Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#10501 Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote: Gdje si ti vidio da sam igdje odgovorio na nacin na koji ti pises? Jel imas loseg iskustva mozda nekog u teretani? Ili si tip osobe koja mrzi sve ljude koji bolje od njih izgledaju? Mislim definitivno mi nije jasno otkud ti dolazis sa ovom pricom?
Hoces da ti kopiram svoj inbox ovdje da vidis koliko mi ljudi pise i da vidis koliko ljudima pomazem i pokusavam da dam odgovor u mjeri u kolikoj imam znanja, a mislim da ga imam obzirom na postignute rezultate, jer , lijepo je pricati i pisati, no u biti na kraju se sve svodi na to ko ima a ko nema rezultat.
Ja sam transparentan i mogu postaviti i posvavljam slike, cak sam ljudima slao ovdje i svoj instagram i fb profil, pa i slike kliijenata kojima sam uspio pomoci i kojima pomazem.
Moja prvobitna reakcija na tebe je bila iskljucivo u smislu odbrane moje struke, a ne mene licno, ti si to shvatio licno i jos uvijek shvatas obzirom da nastavljas sa tim nekim glupostima tipa bro science i meat head. Sve to lijepo i zanimljivo zvuci, ali mislim da time necemo pomoci ljudima koji dodju ovdje da nesto nauce.
Sto se tice BCAA, pratim 20 tak poznatih trenera od kojih neki i nemaju finansiranje od strane bilo koje suplement kompanije, tj jedan kojeg mozda i najvise pratim nema sponzora iza sebe , i sad mi ti dodjes ovdje i solis mi pamet o tome kako su BCAA bacanje para, mislim, daj da se uozbiljimo drug.
Eh sad, pitao si me za HIT,,,,
ja nigdje nisam napisao da je HIT dobar ili LOS, i nigdje nisam napisao da steady cardio bolji ili losiji, nego se zna da se obje stvari koriste u razlicite svrhe i za razlicite ciljeve.
Posto si rekao da zelis nesto da naucis, evo da ti meathead kaze da je glavna razlika izmedju steady vs Hit trening u hormonalnoj reakciji tijela, pri cemu tijelo nakon Hit treninga trosi kalorije i do 6-7 sati poslije aktivnosti, dok kod obicnog steady cardia taj proces prestaje bukvalno cim sidjemo sa treadmilla.
Za nekog kome je prvenstveno cilj dobijanje misicne mase, a ovdje vecina ima problema sa tim, slow steady cardio je mnogo bolje rjesenje od HIT-a, jer kao sto kazem, cilj je ocuvanje misicne mase.
De pogledaj malo nacin na koji si odgovorio na moj post... i ono sto si napisao. Osim sto si ismijao ideju da se kardio moze raditi na vreci (stav koji si sada pormjenio) rekao si dosta loseg na moj licni racun.

Drugo, tako isto si odgovorio na moj prvi post na ovu temu... nicim izazvan, dajes sebi za pravo da ismijavas ono sto ekperti kazu (jer ja sta god kazem postavim i link nekog od eksperta od koga sam i dosao do nekog zakljucka).

Onda sam slucajno rekao da sam jednom radio za firmu koja se bavi proizvodnjom suplemenata pa si donosio zakljucke kao da me znas i odbacivao ono sto sam pisao (ponovo ne svoje misljenje, vec misljenje experata, doktora itd itd) na osnovu toga :-)

BCAA su bro science... imas masu clanka na netu, ljudi koji su kompetetniji i od tebe i od mene koji to kazu. Nadji mi jedan source od nekog doktora koji tvrdi drugacije i ja cu ti se izvinuti.

Jednom sam ti lijepo rekao da me preskocis u slucaju da procitas nesto sto se ne slaze sa tvojim misljenjem... jer vjeruj mi ja to radim non stop. Ali ti ko sivonja, uvijek imas nesto za reci... i sada kada si ispravljen nemas muda da priznas da nisu u pravu.. naravno da se kardio moze raditi sa vrecom, naravno da je primarni cilj kardia podici heart rate i da intezitet i trajnost daju isti rezultat.

Jos nesto, ja i ti ocigledno nemamo isti cilj... ja se ne takmicim i nema potrebe da idem ispod 10% body fat... isto tako ne volim biti veliki, trcim puno i nemam veliku misicnu masu... ali to ne znaci da ne znam za sebe otvoriti knjigu ili internet i naci odgovore koje mi trebaju.

