Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Del_Boy1

#10501 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

Do sada nisam ovoliko čekao, najviše 20 dana, ovo je izuzetak.
Ha0s

#10502 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ha0s »

Capsicum wrote:
Ha0s wrote:Zna li neko koliko vremena obicno treba da stvar stigne ako se narucuje preko ebay.co.uk ?
Nema veze preko kojeg ebaya si narucio stvar, nego gdje se nalazi prodavac, odnosno odakle ce ti poslati posiljku. Ako je u Engleskoj, onda obicno stigne za cca. 7 dana, ali vodi racuna da na ebay.co.uk imas i gomilu prodavaca iz Kine i ostalih dijelova svijeta, pa da se ne zaletis...
Sad sam provjerio, prodavac je u londonu, narucio sam prije 14 dana, a prije 11 dana mi je stigla poruka da je poslano na moju adresu, posto se radi o maloj vrijednosti nemam tracking code... moze li se kontaktirati mozda posta i provjeriti da li je stiglo?
nadžak

#10503 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ma jok, nema tu provjere ako nemaš trackinga ili ako je mala vrijednost. To se ne evidentira na carini uopšte, samo se prosljeđuje kroz poštu. Drugi put doplati za tracking number i to je to.
Ha0s

#10504 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ha0s »

Znaci mogu samo cekat dok postar ne donese nema druge opcije?
nadžak

#10505 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ha0s wrote:Znaci mogu samo cekat dok postar ne donese nema druge opcije?
Tačno. I to da se nadaš da će uopšte doć. :D Nerijetko ne dođu nikako ove bez trackinga.
choxnox

#10506 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Del_Boy1 wrote:Konačno se pomaklo sa mrtve tačke, mogao bih sutra dobit paket nakon 40-tak dana.

Image
Ovo je nevjerovatno. Bas me interesuje da li je problem u Holandiji ili kod nas.
Del_Boy1

#10507 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

Danas stigao meni kući.
samo pozitiva

#10508 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by samo pozitiva »

choxnox wrote:
Del_Boy1 wrote:Konačno se pomaklo sa mrtve tačke, mogao bih sutra dobit paket nakon 40-tak dana.

Image
Ovo je nevjerovatno. Bas me interesuje da li je problem u Holandiji ili kod nas.
i kod mene isto NL zeza :)
Image
_Reds_

#10509 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Ma kod nas, nisu ocitali jos posiljke u posti, tu su kod nas, stoje u vrecema neraspakovani, to je sve po godisnjim, niko nista ne radi.

Kaže poštar kod mene zadnjih 7-8 dana skoro nista posiljki da nema, poneka sporadicno.
adincebic

#10510 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

Image
Narucio jos 20. juna sa banggood, jos nije doslo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
O'zone
Globalni moderator

#10511 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

samo pozitiva wrote:
choxnox wrote:

Image
i kod mene isto NL zeza :)
Image
kod mene isto
Capsicum

#10512 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Ma do naših je 100%. Odoše oni na godišnji, pa nek sve propadne...
O'zone
Globalni moderator

#10513 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

100% do naših srolja.....nije moguće da pošiljka poslana iz Holandije evo 11 dana putuje za BiH.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#10514 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

jel iko pokusao da kupi sjeme neke biljke preko e-baya?
Kako sa carinom i ostalim organima?
Naravno, ne marihuane..........neko cvijeće, povrće, voće.....
choxnox

#10515 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Nexus2 wrote:jel iko pokusao da kupi sjeme neke biljke preko e-baya?
Nema problema, meni su manje kolicine sjemena kojekakvog povrca stizale direktno bez ikakve carine (iz Kine, Ukrajine, Turske itd.).
O'zone
Globalni moderator

#10516 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Jesam jednom, došlo u koverti za par dana bez ikakvih problema
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10517 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by asMir11 »

Bez carine, mala su pakovanja, ali teško je dobiti ono što se traži.

Ja sam umjesto Paulownie dobio sjeme havdike i šćavljike iz Kine :D
Quaresma

#10518 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Quaresma »

i ja da se javim da me hanrdi vec 5 dana holandija, ili naše smrde.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#10519 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by suad-sarajevo »

Ima li neki dobar ručni sat malo većih dimenzija po mogućnosti do 50-ak markica sa ebay-a, neki link. Hvala.

