SDA-All about
- iPod
#10501 Re: SDA-All about
Laže sve i jedan političar u ovoj državi. Krivi su kantonalni premijer Zeljković i Faris Gavrankapetanović kao direktor ZZO-a KS. Nisu htjeli da plate 100.000 RSD.
-
Innovation
#10502 Re: SDA-All about
Krushna mrva wrote:Post Postao/la Krushna mrva dana 16/06/2013 21:56
Mada je Gospodar p;rstenova sto puta jadniji jer nije imao pri sebi 2000 KM za lijecenje
StupskaBitanga wrote:Post Postao/la StupskaBitanga dana 16/06/2013 21:39
SDA i njihvoa nesposobna vlastu KS je KRIVA za smrt male Berine jer su u ZZO stavili Eseda R. i F.G
Ove vase tvrdnje su stvarnoiPod wrote:Post Postao/la iPod dana 16/06/2013 23:46
Krivi su kantonalni premijer Zeljković i Faris Gavrankapetanović kao direktor ZZO-a KS. Nisu htjeli da plate 100.000 RSD.
Koristite ovu tuznu situaciju za svoje ......
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10503 Re: SDA-All about
Nije prvi put da SDP na smrti jednog djeteta ubire političke poene. Ovaj put na ovoj temi, malo skrivenije i stidljivije. Naravno, ne pominjući ministra zdravstva.. Baš nas je stigla ona kletva "Da Bog da te Šanko liječio".. voljela bih umrijeti od gladi pored ulice nego živjeti od stranačkih krvavih nekoliko feninga čuvajući radno mjesto..
- iPod
#10504 Re: SDA-All about
Iskreno te žalim, da si malo više čitala na ovom forumu, primjetila bi koliko sam do sada kritikovao SDP. Tužno je vidjeti da se pokušava braniti jedan popišanko od premijera i uhljup kakav je Gavrankapetanović, koji nisu htjeli platiti 900 eur.Innovation wrote:Krushna mrva wrote:Post Postao/la Krushna mrva dana 16/06/2013 21:56
Mada je Gospodar p;rstenova sto puta jadniji jer nije imao pri sebi 2000 KM za lijecenjeStupskaBitanga wrote:Post Postao/la StupskaBitanga dana 16/06/2013 21:39
SDA i njihvoa nesposobna vlastu KS je KRIVA za smrt male Berine jer su u ZZO stavili Eseda R. i F.GOve vase tvrdnje su stvarnoiPod wrote:Post Postao/la iPod dana 16/06/2013 23:46
Krivi su kantonalni premijer Zeljković i Faris Gavrankapetanović kao direktor ZZO-a KS. Nisu htjeli da plate 100.000 RSD..
Koristite ovu tuznu situaciju za svoje ......
Stigla ih svaka suza roditelja male Berine, i sve koji su mogli a oglušili su se na vapaje njenih roditelja.
-
Innovation
#10505 Re: SDA-All about
Nemoj ti mene nista zaliti. Citala sam ja sve tvoje postove od 1-52 strane.
Odgovori mi molim te, kome se obratio otac male Berine
u KS /pismeno, kojoj instituciji ili osobi/ i od koga je dobio odbijenicu /pismeno, koje institucije ili osobe imenom i prezimenom/. Kad to budes znao, onda cu se i ja sloziti sa tvojim postom, a do tada ne izmisljaj stvari, kako tebi pasu.

Odgovori mi molim te, kome se obratio otac male Berine
iPod wrote:Post Postao/la iPod dana 16/06/2013 23:46
Laže sve i jedan političar u ovoj državi. Krivi su kantonalni premijer Zeljković i Faris Gavrankapetanović kao direktor ZZO-a KS. Nisu htjeli da plate 100.000 RSD.
- iPod
#10506 Re: SDA-All about
Srami se! Da si pažljivo čitala vidjela bi da je KS odbio da plati tih 100.000 RSD, samo se pitam po kojem osnovu se oglušio da plati ili je odbio da plati.Innovation wrote:Nemoj ti mene nista zaliti. Citala sam ja sve tvoje postove od 1-52 strane.
