FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Rockefeller

#10501 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Rockefeller »

Jebiga raja.
didgeridoo

#10502 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by didgeridoo »

mislis? wrote:Ok ti tako mislis..pitaj ljude sto su gledali..samo u bih ima da navijaci uz svaku pjesmu skacu i guraju se ko djeca u obdanistu..ovi vamo stoje lagano pustili glasove nikako skakanje guranje visenje po ogradama...i navijaju li navijaju.... ali eto vazno je fantomku navuci i gurati se i spicaaaaaaaaaa
ne treba da pitam tranzistor navijace i ljubomorne likove kad sam bio gore i ne na sjeveru...
Stroj-2

#10503 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Stroj-2 »

leškarenje wrote:Haj ti MISLI negdje drugo,imas tema more...popusti ziv bio,koga boli kurac za tvoje ubjedjivanje ko je bolje navijao. :run:
ne obaziri se na provokacije balavca....
nebitan lik

#10504 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by nebitan lik »

Pa kad kod nas lafo prva ekipa stariji i iskusniji kad god je belaj nidje vodja nikad,svaka cast mladjoj ekipi sto su stali na cetu u Vogosci ovim grdosijama,dok neke vodje pisu i komentarisu na fb valjalo je omladini stati ovim likovima
Kemal Malovčić

#10505 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

Lehovo navijanje se istaklo nekoliko puta jer su i navijali svega nekoliko puta, tj. pjevali su kratke i jake pjesme.

Mada to ne opravdava tužno loš sjever. A sjever je mislim loš najviše zbog toga što se iste, spore pjesme pjevaju dugo.

Ali opet, oko tridesete minute, tokom pjesme "ja volim volim samo tebe...", kad je sjever proključao, ja sam doživio možda i najveći trans u svojoj karijeri sjeverovanja.

Što se tiče terena, mogu samo primijetiti da smo odigrali tromo i sa previše respekta. Nismo uigrani (možda zbog nedostatka prijateljskih utakmica). Štoperi su mašine. Bekić je bio dobar onih dvadesetak minuta.
Maharadza

#10506 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

http://videochart.net/video/95152.99742 ... 28ddfdf315

1:05 - čuj odmoriti neke igrače za kukuruz ligu...pa nismo petardu primili moj dženo, gdje ti je pamet??? :run: :run: :run:
Logovan

#10507 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Šta se desilo na zapadu prije početka utakmice?
Cossack

#10508 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

Maharadza wrote:http://videochart.net/video/95152.99742 ... 28ddfdf315

1:05 - čuj odmoriti neke igrače za kukuruz ligu...pa nismo petardu primili moj dženo, gdje ti je pamet??? :run: :run: :run:
Fakat. Ja ovo samo mogu shvatiti samo kao povratak Tatka i Berberovića...
Samprotivsviju

#10509 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Samprotivsviju »

Cossack wrote:
Maharadza wrote:http://videochart.net/video/95152.99742 ... 28ddfdf315

Fakat. Ja ovo samo mogu shvatiti samo kao povratak Tatka i Berberovića...
Pa rekao je da postoji mogucnost da Tatko sljedecu igra umjesto Barbarica ili Stepanova....bilo bi glupo vala da kapiten sjedi na klupi :D

mada sam ja iskreno za Barbarica i Stepanova opet
north

#10510 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Neće se Dženo tako lako odreći Tatka odmah sam napisao kad su ova dvojica došla, on kad na jednog igrača navikne teško ga se odriče, iako možda ima drugog koji je na toj poziciji bolji...Zato i kažem da bi potez kluba bio prodati Tatomirovića za daj šta daš, i ova dva štopera budu komandanti odbrane tokom cijele sezone...Možda je prerano na osnovu jedne utakmice tako zaključivati, ali tako mi miriše, moguće da i ne bude tako :oops: Ako Dženo svako malo bude rotirao štopere, bojim se da neće na dobro izaći..odbrana je najjača kada dva štopera igraju u kontinuitetu i kada se u dušu poznaju i razumiju, a istovremeno znaju svoj posao, i tad se njih ne smije dirati, izuzev razumije se u situaciji povrede i kartona, a ova dvojica na prvu baš tako izgledaju...Ali dobro, vidjećemo, ima vremena, da odmah u startu ne pričamo da ništa ne valja :oops:
Last edited by north on 15/07/2015 01:03, edited 1 time in total.
nebitan lik

