Recenica ala "prest'o Bred Pit poc'o Sampras"annoy wrote:Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark
Al' skont'o sam sta si htjela rec'
Moderator: _BataZiv_0809
Recenica ala "prest'o Bred Pit poc'o Sampras"annoy wrote:Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark
asker wrote:
Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.
Ne jebi me s pisanjem u 3 i 10Capajebo wrote:Recenica ala "prest'o Bred Pit poc'o Sampras"annoy wrote:Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark![]()
Al' skont'o sam sta si htjela rec'
Im'o je i Aegon Osvajac, jos jace zmajeve, pa ne osvoji Dornubhnapoleon1 wrote:i to najcistokrvniji moguci, da se razbije fama oko te Targaryan krvi, ljudi bili totalno nebitna porodica, slucajno prezivjeli i stvorila se neka ogromna fama oko njih i osim toga pola ih bilo ludo.
Ma i da izgubi Danyeres pola ljudi sta vrijedi kad ima zmajeve, dovoljno je da ima 1000 da pociste kosti nakon sto zmajevi spale sve.
Da oni iz Dorna su ubili jednog, cini mi se iz katapulta da su nesto ispalili. Nego jeste vidjeli topova kod onih u Meerenu ono nemaju u Westerosu moglo bi se koristi ko PVO raktea zemlja-zrakCapajebo wrote:Im'o je i Aegon Osvajac, jos jace zmajeve, pa ne osvoji Dornubhnapoleon1 wrote:i to najcistokrvniji moguci, da se razbije fama oko te Targaryan krvi, ljudi bili totalno nebitna porodica, slucajno prezivjeli i stvorila se neka ogromna fama oko njih i osim toga pola ih bilo ludo.
Ma i da izgubi Danyeres pola ljudi sta vrijedi kad ima zmajeve, dovoljno je da ima 1000 da pociste kosti nakon sto zmajevi spale sve.![]()
Polahko, nisu ni zmajeni besmrtni
Bas takobhnapoleon1 wrote:i kad mu daju vojsku dobije 2000 divljaka i mora se oslanjat na 62 covjeka dok Danyers glupaca pod svakim kamenom nadje barem 100 eltinih ratnika. Da je Danyers na sjeveru dosad bi vjerovatno imala na svojoj strani barem 40.000 full opremljenih vitezova jer bi ih privukla svojom pateticnom pricom.asker wrote:Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot![]()
Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.
Htjeo sam napisati poppy, omaklo seomar little wrote:asker wrote:
nije, ba, puppy, puppy je cuko, nego poppy, mak. joj sto me nasmija
kokuz_sa wrote:najbolje od svega u epizodi su bili vicevi![]()
![]()
"ispljuni to, ispljuni to"
U knjigama je to mnogo logičnije završilo, a i Edmure nije ispao papak. Sve se to da oprostiti kada manje bitne likove prilagode u seriji, ali šta su od Jamie-a uradili je doista fuj.karanana wrote:epizoda nako.....
ali da se onako edmure predomisli nakon onog jamievog govora....cisto sranje. sta ga je nagnalo na to? spominjanje djeteta kojeg mozda ima, mozda nema i kojeg nikad nije ni vidio? i to je razlog da izda svoje ljude i svoj dom nakon svega sto su mu ovi uradili od red weddinga na ovamo?
sranje. mjesto da je usao i dogovorio klopku u dvorcu gdje bi ovi laganini usli a onda bilo obasuti strijelama.
i da se onako tullyjevi okrenu protiv blackfisha samo zato jer je pred vratima edmure kojeg nije bilo godina i godina i koji je bio u zatocenistvu. a blackfish tata tullyja.
ma sranje.
a i ayran, bas da naleti u prostoriju gdje je sakrila machich.
