Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- ferratilis
#10501 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prvi put gledam, oduševljen sam 

- SanskiBiser
#10502 Re: Gledate seriju - preporucite je
Druga sezona ko' da gledam drugu seriju, u dvije prve epizode vise akcije i radnje i zapleta nego u pola prve sezone, takav utisak imam a o brutalnosti da i ne pricamJimmy McNulty wrote:E moj sanski biseru prva sezona ti dođe kao zagrijavanjezomri wrote:oooo može itekako da možeSanskiBiser wrote:
Skinuo taj torent isto, na pola prve sezone, ne kontam kako sam prije propustio ovu seriju. Dosta originalno, dijalozi cesto blesavi kao u GTA misijama a i karakteri su cesto "colorful" kao u GTANe znam koliko ludje moze biti od ove prve sezone.
![]()
posebno tamo od 4.sezone, sa naglaskom na petu i sedmu
odavno već trubim o shieldu na forumu i drago mi je da se konačno primilo![]()
Meni ostale još 2 epizode i završavam seriju, ne znam šta da kažem, od večeras pa idući mjesec dana osjećat ću se praznim i depresivnim. Kako doba serija, top 3 što sam ikada gledao poslije Žice i Breaking Bada.
Shane Vendrell je mrtvi Tito, ako on završi neslavno upast ću u kliničku depresiju onda
![]()
Dutch mi je isto pregotivan likpravi američki inspektor!
Definitivno nije serija o kojoj se moze donijeti korektan utisak na osnovu gledanja prve sezone...
- pink floydd
#10503 Re: Gledate seriju - preporucite je
kad ste već spomenuli to nekome ne legne ovo, nekome ono....ja sam Breaking Bad prestao gledati na 2 epizodi zadnje sezone i nikad nisam pogledao do kraja
doduše nije me se dojmila ni u prethodne 4 sezone da budem iskren, nazor sam ih izgledao

agents of shield je od polovine druge sezone postala AGents of Sky, ne vjerujem kako su pokvarili serijuyoda82 wrote: Nešto bolji su Agents of S.C.H.I.E.L.D i Agent Carter, ali realno ne bi ni jednu preporučio nekom ko nije veliki fan žanra.
- SanskiBiser
#10504 Re: Gledate seriju - preporucite je
ferratilis wrote:Prvi put gledam, oduševljen sam
Ja pogledao Deadwood i poslije odmah pocnem gledati Justified, gdje manje vise Timothy Olyphant ima slicnu ulogu , leglo mi samo tako
-
Mutivoda
#10505 Re: Gledate seriju - preporucite je
svašta sam gledala, al' naletila na epizodu "Agents of S.C.H.I.E.L.D" negdje, ma nisam se mogla ni 10 min zadržati, a potrudila sam se.
I sad kako čitam ovdje postove, kontam da l' da pokušam ponovo ili ne.. al' sumnjam.
I sad kako čitam ovdje postove, kontam da l' da pokušam ponovo ili ne.. al' sumnjam.
-
Kataklinger
#10506 Re: Gledate seriju - preporucite je
4. sezona House of Cards u toku....
- karanana
#10507 Re: Gledate seriju - preporucite je
Koliko sam ja skonto, u pitanju su dvije razlicite serije, ta novija o kojoj ti pricas ti agenti, a ovdje se preporucuje druga koja je starija i ima 7 sezonaMutivoda wrote:svašta sam gledala, al' naletila na epizodu "Agents of S.C.H.I.E.L.D" negdje, ma nisam se mogla ni 10 min zadržati, a potrudila sam se.
- yoda82
#10508 Re: Gledate seriju - preporucite je
Agents of S.C.H.I.E.L.D je Marvelova serija. Pojavljuju se nki likovi iz Marvelovih filmova. Solidna serije, ali ako nisi fan superheroja, nemoj gledati.karanana wrote:Koliko sam ja skonto, u pitanju su dvije razlicite serije, ta novija o kojoj ti pricas ti agenti, a ovdje se preporucuje druga koja je starija i ima 7 sezonaMutivoda wrote:svašta sam gledala, al' naletila na epizodu "Agents of S.C.H.I.E.L.D" negdje, ma nisam se mogla ni 10 min zadržati, a potrudila sam se.