Nauci jednom da je ovo forum i da ovo nije tvoja licna tema, ako zelis voditi neku debatu nije dovoljno za source da mi kazes kako tako rade neki ljudi koje pratis po facebooku vec brate dragi postavi ozbiljne studies nesto konkretno o cemu mozemo pricati. Ako ne onda lijepo nastavi po svom, sa pricom kako BCAA rade, kako je uzimanje prekomjernih vitamina OK za zdravlje, kako se kardio ne moze uraditi na vreci i tako dalje.

Hajd sad zivio ti i sve ti najbolje zelim i sa tim takmicenjima i sta vec ali molim te de sjasi malo s mene.
Bambino Blu

#10502 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

enisss wrote:
Mustang1 wrote:
enisss wrote: Kako li ti uspijes radit cardio na vreci majke ti?
Trci oko nje :oops:
:D
Sta ja znam kako ti to nazoves, ne trcim krecem se oko nje i udaram je i tako u rundama :D
enisss

#10503 Re: Teretana

Post by enisss »

Tao, nemoj da mrzis ljude sa misicima, ima tu i finih ljudi vjeruj. Ako vec nisi u stanju da se nabildas, ne moras da vrijedjas, jer kao sto sam i rekao, odgovaram u odbranu nauke a ne sebe, jer meni odbrana od ljudi poput tebe ne treba.
Uostalom, nemam namjeru da sjasem ili uzjasem s nekog, ne daj mi Boze.
A ovo je moja privatna tema, zar ne vidis da samo ja pisem :D
Posto vidim da me nastojis napraviti budalom da ti ponovim jer ti je ocito neko lobotomiju uradio da sam ti postavio najmanje 30 naucnih artikala o BCAA.
Hvala za podrsku oko takmicenja. Btw hejteri poput tebe mi daju motivaciju vise, ja cim vidim post o tome kako pises nebuloze odmah mi se kilaze povecaju za 10%, zato molim te nastavi, dobar si covjek.
Poz i ziv bio.
golman

#10504 Re: Teretana

Post by golman »

Gledao sam jednom momka kako tuče vreću pola sata i nogama i rukama..ubio je Boga u njoj,bilo mi je žao vreće u jednom momentu :D

bio je mokar kao čep na kraju,nisam siguran,ali mislim da je bio profesionalac
MyTao

#10505 Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote:Tao, nemoj da mrzis ljude sa misicima, ima tu i finih ljudi vjeruj. Ako vec nisi u stanju da se nabildas, ne moras da vrijedjas, jer kao sto sam i rekao, odgovaram u odbranu nauke a ne sebe, jer meni odbrana od ljudi poput tebe ne treba.
Uostalom, nemam namjeru da sjasem ili uzjasem s nekog, ne daj mi Boze.
A ovo je moja privatna tema, zar ne vidis da samo ja pisem :D
Posto vidim da me nastojis napraviti budalom da ti ponovim jer ti je ocito neko lobotomiju uradio da sam ti postavio najmanje 30 naucnih artikala o BCAA.
Hvala za podrsku oko takmicenja. Btw hejteri poput tebe mi daju motivaciju vise, ja cim vidim post o tome kako pises nebuloze odmah mi se kilaze povecaju za 10%, zato molim te nastavi, dobar si covjek.
Poz i ziv bio.
LIjepo je to sto te to motivise.... Istina da ti se nikada nisam prvi obratio ali hajde... detalji nisu bitni :) Svako danas "ima" hejtere... Znam sa kakvim tipom pricam tako molim ne obracaj paznju na mene, najbolji si, najpametniji, najnajnaj...

Samo me ostavi na miru i ignorisi... valjda tako treba sa hejterima? ;)
enisss

#10506 Re: Teretana

Post by enisss »

golman wrote:Gledao sam jednom momka kako tuče vreću pola sata i nogama i rukama..ubio je Boga u njoj,bilo mi je žao vreće u jednom momentu :D

bio je mokar kao čep na kraju,nisam siguran,ali mislim da je bio profesionalac
Nego sta, njihov cardio je sa druge planete :)
A zamisli ovo, jiu jitsu je duplo tezi sto se tice cardia :)
Bambino Blu