Sent from mTalk
Mehemed
Vozim: automobil

#10520 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ja jednom naručio sjeme jagode, nikad ga nisam ni posadio, ne znam ni gdje mi je. Malo pakovanje, nije ni išlo na carinu. Nebi trebao da imaš problema sa carinom što se tiče sjemena jer će to biti mala pošiljka.
quarterback

#10521 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

unicredit se stvarno pokazao u najboljem svjetlu

ukratko
kupio punjac baterija, punjac nije stigao, u medjuvremenu istekla visa electron od UCa, posto nisam zelio da im stvaram nove troskove i da mi izdaju master koji mi nije trebao uredno sa paypala odjavim UC visa karticu a prijavim drugu visu koju sam imao od raiffeisena

nakon pokretanja refunda ispostavilo se da sredstva ne lijezu na aktivnu karticu paypal accounta nego na onu karticu sa koje je uradjeno placanje odnosno da su vracena u "prazno" (pazite na ovo da se ne desi i vama, dakle nema veze koja vam je kartica aktivna u kojem momentu nego sa koje je uradjeno placanje).

vidim da se refund ne pojavljuje te kontaktiram paypal, paypal odgovara generickim mailom kako samo trebam nazvati svoju banku, pare su kod njih, nazovem banku, oni ne znaju nista o tome, ponovo paypal, ponovo genericki mail isti kao prvi put, odgovorim njima sa pitanjem ima li neko da zaista pogleda sta se desilo, javlja se ovog puta zivi support paypala sa potvrdom da su pare zaista vracene i kodom transkacije (ovo je vrlo bitno mada je UC to rijesio i prije nego sto su dobili kod)

pisem mail unicreditu da bih danas dobio potvrdu da su sredstva jos prije 10 dana locirana (refund je bio prije 12 dana - 6.7.) kao uplacena na nepostojecu karticu te da je sam unicredit nasao moj drugi racun i tamo prebacio pare posto starog racuna vise nije bilo...

skidam kapu stvarno... nisam navikao da me neko ovako pazi kao korisnika usluga pa sam bas i vise nego pozitivno iznenadjen ovakvim profesionalnim odnosom !
nadžak

#10522 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

quarterback wrote:unicredit se stvarno pokazao u najboljem svjetlu

ukratko
kupio punjac baterija, punjac nije stigao, u medjuvremenu istekla visa electron od UCa, posto nisam zelio da im stvaram nove troskove i da mi izdaju master koji mi nije trebao uredno sa paypala odjavim UC visa karticu a prijavim drugu visu koju sam imao od raiffeisena

nakon pokretanja refunda ispostavilo se da sredstva ne lijezu na aktivnu karticu paypal accounta nego na onu karticu sa koje je uradjeno placanje odnosno da su vracena u "prazno" (pazite na ovo da se ne desi i vama, dakle nema veze koja vam je kartica aktivna u kojem momentu nego sa koje je uradjeno placanje).

vidim da se refund ne pojavljuje te kontaktiram paypal, paypal odgovara generickim mailom kako samo trebam nazvati svoju banku, pare su kod njih, nazovem banku, oni ne znaju nista o tome, ponovo paypal, ponovo genericki mail isti kao prvi put, odgovorim njima sa pitanjem ima li neko da zaista pogleda sta se desilo, javlja se ovog puta zivi support paypala sa potvrdom da su pare zaista vracene i kodom transkacije (ovo je vrlo bitno mada je UC to rijesio i prije nego sto su dobili kod)

pisem mail unicreditu da bih danas dobio potvrdu da su sredstva jos prije 10 dana locirana (refund je bio prije 12 dana - 6.7.) kao uplacena na nepostojecu karticu te da je sam unicredit nasao moj drugi racun i tamo prebacio pare posto starog racuna vise nije bilo...

skidam kapu stvarno... nisam navikao da me neko ovako pazi kao korisnika usluga pa sam bas i vise nego pozitivno iznenadjen ovakvim profesionalnim odnosom !
:thumbup:
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#10523 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

hvala svima na odgovorima.
I pretpostavio sam da zbog malog pakovanja prolazi carinu, ali eto....bolje da pitam nego da carini moram dokazivati da je sjeme obicnog cvijeca
AhmetShabo

#10524 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

Čekam kacigu koju sam naručio sa ebay-a. Radi se o biciklističkoj kacigi, koja je koštala 15 dolara. Eh sad, šta znači ovo Beijing departure? gdje je zapelo? Je li doslo u evropu? ill Čeka tamo na aerodromu u Kini?
Image
nadžak

#10525 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

AhmetShabo wrote:Čekam kacigu koju sam naručio sa ebay-a. Radi se o biciklističkoj kacigi, koja je koštala 15 dolara. Eh sad, šta znači ovo Beijing departure? gdje je zapelo? Je li doslo u evropu? ill Čeka tamo na aerodromu u Kini?
Image
Pa eto, sve ti piše. Poletila kaciga iz Pekinga. :D Sad ukucaj onaj tracking broj na stranicu BH pošte i čekaj da se pojavi kod nas. Vjerovatno je već tamo al zbog gužve malo zapelo kod nas.

Možeš li napisat taj tracking broj?
Post Reply