Schield je policijska serija. Odlična serija, bilo da si fan žanra ili ne. Obavezno pregledaj.
- SanskiBiser
#10509 Re: Gledate seriju - preporucite je
ovo je S.H.I.E.L.Dkaranana wrote:Koliko sam ja skonto, u pitanju su dvije razlicite serije, ta novija o kojoj ti pricas ti agenti, a ovdje se preporucuje druga koja je starija i ima 7 sezonaMutivoda wrote:svašta sam gledala, al' naletila na epizodu "Agents of S.C.H.I.E.L.D" negdje, ma nisam se mogla ni 10 min zadržati, a potrudila sam se.
A OVO THE SHIELD
-
omar little
#10510 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:
auuuu pa gdje ćeš nam to radit
istina je da je kreativnost pobjegla iz filmova na tv ekrane. drame zadnjih godina i nisu tako uspješne, ali je malo i problem što smo u međuvremenu postali razmaženi. kao neki narcosi (pun intended ) tražimo neki novi fix koji će da udara više nego stari. kad malo razmisliš, to je nemoguće postići; moguće je samo održavati postojeće stanje.
zato su novi izvori uzbuđenja i kreativnosti uvijek tamo gdje ih ne tražiš. evo recimo spomenuti rectify samo prvom sezonom dotiče ceiling koji su postavili wire, sopranosi, deadwood, six feet under itd. dok je to u ostalim sezonama za klasu dvije niže. tri po meni najbolje i najrevolucionarnije drame zadnjih su godina hannibal (smrc!), americansi i leftoversi. primjetićeš da je samo jedna od njih emitovana tamo gdje se obično nalaze ti "zahtjevniji" sadržaji, a da su druge dvije na razblaženoj verziji HBO-a (FX) i klasičnoj mreži (NBC). opet se tu koplja lome oko nekih manjih i većih anti-heroja ali je ta forma daleko od one teške "ruske" drame kakvu smo gutali deceniju prije, nema traga sredovječnim muškim antijunacima rastrganim između posla i porodice, očekivanja i mogućnosti...možda jedino leftovers podsjeća na takav tip drame, ali i ona ima neki svoj twist pa ne osjetiš deja vu.
netflix ima taj model da produciraju sve što im stvara buzz te da će na osnovu tog buzza marketinški profitirati, a istovremeno se odvojiti od konkurencije. kad skontaš njihova prijašnja djelatnost streaminga AV sadržaja nije nikakvo mudro slovo, iza njega ne stoji nikakav pravi know how, pa su ih uskoro počeli stizati drugi servisi (hulu, amazon,...). i šta će jadni, okrenu se proizvodnji vlastitih sadržaja. poduzeli su već i sljedeći korak, a to je da se širom svijeta na glavnim tržištima producira po jedna dvije lokalne serije. sve za pare
taj post-network/streaming/binge/on-demand fenomen ima potencijala da kreira i neke nove revolucionarne formate. zapravo, već su ove njihove serije koje se objave za isti dan na neki način nov format, smješten negdje između klasične tv serije i filma. nova revolucija po meni bi mogla doći iz ukrštanja ove new found slobode na on-demand servisima sa strukturom video-igara. vjerovatno nismo daleko od momenta kada će se ista serija moći pratiti iz birane perspektive, odnosno nekoliko serija smještenih u isti univerzum.
i dok drame stagniraju, komedije nastavljaju sa svojom evolucijom. no, o svim tim sadcomima i traumedijama ćemo nekom drugom prilikom
slozicu se da su se standardi promijenili, pa i izvitoperili u jednu ruku, i da je jako tesko dostici tu razinu sjane/groundbreaking drame kakve smo imali prije desetak godina, ali ja ne vidim da se situacija nivelira, meni izgleda kao poprilican sunovrat za sada, nikakvo odrzavanje stanja. mozda ce trebati par godina da se broj napravljenih i izbacenih serija stabilizira, da kompletan mehanizam nadje svoj financijski i kvalitativni balans, i da onda tu imas 1-2 lidera, 3-4 okej drame i ostalo prosjek i ispod. sto, ako cu pravo, i nije toliko lose.
