s teroristicko gulenovskim pokretomFreamon Lester wrote:Nije ni cudo da je udar propao.Turkey's Education Ministry on Tuesday suspended 15,200 personnel in connection with a failed military coup, private broadcaster NTV reported.Vise uciteljica ucestvovalo nego vojnika.
- sunceKOtepsija
#10547 Re: Republika Turska
pogrijesio sam, ovo su dvije odvojene stvari, al et, oboje je pod ministarstvom obrazovanjasunceKOtepsija wrote:poraslo na 21 hiljadu, prema ministarstvu pravde navedeni nece moci raditi ni u druzavnim ni u privatnim obrazovnim ustanovama zbog veza s teroristicko gulenovskim pokretomFreamon Lester wrote:Nije ni cudo da je udar propao.Turkey's Education Ministry on Tuesday suspended 15,200 personnel in connection with a failed military coup, private broadcaster NTV reported.Vise uciteljica ucestvovalo nego vojnika.
- AleksoMKD
#10548 Re: Republika Turska
Ovo vec ima smisla, razumem da se privede i ispita cela recimo eskadrila pilota koji je helikopterom ucestvovao u pucu ali da se eventualno oslobode oni koji su nevini i da ne trpe posledice ni oni ni njihove porodice.Lakat Jebić wrote: pogresno se prevodi. recimo, sve vrijeme se govori da je uhapseno blizu 2 hiljade sudija i tuzilaca. medjutim toliko ih je privedeno, uhapseno je cini mi se 316 sudija. ostali su ili pod istragom ili cak samo svjedoci.
objektivno ovo nisu neke cifre uhapsenih. mislim evren je 1980. uhapsio/priveo 650 hiljada ljudi nakon uspjesnog vojnog udara.
Ako se ne varam Evrenovci su osim 650k hapsenja imali ok 50ak streljanja + 300 umrlih u zatvoru + 100 "samoubistva" i oko 400.000 ljudi nisu mogli da izvade pasos.
- cyprus
#10549 Re: Republika Turska
Ima li neki link za ovo?sunceKOtepsija wrote:prve ostavke vec stizu, 19 dekana sa Akdeniz univerziteta predalo ostavke
- Lincoln-Burrows
#10550 Re: Republika Turska
Ove čistke i smjenjivanja pa i pritvori će toliko narušiti tursko društvo koje je
bilo relativno stabilno i uravnoteženo da će na žalost povratak na staro biti
moguć jedino kakvom krvavom revolucijom i odmazdom.
A čim imaš odmazdu nema povratka na staro, sve skupa nije dobro.
bilo relativno stabilno i uravnoteženo da će na žalost povratak na staro biti
moguć jedino kakvom krvavom revolucijom i odmazdom.
A čim imaš odmazdu nema povratka na staro, sve skupa nije dobro.