Mogo bi Ganic zaradit sevapa na tebi ako se na kraju preobratis,ne treba mu dzihad,zbog tebe ce u dzenetBlack swan wrote:zbog njega sam počeo proučavati islam eno jučer sam potrošio pola sata života
doduše na vikipediji
šta ću kad je ko maneken
da sam žensko možda bih i razmislio o kakvom šerijatskom braku na daljinuima ponuda garant
Sirija
- Co0l
#10526 Re: Sirija
- Challenger__
#10527 Re: Sirija
Da dodam vijest:Challenger__ wrote:I uživaju u tuđim kućama, stanovima, bazenima, automobilima... Naravno vlasništvu pobijenih, protjeranih ili izbjeglih sirijskih građana.
"Etika" notornih kriminalaca.
Baš da vidimo da li će ovaj Zakon ostati mrtvo slovo na papiru, ili će ga sprovesti u djelo. BTW, ko je ovaj Živković? Iz koje je on stranke?USVOJEN ZAKON O ZABRANI RATOVANJA IZVAN BIH
Predstavnički dom Parlamenta BiH je usvojio dopune Krivičnog zakona BiH kojima se sankcioniraju odlasci bh. državljana na strana ratišta. Dopune zakona je u parlament BiH, podsjećamo, uputio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić. Dopune Zakona predviđaju zatvorske kazne za sve one koji organiziraju, vrbuju, propagiraju učestvovanje ili izravno učestvuju u oružanim sukobima izvan BiH. Najveća zaprijećena kazna, do deset godina zatvora, jeste za one koji planiraju ili vrbuju bh. građane za ratovanje u inozemstvu.
Podrška dopunama Krivičnog zakona bila je gotovo jednoglasna. Za je glasalo 30 poslanika (SDP, SNSD, SDA, SDS, PDP, HDZ BiH, HSP, SBiH, NSRzB), a samo je jedan bio protiv (Milorad Živković).
Prema obavještajnim procjenama, oko 340 državljana BiH, ratuje u kriznim žarištima poput Sirije.
- Cyrax
#10528 Re: Sirija
Nekom rat nekom brat.Black swan wrote:zbog njega sam počeo proučavati islam eno jučer sam potrošio pola sata života
doduše na vikipediji
šta ću kad je ko maneken
da sam žensko možda bih i razmislio o kakvom šerijatskom braku na daljinuima ponuda garant
lik mu iz francuske na lošem našem piše jarane džihad je osobni rat unutar sebe a on mu halali pročitaj ponovo kuran
Ne znam sto se ibretis, kod nas je to standardna praksa bila.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10529 Re: Sirija
vidi se da ne poznaješ tematikuCo0l wrote: Mogo bi Ganic zaradit sevapa na tebi ako se na kraju preobratis,ne treba mu dzihad,zbog tebe ce u dzenet
svaka duša je rođena u islamu i njemu se samo može vratiti ne preobratiti
mada u mom slučaju nema
šanse
previše lokalizirana religija ako me pitate
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10530 Re: Sirija
zakon ništa neće promijeniti jer ti ljudi već imaju problema sa zakonom 
- Co0l
#10531 Re: Sirija
A davno sam ja reko da bi vise ja imao problema sa onim likovima iz Nusre i ISIL-a nego prosjecni ljubitelj Asada sa ove temeBlack swan wrote:vidi se da ne poznaješ tematikuCo0l wrote: Mogo bi Ganic zaradit sevapa na tebi ako se na kraju preobratis,ne treba mu dzihad,zbog tebe ce u dzenet
svaka duša je rođena u islamu i njemu se samo može vratiti ne preobratiti
mada u mom slučaju nema
šanse
previše lokalizirana religija ako me pitate
- Co0l
#10532 Re: Sirija
A Zivkovic je iz SNSD-a.Challenger__ wrote: Baš da vidimo da li će ovaj Zakon ostati mrtvo slovo na papiru, ili će ga sprovesti u djelo. BTW, ko je ovaj Živković? Iz koje je on stranke?