osim americans nisam niti jednu od tih serija gledala. i americans sam pogledala, iskreno, samo zato sto si ti inzistirao
netflix je objavio da im je cilj za buducnost emitirati novu seriju svaka dva-tri tjedna (pretprosle godine sam procitala izjavu). to je znaci carpet bombing. nema teorijske sanse da su tu kreativnost i kvalitet ikakvi pokretaci ili rezultat. jasno je da su se time zeljeli etablirati kao kreatori originalnog materijala jer su jos uvijek sinonim za streaming a ne za vlastitu produkciju. mozda je to varijacija tog novog pretplatnog modela. kvantitet, pa nesto ce se zalijepiti. njh. grandaddy of them all si moze priustiti razno-razna smeca jer taj pecat i percepcija hbo=kvalitet stoje k’o armirani beton i tesko da ce se i okruniti u blizoj buducnosti. ostale kuce kao da se utrkuju napraviti minimum sezonu-dvije svog programa da bi ga onda mogli tusnuti netflixu, amazonu ili nekom drugom streaming servisu. da to tamo onda zivotari, ljudi mozda otrkriju pa dodju nekad gledati novu sezonu u real time na amc nedeljom u 9, na tu foru. ne znam, nisam pametna.
ja se nekako, vjerojatno naivno, nadam da ce se novac i kreativni talenat vratiti filmu. ova tv hiperprodukcija ce presusiti, kao rezultat revolucije ostace par novih etabliranih produkcijskih mocnika (netflix, fx i tako to) da izmedju sebe dijele taj kapital, ljudski i financijski, sto ce se ustabiliti, a glumci, producenti, scenaristi i ostalo ce se vratiti filmu. filmska industrija je trenutno kreativno skoro pa mrtva, mozda iznadju neki novi nacin da prezive. a, mozda je sve to gotovo i svi putevi vode u video igre. buducnost je mrtva, zivjela buducnost.
pa otvori, brate, nekad razgovor i raspravu, o cemu hoces, to je poenta foruma. zaigraj, sta fali.
-
s@mson
#10511 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gdje ima skinuti ova prava Shield?
-
deyan
#10512 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mislim da sam se (skoro) zaljubio.omar little wrote:zomri wrote:
auuuu pa gdje ćeš nam to radit
istina je da je kreativnost pobjegla iz filmova na tv ekrane. drame zadnjih godina i nisu tako uspješne, ali je malo i problem što smo u međuvremenu postali razmaženi. kao neki narcosi (pun intended ) tražimo neki novi fix koji će da udara više nego stari. kad malo razmisliš, to je nemoguće postići; moguće je samo održavati postojeće stanje.
zato su novi izvori uzbuđenja i kreativnosti uvijek tamo gdje ih ne tražiš. evo recimo spomenuti rectify samo prvom sezonom dotiče ceiling koji su postavili wire, sopranosi, deadwood, six feet under itd. dok je to u ostalim sezonama za klasu dvije niže. tri po meni najbolje i najrevolucionarnije drame zadnjih su godina hannibal (smrc!), americansi i leftoversi. primjetićeš da je samo jedna od njih emitovana tamo gdje se obično nalaze ti "zahtjevniji" sadržaji, a da su druge dvije na razblaženoj verziji HBO-a (FX) i klasičnoj mreži (NBC). opet se tu koplja lome oko nekih manjih i većih anti-heroja ali je ta forma daleko od one teške "ruske" drame kakvu smo gutali deceniju prije, nema traga sredovječnim muškim antijunacima rastrganim između posla i porodice, očekivanja i mogućnosti...možda jedino leftovers podsjeća na takav tip drame, ali i ona ima neki svoj twist pa ne osjetiš deja vu.