Sto se tice ove glasine o kojoj Cersie prica, to je prilicnon jasno, pogledaj Branove vizije iz 6. Epizode i u prosloj epizodi kad Jamie Edmuru govori sta bi Cersie za svoju djecu uradila.Riddle wrote:Jaime sve radi zbog Cersei, sve bi redom pobio za nju. Gdje je preobrazba jbt arrrrghhhh.![]()
Jos jedna epizoda koja je potrosila vrijeme, manje vise. Fin potez Vrapca ipak, bas su ga zabili Cersei. Ali ona glasina o kojoj je pricala sa svojim mestrom, to bi joj mogao biti izlaz. Nesto vrlo kompromitirajuce za starog, ne sumnjam.
Ali se ismijah na ovaj promo sad. Kaze Jon borio sam se sa mnogo gorim od Ramsaya. Sansa - ne poznajes ga.Joooj ne mogu iscekati da pogine ono govno koje su napravili kao da je bog zna ko, uvijek 10 koraka ispred svih, vrlo organizovanu vojsku sjebe s 20 ljudi, svaka greska mu se prasta i samo iz nje izlazi jaci sto je potpuna suprotnost svemu sto je ova serija jednom bila...
Arya Stark of Winterfell.Umalo zaboravih.
jebo brodolom, da je hoce zmajevi pojestCapajebo wrote:A kad Daenerys dozivi brodolom i izgubi 20-30 000 ljudi, ovde ce biti vatromet na temi
I Jaime je mlađi od nje nekoliko minuta, a i Tommen je mlađi brat Joffreyju i Myrcelli, a presudio joj je ukidanjem suđenja dvobojem. Možda se odnosi i na Kevana, i on je mlađi brat Tywinu. Puno je opcija u igri.Amar_Chulle_Custic wrote:Kakve veze ima wildfire sa Cerseinom djecom?
Ja mislim da nam se ovdje (a i Jamieu) sprema twist s Cersei. Ok, wildfire nije novost...ali cinjenica da je Cercei dohvatila sto bi se reklo "rock bottom", izgubika.je sav utjecaj na krunu, sad je obicna zenturaca na balkonu. Tommen, njeno dijete vise nije na njenoj strani... nema ga vise.
Sta ako Cersei prevari Jamiea. On misli da je Cersei slicna Cat, da gine za djecu, ali.kad cersei zapali grad i septu sa svim fanaticima, dvoranima i kraljem i njegovom gardom.... Jamie ce shvatiti koliko je pogrijesio.
Sto se tice smrti Cersei, koja je neminovna, evo kako je isao njen razgovor s Maggy, prorocicom koja se i u seriji pojavila u flash backu
Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.
Valonqar na high valyrian znaci little brothet zbog ceg su ljudi sumnjali na Tyriona sve vrijeme... ali posto je high valyrian rodovno neutralan jezik pa im "the prince that was promissed " more biti i musko i zensko, tako mislim da moze i Valonqar znacit i musko i zensko...
a ko je zenski "little brother"?
Arya....
Ne brini se, skratit će mu Ramiz muke uskoroasker wrote:Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot![]()
Pandakonda wrote:Ne brini se, skratit će mu Ramiz muke uskoroasker wrote:Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Među udrugama njegovih obožavatelja ističe se službeni fan club Brotherhood without Banners u šali nazvan George's Cult koji broji oko 800 službenih članova.
pa ne kaže da će ih Arya pobiti, nego da će ih skinuti sa listemixone1995 wrote:Pa prije ce se Lady Stoneheart pojaviti, nego sto Arya pobije sve troje do kraja sezone ..pink floydd wrote:čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:
1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste
Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
Guljenje koze su praktikovali Asirci, Asteci, neki kineski carevi.pici wrote:Među udrugama njegovih obožavatelja ističe se službeni fan club Brotherhood without Banners u šali nazvan George's Cult koji broji oko 800 službenih članova.![]()
posto je izucavao istoriju pogotovo rat dviju ruza, imali ko da pojasni jeli Martin izmislio ove Gulikoze ili u istoriji imaju carstva, plemena, klanovi, feudi koji su to praktikovali i koji su to...hvaaalaaa