Ukrajina

Post Reply
spreca

#10526 Re: Ukrajina

Post by spreca »

.
Havatar

#10527 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

The 51st State wrote:
daxon wrote:Nema laži, nema prevare, svako danas ima kameru i sve se snima, tako da od kenjaže bilo ovo, ono, bilo ovako, onako nema ništa.

Dok ljudi gore u zgradi, ovo proeuropsko smeće napucava one koji žele pobjeći iz plamena. EU podržavajući ove bolesnike dotakla je dno, niže ne može.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wl1oqASAmK0&fmt=18[/youtube]

sta su ocekivali nakon ovog? divljastvo na divljastvo...
mirsek

#10529 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

ZV Keli wrote:Mislim da bi vecina forumasa koji podrzavaju Ruse sutra da Srbi opet postave barikade, jednostavno pobjeglo i pricalo iz dijaspore, pa nemojte ratovati, ko nas bre zavadi, isto kao i u prosloj agresiji.
Ne bi, jer bi znao da te barikade podizu nelegalno i protivustavno a pogotovo kad bi znao sta su nedavno prije toga radili u proslom ratu i kakve zlocine su cinili pod tim barikadama.
Tvoj je problem sto se ravnas po ruskoj podrsci srbiji. A amerikance dizes u nebo, kao oni su bili za nas i za pravdu.
Jesu malo sutra ako su nas zaustavili pred banjalukom.
Pustili su nas bas koliko su htjeli i kad smo trebali da konacno oslobodimo drzavu oni nas natjeraju da potpisemo dejton mada se vec znalo koliko je zlocina pocinjeno nad nesrpskim stanovnicima RS-a tokom rata.
Bili smo samo naivni pijuni, nista vise.
mirsek

#10530 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

The 51st State wrote:
daxon wrote:Nema laži, nema prevare, svako danas ima kameru i sve se snima, tako da od kenjaže bilo ovo, ono, bilo ovako, onako nema ništa.

Dok ljudi gore u zgradi, ovo proeuropsko smeće napucava one koji žele pobjeći iz plamena. EU podržavajući ove bolesnike dotakla je dno, niže ne može.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Wl1oqASAmK0&fmt=18[/youtube]

sta su ocekivali nakon ovog? divljastvo na divljastvo...
Koliko je ovaj strijelac ubio ljudi, ne sjecam se iskreno da je bilo na vijestima ?
Mislim ono, da je napamet u gomilu ispalio onoliko metaka ubio bi barem 2-3 ljudi a kamoli da je stvarno nisanio da ubije.
Ili mozda nije ni gadjao da ubije kao sto je onaj manijak, koji nije dao ljudima na prozor da izadju da bi pomrli od pozara.
Challenger__

#10531 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Sve je manje korumpiranih i glupana:

Image

Neven Kazaović optužio zapad za krizu u Ukrajini.
sluga_okupatora

#10532 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Lako je vama palamuditi na forumu, meni dolar opade sa 1,41 na 1,40 za KM :roll:

Kakva mi je korist biti kvisling kad valuta ide dole i sve to radi ove krize sa Ukrajinom :roll:
mirsek

#10533 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

sluga_okupatora wrote:Lako je vama palamuditi na forumu, meni dolar opade sa 1,41 na 1,40 za KM :roll:

Kakva mi je korist biti kvisling kad valuta ide dole i sve to radi ove krize sa Ukrajinom :roll:
Predji kod Princa od Zare aka Bakira.
Placa u srebrnom nakitu doniranom za odbranu BIH a srebro je najstabilnija historijska valuta. :D
The 51st State

#10534 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

nervira me ovaj kolaz slika pa reko da se sto prije predje na drugu stranu :D .
sluga_okupatora

#10535 Re: Ukrajina

mirsek wrote:
sluga_okupatora wrote:Lako je vama palamuditi na forumu, meni dolar opade sa 1,41 na 1,40 za KM :roll:

Predji kod Princa od Zare aka Bakira.
Placa u srebrnom nakitu doniranom za odbranu BIH a srebro je najstabilnija historijska valuta. :D

DzE njega nadje - pa nije mi obraz djon od cipelu :lol:
Fantassin

#10536 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Ah kad se sjetim 1.56 :)
Klavikula

#10537 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

The 51st State wrote:nervira me ovaj kolaz slika pa reko da se sto prije predje na drugu stranu :D .
:D :D
sluga_okupatora

#10538 Re: Ukrajina

Fantassin wrote:

