SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zdruzdjo

#105176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 03/03/2026 20:45 Nije poenta dokazivati se bilo kome, ali je licemjerno drugome govoriti da ne postuje drzavu onaj ko je ni sam ne postuje, time sto za drzavni praznik mase zastavom koja vise nije zvanicna zastava te drzave.
Dokle god postoji i slavi se 9-ti januar kao dan ustolicenja rs-a, gdje se ne vidi ni u naznakama drzavna zastava
Dokle god taj drzavni praznik se ne etiketira kao praznik u svim entitetima
Dokle god postoji "kocicev zbor" sa svom ikonografijom i velicanjem svega sto tamo bude
Dokle god postoji okupljanje ravnogoraca u visegradu i paradiranje sa cetnickom ikonografijom
Dokle god celnistvo rs-a prica o otcjepljenju i matici srbiji
Dokle god na prijemima drzavnika u rs-u se nigdje ni ne pokaze drzavna zastava.....

Nema se sta pricati o postovanju drzave na svim nivoima i entitetima.
Osim kad treba da se ubiru masne plate od te drzave, uzimaju teske pare za tzv "bijeli hljeb", i treba isplacivati rate kredita koje su stigle na naplatu sa kamatama za kasnjenje od sumnjivih privredih malverzacija. Onda su puna usta drzave i pripadnosti istoj.
I kakvo onda licemjerje po pitanju zastave sa ljiljanima.
Last edited by zdruzdjo on 04/03/2026 21:06, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#105177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

muha_sa wrote: 04/03/2026 20:51
:thumbup: :thumbup:
Za oboicu lajk od metuzalema koji je rasto i odrasto u srcu čaršije sa majkom (nanom) koja je svaki vakat namaza klanjala i svaki Ramazan ispostila (cak na mjesec prije Ramazana pocne postit) dok je živa bila a umrla kad je napunila stoju.
Ti i ja se razumijemo u mnogim segmentima. :) :)
escobar__

#105178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by escobar__ »

zdruzdjo wrote: 04/03/2026 20:59
Ateista wrote: 03/03/2026 20:45 Nije poenta dokazivati se bilo kome, ali je licemjerno drugome govoriti da ne postuje drzavu onaj ko je ni sam ne postuje, time sto za drzavni praznik mase zastavom koja vise nije zvanicna zastava te drzave.
Dokle god postoji i slavi se 9-ti januar kao dan ustolicenja rs-a, gdje se ne vidi ni u naznakama drzavna zastava
Dokle god postoji "kocicev zbor" sa svom ikonografijom i velicanjem svega sto tamo bude
Dokle god postoji okupljanje ravnogoraca u visegradu i paradiranje sa cetnickom ikonografijom
Dokle god na prijemima drzavnika u rs-u se nigdje ni ne pokaze drzavna zastava.....

Osim kad treba da se ubiru masne plate od te drzave, uzimaju teske pare za tzv "bijeli hljeb", i treba isplacivati rate kredita koje su stigle na naplatu sa kamatama za kasnjenje od sumnjivih privredih malverzacija. Onda su puna usta drzave i pripadnosti istoj.
:thumbup:

Nikakvog licemjerja nema u isticanju republičke zastave, a saginjanju željama i potrebama ljudi koji mrze našu zemlju i koji su aktivno radili (i rade) na njenom uništenju je davno trebalo stati u kraj.

Ili, u prijevodu, boli me k. šta Jovo iz (I)stočnog Sarajeva misli o ljiljanima i isticanju te zastave.
nepass1

#105179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 04/03/2026 20:26
drug_profi wrote: 01/03/2026 23:55 Ja nešto već nekoliko sati hoću napisati, ali se bojim da ne budem pogrešno shvaćen.
zato ću zamoliti sve koji čitaju da razumiju da nemam zle namjere, samo želim da malo skrenem pažnju na nešto, pa možda i da vas korigujem.

Iftariti se ne mora na zvuk topa. Može i poslije. Možeš se omrsiti, pojesti kiflu, napiti se vode. Koliko ja znam, a to me je učila stara majka koja je bila od rođenja do smrti muslimanka koja svaki vakat klanja.

