Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#10501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark
Recenica ala "prest'o Bred Pit poc'o Sampras" :lol:
Al' skont'o sam sta si htjela rec' :D
omar little

#10502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

asker wrote:
Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.

nije, ba, puppy, puppy je cuko, nego poppy, mak. joj sto me nasmija :lol:
Juliuscezar

#10503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

i to najcistokrvniji moguci, da se razbije fama oko te Targaryan krvi, ljudi bili totalno nebitna porodica, slucajno prezivjeli i stvorila se neka ogromna fama oko njih i osim toga pola ih bilo ludo.

Ma i da izgubi Danyeres pola ljudi sta vrijedi kad ima zmajeve, dovoljno je da ima 1000 da pociste kosti nakon sto zmajevi spale sve.
annoy

#10504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote:
annoy wrote:Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark
Recenica ala "prest'o Bred Pit poc'o Sampras" :lol:
Al' skont'o sam sta si htjela rec' :D
Ne jebi me s pisanjem u 3 i 10 :twisted:
Capajebo

#10505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote:i to najcistokrvniji moguci, da se razbije fama oko te Targaryan krvi, ljudi bili totalno nebitna porodica, slucajno prezivjeli i stvorila se neka ogromna fama oko njih i osim toga pola ih bilo ludo.

Ma i da izgubi Danyeres pola ljudi sta vrijedi kad ima zmajeve, dovoljno je da ima 1000 da pociste kosti nakon sto zmajevi spale sve.
Im'o je i Aegon Osvajac, jos jace zmajeve, pa ne osvoji Dornu :mrgreen:
Polahko, nisu ni zmajeni besmrtni :D
Juliuscezar

#10506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:
bhnapoleon1 wrote:i to najcistokrvniji moguci, da se razbije fama oko te Targaryan krvi, ljudi bili totalno nebitna porodica, slucajno prezivjeli i stvorila se neka ogromna fama oko njih i osim toga pola ih bilo ludo.

Im'o je i Aegon Osvajac, jos jace zmajeve, pa ne osvoji Dornu :mrgreen:
Polahko, nisu ni zmajeni besmrtni :D
Da oni iz Dorna su ubili jednog, cini mi se iz katapulta da su nesto ispalili. Nego jeste vidjeli topova kod onih u Meerenu ono nemaju u Westerosu moglo bi se koristi ko PVO raktea zemlja-zrak
annoy

#10507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

ninja masteri imaju opake vještine šuljanja
asker

#10508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

bhnapoleon1 wrote:
asker wrote:Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot :(

Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.
i kad mu daju vojsku dobije 2000 divljaka i mora se oslanjat na 62 covjeka dok Danyers glupaca pod svakim kamenom nadje barem 100 eltinih ratnika. Da je Danyers na sjeveru dosad bi vjerovatno imala na svojoj strani barem 40.000 full opremljenih vitezova jer bi ih privukla svojom pateticnom pricom.
Bas tako
asker

#10509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

omar little wrote:
asker wrote:

nije, ba, puppy, puppy je cuko, nego poppy, mak. joj sto me nasmija :lol:
Htjeo sam napisati poppy, omaklo se :D
Riddle

#10510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Jaime sve radi zbog Cersei, sve bi redom pobio za nju. Gdje je preobrazba jbt arrrrghhhh. :-)

Jos jedna epizoda koja je potrosila vrijeme, manje vise. Fin potez Vrapca ipak, bas su ga zabili Cersei. Ali ona glasina o kojoj je pricala sa svojim mestrom, to bi joj mogao biti izlaz. Nesto vrlo kompromitirajuce za starog, ne sumnjam.

Ali se ismijah na ovaj promo sad. Kaze Jon borio sam se sa mnogo gorim od Ramsaya. Sansa - ne poznajes ga. :lol: Joooj ne mogu iscekati da pogine ono govno koje su napravili kao da je bog zna ko, uvijek 10 koraka ispred svih, vrlo organizovanu vojsku sjebe s 20 ljudi, svaka greska mu se prasta i samo iz nje izlazi jaci sto je potpuna suprotnost svemu sto je ova serija jednom bila...