Odgovori mi molim te, kome se obratio otac male Berineu KS /pismeno, kojoj instituciji ili osobi/ i od koga je dobio odbijenicu /pismeno, koje institucije ili osobe imenom i prezimenom/. Kad to budes znao, onda cu se i ja sloziti sa tvojim postom, a do tada ne izmisljaj stvari, kako tebi pasu.
iPod wrote:Post Postao/la iPod dana 16/06/2013 23:46
Od sada si kod mene na ignore, sa ljudima kojima je odbrana interesa stranke preća nego život jednog djeteta, nemamo o čemu više razgovarati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10507 Re: SDA-All about
Jedini koji treba da se srame su oni koji na smrti jednog djeteta ubiru političke poene svojim mentorima i poslodavcima.. i baš se vide na ovoj temi.. @Innovation nema baš ničeg da se srami..
Navalili ovdje na ovu temu da nam pokažu, dokažu i objasne kako ustvari SDP nije kriv nego samo SDA, gore to ne smiju napisati, esdepeovski miševi slučajni prolaznici. J
Navalili ovdje na ovu temu da nam pokažu, dokažu i objasne kako ustvari SDP nije kriv nego samo SDA, gore to ne smiju napisati, esdepeovski miševi slučajni prolaznici. J
-
Innovation
#10508 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zavod-zd ... /130617080
Meni je najvazniji djeciji zivot.
Prozivati nekoga imenom i prezimenom, da je kriv za neciju smrt, a pri tom nemati informaciju sta se stvarno desavalo, je ogavno. Po svom nahodjenju si naveo ta imena.
Otac male Berine
, nije naveo niti jedno ime, od koga je dobio odbijenicu.
To sto me stavljas na ignore je tvoj problem, a mene zaboli...
Meni je najvazniji djeciji zivot.
Prozivati nekoga imenom i prezimenom, da je kriv za neciju smrt, a pri tom nemati informaciju sta se stvarno desavalo, je ogavno. Po svom nahodjenju si naveo ta imena.
Otac male Berine
To sto me stavljas na ignore je tvoj problem, a mene zaboli...
-
Husejin
#10509 Re: SDA-All about
I zato što nisu sprovodili zakon koji NIJE izglasan u parlamentu.StupskaBitanga wrote:SDA i njihvoa nesposobna vlastu KS je KRIVA za smrt male Berine jer su u ZZO stavili Eseda R. i F.G
Oni su krivi što je efendija Kasim jutros zakasnio na Sabah namaz.
Zbog Toga Nermin Nikšič neće da sazove vladu,a redovno uzima platu.
Sramota za Esada R i FG.
-
Innovation
#10510 Re: SDA-All about
PostPostao/la VjecitiStudent dana 18/06/2013 06:35
Berina i Belmina, sve da su i dobile na vrijeme pasose, na lijecenje vani bi mogle samo o trosku roditelja, jer Federalna vlada odluku o prebacivanju novca za godinu 2013. u tzv. Federalni fond solidarnosti, iz kojeg se povremeno finansira lijecenje djece u inostranstvu, je donijela tek na sjednici Vlade FBiH u prosli cetvrtak, 13.6.2013.
http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/sj ... _saopcenje
Po sadrzaju ostalih tacaka sjednice, da se zakljuciti da je ovo bio glavni razlog zbog kog je sjednica bila sazvana.
Zasto je trebalo sest mjeseci za donosenje ove odluke?
Što nije spriječilo Šanka i stranačku mu drugaricu da istoga dana kada je mala Berina izgubila svoju bitku bezobrazno laže i pokušava izvući poene za sebe i za stranku.