- Challenger__
- Challenger__
#10534 Re: Sirija
Izguglao sam u međuvremenu. Hvala.Co0l wrote:A Zivkovic je iz SNSD-a.Challenger__ wrote: Baš da vidimo da li će ovaj Zakon ostati mrtvo slovo na papiru, ili će ga sprovesti u djelo. BTW, ko je ovaj Živković? Iz koje je on stranke?
________
Davno smo gledali ovaj smiješni video, kada ovaj debeli proklinje Bašara...
Mnooogo simbolike u 30 sekundi.
- Soslan
#10535 Re: Sirija
Taj Mirza Ganić ima šlifa za politiku i politički marketing, svaka mu čast.Sirovi talenat, bez previše obrazovanja i iskustva ali izuzetan talenat.Prvo je osvoji ženska srca mladih bašnjakinja, njegova popularnist među tinejdžerkama je gotovo dostigla Čolinu krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka.Nakon što je osvojio mlada ženska srca , jednim efektnim potezom je sebe doveo na tron vladara Sandžak.U "prepisci" sa izvjesnom novinarkom iz Novog Pazara, dao je na znanje da Muamer Zukorlić više nije glavni dasa u Sandžaku a ujedno titula najljepšeg Bošnjaka ide pobjedniku, odnosno novom gospodaru Sandžaka.Pazi kao je intuitivan momak, jednom rečenicom sve objasni.U stilu, šta si se navrzla na mene, prvo ti je smetao Ugljanin, pa posle njega Zukorlić a sad ti smetam ja.Jednostavno je jednom rečenicom dao do znanja Muftiji da više nije gazda.
Ali on ne gubi vrijeme , već omah kreće na BH, nema čekanja, Radončić je već u panici.Mete su već fiksirane.Iz "svoje" vile sa bazenom, blizu Turke granice, vodi političku kampanju hiljadama kilometara udaljen od "svoje političke baze", ko veliki, dečko je rođen za politiku, svaka mu čast.
Da je Sirijcima takav jedan, Bašar bi pao za heftu dana.On je u Siriji ali ga Sirija ne prepoznaje, ginu da svrgnu jednog Vođu a nemaju drugog da ga zamjeni.Imaju neke imaginarne opozicionare, obične prdonje, koji se goje po Stambolskim hotelima a od takvih nema fajde.Sirijski rat nikako ne uspijeva da iznjedri novog lidera Sirije ali je zato podario Bošnjacima njihovog Če Gevaru.
Ali on ne gubi vrijeme , već omah kreće na BH, nema čekanja, Radončić je već u panici.Mete su već fiksirane.Iz "svoje" vile sa bazenom, blizu Turke granice, vodi političku kampanju hiljadama kilometara udaljen od "svoje političke baze", ko veliki, dečko je rođen za politiku, svaka mu čast.
Da je Sirijcima takav jedan, Bašar bi pao za heftu dana.On je u Siriji ali ga Sirija ne prepoznaje, ginu da svrgnu jednog Vođu a nemaju drugog da ga zamjeni.Imaju neke imaginarne opozicionare, obične prdonje, koji se goje po Stambolskim hotelima a od takvih nema fajde.Sirijski rat nikako ne uspijeva da iznjedri novog lidera Sirije ali je zato podario Bošnjacima njihovog Če Gevaru.
- Chisum
#10536 Re: Sirija
Challenger__ wrote:
________
Davno smo gledali ovaj smiješni video, kada ovaj debeli proklinje Bašara...![]()
Pa gdje ih vise vadite??!!
Koliko god ovi duhom mrtvi, zaostali beduini, bili antitalenti kad je humor, ili, da se ne lazemo - i bilo sta drugo, u pitanju, toliko su sami od sebe smijesni i sami sebi parodija. Ne treba im niko drugi da im od zivota pravi cirkus.