Arya Stark of Winterfell. 8-) Umalo zaboravih.
karanana

#10511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

epizoda nako.....
ali da se onako edmure predomisli nakon onog jamievog govora....cisto sranje. sta ga je nagnalo na to? spominjanje djeteta kojeg mozda ima, mozda nema i kojeg nikad nije ni vidio? i to je razlog da izda svoje ljude i svoj dom nakon svega sto su mu ovi uradili od red weddinga na ovamo?
sranje. mjesto da je usao i dogovorio klopku u dvorcu gdje bi ovi laganini usli a onda bilo obasuti strijelama.
i da se onako tullyjevi okrenu protiv blackfisha samo zato jer je pred vratima edmure kojeg nije bilo godina i godina i koji je bio u zatocenistvu. a blackfish tata tullyja.
ma sranje.
a i ayran, bas da naleti u prostoriju gdje je sakrila machich.
Radar71

#10512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

kokuz_sa wrote:najbolje od svega u epizodi su bili vicevi :D :D

"ispljuni to, ispljuni to" :-D
:lol: :lol:
Idemedosumom

#10513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

karanana wrote:epizoda nako.....
ali da se onako edmure predomisli nakon onog jamievog govora....cisto sranje. sta ga je nagnalo na to? spominjanje djeteta kojeg mozda ima, mozda nema i kojeg nikad nije ni vidio? i to je razlog da izda svoje ljude i svoj dom nakon svega sto su mu ovi uradili od red weddinga na ovamo?
sranje. mjesto da je usao i dogovorio klopku u dvorcu gdje bi ovi laganini usli a onda bilo obasuti strijelama.
i da se onako tullyjevi okrenu protiv blackfisha samo zato jer je pred vratima edmure kojeg nije bilo godina i godina i koji je bio u zatocenistvu. a blackfish tata tullyja.
ma sranje.
a i ayran, bas da naleti u prostoriju gdje je sakrila machich.
U knjigama je to mnogo logičnije završilo, a i Edmure nije ispao papak. Sve se to da oprostiti kada manje bitne likove prilagode u seriji, ali šta su od Jamie-a uradili je doista fuj.
Cregan

#10514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Riddle wrote:Jaime sve radi zbog Cersei, sve bi redom pobio za nju. Gdje je preobrazba jbt arrrrghhhh. :-)

Jos jedna epizoda koja je potrosila vrijeme, manje vise. Fin potez Vrapca ipak, bas su ga zabili Cersei. Ali ona glasina o kojoj je pricala sa svojim mestrom, to bi joj mogao biti izlaz. Nesto vrlo kompromitirajuce za starog, ne sumnjam.

Ali se ismijah na ovaj promo sad. Kaze Jon borio sam se sa mnogo gorim od Ramsaya. Sansa - ne poznajes ga. :lol: Joooj ne mogu iscekati da pogine ono govno koje su napravili kao da je bog zna ko, uvijek 10 koraka ispred svih, vrlo organizovanu vojsku sjebe s 20 ljudi, svaka greska mu se prasta i samo iz nje izlazi jaci sto je potpuna suprotnost svemu sto je ova serija jednom bila...

Arya Stark of Winterfell. 8-) Umalo zaboravih.
Sto se tice ove glasine o kojoj Cersie prica, to je prilicnon jasno, pogledaj Branove vizije iz 6. Epizode i u prosloj epizodi kad Jamie Edmuru govori sta bi Cersie za svoju djecu uradila.
Lakat Jebić

#10515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

Capajebo wrote:A kad Daenerys dozivi brodolom i izgubi 20-30 000 ljudi, ovde ce biti vatromet na temi :lol:
jebo brodolom, da je hoce zmajevi pojest
Amar_Chulle_Custic

#10516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

Kakve veze ima wildfire sa Cerseinom djecom?

Ja mislim da nam se ovdje (a i Jamieu) sprema twist s Cersei. Ok, wildfire nije novost...ali cinjenica da je Cercei dohvatila sto bi se reklo "rock bottom", izgubika.je sav utjecaj na krunu, sad je obicna zenturaca na balkonu. Tommen, njeno dijete vise nije na njenoj strani... nema ga vise.
Sta ako Cersei prevari Jamiea. On misli da je Cersei slicna Cat, da gine za djecu, ali.kad cersei zapali grad i septu sa svim fanaticima, dvoranima i kraljem i njegovom gardom.... Jamie ce shvatiti koliko je pogrijesio.
Sto se tice smrti Cersei, koja je neminovna, evo kako je isao njen razgovor s Maggy, prorocicom koja se i u seriji pojavila u flash backu

Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

Valonqar na high valyrian znaci little brothet zbog ceg su ljudi sumnjali na Tyriona sve vrijeme... ali posto je high valyrian rodovno neutralan jezik pa im "the prince that was promissed " more biti i musko i zensko, tako mislim da moze i Valonqar znacit i musko i zensko...
a ko je zenski "little brother"?
Arya....
zlaataan

#10517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

Amar_Chulle_Custic wrote:Kakve veze ima wildfire sa Cerseinom djecom?

