Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
elk
#105076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa eto ti mijenjaj nabolje, ako mozes. Ja odustao. Bmk sto bi rekli
.
- mayab
-
kakabanja213
#105078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja pokusavam od 92ge i nadam se da ce se promijeniti. Ne ide ali ipak pokusavam. Sad su navodno moji na vlasti ali opet izgleda mrka kapa. I opet se nadam.
I onda se cudimo sto uhljebi uvijek glasaju za SDA. Pa i uhljebi hrane neka usta.
-
Bodkin
#105079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojeg? Puno se genocida negira u bosni.sehohari wrote: ↑27/05/2023 00:29Jeste, jer je dosad na stotine ljudi hapseno zbog negiranja genocidaGandalfSivi wrote: ↑27/05/2023 00:26 Apsolutno se slazem sa ukidanjem zabrane kretanje, ali prvi put usta kad otvore da negiraju genocid, odmah hapsiti…![]()
- Styling
#105080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko ja znam građanima Srbije za ulazak u BiH ne treba viza.kakabanja213 wrote: ↑27/05/2023 09:07Opaaa, cuj sloboda kretanja. Slobodno kreni bez vize u bilo koju slobodnokretacku zemlju, ako je za.nju potrebno dobiti vizu za.slobodno kretanje, jedva ce docekati da te puste preko granice.
I kakve veze ima sloboda kretanja sa krsenjem zakona, te kakve veze ima istjerivanje Srba sa krsenjem zakona.
Aki prekrši zakon na teritoriji BiH onda ga hapsi i na sud.
- Styling
-
elk
#105082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam odustao jbg, puno sam energije i zivaca ulozio u isto govno godinama sa stalnim komplikovanjem i znamo kakvim "boljitkom". Imaju radnici volva, aldija i grundinga pa nek se borekakabanja213 wrote: ↑27/05/2023 09:18Ja pokusavam od 92ge i nadam se da ce se promijeniti. Ne ide ali ipak pokusavam. Sad su navodno moji na vlasti ali opet izgleda mrka kapa. I opet se nadam.
I onda se cudimo sto uhljebi uvijek glasaju za SDA. Pa i uhljebi hrane neka usta.
Uz napomenu da ja nisam uhljeb. Slabo sam ja budzetskih para vidio u zivotu. Nazalost. To je vise bila jednosmjerna ulica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#105083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#105084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znamo mi koji smo ovdje sa cetnicima, nista se ti ne brini. A znaju i oni ko smo i sta smo. Nisu svi rat proveli u Njemackoj, neko se i tukao sa cetnicima.
A tebi ce ekipa made in Somalija, Eritreja, Afganistan i kompanija napraviti gradjanski rat u tvojoj drzavi.
- Rockefeller
- skrbavi-admin
#105086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
joj jes se to ti tuko sa cetnicima matere ti?

jesi li im dobro sljiva slozio

jesi li im dobro sljiva slozio
Last edited by skrbavi-admin on 27/05/2023 10:31, edited 1 time in total.
- Point.
#105087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Rockefeller
#105088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hos reci da nije
- skrbavi-admin
#105089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cekaj ba sad me zanima kako je bilo se tuc sa cetnicima sa jedno 10ak godina starosti - Bosko Buha je za njega picin dim 
e nek sam imo cast upoznat najmladjeg narodnog heroja
e nek sam imo cast upoznat najmladjeg narodnog heroja
Last edited by skrbavi-admin on 27/05/2023 10:33, edited 1 time in total.
- Rockefeller
#105090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prije svega u Zenici.
- skrbavi-admin
#105091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
trbuh me zaboli od smijeha.... ja sam na 100 metara bio od tenkova kad su istaljigali iz kasarne pa me zanima je l on bio sta blize

- Rockefeller
#105092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad ces cut´pravu istinu i samo istinu 
- skupljac_zeljeza
#105093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada HDZ-ov Večernji list dodjeljuje pečate, rado se odazovu i američki ambasador, i evropski ambasador, i visoki predstavnik. Jer HDZ-ovo glasilo je pronositelj zapadnih vrijednosti.