Dan nezavisnosti je jedan od dva najvažnija praznika naše države, naše nacije. Važniji je od iftara i vjere. Jer bez nezavisnosti teško da bi bilo i iftara i vjere ovdje.
Proslava tog dana, koliko god da nam je poremetila planove, ne smije da nam smeta. Muslimani (govorim o pripadnicima religije) moraju konačno staviti državu ispred vjere.

Pitam vas zato, jeste li danas nekome, ikome, čestitali Dan nezavisnosti? Jeste li svojoj djeci čestitali i rekli da je ovo praznik, važan dan u historiji BiH.
Jedan od rijetkih dana kada i Hrvati i Bošnjaci pa i dio Srba iskazuje patriotske osjećaje zajedno.

Zato vas molim da njegujete kulturu praznika, Dana nezavisnosti i Dana državnosti. Makar i kad vam se ne dopada kako se obilježava i kako vam remeti planove.

Opet molim da se fanatici ne trigeruju. Nisam ovo njima pisao, njima je dzaba govoriti svakako.
Konacno da neko napise nesto.
O organizaciji ovoga sam upoznat od pocetka do zadnje minute.
Sve je proslo najlegalnije sto moze proci, i kako treba biti. Trazeno odobrenje od svih nivoa kantonalih vlasti od kojih se moze i treba traziti..
Najavljeno mupovima svih opstina.
Kantonu ......
Svi dali odobrenje i trazili procjenu. Naravno da ti to ne moze niko tacno dati. Ispostovalo se vrijeme. Na portalima bila obavijest.
To sto se kod nas sve provlaci kroz politiku(pa i obavjestenja i vijesti), je druga stvar. Tako da iz politickih razloga to obavjestenje nije propraceno po medijima kao sto bi trebalo. To sto ljudima smeta, e pa jeeeee ga.
Ne smeta paradiranja LGBT-a pa se malte ne blokira i vazdusni prostor(karikiram) da proseta neko ko voli isto spol,
ne smeta maratoni glavnim saobracajnicama u jeku turisticke sezone koji traju po par sati,
ne smeta blokiranje saobracajnica kad igra sarajevo/zeljo da bi prosao "korteo",
ne smeta vam kada se uzrovi cesta i tako stoji mjesecima,
ne smeta sto most kod careve dzamije stoji zatvoren od novembra
ne smeta sto se taj praznik prenjeo u ponedeljak pa se "guzeljalo" jos jedan dan
ne smeta na kraju krajeva ni ovi protesti nedavni......

Ali obiljezavanje dana nezavisnosti(pa kako god da je obiljezavanje) smeta?
Eto recimo meni smeta sto svaku noc za ramazan ovi topovi opalie da mi se prozori zadrmaju i iskreno me prepadne. U to doba kunjam jer dodjem sa posla umoran, i fakat me trzne. Pa sutim. Kazem "ok, mjesec dana ramazan. Ako je to nekome cejf, onda u redu". Uz sve to, jos se nadju likovi po mahalama koji krenu nekakve vatromete ispaljivati svaku noc. Kao nije dosta Ezan, topovi po opstinama nego eto i vatromet mora. Kao njegov vatromet je vazan.

Mozes misliti zakasnlo se na iftar. Znate svi reci "kreni ranije" ako se neko pozali na guzvu neku. Pa kreni ranije na iftar.
Ili se mozda islo do "komsija" u nabavku za iftarsku trpezu jer je nedelja.
Sto se tice ramazana, iftara.....
Nedelja, neradni dan. Ako cemo realno, taj dan je nekako da se iftar napravi s mirom i provede sa porodicom bez nekog srkleta. a ne onako "na vrat, na nos" kao ostalim radnim danima. Ja ne praktikujem vjerski zivot, ali da nekim slucajem "furam" to, iftar bi mi nedeljom bio neki ceremonijal da to sve prodje polagano i bez srkleta i na vrijeme. I tako uvijek pripremam iftar kad pozovem ljude kod sebe na isti. Inace sam kuhar. Dan prije osmislim sta cu i pokupujem, nadjem dan kada imam najvise vremena da to uradim kako treba i bez srkleta. E sad svako sebi zna. Ali ako volis sve nekako na srklet, i iz cipela sjesti za hastal onda........

