SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Moljito

#10501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Moljito »

Tu se skupljaju ti što voze "mašine " od 1000 €
Imaju 10 maraka goriva i prazan djep , pa tu ubijaju vrijeme i sanjaju od skupim autima ..
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

chuchumbamayumbe wrote:A zna li iko šta se dešava na parkingu kod Energoinvesta, onaj kod potputnjaka za Ilidžu. Svako malo tamo često vidim gomilu parkiranih automobila, čini mi se da su mnogi nabrijani...da im to nije polazna tačka za trke ili sam se možda prevario?!
Nije im to polazna tacka sveke nedelje se okupljaju tamo i druze...ima onih koji divljaju ali policija odma dođe i rastjera ih...a to im nije polazna za trke nego cisto mjesto gdje se mogu okupiti i "supljirati"
MAN-lion's coach

#10503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

chuchumbamayumbe wrote:A zna li iko šta se dešava na parkingu kod Energoinvesta, onaj kod potputnjaka za Ilidžu. Svako malo tamo često vidim gomilu parkiranih automobila, čini mi se da su mnogi nabrijani...da im to nije polazna tačka za trke ili sam se možda prevario?!
Ma okupljaju se sa vozilicama inače ovi što prave tuninge i ostalo malo se prikazuju.I to često.Malo izderu gume i tako to.Ali se ne trkaju.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#10504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Faruk »

crni golf 3 sa talijanskim tablicama je redovno divljao po gradu
DaysleepeR

#10505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Grievous wrote:vidim svi imate odjednom neki problem sa tuniranim autima iako je ovaj golf potpuno fabricki
ja nemam nikakav problem sa tuniranim autima, pa ni sa fabričkim, imam sa sadržajem lobanje onog koji ga vozi, tj. sa viškom have u istoj
Moljito

#10506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Moljito »

Ja imam problem sa svakim pokušajem pretvaranja GOLF-a u ubicu na cesti . I isto tako protiv svakog majmuna koji svojim ponašanjem za volanom te kante ugrožava moj život.

Hvala prijatno !!!
erni3

#10507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

Sad kad krenu braniti momka: "Znam ga ja, i zato sto ga ja znam bio je dobar, jest da je vozio 150 po gradu, al je bio dobar. Dedin dedo mu je iz Sarajeva, odrzava auto kod mene." :skoljka:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

erni3 wrote:Sad kad krenu braniti momka: "Znam ga ja, i zato sto ga ja znam bio je dobar, jest da je vozio 150 po gradu, al je bio dobar. Dedin dedo mu je iz Sarajeva, odrzava auto kod mene." :skoljka:
Ma da ga hvale hodze i popovi ugrozio je tuđe zivote, povrijedio(jos se ne zna stepen povreda) nevine...odma vjesati
plejka2

#10509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

nafuravaju se bezveze ko da je grad njihov...prolaze kroz crveno i hajd sto sebe sjebe nego sjebe nekog neduznog..za ovakve drajvere treba smrtnu kaznu uvest ako prezive sudar..
nemam_ideje

#10510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nemam_ideje »

Postoji samo jedan realan način da pokušaš da se zaštitiš od ovakvih idiota. Svaki put kada prilaziš raskrsnici ili se uključuješ na glavnu ulicu da otvoriš ČETVERE OČI, uvečer pogotovo. Nije nikakav garant al jebiga. Nema drugog načina. Odnosno ima, ovog debila odmah ubiti na licu mjesta ako je kojim slučajem ostao živ.

Sve najgore vozaču golfa, nadam se da će ostali biti dobro, mada kad vidim slike, dabogda. Biće ovdje invalida ako ne i mrtvih. Težak je ovo sudar pri ogromnoj brzini. Nadam se da griješim.
vatana

#10511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vatana »

Ja kretena majko mila. Nije im rat dovoljan bio, ubijaju se levati medjusobno.
Cuj potrko se sa autom po gradu. Pa koji je to imbecil.