#10511 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by nebitan lik »

Ovoj grupi od 10 momaka iz Sanskog Mosta karta nije skupa bila?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10512 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by JoseMujica »

nekako ostaje žal da se moglo bolje...nisu ovi baš tako jaki...primili smo dva glupa, trening gola

djelujemo još neuigrano i tromo
sunceKOtepsija

#10513 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sunceKOtepsija »

didgeridoo wrote:ako vam je mjerilo face a ne utisak sa tribina onda nemam sta vise pisati...
par puta, al bukvalno par puta, su ko nesto navijali i to je to...
o tome ja pricam, ljudi cuju preko tv zavisno od toga gdje je mikrofon i koga reziser ukljuci, relevantan je izvjestaj onog ko je bio na stadionu :thumbup:
racionalista

#10515 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by racionalista »

Kako nam fali dobar golman. Za prvi gol je direktni krivac Oštraković zbog onog svog užasnog dodavanja lopte koja je završila u autu. Diletantski je bilo i ono sa dresom. Igramo sa igračem manje 5min zato što su debili zaboravili da ponesu po jedan rezervni dres. Katastrofa što se tiče tog dijela organizacije.
internazionale

#10516 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by internazionale »

mislis? wrote:
Logovan wrote:Vala tužan poraz. Prvi gol primimo zbog igrača manje, a sve zato što je neki levat zakasnio sa donošenjem dresa. Otjerati ga što brže. Ne smije se dozvoliti da u klubu bude takav amaterizam. Drugi gol... :facepalm: Pa u šta je gledala odbrana i onaj Oštraković. :-) Joj jebo te, ovakav poraz. Imali smo par dobrih prilika, ali džaba kad neće neće, treba i sreće imati.

Vidjelo se da su ljudi iskusniji i fizički spremniji. Nemaju nešto puno kvalitetnije igrače, ali ljudi su spremni, grizu teren.

Navijanje je bilo dobro po meni. :thumbup:

Drug halali ali vjeruj da je navijanje odron...ako je bilo ko gledo na FACE Tv.u ovi lehovi grme. Mozda je do rezultata ili ne znam cega.
:shock:
Jeko ovaj muflon

Inace nije lose, Lech je bolji tacno onoliko koliko je i skuplji
Ne mozes ocekivati rezultat u CL a primati onako jeftine golove, a isto tako ne zabiti jednom iz one 2-3 dobre sanse
Dobra su nam pojacanja stoperi, Hebibovic ce biti dobar, Ostrakovic jasno nije Delac i treba mu utakmica
Za ovaj nivo takmicenja najvise nam kaskaju Puzigaca i Stojcev
Dzeno s klupe nije los ali ce mu uzvrat biti pravi ispit, posto smo mi takvi da mozemo dobro i tamo odigrati ali mozemo i propasti k'o kauc
Uglavnom sada slijedi ganjanje po livadama nase lige
sencobih

#10517 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Dženo je već halalio obraz, culi ste si ga kaze da ce odmarati igrace za "prebijem te ligu".(mozda je to taktika da nas ne uzmu za ozbiljno u revanšu)
Nisu naši uopće loše izgledali kao sto rezultat kaže, tako da ne bi trebili tamo nastradati, jedino nedo Bog da očepi, ja očekujem neriješeno tamo.
U ovom takmičenju ne smiju se fulati šanse, oni su iz tri sanse dali dva gola, a mi smo realno trebali dati bar jedan i to kod rezultata 0-0, sto bi promijenilo dalji tok tekme.Dzaba nam je sada pricati...
SSemir

#10518 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SSemir »

ovo sarajevo me podsjecalo na nasu reprezentaciju od prije nekoliko godina. solidno igramo, zapnemo, i vidi se da bi mogli, ali uvijek bezveze izgubimo ili nerijeseno izvucemo..

reprezentacija se rijesila toga tako sto su poceli dovoditi ozbiljnog trenera/selektora, a i pocelo se ozbiljnije raditi u upravi..
todd_smith

#10519 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Kemal Malovčić wrote:Lehovo navijanje se istaklo nekoliko puta jer su i navijali svega nekoliko puta, tj. pjevali su kratke i jake pjesme.