Dovoljno ih je ovako upustiti u prostor, i komedija je zagarantovana.
Dzaba, meni je i dalje najjaci onaj ridjobradi idiot.
- asurbanipal
#10537 Re: Sirija
Chisum wrote:Challenger__ wrote:
________
Davno smo gledali ovaj smiješni video, kada ovaj debeli proklinje Bašara...![]()
Pa gdje ih vise vadite??!!![]()
![]()
Koliko god ovi duhom mrtvi, zaostali beduini, bili antitalenti kad je humor, ili, da se ne lazemo - i bilo sta drugo, u pitanju, toliko su sami od sebe smijesni i sami sebi parodija. Ne treba im niko drugi da im od zivota pravi cirkus.
Dovoljno ih je ovako upustiti u prostor, i komedija je zagarantovana.
Dzaba, meni je i dalje najjaci onaj ridjobradi idiot.Onaj sto su ga radi pedofilije i pederluka nogirali iz vojske, pa je postao vehabijski shejh.
Luđakinja na ovom klipu kaže da ima vojsku džina ili demona i kaže da će ih angažovati da ubiju Assada.
- nosara
#10538 Re: Sirija
Ova ko omer behmen pred rat... 
-
Saxtrol
#10539 Re: Sirija
onda sam ja pogresno shvatio, jer sam mislio da si to spomenuo u smislu da su ga Ameri doveli na vlast poslije 11. septembra.udrch wrote: podatak je netačan, ali nisam ga ni provjeravao, jer mi je odnekle u glavi da je on prvi put došao na vlast 2004. godine, ali poenta je bila da sam htio reći za njega da nije doveden od zapadnih sila na vlast kao njegov otac što bi valjda trebalo biti pozitivno, a ne neki crv koji ti ruši koncepciju..
11. septembar sam spomenuo kao prekretnicu nakon koje Zapad na Bliskom istoku nije vidio nikoga kao prijatelja, osim naravno Izraela..
mislim da više ti unosiš crv sumnje u njegovu vladavinu sa pozivanjem na izbore nego ja, jer činjenice u vezi izbora govore sljedeće:ovako uvjerljivu pobjedu nije svojevremeno ostvario ni Nelson Mendela..Godine 2000. na referendumu za predsjednika, Asad nije imao suparnika, te je dobio 97,2% glasova. Također 2007. na referendumu dobija 97,6% glasova
i sm anji malo doživljaj, mogu da se složim da tamo nema nevinih u okruženju, ni turska ni KSA ni Katar, ali svoju nezahvalnu ulogu u kasapljenju naroda Sirije imaju i Iran, Irak i Liban..a režim Bašara je sve započeo..
sa ovim se slažem, konačno neko razuman..RodneyMckey palac gore za razmisljanja!!!
..
Nisam mislio na taj referendum, 2007 nije ni imao protivkandidata, a 2012 je formirao novu vladu. 2014 su novi izbori za predsjednika, vidjecemo...
e sad za ovo podebljano, to je to sto ja kazem volis bocnuti, mecku dirati. Tako se mozemo u nedogled nadmudrivati, ti kazes Bashar poceo, ja kazem ekstremisti, ti kazes Bashar pucao na demonstrante, ja kazem medju demnstrantima je bilo militanata, onda se ide dalje u proslost i represivnosti sistema, ali isto tako i radikalnosti terorista i u proslosti, pa ides dalje drzavni udar Hafiza, ali protiv isti tih ekstremista, a isti taj Hafiz je stvorio od Sirije jaku i mocnu drzavu i pokazao da izraelska vojska povredljiva na mnogim mjestima, a ne nedodirljiva kako se mislilo u arapskom svijetu. itd itd itd mozemo ici u proslost jos dalje i dalje, i ne znam kuda sve to vodi.