netflix ima taj model da produciraju sve što im stvara buzz te da će na osnovu tog buzza marketinški profitirati, a istovremeno se odvojiti od konkurencije. kad skontaš njihova prijašnja djelatnost streaminga AV sadržaja nije nikakvo mudro slovo, iza njega ne stoji nikakav pravi know how, pa su ih uskoro počeli stizati drugi servisi (hulu, amazon,...). i šta će jadni, okrenu se proizvodnji vlastitih sadržaja. poduzeli su već i sljedeći korak, a to je da se širom svijeta na glavnim tržištima producira po jedna dvije lokalne serije. sve za pare
taj post-network/streaming/binge/on-demand fenomen ima potencijala da kreira i neke nove revolucionarne formate. zapravo, već su ove njihove serije koje se objave za isti dan na neki način nov format, smješten negdje između klasične tv serije i filma. nova revolucija po meni bi mogla doći iz ukrštanja ove new found slobode na on-demand servisima sa strukturom video-igara. vjerovatno nismo daleko od momenta kada će se ista serija moći pratiti iz birane perspektive, odnosno nekoliko serija smještenih u isti univerzum.
i dok drame stagniraju, komedije nastavljaju sa svojom evolucijom. no, o svim tim sadcomima i traumedijama ćemo nekom drugom prilikom
slozicu se da su se standardi promijenili, pa i izvitoperili u jednu ruku, i da je jako tesko dostici tu razinu sjane/groundbreaking drame kakve smo imali prije desetak godina, ali ja ne vidim da se situacija nivelira, meni izgleda kao poprilican sunovrat za sada, nikakvo odrzavanje stanja. mozda ce trebati par godina da se broj napravljenih i izbacenih serija stabilizira, da kompletan mehanizam nadje svoj financijski i kvalitativni balans, i da onda tu imas 1-2 lidera, 3-4 okej drame i ostalo prosjek i ispod. sto, ako cu pravo, i nije toliko lose.
osim americans nisam niti jednu od tih serija gledala. i americans sam pogledala, iskreno, samo zato sto si ti inzistiraoda se to pogleda. zanimljivi jesu, ali da su me oborili s nogu - nisu. i ni po cemu ne mogu u istu recenicu sa gorespomenutim trejlblejzerima. the leftovers me nisu nikad privukli jer mi ne pasu te “dogadjaji”/kataklizma/post-kataklizma premise. sve mi to mirisi na lost, a to nisam gledala kad je vladalo medijem a ne sad hibride i ekstenzije da gledam. (otvorena sam za promjenu misljenja i gledanje ako mi das dobre razloge
) ne kazem da uspjesna drama mora pocivati na grckim temeljima samo zato sam na to navikla i samo zato sto je to zanr i pristup kojem ja gravitiram ili biti varijacija shekspirovske inner struggle ili biti middle aged white male centric , ali mora biti nesto. vizualno/atmosferom da osvaja i madjija (ocit primjer sa true detective). ili da udara u pleksus nekako, nebitno iz kojeg ugla i cime. ovo danas ne radi nista, zivcira me vise nego ista drugo.
netflix je objavio da im je cilj za buducnost emitirati novu seriju svaka dva-tri tjedna (pretprosle godine sam procitala izjavu). to je znaci carpet bombing. nema teorijske sanse da su tu kreativnost i kvalitet ikakvi pokretaci ili rezultat. jasno je da su se time zeljeli etablirati kao kreatori originalnog materijala jer su jos uvijek sinonim za streaming a ne za vlastitu produkciju. mozda je to varijacija tog novog pretplatnog modela. kvantitet, pa nesto ce se zalijepiti. njh. grandaddy of them all si moze priustiti razno-razna smeca jer taj pecat i percepcija hbo=kvalitet stoje k’o armirani beton i tesko da ce se i okruniti u blizoj buducnosti. ostale kuce kao da se utrkuju napraviti minimum sezonu-dvije svog programa da bi ga onda mogli tusnuti netflixu, amazonu ili nekom drugom streaming servisu. da to tamo onda zivotari, ljudi mozda otrkriju pa dodju nekad gledati novu sezonu u real time na amc nedeljom u 9, na tu foru. ne znam, nisam pametna.![]()
ja se nekako, vjerojatno naivno, nadam da ce se novac i kreativni talenat vratiti filmu. ova tv hiperprodukcija ce presusiti, kao rezultat revolucije ostace par novih etabliranih produkcijskih mocnika (netflix, fx i tako to) da izmedju sebe dijele taj kapital, ljudski i financijski, sto ce se ustabiliti, a glumci, producenti, scenaristi i ostalo ce se vratiti filmu. filmska industrija je trenutno kreativno skoro pa mrtva, mozda iznadju neki novi nacin da prezive. a, mozda je sve to gotovo i svi putevi vode u video igre. buducnost je mrtva, zivjela buducnost.