Nema tu nikakve priče, samo radim svoj posao. Kao što je sve urađeno za prebacivanje Belmine Ibrišević u Njemačku, tako će biti urađeno za svako dijete kojem to bude potrebno. Posebno mi je drago što je i ovaj slučaj pokazao da je zdravstveni sustav u Federaciji uvezan i da dobro funkcionira – jedini je komentar ministra Mesihovića.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2
Denisa Sarajlić-Maglić: "Važno je napomenuti da Federalni fond zdravstvenog osiguranja stopostotno pokriva troškove odlaska, boravka na klinici i liječenja u skladu s njihovim redovnim procedurama, u sklopu tzv. vertikalnog programa. Stoga nema potrebe za prikupljanjem bilo kakvih sredstava u tu svrhu, što je važno kako ne bi došlo do određenih zloupotreba".
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/15128 ... trage.html
Berina i Belmina, sve da su i dobile na vrijeme pasose, na lijecenje vani bi mogle samo o trosku roditelja, jer Federalna vlada odluku o prebacivanju novca za godinu 2013. u tzv. Federalni fond solidarnosti, iz kojeg se povremeno finansira lijecenje djece u inostranstvu, je donijela tek na sjednici Vlade FBiH u prosli cetvrtak, 13.6.2013.
http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/sj ... _saopcenje
Po sadrzaju ostalih tacaka sjednice, da se zakljuciti da je ovo bio glavni razlog zbog kog je sjednica bila sazvana.
Zasto je trebalo sest mjeseci za donosenje ove odluke?
Što nije spriječilo Šanka i stranačku mu drugaricu da istoga dana kada je mala Berina izgubila svoju bitku bezobrazno laže i pokušava izvući poene za sebe i za stranku.
Nema tu nikakve priče, samo radim svoj posao. Kao što je sve urađeno za prebacivanje Belmine Ibrišević u Njemačku, tako će biti urađeno za svako dijete kojem to bude potrebno. Posebno mi je drago što je i ovaj slučaj pokazao da je zdravstveni sustav u Federaciji uvezan i da dobro funkcionira – jedini je komentar ministra Mesihovića.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2
Denisa Sarajlić-Maglić: "Važno je napomenuti da Federalni fond zdravstvenog osiguranja stopostotno pokriva troškove odlaska, boravka na klinici i liječenja u skladu s njihovim redovnim procedurama, u sklopu tzv. vertikalnog programa. Stoga nema potrebe za prikupljanjem bilo kakvih sredstava u tu svrhu, što je važno kako ne bi došlo do određenih zloupotreba".
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/15128 ... trage.html
- Shahab
#10511 Re: SDA-All about

Poput kakve pijane budale, lider SDA koruptokracije Sulejman Tihić, najavljuje povratak SDA u državnu vlast. Za njega je to rezultat. Da Sadik Ahmetović bude ponovno ministar sigurnosti i da uhljebi još par nesposobnih i pokvarenih poltrona iz svoje raskošne kadrovske ergele. Sulejman Tihić ne vidi opću društvenu i ekonomsku propast koju je uzrokovao on i njegovi korumpirani i nesposobni poltroni iz SDA koruptokracije. Samo otvaranje prema EU i iskreno prihvatanje evropskih standarda može garantovati budućnost u kojoj naše sudbine neće ovisiti od nekompetentnih političara poput Sulejmana Tihića.