Mada to ne opravdava tužno loš sjever. A sjever je mislim loš najviše zbog toga što se iste, spore pjesme pjevaju dugo.

Ali opet, oko tridesete minute, tokom pjesme "ja volim volim samo tebe...", kad je sjever proključao, ja sam doživio možda i najveći trans u svojoj karijeri sjeverovanja.

Što se tiče terena, mogu samo primijetiti da smo odigrali tromo i sa previše respekta. Nismo uigrani (možda zbog nedostatka prijateljskih utakmica). Štoperi su mašine. Bekić je bio dobar onih dvadesetak minuta.
Ma losa organizacija ja sjeveru ba, nista vise.

Ovi sto znaju navijati su dole odmah ispred, ovi ostali nemaju pojma koja pjesma ide kako stoje iznad i gledaju utakmicu.

Prosjek godina 16, oko mene najstariji bio 15 godina, ako i to evo glave. I citavo vrijeme sute i vidis da nemaju pojma sta je koja pjesma. Malo rukama i to je to.

A iz HZ dole stoje i kao "pjevajte picke", pa dodji onda jarane natjeraj ti dijete da ti pjeva "nanana oooo" bukvalno 14 minuta.

Raji dosadi i normalno da se usuti. Razumijem ja ne mozes ti 50 pjesama za 90 minuta ali daj jbm ga, 5 min jedna 5 mij druga pa opet, a ne 15 minuta "oooooo aaaaaa" jeb'o to.

I stavi par hordi na cosak, na vrh na sredinu, jebo vas ispred ono, skupi se raja koja zna navijaju izmedju sebe i kazu joj brate ne valja ono gore, pa idi gore jbm te natjeraj raju da navija, lahko je dole kad imas fanatike, ne mogu ja sa 2 havera drzati citavu sredinu sjevera dok su oko mene jebene djevojcice i djecaci koji jos nose pampers
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10520 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Jeste l' ozbiljni sa navijanjem? S moje pozicije se čulo jedino ono "Hooligans, LJEH POZNJANJ HULJIGANS" par puta i to je to, ovi su više za tuča nego za pjevanja. :D

Tonac je imao problem čitav dan radi loše opreme, na kraju je vjerovatno ostala upaljena ona kamera gdje treneri daju izjave, tačno čuješ šta pričaju na tribini nakon golova. :D

O utakmici gdje nam je igrač 10 minuta van igre radi dresa ipak ne bih...
dulekrele

#10521 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by dulekrele »

sunceKOtepsija wrote:
didgeridoo wrote:ako vam je mjerilo face a ne utisak sa tribina onda nemam sta vise pisati...
par puta, al bukvalno par puta, su ko nesto navijali i to je to...
o tome ja pricam, ljudi cuju preko tv zavisno od toga gdje je mikrofon i koga reziser ukljuci, relevantan je izvjestaj onog ko je bio na stadionu :thumbup:
nije istina navijali su skoro cijelu utakmicu. problem je opet golman i ako se ne dovede neko kvalitetno rijesenje opet cemo imati veeelikih problema. poljaci nista specijalno. tri suta na gol dva gola. stojcev los , bekic dobar trebao krenuti od pocetka. cimirot razvaljuje. nasi se usrali na pocetku. sve u sevemu nako.
reufaga