pa otvori, brate, nekad razgovor i raspravu, o cemu hoces, to je poenta foruma. zaigraj, sta fali.sto svi bjeze od razgovora koji se ne svode na jednorecenicne varijacije "super/bezze/glupsi/pickeuserijisubeton"?
- zomri
#10513 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa gledaj, od svega ovoga su ti možda leftoversi najsličniji toj staroj drametini. prva sezona je tako-tako, malo misterije, malo plakanje, puno tegobe i tako. puno, puno, PUNO je bolja druga sezona, a znajući da je treća posljednja imaš sasvim dovoljno vremena da nas stignešomar little wrote:
osim americans nisam niti jednu od tih serija gledala. i americans sam pogledala, iskreno, samo zato sto si ti inzistiraoda se to pogleda. zanimljivi jesu, ali da su me oborili s nogu - nisu. i ni po cemu ne mogu u istu recenicu sa gorespomenutim trejlblejzerima. the leftovers me nisu nikad privukli jer mi ne pasu te “dogadjaji”/kataklizma/post-kataklizma premise. sve mi to mirisi na lost, a to nisam gledala kad je vladalo medijem a ne sad hibride i ekstenzije da gledam. (otvorena sam za promjenu misljenja i gledanje ako mi das dobre razloge
) ne kazem da uspjesna drama mora pocivati na grckim temeljima samo zato sam na to navikla i samo zato sto je to zanr i pristup kojem ja gravitiram ili biti varijacija shekspirovske inner struggle ili biti middle aged white male centric , ali mora biti nesto. vizualno/atmosferom da osvaja i madjija (ocit primjer sa true detective). ili da udara u pleksus nekako, nebitno iz kojeg ugla i cime. ovo danas ne radi nista, zivcira me vise nego ista drugo.
netflix je objavio da im je cilj za buducnost emitirati novu seriju svaka dva-tri tjedna (pretprosle godine sam procitala izjavu). to je znaci carpet bombing. nema teorijske sanse da su tu kreativnost i kvalitet ikakvi pokretaci ili rezultat. jasno je da su se time zeljeli etablirati kao kreatori originalnog materijala jer su jos uvijek sinonim za streaming a ne za vlastitu produkciju. mozda je to varijacija tog novog pretplatnog modela. kvantitet, pa nesto ce se zalijepiti. njh. grandaddy of them all si moze priustiti razno-razna smeca jer taj pecat i percepcija hbo=kvalitet stoje k’o armirani beton i tesko da ce se i okruniti u blizoj buducnosti. ostale kuce kao da se utrkuju napraviti minimum sezonu-dvije svog programa da bi ga onda mogli tusnuti netflixu, amazonu ili nekom drugom streaming servisu. da to tamo onda zivotari, ljudi mozda otrkriju pa dodju nekad gledati novu sezonu u real time na amc nedeljom u 9, na tu foru. ne znam, nisam pametna.![]()
pa otvori, brate, nekad razgovor i raspravu, o cemu hoces, to je poenta foruma. zaigraj, sta fali.sto svi bjeze od razgovora koji se ne svode na jednorecenicne varijacije "super/bezze/glupsi/pickeuserijisubeton"?