Osim toga kao sto ti rece. Iftariti se moze i uz gutljaj vode, hurmu, zalogaj cokolade....nesto. Kasnije kada stignes, sjednes fino sa saburom za trpezu. Ne mora se umociti somun u topu kad se oglasi ezan, i kad dalila na hayat-u najavi da je vrijeme iftara.

Bilo kako bilo (sa zakasnjenjem) sretan Dan Nezavisnosti i da ga u buducnosti smatrate vaznim i proslavite najbolje sto mozete.
Smeta jer je seljaklukk teski. Ala svatovi sa ljudima koji vire kroz prozor i masu zastavama
1.mart treba obiljeziti prvenstveno u skolama, djeci uciti sta je bilo i kako je do toga doslo. I to od prvog osnovne. Organizovati kakve priredbe u gradu, svecano proslaviti u gradu.
A ne jebene kvadove vozati i divljati po gradu.
Seljakluk i gotovo.
Ateista

#105180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ja uopste ne govorim o RS-u, sve nabrojano je tacno i jasno je da oni ne zele ovu drzavu i nemaju nikakvo postovanje, te nista sto mi uradimo sa nase strane to nece promijeniti.
Samo kazem da je malo licemjerno da drugima bilo sta prigovara neko ko i sam bas ne postuje drzavu i aktuelna obiljezja, a nosenje zastave koja vise nije u upotrebi za drzavni praznik jeste odredjeno nepostovanje.
Ne kazem da je to isto kao sto oni rade, razlika je ogromna, ali nije poenta u poredjenju, to sto su oni u nepostovanju drzave neuporedivo gori ne treba biti opravdanje, niti se drzava treba postovati zbog njih i nekog dokazivanja njima.
tokio25

#105181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Ovdje je stav inace ako nisi uz nas protiv nas si
Ne zna se primiti kritika
Ko je sta bio u ratu i za sta se borio je jasno svima
Govorimo o danas i sutra
Nas problem je sto se uvijek vracamo u proslost za bilo sta
Mi cemo i za 50 godina govoriti gdje si bio 92e
Naslovnica

#105182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Jebo 92.
Đe si bio 93, 94, 95?
8-)
tokio25

#105183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Pa u biti upravu si :mrgreen:
92e je rat poceo mart april sto znaci januar februar si "bio" u sarajevu a kasnije mozes biti bilo gdje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#105184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Namjera je dobra. Utisak je los.
zdruzdjo

#105185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

nepass1 wrote: 05/03/2026 06:42
Smeta jer je seljaklukk teski. Ala svatovi sa ljudima koji vire kroz prozor i masu zastavama
1.mart treba obiljeziti prvenstveno u skolama, djeci uciti sta je bilo i kako je do toga doslo. I to od prvog osnovne. Organizovati kakve priredbe u gradu, svecano proslaviti u gradu.
Seljakluk i gotovo.
Pa kada se drzava, entiteska vlada, kantonalna vlada.....bilo ko potrudi pa taj praznik digne na nivo na koji pripada, vise nece biti ni potrebe za defileom ili slicno. Kada u skolama taj dan bude obiljezen onako kako dolikuje, ovo ce biti suvisno organizovati.
Na kraju krajeva, ugledati se na nacin proslave americkog dana nezavisnosti. Ide parada ali organizovana od strane drzave sa svim programom. I super. Masemo zastavama, pa na kraju krajeva i vozimo kvadove i motore, vatrogasne kamione, vozila hitne pomoci, GSS, policijska vozila...... Eeeee ali onda se nece moci polizati guzica likovima koji su tu u vladama koji primaju plate, a gledaju kako da sruse drzavu od koje je uzimaju.