Za sve ovo gore napisano mogu se navesti argumenti.
ali vidim da se slazemo sa Rodneyem, tako da je to puno bitnije, jer treba gledati u buducnost.
razlika izmedju vladavine jednog covjeka i jedne partije je velika. To o cemu ti pricas se zove monarhija. Smatram da demokratija donosi vise negativnog nego pozitivnog, a da arapskom svijetu moze donijeti sam negativno. Krenuvsi od prve stavke da predsjednik Sirije mora biti musliman, demokratski bi se odmah morala mjenjati, sto bi izazvalo radikalizacuje i sekularista, do demkratije u praksi koju imamo mi u BiH na najbolji moguci nacin predstavljenu. Ubrzo ce izbori, vidjeti ce mo demokratiju u svom najboljem obliku, i samo ne pitaj odakle strankama finansije za predizbornu kampanju (sigunro ne od clanarina njihovih clanova) a mogla bi se i uraditi analazia zadnjih izbora i predizbornih kampanja, da vidimo pobjednicke stranke sta su realizirali od preizbornih obecanja ili pak da nam transparetno predstave koliko je kostala preizborna kampanja i odakle je ko finansirao.... Kao i svi diktatori i on se mora srusiti kako bi se uspotavila demokratija i kako bi se izabrala vlast kojoj sirijski narod daje legitimitet a ne raspali otac (koji i sam nije demokratski izabran nego je na vlast dosao vojnim udarom).
Kolik su sanse u demokratskom drustvu da ti i ja osnujemo partiju i da pobjedimo na izborima? Utopijske misli. Sada ide dobra poznata, ali demokratija ti pruza priliku da pokusas makar. Pa i jednopartijski sistem ti pruza priliku, uclanis se u partiju, napredujes, u jednopartijskom sistemu postoje unutar partije pozicije i opozicije itd., u jednopartijskom sistemu takodje postoje unutarpartijski izbori itd.
Kakav god sistem bio, nadam se da nece rasprodati drzavu, da se nece desiti privatizacija drzavne imovine, da nece na vlast doci zapadne marionete, inace im slijedi ista buducnost kao i nama...
-
The 51st State
#10540 Re: Sirija
gluposti u vise recenica..., jedino ako si mislio pod negativnoscu demokratije da svako ima iznijeti svoje misljenje pa makar to bila i hrpa proizvoljnih konstrukcija sa akcentom na ljubljenje dupeta rusiji, kini i pseudoljevicarima.
ne podcjenjuj slobodu govora, barem na sopstvenom primjeru, za iznosnjenje kritickog misljenja bi kod basara truno u podrumu. sad ce reci vjerovatno bi te za isto to bradonje skratile za glavu, bla, bla, bla... jedno zlo ne cini drugo dobrim..
ne podcjenjuj slobodu govora, barem na sopstvenom primjeru, za iznosnjenje kritickog misljenja bi kod basara truno u podrumu. sad ce reci vjerovatno bi te za isto to bradonje skratile za glavu, bla, bla, bla... jedno zlo ne cini drugo dobrim..
Last edited by The 51st State on 06/12/2013 09:31, edited 1 time in total.
- nosara
#10541 Re: Sirija
... a zna se dobro kome se ima plebiscitarno, demokratski, ljubiti dupe...The 51st State wrote:gluposti u vise recenica..., jedino ako si mislio pod negativnoscu demokratije da svako ima iznijeti svoje misljenje pa makar to bila i hrpa proizvoljnih konstrukcija sa akcentom na ljubljenje dupeta rusiji, kini i pseudoljevicarima.
Potpuno si u pravu...
-
dječak sa šibicama
#10542 Re: Sirija
De nek stavi neko snimak bradate demokracije, snimka egzekucije nekog zarobljenika novom metodom, pucanje iz DSHK-a pam-a u glavu vezanog covjeka sa tri metra udaljenosti, i krvolocno tekbiranje kad nesretniku explodira glava. Ne znam na tabletu.