ako je prošla decenija bila zlatno doba televizije, ovu dekadu su već nazvali srebrnim dobom. šta to znači? pa to znači da se snima jako puno jako dobrih serija ali jako, jako malo onih orijaških, mastodontskih, koje bi te natjerale da budeš kao peter iz ovog klipa
ako je sredovječni muški antiheroj bila nit koja je povezivala serije iz zlatnog doba, šta je onda zajedničko svim tim serijama iz novog, srebrnog doba? odgovor je ništa, odnosno "ništa". dakle, ove serije bave se pitanjem modernog čovjeka u svjetlu današnjeg gloomy zeitgeista sa svim tim ratovima i terorističkim napadima, konfuznim informacijama sa svih strana (sa twitterom, yt, fejsom, svako je medij, pa kome onda vjerovati? ko je autoritet?!). vrijedi li se modernom čovjeku boriti za sreću ili su bijeda i nesreća sve što može očekivati od života?
junaci tih serija dakle ne tragaju za srećom kao takvom nego su zapeli na pitanju vrijedi li se uopšte boriti za nju. tipičan primjer takve serije su upravo americansi i leftoversi. dalje tu spadaju još i homeland, rectify, mr robot...upravo isti sentiment prožima i moderne komedije poput louieja, transparent ili girlsa.
opet da se vratim malo na serije iz zlatnog doba. ono što je nekad u njima bilo groundbreaking i otvaralo nove vidike danas je dosadno i bolno predvidljivo. uzmi neku od današnjih serija napravljenih po toj špranci (npr.vinyl) i zamisli da se prošla dekada nije ni desila. e, da jebe rak raka, ako ovaj martyjev isprdak ne bi bio proglašen najboljom serijom svih vremena
sa hannibalom nemoj ni počinjati. ko god me od raje poslušao, bio je razočaran
- zomri
#10514 Re: Gledate seriju - preporucite je
tema nam je zvanično prešla u "radna akcija" mod.deyan wrote:
Mislim da sam se (skoro) zaljubio.
"evo dvoje se i uzelo neki dan..."
- asurbanipal
#10515 Re: Gledate seriju - preporucite je
Trenutno pratim ove dvije:
- Sanchez22
#10516 Re: Gledate seriju - preporucite je
Preporucite neku smijesnu seriju da provedem vikend kvalitetno.Nesto slicno kao How I meet your mother.Ne previse teen niti za stariju raju 
-
cassius
#10517 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Office , americka verzijaSanchez22 wrote:Preporucite neku smijesnu seriju da provedem vikend kvalitetno.Nesto slicno kao How I meet your mother.Ne previse teen niti za stariju raju
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#10518 Re: Gledate seriju - preporucite je
Brooklyn 9-9
-
Kataklinger
#10520 Re: Gledate seriju - preporucite je
Arnes Gandolfiniferratilis wrote:![]()
- Not My Idea
#10521 Re: Gledate seriju - preporucite je
Odakle ste skidali The shield? Davno sam skinula prvu sezonu a za ostale nema dobrih torenata. Link na pp, hvala 
- SanskiBiser
#10522 Re: Gledate seriju - preporucite je
Na sajtu o kojem pjeva Dubioza KolektivNot My Idea wrote:Odakle ste skidali The shield? Davno sam skinula prvu sezonu a za ostale nema dobrih torenata. Link na pp, hvala
- Čudna sorta
#10523 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja skinula samo prvu sezonu, pa ako neko ima link za ostalo i meni na PP ako može. 
- relativno84
#10524 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dugo mi je trebalo da krenem ali sada mi je muka sto se nisam kontrolisao pa gledao jednu epizodu dnevnoJimmy McNulty wrote:Evo ja upravo završio seriju!
Šta reći, prilično tužan kraj. Barem za mene![]()
Definitivno jedna od najboljih serija ikad.
Definitivno u top tri do sada, cudan je osjecaj kada gledas likove koji rade lose stvari i sto vise tonu ti se jos jace nadas da nece biti uhvaceni
Samo kroz citavu seriju jos jednom se potvrdilo da nema tog sranja u koje mozes uletiti da ti moze naskoditi kao zensko
- madridist