Pa upravo tako tvojom logikom uvijek ides istom stranomRomeo 80 wrote: Kad spominješ suprotan smijer, meni je iskreno smiješno što su tako odredili te smijerove. Staza je i više nego dovoljno široka i fakat mi bez veze da me se ograničava da uvijek moram jednom te istom stranom voziti, kad mi je često funkcionalnije ići s druge strane...
Biciklom kroz Sarajevo
-
Wind
#10501 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#10502 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i ja postujem te smjeroveWind wrote:Pa upravo tako tvojom logikom uvijek ides istom stranomRomeo 80 wrote: Kad spominješ suprotan smijer, meni je iskreno smiješno što su tako odredili te smijerove. Staza je i više nego dovoljno široka i fakat mi bez veze da me se ograničava da uvijek moram jednom te istom stranom voziti, kad mi je često funkcionalnije ići s druge strane...Po pravilu bi trebao ici jednom, a kad se vracas drugom stranom. Jedino imam razumijevanja za one koji idu jednu stanicu pa hajd da ne prelaze na drugu stranu ali ostali...fakat ne kontam sta je tu tako komplikovano??
- holowey
#10503 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pretpostavljam i kad ides autom da su ti smijesne jednosmjerne ulice...posebno kad su vise nego dovoljno siroke... i da ti je bezveze sto te ogranicavaju da uvijek jednom te istom stranom vozis, kad ti je cesto funkcionalnije ici s druge strane...Romeo 80 wrote:Kad spominješ suprotan smijer, meni je iskreno smiješno što su tako odredili te smijerove. Staza je i više nego dovoljno široka i fakat mi bez veze da me se ograničava da uvijek moram jednom te istom stranom voziti, kad mi je često funkcionalnije ići s druge strane...holowey wrote:sinoc je bila milina voziti biciklistickom stazom, nigdje smetnji, parkiranih auta, pjesaka, biciklista koji voze suprotnim smjerom...doduse bilo bi bolje da nije padala kisa ali treba pozitivno gledati na svijet oko sebe
- mayab
- holowey
#10505 Re: Biciklom kroz Sarajevo
svaliti na krivicu ne nepoznatog vozaca, auta zelene, ustvari crvene boje, onako zelenkast je bio....zut, ili crven....ustvari mijenjao je boje... cuj ofiraze, priznat sam pao...sam se ubio...mayab wrote:
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#10506 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kao da sam znao da ćete napraviti dramaturgiju od najobičnije opaske...holowey wrote:pretpostavljam i kad ides autom da su ti smijesne jednosmjerne ulice...posebno kad su vise nego dovoljno siroke... i da ti je bezveze sto te ogranicavaju da uvijek jednom te istom stranom vozis, kad ti je cesto funkcionalnije ici s druge strane...Romeo 80 wrote:Kad spominješ suprotan smijer, meni je iskreno smiješno što su tako odredili te smijerove. Staza je i više nego dovoljno široka i fakat mi bez veze da me se ograničava da uvijek moram jednom te istom stranom voziti, kad mi je često funkcionalnije ići s druge strane...holowey wrote:sinoc je bila milina voziti biciklistickom stazom, nigdje smetnji, parkiranih auta, pjesaka, biciklista koji voze suprotnim smjerom...doduse bilo bi bolje da nije padala kisa ali treba pozitivno gledati na svijet oko sebe
-
venividivici
#10507 Re: Biciklom kroz Sarajevo
...ne napravih dužu pauzu još od februara
ali danas je "pala" tura
a sutra će jazija
ali danas je "pala" tura
a sutra će jazija
- Rampage
#10509 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nije u Sarajevu, al' opet... Nikako ljudi da nauče lekciju:
Banja Luka: Ukradeni bicikli vrijedni 3.000 KM
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151029032
Banja Luka: Ukradeni bicikli vrijedni 3.000 KM
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151029032
-
Wind
#10510 Re: Biciklom kroz Sarajevo
11. KRTIČNA MASA SARAJEVA
Subota 31.10.2015., okupljanje je od 14:30h, a polazak je ispred Al Shidija u 15 h.
Ruta kretanja KMS:
SCC – Hiseta – Obala Kulina Bana – krug oko Viječnice – Maršala Tita – Mula Mustafe Bašeskije – Zmaja od Bosne – Otoka –Malta – Vilsonovo šetalište – SCC.
Subota 31.10.2015., okupljanje je od 14:30h, a polazak je ispred Al Shidija u 15 h.
Ruta kretanja KMS:
SCC – Hiseta – Obala Kulina Bana – krug oko Viječnice – Maršala Tita – Mula Mustafe Bašeskije – Zmaja od Bosne – Otoka –Malta – Vilsonovo šetalište – SCC.
-
ciza_bliza
#10511 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hoće li biti protestna vožnja zbog ubijenog bicikliste jutros na Ilidži? Girovci, vi ste uvijek prvi s organizacijom 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#10512 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Da, a učesnici obavezni ponijeti pancire i kacige.ciza_bliza wrote:Hoće li biti protestna vožnja zbog ubijenog bicikliste jutros na Ilidži? Girovci, vi ste uvijek prvi s organizacijom
-
Wind
#10513 Re: Biciklom kroz Sarajevo
uuuuu...sad bas citam...a ja se jutros natakario na paciklo i to jos po ovom minusu...aiii strasno....