Koliki dzon moras biti pa tu marvu podrzavati.... cak se i FSA planira boriti protiv njih...
Koliki dzon moras biti pa tu marvu podrzavati.... cak se i FSA planira boriti protiv njih...
-
The 51st State
#10543 Re: Sirija
i sve to isto za assadove trupe vazi, jos i gore posto su oni kao regularna sila, sa zakonima i obicajima ratovanja..., podrzava se pravo sirijskog naroda na slobodu. da diktator nije pucao na demonstrante, nista od gore navedenog se ne bi vjerovatno desilo, kakav dzon obraz moras biti da podrzavas lika koji je to sve potpalio.dječak sa šibicama wrote:De nek stavi neko snimak bradate demokracije, snimka egzekucije nekog zarobljenika novom metodom, pucanje iz DSHK-a pam-a u glavu vezanog covjeka sa tri metra udaljenosti, i krvolocno tekbiranje kad nesretniku explodira glava. Ne znam na tabletu.
Last edited by The 51st State on 06/12/2013 09:42, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10544 Re: Sirija
pitaju me u prijavama:
a ja kažem dok se boje ne rastope

nosara
Dokad vise koje picke materine?
Ja Sam Odavle dana
Pa dokad vise.
a ja kažem dok se boje ne rastope
- basar
#10546 Re: Sirija
Čekaj, ja nešto ne kontam. Vehabo-cionisti traže nekakvu demokratiju, a kad je dobiju onda je proglase tagutizmom.
Čekaj, sad stvarno... Da li je demokratija haram ili je halal, odlučite se već jednom.
Kad su u pitanju izbori u Siriji, kažu ma to je nedemokratski "assad vaki, assad naki", a kad dobiju priliku da glasaju kao npr. u Iraqu onda kažu "demokratija je tagutizam teški haram, ubit ćemo svakog ko bude učestvovao u politici"
i onda ubijaju sunite koji se mješaju u politiku, a šije naravno, to im je poslastica, najdraže im je djecu i žene na pijaci raznijet.
Vehabo-cionističko licemjerstvo.. Kao kad pitaju poznatog učenjaka kabale jozefa al kardawija u vezi vlada u saudiji i zaljevu:
Čekaj, sad stvarno... Da li je demokratija haram ili je halal, odlučite se već jednom.
Kad su u pitanju izbori u Siriji, kažu ma to je nedemokratski "assad vaki, assad naki", a kad dobiju priliku da glasaju kao npr. u Iraqu onda kažu "demokratija je tagutizam teški haram, ubit ćemo svakog ko bude učestvovao u politici"
i onda ubijaju sunite koji se mješaju u politiku, a šije naravno, to im je poslastica, najdraže im je djecu i žene na pijaci raznijet.
Vehabo-cionističko licemjerstvo.. Kao kad pitaju poznatog učenjaka kabale jozefa al kardawija u vezi vlada u saudiji i zaljevu:
-
The 51st State
#10547 Re: Sirija
sta je tagutizam? i mene zaobidjite u tim vasim sektaskim pricama....
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#10549 Re: Sirija
Herr Flick wrote:![]()
![]()
Momak sa istetoviranim AMELA i F.K.Č na lijevoj ruci, i nekkakvim cvjetom na desnoj cjevanici više nije među nama.
Identifikacija nemoguća. Zaginuo na nekakvom improviziranom oklopnjaku
Ako ko poznaje osobu s ovim potpisom nek javi familiji.
Brojke više namaju smisla. Aferim gospodarima svih ratova.
- basar
#10550 Re: Sirija
To nije burazeru sektaška priča, to je stvar koja i nas čeka u budućnosti nažalost.The 51st State wrote:sta je tagutizam? i mene zaobidjite u tim vasim sektaskim pricama....
Tagutizam je vlast koja je kontra Allahovih propisa.
( A da vidiš što je njima nekoga teško proglasiti kontra Allaha, samo nek je prijetnja izrahellu odma je tagut