#10522 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by reufaga »

gledajući rezultate sinoćnjih utakmica stiče se dojam da baš nismo imali sreće u žrijebu. i pored toga mislim da ovaj leh nije bio neprolazan i da smo sami sebe pobjedili. jednostavno, bili smo nespremni za utakmicu, od lika koji vodi računa o opremi, trenera, golmana (za kojeg sumnjam da će ikad bit spreman), većine igrača, do tribina.

naglasio bi problem sa golmanom koji se mora riještiti do početka prvenstva. sinoć je kod oba gola morao bolje intervenisati. gubio se kod njihovih prekida, sreća pa nije bilo više šuteva u okvir gola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10523 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Ohladio sam se nakon prvog gola, a nakon drugog....tad sam se pomirio sa sudbinom.
Da, ispade da nas jebeni dres kosta gola....mada to ne umanjuje katastrofalnu reakciju Ostrakovica.
Velkoski, Stojcev, Puzigaca....ocajna izdanja. Ono, Velkoskom je vadiona sto je zavaljen na krilu, al ne znam sta je ovoj dvojici.
Benko prilicno odsjecen. Duljevic se trudio, ali vidi se da jos nije na onom nivou. Falilo je samo jos da se povrijedi kod onog suta.
Hebibovic tanak ko pusaci papir. Valjda ce nadoci. Stoperi prva liga. I Cimirot.
S klupe...Bekic kad je usao dobro odigrao, Alispahic veliko nista, Rustemovic....borben.
Suma sumarum....bolji su bili sinoc od nas. Bolje kontrolisu loptu, fizicki spremniji....
Za nase lige, ovo je odlicna ekipa. Ali, ako mislimo i dogodine na evropsku scenu, treba u hodu rijesavati neke stvari. Ne mozes imati crnu rupu na golu, ne mozes imati beka ala Vrsajevic zvani promaha, ne mozes imati previse statickih igraca kojima je mrsko potrcati bez lopte.
todd_smith

#10524 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Jeste l' ozbiljni sa navijanjem? S moje pozicije se čulo jedino ono "Hooligans, LJEH POZNJANJ HULJIGANS" par puta i to je to, ovi su više za tuča nego za pjevanja. :D

Tonac je imao problem čitav dan radi loše opreme, na kraju je vjerovatno ostala upaljena ona kamera gdje treneri daju izjave, tačno čuješ šta pričaju na tribini nakon golova. :D

O utakmici gdje nam je igrač 10 minuta van igre radi dresa ipak ne bih...
Ma pisao sam tamo, ja na sjeveru ih cuo svega 3 puta bez omalovazavanja ili slicno. I sve kad to saberes skromno je dati minut citavog navijanja sto se culo do nas.

Doduse oni su doveli ekipu da se tuce, a ne da navija, tako da nije to nista wow.
leo karan

#10525 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leo karan »

SpecialOffer wrote:Meni nikako ne ide u glavu da igraci ne znaju centrirati. Hebibovic i Puzigaca ni jednu nisu ubacili. Bekic kad je usao nesto ne kao ubacivao ali bile su traljave te lopte.
Dovedes bekove za 0 maraka i hoces da ti oni zavrcu centaršuteve iz trka u ligi prvaka?
Ne ide brate, jel da?
Kad budemo bili u mogucnosti da imamo takve bočne igrače (da pogađaju pasove s 40m) onda cemo se moci nositi i s jačim ekipama od Lecha.

Al sinoć smo mi dobro bili, Stepanov i Barbaric su jedan drugi nivo, iskusni samouvjereni, taktički dobri, čitaju protivnika. Fakat se vidi da su školovani igrači.

Hebibovic nije los, pokretljiv je, taktički isto dobro djeluje, vidi se da konta igru. Ubacuje se na vrijeme, pravi višak. Sad to sto nema centaršut jebiga, nije Jordi Alba.
Al za Barića i Kalasija je avion.

Stojcev i Puzigaca oni jednostavno nisu za ovog nivoa, pregazili su ih sinoć, spore reakcije imaju.
Onaj Bekic je djelovao fantasticno.

Mogli smo bolji rezultat izvuci definitivno. Nisu nas nadigrali uopste.
Post Reply