De pogledaj malo nacin na koji si odgovorio na moj post... i ono sto si napisao. Osim sto si ismijao ideju da se kardio moze raditi na vreci (stav koji si sada pormjenio) rekao si dosta loseg na moj licni racun.enisss wrote: Gdje si ti vidio da sam igdje odgovorio na nacin na koji ti pises? Jel imas loseg iskustva mozda nekog u teretani? Ili si tip osobe koja mrzi sve ljude koji bolje od njih izgledaju? Mislim definitivno mi nije jasno otkud ti dolazis sa ovom pricom?
Hoces da ti kopiram svoj inbox ovdje da vidis koliko mi ljudi pise i da vidis koliko ljudima pomazem i pokusavam da dam odgovor u mjeri u kolikoj imam znanja, a mislim da ga imam obzirom na postignute rezultate, jer , lijepo je pricati i pisati, no u biti na kraju se sve svodi na to ko ima a ko nema rezultat.
Ja sam transparentan i mogu postaviti i posvavljam slike, cak sam ljudima slao ovdje i svoj instagram i fb profil, pa i slike kliijenata kojima sam uspio pomoci i kojima pomazem.
Moja prvobitna reakcija na tebe je bila iskljucivo u smislu odbrane moje struke, a ne mene licno, ti si to shvatio licno i jos uvijek shvatas obzirom da nastavljas sa tim nekim glupostima tipa bro science i meat head. Sve to lijepo i zanimljivo zvuci, ali mislim da time necemo pomoci ljudima koji dodju ovdje da nesto nauce.
Sto se tice BCAA, pratim 20 tak poznatih trenera od kojih neki i nemaju finansiranje od strane bilo koje suplement kompanije, tj jedan kojeg mozda i najvise pratim nema sponzora iza sebe , i sad mi ti dodjes ovdje i solis mi pamet o tome kako su BCAA bacanje para, mislim, daj da se uozbiljimo drug.
Eh sad, pitao si me za HIT,,,,
ja nigdje nisam napisao da je HIT dobar ili LOS, i nigdje nisam napisao da steady cardio bolji ili losiji, nego se zna da se obje stvari koriste u razlicite svrhe i za razlicite ciljeve.
Posto si rekao da zelis nesto da naucis, evo da ti meathead kaze da je glavna razlika izmedju steady vs Hit trening u hormonalnoj reakciji tijela, pri cemu tijelo nakon Hit treninga trosi kalorije i do 6-7 sati poslije aktivnosti, dok kod obicnog steady cardia taj proces prestaje bukvalno cim sidjemo sa treadmilla.
Za nekog kome je prvenstveno cilj dobijanje misicne mase, a ovdje vecina ima problema sa tim, slow steady cardio je mnogo bolje rjesenje od HIT-a, jer kao sto kazem, cilj je ocuvanje misicne mase.
Drugo, tako isto si odgovorio na moj prvi post na ovu temu... nicim izazvan, dajes sebi za pravo da ismijavas ono sto ekperti kazu (jer ja sta god kazem postavim i link nekog od eksperta od koga sam i dosao do nekog zakljucka).
Onda sam slucajno rekao da sam jednom radio za firmu koja se bavi proizvodnjom suplemenata pa si donosio zakljucke kao da me znas i odbacivao ono sto sam pisao (ponovo ne svoje misljenje, vec misljenje experata, doktora itd itd) na osnovu toga
BCAA su bro science... imas masu clanka na netu, ljudi koji su kompetetniji i od tebe i od mene koji to kazu. Nadji mi jedan source od nekog doktora koji tvrdi drugacije i ja cu ti se izvinuti.
Jednom sam ti lijepo rekao da me preskocis u slucaju da procitas nesto sto se ne slaze sa tvojim misljenjem... jer vjeruj mi ja to radim non stop. Ali ti ko sivonja, uvijek imas nesto za reci... i sada kada si ispravljen nemas muda da priznas da nisu u pravu.. naravno da se kardio moze raditi sa vrecom, naravno da je primarni cilj kardia podici heart rate i da intezitet i trajnost daju isti rezultat.
Jos nesto, ja i ti ocigledno nemamo isti cilj... ja se ne takmicim i nema potrebe da idem ispod 10% body fat... isto tako ne volim biti veliki, trcim puno i nemam veliku misicnu masu... ali to ne znaci da ne znam za sebe otvoriti knjigu ili internet i naci odgovore koje mi trebaju.
Nauci jednom da je ovo forum i da ovo nije tvoja licna tema, ako zelis voditi neku debatu nije dovoljno za source da mi kazes kako tako rade neki ljudi koje pratis po facebooku vec brate dragi postavi ozbiljne studies nesto konkretno o cemu mozemo pricati. Ako ne onda lijepo nastavi po svom, sa pricom kako BCAA rade, kako je uzimanje prekomjernih vitamina OK za zdravlje, kako se kardio ne moze uraditi na vreci i tako dalje.
Hajd sad zivio ti i sve ti najbolje zelim i sa tim takmicenjima i sta vec ali molim te de sjasi malo s mene.