#10507 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

enisss wrote:
MyTao wrote:Pa nije kardio samo trcanje :D

poenta kardia je podici heart rate... to se sa lakocom moze uraditi uz neki kick box sa vrecom.
Bravo maistore, ma bravo!
Poenta cardia je u trajanju a ne intenzitetu, vidi se da nikad u zivotu nisi udarao vrecu a ovdje nam dodjes pametovati sa svojim teorijama.
Ja mu dam orden ko izdrzi duze od 5 minuta.
Idi citaj te casopise o BCAA pa opet dodji da se provaljujes ovdje.
Izdrzim ja nekih pola sata ali u rundama tipa 3:1, (3 minute radim, minutu odmaram). I nastala je polemika oko toga sto sam ja nazvao cardio, ali nisam mislio ono bukvalno kardio pogresno sam shvacen haha.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10508 Re: Teretana

Post by Leon16v »

https://www.klix.ba/sport/mirnes-husano ... /170423046

Komentari, naših ublehaša i neznalica su mi uvijek bili fascinantni
enisss

#10509 Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:https://www.klix.ba/sport/mirnes-husano ... /170423046

Komentari, naših ublehaša i neznalica su mi uvijek bili fascinantni
Ja sam to prestao citati...
A svaka cast Mirnesu i organizatorima!
Raigor Stonehoof

#10510 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

o majko :lol: :lol: :lol: to ko kad meni stari kaze, sto si se vjestacki napuho :lol: :lol: :lol: a ja protein i preworkout uzimam

znanje level 0, pametovanje level infinite :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10511 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ja evo opet muku mucim sa stomakom, ne da mi se mjesec dana treninga sastaviti kako treba, ne znam šta je, sreca ne povracam ovaj put...
enisss

#10512 Re: Teretana

Post by enisss »

I mene stomak zeza al barem znam od cega je jbg
Warashii

#10513 Re: Teretana

Post by Warashii »

Mene jebe nesanica jbmu. Zaspem u 23 ili 00 sati i probudim se u 02 ili 03 i to je to od spavanja. Trazim do cega je, izbacio kreatin kontam da mi ne jebe želudac i nije do njega, stao sa bcaa kontam da nije do njih i ništa, mada nema nikakve logike da je do ovog al jbga potez davljenika.
Kupio sam Z-Core PM pa ću vidjeti, nema mi bez najmanje 7 sati sna ničega. A tako sam imao dobar tempiran san zadnjih godina.
channel10

#10514 Re: Teretana

Post by channel10 »

Kada jedete piletinu, koliko grama vam bude obrok? Koliko ima proteina u recimo 250-300 grama fileta ili bataka (znam da su masniji od fileta, ali eto)?
channel10

#10515 Re: Teretana

Post by channel10 »

Warashii wrote:Mene jebe nesanica jbmu. Zaspem u 23 ili 00 sati i probudim se u 02 ili 03 i to je to od spavanja. Trazim do cega je, izbacio kreatin kontam da mi ne jebe želudac i nije do njega, stao sa bcaa kontam da nije do njih i ništa, mada nema nikakve logike da je do ovog al jbga potez davljenika.
Kupio sam Z-Core PM pa ću vidjeti, nema mi bez najmanje 7 sati sna ničega. A tako sam imao dobar tempiran san zadnjih godina.
Mozda se u toku dana ne umoris dovoljno da bi mogao spavati nekih 7-8 sati. Ja recimo zaspim najcesce oko 12, ali nerijetko i u pola jedan ili jedan, a ustajem ujutro 6 i 15, pola sedam. Znam cesto spavati i poslijepodne, od recimo 5-7 :) . Uglavnom zasad nemam tih problema koje ti imas.
Warashii

#10516 Re: Teretana

Post by Warashii »

Izmorim se kao pas, hem ne spavam navece pa na posao pa na trening pa poslovi po kući i onda na spavanje. Ja kad legnem onesvjestim se ali samo 3 ili 4 sata i to je to, poslije ležim u krevetu okrećem se, hodam po kući i na kraju gledam filmove. Oko 6 Zaspem pa se jedva dignem iz kreveta kada moram na posao.
channel10

#10517 Re: Teretana

Post by channel10 »

Onda ne valja. Morat ces onda traziti sta je u pitanju. Jel psiha ili se previse kljukas :D suplementima. Mozda ne bi bilo lose da malo odmoris i od treninga.