Postoji li bilo kakav stvaran argument koji može opravdati opstanak SDA-SDP POLITIČKE KLASE na vlasti? SDA koruptokracija vlada našim društvom posljednjih dvadeset godina i jedini opipljiv rezultat takve vlasti jeste nepremostivi FINANSIJSKI zid koji su izgradili između sebe i sopstvenog osiromašenog naroda, a u čije ime se navodno bave politikom. SDA je stranka siromašnog kadrovskog i intelektualnog potencijala, stranka koja je sudbinski vezana za održavanje statusa quo. SDA koruptokracija živi u svom svijetu u kojem med i mlijeko teku potocima. Kako drugačije shvatiti poruke Bakira Izetbegovića upućene izluđenoj fukari koja svakodnevno preživljava biološke egzistencijalne krize, da se strpe do 2014... SDA je zlo! Ne postoji ni minimalna mogućnost transformacije SDA u progresivnu i modernu stranku. SDA je danas instrument koruptokracije kojim se štite njihovi finansijski interesi. Danas u punom kapacitetu živimo u SDA DRŽAVI NEPRAVDE. Kao što kaže Jelko Kacin očaj i beznađe koje je doživjelo erupciju u vidu građanskih protesta, nemaju smisla ukoliko ne rezultiraju potpunim brisanje SDA_SDP POLITIČKE KLASE sa javne scene.SARAJEVO - Javnost u Bosni i Hercegovini je sazrela, vidi gdje su problemi i da je zamjena najodgovornijih u političkoj eliti put koji vodi ka napretku BiH, izjavio je u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Balkan Jelko Kacin....''Neka nikad na izborima ponovo ne glasaju za takve jer im donose samo nesreću i blokade, umjesto da nađu rješenje za državu, njezinu ekonomiju i građane. To je, inače, poruka koju politička elita odavno šalje građanima BiH. Ujedno ismijavaju sebe, rugaju se građanima i Europskoj uniji (EU). Na drugoj strani, prijete i optužuju EU da je ona kriva za sve nedaće koje se godinama dešavaju unutar BiH i što nema napretka''....''Ova politička elita poručuje sada i njima da strana ulaganja nisu poželjna u BiH i rugaju se stranim ulagačima, što znači da nije realno očekivati otvaranje novih radnih mjesta koja su moguća samo sa stranim ulaganjima'', kazao je Kacin
- MuaDib
#10512 Re: SDA-All about
Cjenovnik je izvješen !!!
IZJAVA DANA/SULEJMAN TIHIĆ, PREDSJEDNIK SDA: Nakon 20 godina naše vlasti, za BiH je najbolje da mi nastavimo i dalje da vladamo
Sulejman Tihić, predsjednik SDA, ocijenio je da za današnje "Nezavisne novine" su stavovi vladajuće "šestorke" toliko udaljeni da ne vidi način za postizanje dogovora u vezi sa ključnim pitanjima, zbog čega ne isključuje mogućnost povratka ove stranke u državnu vlast ako se stvore političke pretpostavke.
Reagirajući na izjavu Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a i ministra sigurnosti BiH, koji je u nedjelju najavio mogućnost povlačenja iz parlamentarne većine na nivou BiH, Tihić kaže da je ovakav stav "logičan gledajući s pozicije interesa SBB-a".
"Dijeliti odgovornost, a nemati poluga u vlasti nije logično. Što se tiče mogućnosti eventualnog učešća SDA u nekoj novoj većini - o tom potom. Ne znam ni koliko bi to nama odgovaralo, s obzirom na situaciju u koju je dovedena država nerazumnom politikom 'šestorke', na čelu sa SDP-om", ističe Tihić, prensoe Nezavisne.
Ipak, on ne isključuje ovu mogućnost u situaciji u kojoj, kako kaže, treba praviti razliku između stranačkog i državnog interesa.
"Gledajući stranački, SDA nikako ne bi trebalo da bude zainteresovana za ulazak u vlast. Ali kada gledamo interese države, SDA bi zbog svog iskustva i politike kompromisa sigurno znala kako da riješimo ključna pitanja za BiH, kao što su 'Sejdić i Finci', ili JMBG", navodi Tihić te dodaje da bi se o takvoj mogućnosti morali očitovati najviši organi stranke, izjavio je Tihić za današnje "Nezavisne novine".
IZJAVA DANA/SULEJMAN TIHIĆ, PREDSJEDNIK SDA: Nakon 20 godina naše vlasti, za BiH je najbolje da mi nastavimo i dalje da vladamo
Sulejman Tihić, predsjednik SDA, ocijenio je da za današnje "Nezavisne novine" su stavovi vladajuće "šestorke" toliko udaljeni da ne vidi način za postizanje dogovora u vezi sa ključnim pitanjima, zbog čega ne isključuje mogućnost povratka ove stranke u državnu vlast ako se stvore političke pretpostavke.
