SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rinna0304

#10501 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

jel mi moze neko predloziti neku bež sjenu, ono vise boja koze neutralno skroz ?
par x trazila u dm, cm i nikako nisam mogla da nadjem , a kad pitam one sto rade pokazuju mi samo one s nekim efektima il neke sto nisu bas bez pifff ... nije bitno jel sjena u prahu masna, kamena samo da je mat bež :D
eto hvala :$ valjda ne zanovjetam puno, a sta ja mogu kad ja nikad ne uspijem naci nijanse koje trazim jer sve imaju neke sljastece efekte, a ja samo mat koristim :D
alica.k

#10502 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

boracha wrote:ja sam davno uzela base i top coat catrice, mozda ih vise i nema...base sam i potrosila a top coat vise i ne korsitim, zacas se oguli, a i ispije mi sav zivot iz boje :D al probala bih sad jos neki, eto taj manhattan :D joj kako china glaze ima dobre boje
i jos bolje izgledaju kad se osuse na noktima :)
fatamorgana-oaza

#10503 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by fatamorgana-oaza »

deseta wrote:dame,

u dm se pojavila garnier tonirana krema, medium ... ni tamna, ni svijetla....
ja sam poprilično blijeda i baš mi fino paše.... ne volim ujutro, prije posla da se šminkam tako da mi je ovo došlo kao kec na 11 :-))
cijena je cool 11,50 KM
moja preporuka.
deseta ja sam bas pitala za tu kremu, reci mi kada se stavi da li izgleda kao puder jer mrzim onu crtu koju pojedini puderi ostavljaju izmedju vrata i lica zbog nijansi a i ja sam vidjela da ima medium nijansa, pa kako izgleda pretamno ili jer i ja imam svijetliju put?Hvala unaprijed :)
fatamorgana-oaza

#10504 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Anne Boleyn wrote:
Aurora Borealis wrote:
Anne Boleyn wrote:
I ja isto koristim Color Stay, pa si mi sad dala ideju da i ja probam tu Eveline bazu. Možeš li mi samo reći koliko košta i gdje je ima kupiti?
DIDACO shop, 13,60KM.
Hvala, otići ću odmah u ponedjeljak da kupim. :)
Cure vidjela sam da pisete za color stay je li to za oci,koja je marka i gdje ima da se kupi, jer bi i trebalo nesto sto ce mi pomoci da ne popravljam sminku svaka 2 sata bas za oci, i jos koliko kosta :D
Aurora Borealis

#10505 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

Color Stay je puder REVLONOV, koji je odlican. A EVELINE je baza koja fiksira sminku na licu, tako da traje duze nego inace bez da spada i da se razmazuje.

Puder kosta 23,60KM a ta baza 13,60KM. Puder imas u drogeriji kod Pozorista a bazu u DIDACO shopu.

Eto, nadam se da sam razjasnila :)
fatamorgana-oaza

#10506 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Aurora Borealis wrote:Color Stay je puder REVLONOV, koji je odlican. A EVELINE je baza koja fiksira sminku na licu, tako da traje duze nego inace bez da spada i da se razmazuje.

Puder kosta 23,60KM a ta baza 13,60KM. Puder imas u drogeriji kod Pozorista a bazu u DIDACO shopu.

Eto, nadam se da sam razjasnila :)
:lol: aha ma ne koristim revlon puder pa nisam znala na sta tacno mislite, a da li ta baza pomaze i za oci da se ne razmaju sminka?
fatamorgana-oaza

#10507 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ja sam vidjela da eveline kozmetika ima i u dm
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10508 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

fatamorgana-oaza wrote: :lol: aha ma ne koristim revlon puder pa nisam znala na sta tacno mislite, a da li ta baza pomaze i za oci da se ne razmaju sminka?
Pa imas kupiti bazu za sminku, artdeco je najbolja i kosta nekih 11 KM, a imas u ponudi i pristupacnije catrice, essence...
Lady Saray

#10509 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

a gdje dodje taj didaco shop?

ako me pamcenje dobro sluzi kozmo na ilidzi ima eveline i ko da je bilo oko 11.. nek provjeri neko kome je usput pa ako sam fulila, halalite :D
anelie

#10510 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

Image
Image
Image
Image
flormar lakovi ,ja ne znam je li tko od vas probao,ali meni su savrseni.kostaju izmmedju 1.25-2.5 km,zavisi gdje kupite.da su i deset puta skuplji,vrijedili bi.lako se nanose,nisu vodnjikavi,traju solidno,a nijansi imaju koliko hocete.ja imam ove gore sve :D...
i sjene i rumenila su im odlicni,a i ruzevi.

izvinjavam se za ove velike slike,sve su preuzete s neta,ne znam ih smanjiti...
Ductus Holedocus

#10511 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

@anelie,gdje se imaju kupiti?