Hajd da govno pogine, nego ubi neduzne ljude.
vatana

#10512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vatana »

Sir_Lancelot wrote:Ah, dijaspora. Treba ih puštati u zemlju u autobusima i zabraniti im rent a car.

Ili im uzeti 500 EUR prilkom ulaska u državu, čisto radi ovakvih stvari. Najviše udesa oni naprave.
Najveca glupost koju sam procito na ovom forumu definitivno.
baklava2

#10513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

" nažalost tokom noći jedno lice podleglo " - Biljana Jandrić
novi.dan.nova.nafaka

#10514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

rashtiman wrote:
erni3 wrote:Sad kad krenu braniti momka: "Znam ga ja, i zato sto ga ja znam bio je dobar, jest da je vozio 150 po gradu, al je bio dobar. Dedin dedo mu je iz Sarajeva, odrzava auto kod mene." :skoljka:
Ma da ga hvale hodze i popovi ugrozio je tuđe zivote, povrijedio(jos se ne zna stepen povreda) nevine...odma vjesati
Sjećam se dobro kad se dogodio onaj stravišan uden na ČVili, kada je idiot sa BMW-om vozio prema zvaničnom izvještaju preko 200 km/h i pokosio rasvjetu, a usput poginuo on i suvozačica. Tad sam na fb profilu komentarisao tipa: "ove ubice treba pod hitno skloniti sa ulice", kad meni haver - nemoj tako jarane, znam tipa i hanumu mu (čuj hanumu :-) ), ne treba tako o mrtvima.
A što budaletina ubije sebe (i njemu slične koje se vozaju sa njim), ubije još i nevine ljude, to je kao u drugom planu...
Pozivam nadležne vlasti da sklone ove ubice sa ceste, na bilo koji način ! :x :x :x
Drule_sa

#10515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drule_sa »

Ne znam sada koliko one kamere pomazu, jer znam da ima nacina da ih se izbjegne, al mi nikada nece biti jasno zasto policija ne izda sapostenje, lazno naravno, da su kupili jos 20, 30 , 13424 onih kamera sto slikaju za koje sam cuo da su pravo skupe, i fino poredaju one kutije koje sigurno ne mogu biti vise od milje na svaku hebenu raskrsnicu, pa ga ti znaj sada jel ima kamera il nema.Ionako imaju nekoliko kamera koje rotiraju po tim mjestima, ovako samo malo jos da pojacaju cirkulaciju, mozda sta i bude od toga.Znam da ja svaki put usporim na 50 kada prolazim, iako se moze voziti do 69....
karanana

#10516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

pa eno onde ima kamera/kutija pa nista.
zli_hordas

#10517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Sto kazu najgore kad imas posla sa budalama,jer od pametnog covjeka znas sta mozes da ocekujes a od budale ne mozes a u stvari mozes a to je katastrofa.Pametnom je i isaret dosta a budali ne moze pomoc ni 1000 kamera. :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Sir_Lancelot wrote:Treba to kastrirati. To je najbolje rješenje za mnogobrojne društvene probleme.

Policija, stoka, ne radi svoj posao.

Ukleto je ono mjesto kod RTV doma. Ima nešto... Treba hodžu ili popa dovesti da to malo ispita.

A neću više na Sa-X dolaziti. Ne može se ni jedan člank na crnoj hronici komentarisati. Samo sretni članci mogu. Da multipliciramo sreću.
Policija radi ono što im se naredi. Naređuju šefovi kojima, opet, zadatke daju izabrani političari. Najčešće ministri.

Prema tome, bujrum, masovno izaći na izbore prvi koji dođu.

@Sir_Lancelot, uopšteno pišem nisam mislio da ti nisi glasao jer to ni ne znam.