Reagirajući na izjavu Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a i ministra sigurnosti BiH, koji je u nedjelju najavio mogućnost povlačenja iz parlamentarne većine na nivou BiH, Tihić kaže da je ovakav stav "logičan gledajući s pozicije interesa SBB-a".
"Dijeliti odgovornost, a nemati poluga u vlasti nije logično. Što se tiče mogućnosti eventualnog učešća SDA u nekoj novoj većini - o tom potom. Ne znam ni koliko bi to nama odgovaralo, s obzirom na situaciju u koju je dovedena država nerazumnom politikom 'šestorke', na čelu sa SDP-om", ističe Tihić, prensoe Nezavisne.
Ipak, on ne isključuje ovu mogućnost u situaciji u kojoj, kako kaže, treba praviti razliku između stranačkog i državnog interesa.
"Gledajući stranački, SDA nikako ne bi trebalo da bude zainteresovana za ulazak u vlast. Ali kada gledamo interese države, SDA bi zbog svog iskustva i politike kompromisa sigurno znala kako da riješimo ključna pitanja za BiH, kao što su 'Sejdić i Finci', ili JMBG", navodi Tihić te dodaje da bi se o takvoj mogućnosti morali očitovati najviši organi stranke, izjavio je Tihić za današnje "Nezavisne novine".
-
Innovation
#10513 Re: SDA-All about
Nezavisne novine
SDA se vraća u vlast?
Almedin Šišić - 17.06.2013 21:03
SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Sulejman Tihić, predsjednik SDA, ocijenio je da su stavovi vladajuće "šestorke" toliko udaljeni da ne vidi način za postizanje dogovora u vezi sa ključnim pitanjima, zbog čega ne isključuje mogućnost povratka ove stranke u državnu vlast ako se stvore političke pretpostavke.
"Dijeliti odgovornost, a nemati poluga u vlasti nije logično. Što se tiče mogućnosti eventualnog učešća SDA u nekoj novoj većini - o tom potom. Ne znam ni koliko bi to nama odgovaralo, s obzirom na situaciju u koju je dovedena država nerazumnom politikom 'šestorke', na čelu sa SDP-om", ističe Tihić.
"Gledajući stranački, SDA nikako ne bi trebalo da bude zainteresovana za ulazak u vlast. Ali kada gledamo interese države, SDA bi zbog svog iskustva i politike kompromisa sigurno znala kako da riješimo ključna pitanja za BiH, kao što su 'Sejdić i Finci', ili JMBG", navodi Tihić te dodaje da bi se o takvoj mogućnosti morali očitovati najviši organi stranke.
Sa druge strane, za Damira Hadžića, potpredsjednika SDP-a, generator problema je upravo SDA. Hadžić podsjeća da su Radončić i SBB dio većine i u BiH, ali i u Federaciji u kojoj većina ne može da formira svoju vladu "upravo zbog opstrukcija Tihića i SDA".
"Mi imamo politički dogovor, ali on ne ide zbog SDA kojima su usta puna BiH i koji kao papagaji ponavljaju istu priču. Međutim, teza gospodina Radončića je vrlo interesantna i u kontekstu ideje SDP-a, a to je održavanje vanrednih izbora", ističe Hadžić, koji navodi da stanje, pogotovo u FBiH, "više nema nikakvog smisla".
Željko Mirjanić, član Izvršnog odbora SNSD-a i šef Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS, kaže da ne može da procijeni namjere Radončića i SBB-a "zbog niza različitih izjava političkih aktera".
On je mišljenja da je generator problema u odnosu političkih faktora u FBiH.
"Kriza institucija FBiH se nezaustavljivo prenosi na institucije BiH i pitanje je kako i koliko 'šestorka' danas funkcioniše. Ja sam uvjeren i da je ova kriza, koja je rezultirala i protestom građana, izazvana od strane nekih stranaka koje su politički manipulisali s opravdanim nezadovoljstvom građana", zaključuje Mirjanić.
Prema riječima Martina Raguža, potpredsjednika HDZ 1990 i po svemu sudeći uskoro i novog lidera ove stranke, "devedesetka" želi biti "dio rješenja, a ne dio problema".