-
šega
#10514 Re: Biciklom kroz Sarajevo
NIJE KOD NAS,NARAVNO
ŠveCka
Preksinoć, u neposrednoj blizini škole u kojoj učim jezik, zaustavlja me čika policajac jer sam vozila bicikl bez ikakve signalizacije.
Dok stajem mislim u sebi "tako ti i treba kad si lijena i zaboravna pa nikako da riješiš to svjetlo na biciklu a mračni mjeseci upravo stigli, sad lijepo plati kaznu i nauči na vrijeme reagovati bla bla...", prekinu me čika policajac: "Nemate svjetlo na biciklu, nevidljivi ste!"
"Da, znam, izvinjavam se"...dramska pauza ...
Izvadi čovjek iz džepa malo pakovanje na kojem piše "Hvala što vozite bicikl", u pakovanju prednje i zadnje svjetlo, namjesti ih na bicikl, usput mi dade i reflektujuću trakicu i poželi ugodno veče!
ŠveCka
Preksinoć, u neposrednoj blizini škole u kojoj učim jezik, zaustavlja me čika policajac jer sam vozila bicikl bez ikakve signalizacije.
Dok stajem mislim u sebi "tako ti i treba kad si lijena i zaboravna pa nikako da riješiš to svjetlo na biciklu a mračni mjeseci upravo stigli, sad lijepo plati kaznu i nauči na vrijeme reagovati bla bla...", prekinu me čika policajac: "Nemate svjetlo na biciklu, nevidljivi ste!"
Izvadi čovjek iz džepa malo pakovanje na kojem piše "Hvala što vozite bicikl", u pakovanju prednje i zadnje svjetlo, namjesti ih na bicikl, usput mi dade i reflektujuću trakicu i poželi ugodno veče!
-
mali_balon
#10515 Re: Biciklom kroz Sarajevo
šega wrote:NIJE KOD NAS,NARAVNO
ŠveCka
eki ovo znaci ipak postoji paralelni univerzum, gdje su normalni ljudski odnosi.....
-
dosada_ziva
#10516 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bajkerii
je li bolje uzeti ovo sa tregerima, ili bez tregera
http://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hph ... e=56E36DBF
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56E38E67
-
dosada_ziva
#10517 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta je ba, zima dosla, svi se usutili
je li iko kupovao ove dresove sa ebay? valja li ovo čemu ?
je li iko kupovao ove dresove sa ebay? valja li ovo čemu ?
-
r_faruk
#10518 Re: Biciklom kroz Sarajevo
preko ebay-a sam kupio samo bravu za bicikl i svjetlo, a sve za bicikl kupujem u lidl-u. jest da je najblize u hrvatskoj, ali eto... minimalno jednom godisnje prodjem pored lidla pa se da naci finih stvari (jeftinih), stalakd za popravke, odjeca, alat.... sve je jeftinije nego kod nas
- sunceKOtepsija
#10519 Re: Biciklom kroz Sarajevo
dal ce ove godine bit leda na stazi
- hakazvaka
#10520 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bolji su sa tregerimadosada_ziva wrote:bajkerii![]()
-
venividivici
#10521 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vozilo se danas

- holowey
#10522 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kako cistite bicikla od bljuzge? jutros dodjem na posao sav ram ulijepljen, malo sastruzem to komadicem kartona ali se pitam kako ce biti popodne jer je minus vani... hocu li uopste moci krenuti kuci ili ce bljuzga koja se zavukla svugdje smrznuti?
i kako ga najbolje ocistiti kada dodjem kuci?
ima li neko neki praktican savjet?
- Better Man
#10523 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja po ovoj zimi ni pod razno ne vozim biciklo. ipak zdravlje mi je preće.holowey wrote:kako cistite bicikla od bljuzge? jutros dodjem na posao sav ram ulijepljen, malo sastruzem to komadicem kartona ali se pitam kako ce biti popodne jer je minus vani... hocu li uopste moci krenuti kuci ili ce bljuzga koja se zavukla svugdje smrznuti?
- holowey
#10524 Re: Biciklom kroz Sarajevo
poslije dva pada prosle zime sam naucio lekciju, vozim kao po jajima i nema problema...one dane smoga sam pauzirao ali ovo trenutno nije bauk...Better Man wrote:Ja po ovoj zimi ni pod razno ne vozim biciklo. ipak zdravlje mi je preće.holowey wrote:kako cistite bicikla od bljuzge? jutros dodjem na posao sav ram ulijepljen, malo sastruzem to komadicem kartona ali se pitam kako ce biti popodne jer je minus vani... hocu li uopste moci krenuti kuci ili ce bljuzga koja se zavukla svugdje smrznuti?
danas poslije voznje biciklo pod tus, valjda sam uspio rijesiti so...
-
__Phoenix__
#10525 Re: Biciklom kroz Sarajevo
A koja te nevolja tjera da voziš bicikl ovih dana?