Ajme, suza mi krenu kad sam vidio to 1,56 - valjda ce se malo oporaviti, ne treba mu puno - jedno dvije manje invazije, jedna kolonizacija, makar jedno "uvodjenje" demokratije na bliskom istoku ili Africi i eto njeg' opet na preko 1,50 :D
Gojeni H

#10539 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Bilo je to podne 20 marta kada je rukovodilac, sjedeci iza svog kompjutera u Zenevi pogledao na ekran I ugledao tweet: jedan od kompanijinih osnivaca, Genadij Timcenko, ruski milijarder I biznismen, stavljen je na crnu listu SAD-a, zajedno sa jos 31 osobe odnosno preduzeca za koje se smatra da su povezani s ruskim predsjednikom Putinom.
Prethodnog dana, Timcenko je zavrsio prodaju 43,59 % ucesca u Gunyor-u svom poslovnom partneru, Torbjornu Tornqvistu, svedskom trgovcu naftom, i drugim suosnivacem firme.
“Prije 15 godina, ideja da bi Odjel Trezora mogao biti u centru nase nacionalne bezbjednosti, bila bi nepojmljiva” – kaze Daniel Glaser, pomocnik sekretara za pracenje finansiranja terorizma pri Trezoru.
MMF je skoro predvidio ruski ekonomski rast na 1,3 % u 2014 godini. Ovo predstavlja pad gdje je kao barem djelimicni krivac oznacena ukrajinska kriza. Ruski ministar finansija Anton Siluanov dao je jos mracniju prognozu, upozoravajuci vladine sluzbenike: “Mozda ce biti oko nule.”
“Kada se nadjete na OFAC (Office of Foreign Assets Control) listi, nema banke bilo gdje u svijetu koja ce poslovati s vama.” – kaze Lee koji se specijalizirao za medjunarodne trgovinske regulative koje obuhvataju ekonomske sankcije, embargo i kontrolu izvoza. “Medjusobna povezanost globalnih procesnih sistema znaci da je novo to sto je sve manje mjesta za sakrivanje.”
Cijeli tekst na engleskom
http://www.newsweek.com/2014/05/02/art- ... 48424.html
Haman

#10541 Re: Ukrajina

Post by Haman »

Sve gore i gore, a primirje sve dalje i dalje. Medjusobno ratovanje za tudje interese. Narod kao narod, uvijek navija za ovu ili onu stranu, a ni jedna od njih nije ona prava.
:novine: :novine: :novine: :novine:
astala_vistala

#10542 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

SAD i Rusija su u indirektnom ratu,za direktni nemaju muda ni jedni ni drugi jer direktni poraz jedne strane je poraz i druge preostaje im jedino borba oko interesnih zona,a u sjeni tih pokazivanja misica jeste i necija profit jer svaki rat predstavlja profit.
seldzuk

#10543 Re: Ukrajina

Post by seldzuk »

http://player.cntv.cn/standard/cntvOutS ... 0643858761
analiza na kineskom kanalu na engleskom jeziku
grizly91

#10544 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Gojeni H wrote:
Bilo je to podne 20 marta kada je rukovodilac, sjedeci iza svog kompjutera u Zenevi pogledao na ekran I ugledao tweet: jedan od kompanijinih osnivaca, Genadij Timcenko, ruski milijarder I biznismen, stavljen je na crnu listu SAD-a, zajedno sa jos 31 osobe odnosno preduzeca za koje se smatra da su povezani s ruskim predsjednikom Putinom.
Prethodnog dana, Timcenko je zavrsio prodaju 43,59 % ucesca u Gunyor-u svom poslovnom partneru, Torbjornu Tornqvistu, svedskom trgovcu naftom, i drugim suosnivacem firme.
“Prije 15 godina, ideja da bi Odjel Trezora mogao biti u centru nase nacionalne bezbjednosti, bila bi nepojmljiva” – kaze Daniel Glaser, pomocnik sekretara za pracenje finansiranja terorizma pri Trezoru.
MMF je skoro predvidio ruski ekonomski rast na 1,3 % u 2014 godini. Ovo predstavlja pad gdje je kao barem djelimicni krivac oznacena ukrajinska kriza. Ruski ministar finansija Anton Siluanov dao je jos mracniju prognozu, upozoravajuci vladine sluzbenike: “Mozda ce biti oko nule.”
“Kada se nadjete na OFAC (Office of Foreign Assets Control) listi, nema banke bilo gdje u svijetu koja ce poslovati s vama.” – kaze Lee koji se specijalizirao za medjunarodne trgovinske regulative koje obuhvataju ekonomske sankcije, embargo i kontrolu izvoza. “Medjusobna povezanost globalnih procesnih sistema znaci da je novo to sto je sve manje mjesta za sakrivanje.”
Cijeli tekst na engleskom
http://www.newsweek.com/2014/05/02/art- ... 48424.html
Smiješno :lol: :lol: :lol: :lol:
Havatar

#10545 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

U Odesi su za vrijeme nemira u petak uhapseni:

Konstantin Borisovič Demiljov, Sergej Genadijevic Pavlov, Sergej Nikolajevic Sidorenko, Aleksandar Aleksejevic Vidovin i Dimitrij Viktorovic Borotov državljani Ruske Federacije.