"Naše pozicije su jasne, ali sačekajno krucijalni događaj za HDZ 1990, a to je stranački sabor početkom sedmog mjeseca. Ključne teme će biti funkcioniranje 'šestorke', odnosno nemogućnost 'četvorke' da preuzme vlast u FBiH, ali i neka ključna pitanja za BiH u svjetlu ulaska Hrvatske u EU. Mi ćemo biti otvoreni za dogovor", obećava Raguž, koji je i ranije najavio zaokret u politici ove stranke u kontekstu mogućnosti dogovora i kompromisa.
"Zakone ne sprovode"
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, je ocijenio da postoji problem u "šestorki" zbog neprovođenja zakona koje su preodložili SDP i SNSD.
"Njihovi odnosi nisu najbolji i što se tiče SBB-a dobro ćemo razmisliti, jer s jednim ministarskim mjestom na nivou BiH i nijednim u federalnoj vladi nisam siguran da treba da nosimo teret percepcije da smo dio vladajućih struktura", rekao je Radončić.
SDA se vraća u vlast?
Almedin Šišić - 17.06.2013 21:03
SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Sulejman Tihić, predsjednik SDA, ocijenio je da su stavovi vladajuće "šestorke" toliko udaljeni da ne vidi način za postizanje dogovora u vezi sa ključnim pitanjima, zbog čega ne isključuje mogućnost povratka ove stranke u državnu vlast ako se stvore političke pretpostavke.
"Dijeliti odgovornost, a nemati poluga u vlasti nije logično. Što se tiče mogućnosti eventualnog učešća SDA u nekoj novoj većini - o tom potom. Ne znam ni koliko bi to nama odgovaralo, s obzirom na situaciju u koju je dovedena država nerazumnom politikom 'šestorke', na čelu sa SDP-om", ističe Tihić.
"Gledajući stranački, SDA nikako ne bi trebalo da bude zainteresovana za ulazak u vlast. Ali kada gledamo interese države, SDA bi zbog svog iskustva i politike kompromisa sigurno znala kako da riješimo ključna pitanja za BiH, kao što su 'Sejdić i Finci', ili JMBG", navodi Tihić te dodaje da bi se o takvoj mogućnosti morali očitovati najviši organi stranke.
Sa druge strane, za Damira Hadžića, potpredsjednika SDP-a, generator problema je upravo SDA. Hadžić podsjeća da su Radončić i SBB dio većine i u BiH, ali i u Federaciji u kojoj većina ne može da formira svoju vladu "upravo zbog opstrukcija Tihića i SDA".
"Mi imamo politički dogovor, ali on ne ide zbog SDA kojima su usta puna BiH i koji kao papagaji ponavljaju istu priču. Međutim, teza gospodina Radončića je vrlo interesantna i u kontekstu ideje SDP-a, a to je održavanje vanrednih izbora", ističe Hadžić, koji navodi da stanje, pogotovo u FBiH, "više nema nikakvog smisla".
Željko Mirjanić, član Izvršnog odbora SNSD-a i šef Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS, kaže da ne može da procijeni namjere Radončića i SBB-a "zbog niza različitih izjava političkih aktera".
On je mišljenja da je generator problema u odnosu političkih faktora u FBiH.
"Kriza institucija FBiH se nezaustavljivo prenosi na institucije BiH i pitanje je kako i koliko 'šestorka' danas funkcioniše. Ja sam uvjeren i da je ova kriza, koja je rezultirala i protestom građana, izazvana od strane nekih stranaka koje su politički manipulisali s opravdanim nezadovoljstvom građana", zaključuje Mirjanić.
Prema riječima Martina Raguža, potpredsjednika HDZ 1990 i po svemu sudeći uskoro i novog lidera ove stranke, "devedesetka" želi biti "dio rješenja, a ne dio problema".