Zna li mi neko reci,gdje su najjeftiniji vichy proizvodi,konkretno dermablend puder
BJB

#10512 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako mislis na ovaj DermablendImageImage Ja sam ga kupila prije mozda i vise od pola godine i koristila triput do sad..
Koristim ga kao korektor kad raskopam neku bubuljicu dok koza ne zacijeli..Kao sutra npr. cijedila zena bubuiljicu na desnoj strani brade i napravila crvenu fleku.
Ako nemas ozbiljan problem, recimo kao djevojka na slici iznad, ne isplati ti se kupovati ga.
Proci ce mu rok a necu ga potrositi ni petinu. Fantasticno prekriva al' je bolje nanijeti ga spuzvicom ili nekako drugacije a ne prstima. Evo primjer ko koristi Dermablend, zena ima vitiligo.
Image
Evo i jedan review o Dermablendu.http://styletips101.com/product-review/ ... eview.html
Koliko se sjecam u Mostaru je oko 35.
Ductus Holedocus

#10513 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

uzimala sam ga 4/5 puta,u bbi je oko 38 km..ali vjerujem da ima negdje jeftiniji bar za marku.
Nije do mene,do budzeta je :)
Mariella

#10514 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

@Ductus Holedocus

Gdje u BBI, je li u apoteci? Razmisljam mozda i ja da kupim, ali nisam sigurna koja nijansa bi mi bila najbolja (od ovih svijetlijih), inace uzimam one sto idu na zuto, a ne na rozo...
Ductus Holedocus

#10515 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

U apoteci,naravno. Toplo ti ga preporucujem! Ja se mazem svaki dan,a traje mi sigurno 3-4mjeseca.Jeste skuplji od ovih drugih(obinijih),ali vrijedi svake pare.Kod kuce trenutno imam najmanje 10 drugih pudera,ali opet njega ne moze nista zamijeniti.
ja sam uzimala br 25..ali sam probala i 15(to im je mozda najsvjetlija)-izgledala sam poput gejse
Mariella

#10516 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Hvala :) Vidim da su komentari bas pozitivni. Eto jedino ta nijansa je problem, pogotovo sto ne mogu isprobati.. Ja sam svijetla, ali mi se ta 15 cini presvijetla. Evo vidim ova cura da koristi tu 15, al ona je bas ko krec :D

Al kad na kraju 25 bude pretamna :lol: Al mislim da cu kupiti, pa sta bude :)
BJB

#10517 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja imam opal 15 za nijansu svjetlija od nijanse moje koze.
U Mostaru nisu imali previse nijansi, 15, 25, 35, itd.
Mariella, ako ti nije potrebno da sakrijes neke oziljke ili modrice, ne uzimaj, bice kao da imas beton na licu.
http://www.transvestiteclothing.net/der ... -chart.php
http://carrsky-carrsky.blogspot.com/201 ... blend.html
Mariella

#10518 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Cula sam to da neki kazu da je tezak, ali vecina ipak kazu da nije ako stavis malo :/ I gledam na youtube klipovima da bar izgleda normalno. Lice mi je cisto ali ima crvenila i imam mladez :)
BJB

#10519 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Pa to malo crvenila i mladez prekrijes lagano, ali ne cijelo lice. Pokusavam naci video gdje ga koristi Lisa Eldridge.
Mariella

#10520 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Upravo sam ga pregledala :lol:

Ma ja, sad uopste ni ne stavljam tecni puder, tako da bi ovaj bio samo za ponekad, ako ispadne da je stvarno tezak. I cini mi se ipak da mi je ova najsvjetlija nijansa bolja... :D
BJB

#10521 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima i ovaj novi Dermablend...
Kako je ovaj decko lijep kad mu stave dermablend. Sta ljudi sebi urade, zalosno.
Mariella

#10522 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

A to je vec za tijelo, to mi jos ne treba :lol:
Nisrin

#10523 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Mariella wrote:Hvala :) Vidim da su komentari bas pozitivni. Eto jedino ta nijansa je problem, pogotovo sto ne mogu isprobati.. Ja sam svijetla, ali mi se ta 15 cini presvijetla. Evo vidim ova cura da koristi tu 15, al ona je bas ko krec :D

Al kad na kraju 25 bude pretamna :lol: Al mislim da cu kupiti, pa sta bude :)
Ne preostaje ti nista drugo ILI da uzmes 15 i 25 i smikas te 2 nijanse ILI da uzmes 15 i preko koristis puder u kamenu ili prahu malo tamnije nijanse da licu das boje i zivosti :)

Meni je 25 pretamna, a 15 presvijetla...i meni je od svih Vichy pudera najbolji bio Vichy Aera Teint za suhu kozu, iako imam kombinovanu :mrgreen:
Ductus Holedocus

#10524 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

svi kazu da je tezak,meni bas nije..laksi mi je od mnogih.
Valjda je sve to individualno..i zavisi od koze.
Hoces ga kupovati ovih dana? Ako budes prije mene,javi mi ako naletis na neku cijenu manju od 37/38km :D
BJB

#10525 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ujutro cu nazvati apoteku u Mostaru da pitam koliko je kod njih, pa cu ti ostaviti poruku na sax-u. Pa nek ti neko posalje.
Post Reply