Osim toga saznaje se da je medju devetoricom poginulih proukrajinskih demonstranata u Odesi, nekoliko etnickih Rusa.

Kako to da Rusi od pocetka agresije nisu uspjeli da u Donjecku, milionskom gradu u kom Rusi cine vecinu izvedu vise od 1.000 ljudi na demonstracije i to vikendom, uprkos besomucnoj kampanji i asistenciji Kremlja?
I na Majdanu su ginuli etnicki Rusi, sjecam se liste, bilo je tamo i aktivista na ukrajinskoj strani sa Krima, iz Kerca. Skoro je Al Jazeera imala prilog iz Donjecka, gdje su intervjuisali mlade Ruse koji kazu - nasi su roditelji ovdje kolonizovani sa Urala, oni su Rusi i podrzavaju Putina, ali mi nismo - mi smo Ukrajinci. . Cak je i Lazanski pisao o tome u Politici, kako je na Krimu razgovarao sa ukrajinskim vojnicima iz Donbasa, koji su mu na pitanje da li su oni Rusi ili ne, odgovorili - po porijeklu da, po opredjelenju ne, mi se izjasnjavamo kao Ukrajinci.
Last edited by Havatar on 05/05/2014 09:01, edited 1 time in total.
Havatar

#10546 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

U Odesi se na proruskim demonstracijama uglavnom skupi oko 400 ljudi, rijetko kad bude vise. Mladi Rusi ogromnom vecinom dozivljavaju Ukrajinu kao svoju državu. Oni sebe ne smatraju etnickim Ukrajincima, nego drzavljanima Ukrajine i vole svoju zemlju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10547 Re: Ukrajina

Post by Truba »

šta li će danas imperialisti smisliti

što se tiče normalnih građana ukrajine koji nisu ni za rusiju ni imperiju zla najbolji način je građanski neposluh

borba sa jačim nikad nije imala koristi
madner

#10548 Re: Ukrajina

Post by madner »

Bome, slabo idu na demonstracije i jedni i drugi. Zauzeli su haman sve vece gradove na istoku bez da se neko pocesao iza uha.
Objektivni navijac

#10549 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Fantassin wrote:

Ima nas koji pamtimo i 2,20 :D :D
Inace puna podrska Braci Rusima :D
flexibila

#10550 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Havatar wrote:U Odesi su za vrijeme nemira u petak uhapseni:

Konstantin Borisovič Demiljov, Sergej Genadijevic Pavlov, Sergej Nikolajevic Sidorenko, Aleksandar Aleksejevic Vidovin i Dimitrij Viktorovic Borotov državljani Ruske Federacije.

Osim toga saznaje se da je medju devetoricom poginulih proukrajinskih demonstranata u Odesi, nekoliko etnickih Rusa.

Kako to da Rusi od pocetka agresije nisu uspjeli da u Donjecku, milionskom gradu u kom Rusi cine vecinu izvedu vise od 1.000 ljudi na demonstracije i to vikendom, uprkos besomucnoj kampanji i asistenciji Kremlja?
I na Majdanu su ginuli etnicki Rusi, sjecam se liste, bilo je tamo i aktivista na ukrajinskoj strani sa Krima, iz Kerca. Skoro je Al Jazeera imala prilog iz Donjecka, gdje su intervjuisali mlade Ruse koji kazu - nasi su roditelji ovdje kolonizovani sa Urala, oni su Rusi i podrzavaju Putina, ali mi nismo - mi smo Ukrajinci. . Cak je i Lazanski pisao o tome u Politici, kako je na Krimu razgovarao sa ukrajinskim vojnicima iz Donbasa, koji su mu na pitanje da li su oni Rusi ili ne, odgovorili - po porijeklu da, po opredjelenju ne, mi se izjasnjavamo kao Ukrajinci.
Trijezan, iz prve shvatih :mrgreen:
Post Reply