"Naše pozicije su jasne, ali sačekajno krucijalni događaj za HDZ 1990, a to je stranački sabor početkom sedmog mjeseca. Ključne teme će biti funkcioniranje 'šestorke', odnosno nemogućnost 'četvorke' da preuzme vlast u FBiH, ali i neka ključna pitanja za BiH u svjetlu ulaska Hrvatske u EU. Mi ćemo biti otvoreni za dogovor", obećava Raguž, koji je i ranije najavio zaokret u politici ove stranke u kontekstu mogućnosti dogovora i kompromisa.
"Zakone ne sprovode"
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, je ocijenio da postoji problem u "šestorki" zbog neprovođenja zakona koje su preodložili SDP i SNSD.
"Njihovi odnosi nisu najbolji i što se tiče SBB-a dobro ćemo razmisliti, jer s jednim ministarskim mjestom na nivou BiH i nijednim u federalnoj vladi nisam siguran da treba da nosimo teret percepcije da smo dio vladajućih struktura", rekao je Radončić.
-
Area_51
#10514 Re: SDA-All about
To otprilike izgleda ovako.
Fahro pustis ministarsko mjesto, izadjes iz sestorke, sedmorke, sta li vec i fino bez imuniteta pocnes odgovarati o svojim vezama sa Keljmendijem. To znaci, buducnost Saveza za bolju buducnost bila bi jako upitna.
Izvoli probati, bez demagogije.
Fahro pustis ministarsko mjesto, izadjes iz sestorke, sedmorke, sta li vec i fino bez imuniteta pocnes odgovarati o svojim vezama sa Keljmendijem. To znaci, buducnost Saveza za bolju buducnost bila bi jako upitna.
- jazzer
#10515 Re: SDA-All about
Bas nesto ovih dana kontam kako cu morati poceti jesti obicnim kasikama, al kad' ce sreca...MuaDib wrote:Cjenovnik je izvješen !!!
IZJAVA DANA/SULEJMAN TIHIĆ, PREDSJEDNIK SDA: Nakon 20 godina naše vlasti, za BiH je najbolje da mi nastavimo i dalje da vladamo...
- Banksy
#10516 Re: SDA-All about
Nema on nikakve veze s Keljmendijem, jer da ima, SDP ga ne bi uzeo za partnera. Oni su jako osjetljivi i imaju 0 tolerancije za bilo kakve kriminalne radnje svih, pa i svojih partnera.Area_51 wrote:To otprilike izgleda ovako.
-
The BEN10
#10517 Re: SDA-All about
Naravno, to dalje znači da naročito nj. članove članove ne možeš vezati za mito, korupciju, nepotizam itd...Banksy wrote:Nema on nikakve veze s Keljmendijem, jer da ima, SDP ga ne bi uzeo za partnera. Oni su jako osjetljivi i imaju 0 tolerancije za bilo kakve kriminalne radnje svih, pa i svojih partnera.Area_51 wrote:To otprilike izgleda ovako.
-
Area_51
#10518 Re: SDA-All about
Dobar sarkazam.Banksy wrote:Nema on nikakve veze s Keljmendijem, jer da ima, SDP ga ne bi uzeo za partnera. Oni su jako osjetljivi i imaju 0 tolerancije za bilo kakve kriminalne radnje svih, pa i svojih partnera.Area_51 wrote:To otprilike izgleda ovako.
Ako Fahro pusti ministarsko mjesto i dodje neko drugi tamo, pocece malo njega da cacka, a svasta bi se moglo iscackati. Tako da poencijalni izlazak SBB iz sestorke, sedmorke, dvadesetorke, prvo Fahru moze kostati pa sve ostale redom iz SBB.
Zna to SDA jako dobro, pa bi ga onako, malo usput, politicki ucijenila, sto bi se, recimo, vidjelo u naprasnom nestanku pisanja u Avazu o SDA i Bakiru Izetbegovicu.
- MuaDib
#10519 Re: SDA-All about
Ako se obistine priče da je SDA sklopila novi dogovor sa dva HDZ-a i SNSD-om o novoj parlamentarnoj većini na nivou BiH i rekonstrukciji VM u režiji SDA. Onda će se pokazati jedna sasvim nova dimenzija uslovno rečeno "probosanske politike", a to je da je ona postala kondom prljave igre političara iz RS i hrvatskog korpusa. Što je sve posljedica ne postojanja bazičnog konsenzusa velikih federalnih partija, oko principa ispod kojih se ne ide.