- Rockefeller
#105094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobio Smit ovu prvu s lijeve strane.
- skrbavi-admin
#105095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
treba covjek bas bit glup pa ne sabrat dva i dva uz precizno racunanje vremena, ovo ne da je ofirno nego je smiješno ocito..... al sve smo to sami krivi.....skupljac_zeljeza wrote: ↑27/05/2023 10:40 Kada HDZ-ov Večernji list dodjeljuje pečate, rado se odazovu i američki ambasador, i evropski ambasador, i visoki predstavnik. Jer HDZ-ovo glasilo je pronositelj zapadnih vrijednosti.
![]()
- Point.
#105096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ba Bata (simpatičan odabir forumskog profila btw_BataZiv_0809 wrote: ↑27/05/2023 10:25Znamo mi koji smo ovdje sa cetnicima, nista se ti ne brini. A znaju i oni ko smo i sta smo. Nisu svi rat proveli u Njemackoj, neko se i tukao sa cetnicima.
A tebi ce ekipa made in Somalija, Eritreja, Afganistan i kompanija napraviti gradjanski rat u tvojoj drzavi.
Kakav građanski rat nemoj histerisati i čitati skandal portale.
-
patriot_bih
#105097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ je široke ruke ove godine.Schmidt, Sattler i Murphy osobe godine Večernjakovog pečata za 2023. godinu
https://politicki.ba/vijesti/schmidt-sa ... dinu/34158
- Point.
#105098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U drugim vijestima, Avdo kao i po običaju, direkt u čelo.
Kada vežu Abdulaha Skaku, vežu mu ruke na leđima. Kada vežu Darka Eleza, vežu mu ruke naprijed. Jer Skaka je za “pravnu državu” opasniji od Darka Eleza. A čovići i dodici su potpuno bezopasni. I zato ih ne vežu nikako.
Kada hapse za korupciju, hapse u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću. Kada hapse za ratne zločine, hapse u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću, Banja Luci, Bratuncu, Prijedoru… Kada hapse zbog korupcije, hapse samo Bošnjake. Hapsili su gradonačelnika Bihaća Hamdiju Lipovaču. I načelnika Novog Grada Damira Hadžića. I gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku. I načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića. I gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. I federalnog premijera Fadila Novalića. I državnog zastupnika Envera Bijedića. I predsjednika Skupštine USK Admira Hadžipašića. Kada hapse za ratne zločine, hapse Bošnjake i Srbe. Jer svi su “podjednako krivi za ratne zločine”. Osim hercegovačkih Hrvata. Oni nisu krivi nizašta.
Kada “deblokiraju” institucije, obespravljuju Refika Lendu. I jedan cijeli narod koji se “prokomjerno rađa”. Kada HDZ blokira sve, onda se samo “političari ne mogu dogovoriti”. Kada se mijenja izborni zakon, hercegovačkim Hrvatima se mora dati sve. A građanima – ništa. Jer oni su, svakako, ostali.
Kada Benjamina Karić na ploči na Kazanima ne napiše imena ubica sarajevskih Srba, ona za zapadne diplomate ne doprinosi pomirenju. Kada te iste zapadne diplomate u Brčkom podrže gradnju spomenika “svim žrtvama” na kojem ne piše ko su žrtve, a ko ubice, onda je to “put ka pomirenju”.
Kada Novak Đoković i drugi sportisti iz Srbije osvoje medalje, oni su samo “srpski sportisti”. A mogu biti srpski književnici, srpski političari, srpske šume, srpske pošte… Samo ne mogu biti “srpski zločinci” na tabli postavljenoj na sarajevskoj Vijećnici “u čast” onih koji su je spalili.