Svi koji se ibrete ponašanju trkača, molim da se izjasne o tome da li su glasali na izborima.
karanana

#10519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

kakve veze ima glasanje ili neglasanje kada glasalo se ili neglasalo, bilo koji da dodju ne valjaju nista.
reci mi koja bi to politicka opcija valjala da je pobijedila u slucaju trkaca, konkretno za koga sam trebo glasat?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

karanana wrote:kakve veze ima glasanje ili neglasanje kada glasalo se ili neglasalo, bilo koji da dodju ne valjaju nista.
reci mi koja bi to politicka opcija valjala da je pobijedila u slucaju trkaca?
Pećanac iz SDU je bio dobar ministar kantonali MUP-a.
baklava2

#10521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

PipiDugaDevetka wrote:
Sir_Lancelot wrote:Treba to kastrirati. To je najbolje rješenje za mnogobrojne društvene probleme.

Policija, stoka, ne radi svoj posao.

Ukleto je ono mjesto kod RTV doma. Ima nešto... Treba hodžu ili popa dovesti da to malo ispita.

A neću više na Sa-X dolaziti. Ne može se ni jedan člank na crnoj hronici komentarisati. Samo sretni članci mogu. Da multipliciramo sreću.
Policija radi ono što im se naredi. Naređuju šefovi kojima, opet, zadatke daju izabrani političari. Najčešće ministri.

Prema tome, bujrum, masovno izaći na izbore prvi koji dođu.

@Sir_Lancelot, uopšteno pišem nisam mislio da ti nisi glasao jer to ni ne znam.

Svi koji se ibrete ponašanju trkača, molim da se izjasne o tome da li su glasali na izborima.
evo ja sam glasao a sada mi fino lagano objasni kakve veze ima glasanje sa trkačima.
velikibrnjo

#10522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by velikibrnjo »

Sto se mene tice ovi trkaci nek ginu, manje ce ubijat normalan svijet
Ovo me podsjeca na proslogodisnju nesrecu kad je onaj s audijem iz swe prolazio kroz crvena 213km
pa presudio i sebi i onima koji su bili u autu s njim

nikad mi nece biti jasno ovo sto rade debili! :x
YaSSaL

#10523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by YaSSaL »

Znam da ne treba generalizovati i stavljati sve u isti kos, ali u ovom gradu cim padne mrak, sklanjaj se od Golfova serije 1-3 i starijih BMWa serije 3 i 5, ako hoces zivu glavu da sacuvas. Ko ne vjeruje, nek provoza jedan krug gradom navece i uvjeri se...
atko

#10524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

@PipiDugaDevetka ... razocaro si me i kao pipi i kao duga devetka :D ... od kad si ti posto vegetarijanac :-) ... kakvi jebeni izbori ... samo kuka i motika ...

ee... al uvijek ima to ee... za kuku i motiku treba kriticna masa... e mi to nemamo ... ljudi vole bezakonje i nered ... nema odgovornosti radi sta ko hoce ... za sve nadjes izgovor i endzoj boznija ... :-)

I u slucaju ovih divljaka za volanom ... zna se ... budalu mors odvojiti od volana ... auto zapljenis... a sumahera malo na drustveno korisni rad par godina ;) ... al onda bi 157 televizija napravlo prilog kako je djete demobilisanog borca ili RVI zatvoreno i kako je zapljenjeno auto a covjek amputirac... i onda bi svi pljuvali policiju kako ugnjetava sirotinju bla bla bla

da se ne lazemo ... mi ne volimo zakone, red i disciplinu ... i zato nam javasluk vlada u svemu ;)
PipiDugaDevetka

#10525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

baklava2 wrote:
evo ja sam glasao a sada mi fino lagano objasni kakve veze ima glasanje sa trkačima.
Po principu RiK-a (Rukovođenje i komandovanje) neko bi trebao da ''rikne''. Nakon ove strahote od nesreće, morao bi neko da podnese ostavku. Mislim, od političara-rukovodilaca koji se postavljaju od strane partija/stranaka.
Policija je institucija u kojoj vlada princip subordinacije i tačno se zna ko je za šta odgovoran.
Locked