Sto se tice tog "divljanja", e sereš ko foka. Da se tako izrazim. Citavo vrijeme se vozilo najvise 30 km/h. Doslovno. I to sam ja odfurao motorom do policije i rekao im da ubrzaju do 30 posto su se ljudima pregrijavale masine na motorima. Inace im je izgleda bila naredba da se ne prelazi 20.
nepass1

#105186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 05/03/2026 08:32
nepass1 wrote: 05/03/2026 06:42
Seljakluk i gotovo.
Pa kada se drzava, entiteska vlada, kantonalna vlada.....bilo ko potrudi pa taj praznik digne na nivo na koji pripada, vise nece biti ni potrebe za defileom ili slicno. Kada u skolama taj dan bude obiljezen onako kako dolikuje, ovo ce biti suvisno organizovati.
Na kraju krajeva, ugledati se na nacin proslave americkog dana nezavisnosti. Ide parada ali organizovana od strane drzave sa svim programom. I super. Masemo zastavama, pa na kraju krajeva i vozimo kvadove i motore, vatrogasne kamione, vozila hitne pomoci, GSS, policijska vozila...... Eeeee ali onda se nece moci polizati guzica likovima koji su tu u vladama koji primaju plate, a gledaju kako da sruse drzavu od koje je uzimaju.

Sto se tice tog "divljanja", e sereš ko foka. Da se tako izrazim. Citavo vrijeme se vozilo najvise 30 km/h. Doslovno. I to sam ja odfurao motorom do policije i rekao im da ubrzaju do 30 posto su se ljudima pregrijavale masine na motorima. Inace im je izgleda bila naredba da se ne prelazi 20.
Kolona kvadova na asfaltu je divljanje, pa taman da ste ih gurali
zdruzdjo

#105187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

nepass1 wrote: 05/03/2026 08:39
Eto opet sereš. Nije bila kolona. Bilo je nekih 20-ak u prvih 20 metara. Ostalo su bila auta.
Ali dobro, razumijem te.
Mora i neko biti Statler i Waldorf.
muha_sa

#105188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote: 05/03/2026 09:06
nepass1 wrote: 05/03/2026 08:39
Eto opet sereš. Nije bila kolona. Bilo je nekih 20-ak u prvih 20 metara. Ostalo su bila auta.
Ali dobro, razumijem te.
Mora i neko biti Statler i Waldorf.
Bilo ih je u 11 stotine (neka moja procjena jer se kolona baš baš otegla)----nadjoh se tad kod Dinine apoteke--meni ih bilo merak gledat :thumbup:
zdruzdjo

#105189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 05/03/2026 07:12
Ja uopste ne govorim o RS-u, sve nabrojano je tacno i jasno je da oni ne zele ovu drzavu i nemaju nikakvo postovanje, te nista sto mi uradimo sa nase strane to nece promijeniti.
Samo kazem da je malo licemjerno da drugima bilo sta prigovara neko ko i sam bas ne postuje drzavu i aktuelna obiljezja, a nosenje zastave koja vise nije u upotrebi za drzavni praznik jeste odredjeno nepostovanje.
Ne kazem da je to isto kao sto oni rade, razlika je ogromna, ali nije poenta u poredjenju, to sto su oni u nepostovanju drzave neuporedivo gori ne treba biti opravdanje, niti se drzava treba postovati zbog njih i nekog dokazivanja njima.
Cak sprotno. Nosila se zastava pod kojom je izglasana nezavisnost drzave.