Kada HDZ-ov Večernji list dodjeljuje pečate, rado se odazovu i američki ambasador, i evropski ambasador, i visoki predstavnik. Jer HDZ-ovo glasilo je pronositelj zapadnih vrijednosti. A Faktor je samo SDA-ov i “retrogradan”. I zato je ok da novinare Faktora vrijeđa Elmedin Konaković, a ambasade i OSCE šute.
Kada negiraju genocid, onda nema umišljaja. I nema posljedica njihovog negiranja. Jer posljedice su davno ukopane u Memorijalnom centru u Potočarima koji se pretvara u čistilište zapadnih diplomata koji bošnjački narod guraju u pakao.
Kada Dodik i Čović poziraju sa ratnim zločincima, to je samo “predizborna kampanja”. Kada Sanja Vlaisavljević bježi u Istočno Sarajevo da se ne bi susrela sa migrantima, to je u skladu sa zapadnim vrijednostima. I Sanja je “MOJA” za Našu stranku. A Benjamina Karić nije. Jer je nagradila Sarajlije koji su u zemljotresom pogođenoj Siriji dva mjeseca volontirali u kampovima gdje su smješteni beskućnici. Hrvatski putopisac više u sarajevskim medijima dobije prostora od Sarajlija koji su volontirali i pomagali ljudima. Jer putopisac je nositelj evropskih vrijednosti, a Nihad Aličković je tek “bošnjački radikal”.
Kada se žale djeca u Srbiji, dan žalosti je u cijeloj BiH. I neka je. Kada se žale djeca u Tuzli, dan žalosti je samo Federaciji. Ima li nekoga, osim Bursaća, da kaže – neka nije?
Kada reis Husein Kavazović kaže da će Bošnjaci BRANITI državu, on je ratni huškač. I o tome Schmidt obavještava UN. Kada Dragan Čović zaprijeti “nemirima na Jugu”, onda Zapad dvaput mijenja izborni zakon i Ustav da ga smiri.
Kada vam kažu da je ovo još jedan huškački i propagandni komentar, provjerite svaku napisanu riječ. I shvatit ćete da je istina još i gora.
- Grean
#105099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakabanja213 wrote: ↑27/05/2023 09:07Opaaa, cuj sloboda kretanja. Slobodno kreni bez vize u bilo koju slobodnokretacku zemlju, ako je za.nju potrebno dobiti vizu za.slobodno kretanje, jedva ce docekati da te puste preko granice.
I kakve veze ima sloboda kretanja sa krsenjem zakona, te kakve veze ima istjerivanje Srba sa krsenjem zakona.
@HelaS nije Bosnjak i to je legitimno da njemu ne smeta sto se zagovornici srpskog svijeta krecu po BiH i sire propagandu.
@Styling , ovo tvoje opravdavanje je vec suplja u koju ni sama ne vjerujes.
I sam sam glasao za stranku iz Trojke ali ako je promjena da se ovakav polusvijet prije promjene vlasti nije mogao kretati po BiH a sad moze onda se trebam zapitati za sta sam glasao, jesu to te promjene i zapitat ce se hiljadu ovakvih. Nema toga sta to moze opravdati ako se pokaze da su na bilo koji nacin doprinijeli da se ovo desi.
SDA je zlo ali to ne abolira ooravdavanje veceg zla.Nije SDA jedina, oni nece dobiti glasove razocaranih glasaca Trojke ali tu je DF npr. koji ce najvise profitirati.
Nego ostavimo spekulacije, izaci ce detalji je li se moglo zaustaviti od nasih predstavnika i ko je kriv sto nije.
Ovo mi je gore nego kad je ministar SBB-a glasao za postrojavanje vojske 9. januara i u rangu toga kad je nacelnik iz SDA drzao govor na skupu gdje je bio Kordic. Jednostavno ne moze te Drina oprati od odgovornosti ako je ima. Ne moze bar nikom ko ima dvije ciste u glavi.
- escobar__