Ja mislim da nam se ovdje (a i Jamieu) sprema twist s Cersei. Ok, wildfire nije novost...ali cinjenica da je Cercei dohvatila sto bi se reklo "rock bottom", izgubika.je sav utjecaj na krunu, sad je obicna zenturaca na balkonu. Tommen, njeno dijete vise nije na njenoj strani... nema ga vise.
Sta ako Cersei prevari Jamiea. On misli da je Cersei slicna Cat, da gine za djecu, ali.kad cersei zapali grad i septu sa svim fanaticima, dvoranima i kraljem i njegovom gardom.... Jamie ce shvatiti koliko je pogrijesio.
Sto se tice smrti Cersei, koja je neminovna, evo kako je isao njen razgovor s Maggy, prorocicom koja se i u seriji pojavila u flash backu

Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

Valonqar na high valyrian znaci little brothet zbog ceg su ljudi sumnjali na Tyriona sve vrijeme... ali posto je high valyrian rodovno neutralan jezik pa im "the prince that was promissed " more biti i musko i zensko, tako mislim da moze i Valonqar znacit i musko i zensko...
a ko je zenski "little brother"?
Arya....
I Jaime je mlađi od nje nekoliko minuta, a i Tommen je mlađi brat Joffreyju i Myrcelli, a presudio joj je ukidanjem suđenja dvobojem. Možda se odnosi i na Kevana, i on je mlađi brat Tywinu. Puno je opcija u igri.
Pandakonda

#10518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot :(

Ne brini se, skratit će mu Ramiz muke uskoro :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:

Ne brini se, skratit će mu Ramiz muke uskoro :D

kad ga bidne gulijo ko hulijo :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Među udrugama njegovih obožavatelja ističe se službeni fan club Brotherhood without Banners u šali nazvan George's Cult koji broji oko 800 službenih članova.
:mrgreen:

posto je izucavao istoriju pogotovo rat dviju ruza, imali ko da pojasni jeli Martin izmislio ove Gulikoze ili u istoriji imaju carstva, plemena, klanovi, feudi koji su to praktikovali i koji su to...hvaaalaaa
pink floydd

#10521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

mixone1995 wrote:
pink floydd wrote:čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:

1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste

Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
Pa prije ce se Lady Stoneheart pojaviti, nego sto Arya pobije sve troje do kraja sezone .. :lol:
pa ne kaže da će ih Arya pobiti, nego da će ih skinuti sa liste :-) bilo ko ih može ubiti
drogon2

#10522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Sad kad Varys ode u Dorne pa nagovori one Dornjane da idu u rat.Daenerysina vojska ce u tom slucaju bit bas OP. :D
Cregan

#10523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:
Među udrugama njegovih obožavatelja ističe se službeni fan club Brotherhood without Banners u šali nazvan George's Cult koji broji oko 800 službenih članova.
:mrgreen:

posto je izucavao istoriju pogotovo rat dviju ruza, imali ko da pojasni jeli Martin izmislio ove Gulikoze ili u istoriji imaju carstva, plemena, klanovi, feudi koji su to praktikovali i koji su to...hvaaalaaa
Guljenje koze su praktikovali Asirci, Asteci, neki kineski carevi.
Na zapadu znam da je Edward I Plantagenet(onaj engleski kralj iz Braveheart-a), nakon sto mu je ukradeno zlato iz neke crkve, ogulio trojicu svecenika koji su trebali cuvati to zlato. Ostavio je njihove koze da vise, kao upozorenje ostalim. Ne znam nijedan primjer porodice za koju se vezuje guljenje koze.
drogon2

#10524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

I Cersei sama sebe zeznula sa onim I choose violence,obzirom da je Lancel izgleda odmah nakon toga otisao Sparrowu i ispricao mu za Mountaina.Odmah poslije toga stize royal decree da je trial by combat zabranjen. :D
boogy

#10525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by boogy »

Teško da je Cersei sebe zeznula.
U prostale dvije epizode vjerovatno će odletiti glava i Sparrowu i Tommenu, radije će ga ubiti nego da je zajebava.
Post Reply