Osim toga, ako pogledas u usa se i danas istice na mnogim mjestima ona "konfederacijska" zastava iako im je gradjanski rat zavrsen prije 150-ak godina.
Naravno ne na drzavnim institucijama i sl.
I dobro se zna kome ona smeta. Ali "juznjaka" zaboli neka stvar sto ta nekome smeta.
tokio25

#105190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Znaci mi smo juznjaci?
drug_profi

#105191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ljiljani su jedna stvar i ne treba ih dati nikome. Pa ni dozvoliti da to bude samo Bošnjačka zastava. Jer time se automatski negira da je RBiH bila država svih nas. Dakle ljiljani jesu Bosanska zastava i zastava RBiH.
Ali treba iskazati i poštovanje današnjoj državi, jer ona postoji i nasljeđuje RBiH koje nažalost više nema pod tim imenom i Ustavom.
Logovan

#105192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

zdruzdjo wrote: 04/03/2026 20:26 Konacno da neko napise nesto.
O organizaciji ovoga sam upoznat od pocetka do zadnje minute.
Sve je proslo najlegalnije sto moze proci, i kako treba biti. Trazeno odobrenje od svih nivoa kantonalih vlasti od kojih se moze i treba traziti..
Najavljeno mupovima svih opstina.
Kantonu ......
Svi dali odobrenje i trazili procjenu. Naravno da ti to ne moze niko tacno dati. Ispostovalo se vrijeme. Na portalima bila obavijest.
To sto se kod nas sve provlaci kroz politiku(pa i obavjestenja i vijesti), je druga stvar. Tako da iz politickih razloga to obavjestenje nije propraceno po medijima kao sto bi trebalo. To sto ljudima smeta, e pa jeeeee ga.
Ne smeta paradiranja LGBT-a pa se malte ne blokira i vazdusni prostor(karikiram) da proseta neko ko voli isto spol,
ne smeta maratoni glavnim saobracajnicama u jeku turisticke sezone koji traju po par sati,
ne smeta blokiranje saobracajnica kad igra sarajevo/zeljo da bi prosao "korteo",
ne smeta vam kada se uzrovi cesta i tako stoji mjesecima,
ne smeta sto most kod careve dzamije stoji zatvoren od novembra
ne smeta sto se taj praznik prenjeo u ponedeljak pa se "guzeljalo" jos jedan dan
ne smeta na kraju krajeva ni ovi protesti nedavni......

Ali obiljezavanje dana nezavisnosti(pa kako god da je obiljezavanje) smeta?
Sve ok, samo nema potrebe da generalizovanjem. Svakome nešto smeta. Recimo za korteo i utrke je puno više kritika (bude čak dobrog pljuvanja) nego kritika za obilježavanje nezavisnosti. Ovo je čak ništa šta zna biti za korteo/utrke. :mrgreen: Meni su zanimljive osobe kojima sve smeta. Sve što se dešava smeta im. :mrgreen: Idi onda u manji grad pa živi, šta da ti se drugo kaže.
tokio25

#105193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

ne znam po cemu ste zakljucili da smeta sama proslava dana nezavisnosti?
bar ne meni licno
ok je parada defile nazovite kako hocete
meni licno smeta nacin na koji je protekla
smeta ko je tu da kazem lice parade
smeta sto se ne nose zastave drzave zbog koje se slavi dan nezavisnosti
mogli smo onda i zastavu jugoslavije nositi jer je dobila granice za vrijeme te zastave i mozda cak i vaznija stvar nego sam datum nezavisnosti jer se tada stvorila republika bih sto je mnogo vaznije od sto sama rijec kaze nezavisnosti od nekoga
to je doduse dan drzavnosti al eto
drug_profi

#105194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Bez državnosti nema ni nezavisnosti. 25.11. je najvažniji praznik.
01.03. je samo nastavak tog procesa.
Cecilija

#105195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cecilija »

Ljudi dragi ima li pomoći kontra ove poremećene gerijatrije koja hljebove mrvi oko kontejnera?

Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločniku gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela

Kakav je to mentalni sklop koji takve stvari radi, valjda hoće nasilu sevapa ili im odzvanja ona sirotinjska mantra da se hljeb ne baca. Pa je li to čulo za hranilice za ptice, ako su besposleni mogu hiljade hranilica napraviti. Ljudi hodaju po hljebu a kako je vidjeti hljeb u blatu i smeću oko kontejnera o tome da i ne pričam

Ne znam na koji broj da zovem, ovo je ekološka katastrofa, leglo zaraze a o strancima koji ovo viđaju da ne pričam. Ima li kakav broj da se zove, neka komunalna, zelena policija, išta i iko? :run:
Last edited by Cecilija on 05/03/2026 10:49, edited 1 time in total.
dr_Evil

#105196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

Cecilija wrote: 05/03/2026 10:46 Ljudi dragi ima li pomoći kontra ove poremećene gerijatrije koja hljebove mrvi oko kontejnera?

Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločnici gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela

Kakav je to mentalni sklop koji takve stvari radi, valjda hoće nasilu sevapa ili im odzvanja ona sirotinjska mantra da se hljeb ne baca. Pa je li to čulo za hranilice za ptice, ako su besposleni mogu hiljade hranilica napraviti. Ljudi hodaju po hljebu a kako je vidjeti hljeb u blatu i smeću oko kontejnera o tome da i ne pričam

Ne znam na koji broj da zovem, ovo je ekološka katastrofa, leglo zaraze a o strancima koji ovo viđaju da ne pričam. Ima li kakav broj da se zove, neka komunalna, zelena policija, išta i iko? :run:
Od toliko problema ti nasla na penzionere i 'tice da rezis :D
darius_maximus

#105197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Fascinantno je da ljudi danas ne mogu saslušati nijedan prijedlog ili kritiku bez totalnog raspada sistema.
Odmah je zbijanje redova, naši i njihovi, lične uvrede.

Ako se nešto može bolje, ljepše i pametnije uraditi, to ne znači da neko ne voli državu ili ljiljane.
Jedno ne isključuje drugo.

Podsjeti me ovo na situaciju kad su djeca (11-ak godina) kod nas u školi fudbala osvojila neki turnir.
Iz busa snimak, skaču djeca uz džigeru neku.
Ako šta kažeš, odmah će biti tebi smeta što se djeca vesele i slave.
Ne smeta mi to, ali može li se ikako to uraditi malo pismenije?

E, to ti je ova situacija.
Šta god ti ko prigovori, ti samo opali "jel' to ne voliš svoju državu" i boli te đon, pokriven si.
Cecilija

#105198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cecilija »

dr_Evil wrote: 05/03/2026 10:47
Cecilija wrote: 05/03/2026 10:46 Ljudi dragi ima li pomoći kontra ove poremećene gerijatrije koja hljebove mrvi oko kontejnera?

Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločnici gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela

Od toliko problema ti nasla na penzionere i 'tice da rezis :D
meni je ovo strašnije od bilo čega što ide u crnu hroniku (osim ubistva ili smrtnih slučajeva)

zar nikome drugome nije?
dr_Evil

#105199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

Iskreno rijetko nesto odvratno sam vidio ko ono vase vozanje sa quadovima, autima, bengalkama, jedan od rijetkih trenutaka kada se stidim svog kolektivnog identiteta.

Pogledajte kako Norveska slavi 17.maj(ukucaj 17.mai tog) npr. i onda uporedite taj vas skup sa onim skupovima po Bliskom istoku, u nekim trenutcima sam pomislio da neko ima neku namjeru tu koju obicna raja ne moze da shvati. Sljedeci dan je Ljubic bio na vijestima i povezivao Iran sa nama po mnogim aspektima, ja bih rado pogledao ima li SOA u organizaciji sta.

Divno bi bilo da umjesto guranja CO2 u atmosferu pocistimo malo, ali hajde evo ako necemo daj da to onda uradimo dostojanstveno i sa stilom, po mogucnosti pjeske. Ali kud ce babini sinovi i starlete da hodaju pjeske.

Primitivizam kojim se izgleda ponosimo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#105200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločniku gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela

ooo ja ću se sasvim sigurno omrsiti kad vidim narednog koji baca hljeb po maloj zelenoj površini PORED kontejnera i onda tog hljeba ima svuda po parkingu po pločniku...

navlače kerove, pacove, žohare, vrane... molim Boga da više tu komunalnu osnuju, hladno ću ih početi slikati. stoka glupa. jer nemam drugog naziva za takve ljude - GLUPANI!
Post Reply