Ja recimo poslije svakog treninga, nakon kupanja/tusiranja legnem najmanje sat vremena. Ako ne zaspim, onda jedem poslije sat, sat i pol, a ako odspavam (cca 2 sata), tek onda jedem. Jbg gledam da se sto vise "primi" trening :D
Last edited by channel10 on 24/04/2017 21:43, edited 1 time in total.
enisss

#10518 Re: Teretana

Post by enisss »

channel10 wrote:Kada jedete piletinu, koliko grama vam bude obrok? Koliko ima proteina u recimo 250-300 grama fileta ili bataka (znam da su masniji od fileta, ali eto)?
Oko 90grama proteina u 300 grama fileta.
Ja gledam da imam oko 40grama proteina po obroku.
enisss

#10519 Re: Teretana

Post by enisss »

Warashii wrote:Izmorim se kao pas, hem ne spavam navece pa na posao pa na trening pa poslovi po kući i onda na spavanje. Ja kad legnem onesvjestim se ali samo 3 ili 4 sata i to je to, poslije ležim u krevetu okrećem se, hodam po kući i na kraju gledam filmove. Oko 6 Zaspem pa se jedva dignem iz kreveta kada moram na posao.
Imas li kakvih briga drug? Meni se to desavalo kad sam bio mnogo pod stresom.
channel10

#10520 Re: Teretana

Post by channel10 »

enisss wrote:
channel10 wrote:Kada jedete piletinu, koliko grama vam bude obrok? Koliko ima proteina u recimo 250-300 grama fileta ili bataka (znam da su masniji od fileta, ali eto)?
Oko 90grama proteina u 300 grama fileta.
Ja gledam da imam oko 40grama proteina po obroku.
Znaci puno bi bilo da jedem po 250 grama fileta po obroku?! Neki dan sam dobro mahnuo :) pilecih fileta pa sam primjetio da bas i nije pametno zbog stomaka.
Warashii

#10521 Re: Teretana

Post by Warashii »

Dešavalo mi se kad sam bio pod stresom ali sad sam extra, baš nikakvih briga na svim planovima extra hvala Bogu. Jedino što mi sad nervoza raste zbog ne spavanja.
Ružna situacija, morat ću tražiti izlaz iz ovog jer sa ovim snom napretka nema .nadam se da će mi ovo čudo od musclepharma pomoći ponajviše zbog melatonina .
enisss

#10522 Re: Teretana

Post by enisss »

Warashii wrote:Dešavalo mi se kad sam bio pod stresom ali sad sam extra, baš nikakvih briga na svim planovima extra hvala Bogu. Jedino što mi sad nervoza raste zbog ne spavanja.
Ružna situacija, morat ću tražiti izlaz iz ovog jer sa ovim snom napretka nema .nadam se da će mi ovo čudo od musclepharma pomoći ponajviše zbog melatonina .
Melatonin meni pomaze al ja moram uzet 10mg, sto je eto kazu puno...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10523 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Budim se i ja po noći često, prošle sedmice sam svaku noć 'prespavao' iz par puta, za vikend nikako nisam ni spavao, ali zato me sinoć oborilo pa sam spojio devet sati sna, ljepota :oops: :mrgreen:

Ja ne pijem ništa osim wheyja, tako da sumnjam da je i tebi do kreatina. Probaj spavat' preko dana malo ako imaš viška vremena :D
Warashii

#10524 Re: Teretana

Post by Warashii »

Huh baš je mnogo 10mg. Ja imam tabletice po 1mg pa znam ih i po dva puta piti navece. Jedino što bi mi mogao biti problem a neki vid depresije koja nije vezana sa problemima je sezonska depresija. Fakat ne vidim sta bi drugo moglo biti.
A nemam danju vremena za spavanje :(. Imam osjećaj da svaki odredjeni trening koji nisam pokrio kvalitetnim snom je uzaludan trening.
Raigor Stonehoof

#10525 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Velkoski wrote:Budim se i ja po noći često, prošle sedmice sam svaku noć 'prespavao' iz par puta, za vikend nikako nisam ni spavao, ali zato me sinoć oborilo pa sam spojio devet sati sna, ljepota :oops: :mrgreen:

Ja ne pijem ništa osim wheyja, tako da sumnjam da je i tebi do kreatina. Probaj spavat' preko dana malo ako imaš viška vremena :D
otkad ti ne uzimas nista osim wheya :D
Post Reply