-
Vrilo snage
#10520 Re: SDA-All about
Kako ne postoji, pa dogovor je bio ne pustat Srbeke iz zgrade, a sad je ne pustat Srbeke u zgraduMuaDib wrote:Ako se obistine priče da je SDA sklopila novi dogovor sa dva HDZ-a i SNSD-om o novoj parlamentarnoj većini na nivou BiH i rekonstrukciji VM u režiji SDA. Onda će se pokazati jedna sasvim nova dimenzija uslovno rečeno "probosanske politike", a to je da je ona postala kondom prljave igre političara iz RS i hrvatskog korpusa. Što je sve posljedica ne postojanja bazičnog konsenzusa velikih federalnih partija, oko principa ispod kojih se ne ide.
-
The BEN10
#10521 Re: SDA-All about
A prije koliko vremena je napisan u Ava3-u tekst o SDA - u negativnom kontekstu!? Nekako ih nema u zadnje vrijeme...Area_51 wrote:Zna to SDA jako dobro, pa bi ga onako, malo usput, politicki ucijenila, sto bi se, recimo, vidjelo u naprasnom nestanku pisanja u Avazu o SDA i Bakiru Izetbegovicu.
-
guruman
#10522 Re: SDA-All about
Neka se dogovore ti parlamentarci gdje će se sastajati,baš i nisu svi za sarajevo ,pa eto nek prebroje svoja rodna mjesta odakle su i koliko ih je,niko se neće usprotiviti da to bude np.laktaši,bukovica i slično.Neka budu što bliže svojoj glasačkoj mašini.Neka njima uzimaju naknade za silan trud.Divno bi bilo da ostave sarajevo i sarajlije na miru,nama trebaju ti prostori za rock bendove,dječije radionice i zabave,te mnogo drugih pametnijih stvari.kao nekada.Konačno bi se vratio stari sjaj i kultura,a sarajevo bi ponovo postalo evropski grad.
Dislokacija je pravo rješenje,što prije to bolje.A oni što su se ugnjezdili ovdje ,pofatali kojekakve dobro plačene zasluge i stanove i ne pomišljaju da razvijaju svoja sela i palanke,su veliki teret koji nam je natovaren, grčevito se drže nas a posebno zajedničke kese,trebaju znati da sve ima svoj početak i kraj.
Nije sramota ako parlament bude np. na Palama ili u bugojnu ili u Grudama,ma može što se tiče nas gdje im srce poželi.
U Bosni ima mjesta za sve.
A i sva ova silna administracija sa svojim papirnatim "patentima" ,da se raziđe u smislu "upoznaj domovinu da bi je više volio".
Dislokacija je pravo rješenje,što prije to bolje.A oni što su se ugnjezdili ovdje ,pofatali kojekakve dobro plačene zasluge i stanove i ne pomišljaju da razvijaju svoja sela i palanke,su veliki teret koji nam je natovaren, grčevito se drže nas a posebno zajedničke kese,trebaju znati da sve ima svoj početak i kraj.
Nije sramota ako parlament bude np. na Palama ili u bugojnu ili u Grudama,ma može što se tiče nas gdje im srce poželi.
U Bosni ima mjesta za sve.
A i sva ova silna administracija sa svojim papirnatim "patentima" ,da se raziđe u smislu "upoznaj domovinu da bi je više volio".
- MOSALJOZE
#10523 Re: SDA-All about
Šta ovo nema "hobotnice" u havazu,nema čak ni šema bea telecom itd. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10524 Re: SDA-All about
Fahra se vraća u svoje jato
neprocjenjivo...
- Gandalf
#10525 Re: SDA-All about
ipak je SDA udarila temelje hajvazu - možda je došlo vrijeme da se izgubljeni sin vrati kući