Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#10501 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote:Šejh Miskin: Oslobođena 82. brigada i raketni bataljon ,u toku čiščenje oficirskih paviljona.

https://www.facebook.com/shakm2011/?fref=nf
Procitah i ja da pobunjenici su napali ovaj zapovjedni centar te 82. brigade, te na jednom pravcu probili odbranu. Za ovo ostalo ne vjerujem, prema poziciji tih objekata to znacilo bi da SAA vise nema u Seikh Miskinu, il' u najboljem slucaju po njih da drze nesto na istoku grada te da se trenutno nalaze u poluokruzenju.

Image

Zapovjedni centar Zapovjedni centar
Vojna baza Vojna baza
Oficirski paviljon Oficirski paviljon
Zapovjedni centar 82 se nalazi odmah desno pored glavne raskrsnice u SM.
husein_kapetan

#10502 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nego kako se ovdje sistematski pod nos gura nezabozacko izgladnjivanje osoba, zena i djece jednog sirijskog grada pod kontrolom tkzv. pobunjenika.. postavljam jedno sasvim legitimno pitanje.. imajuci u vidu da je vec pregrst gradova u istoj situaciji diljem sirije i koji sklopise kakvo -takvo primirje sa sirijakom vladom..
Dali ovi "nebeski bojovnici" kojim bi sveti cilj trebao biti svaki ljudski zivot.. oni.. umiru od gladi... i sta namjeravaju napraviti da se ova nepodnosljiva situacija gdje kao taoce.. doslovce drze desetine hiljada nemocnih.. promijeni.. Znam da im zivoti onih koje "brane" nista ne znace.. i stoga se uzgred pitam koji licemjer jedan cojek moze biti da pomor nevinih moze koristiti zarad vlastite bolesne doktrine..
Mlohavi

#10503 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Hajde sad, dajmo svaki moguci razlog zbog kojeg su krivi svi drugi osim onih koji te ljude drze pod opsadom. :thumbup:
Opetja033

#10504 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Mlohavi wrote:Hajde sad, dajmo svaki moguci razlog zbog kojeg su krivi svi drugi osim onih koji te ljude drze pod opsadom. :thumbup:
Pojedini forumasi su cinicni monstrumi. Strahota da takve spodobe nisu institucionalizirane.
Mlohavi

#10505 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

fosna2014 wrote:
Opet jarani il' ako ne, onda da me ispravis nekim valjanim linkom na kojem to mozemo saznati?
Last edited by Mlohavi on 06/01/2016 19:45, edited 1 time in total.
fosna2014

#10506 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Mlohavi wrote:
fosna2014 wrote:
Opet jarani il' ako ne onda, da me ispravis nekim valjanim linkom na kojem to mozemo saznati?
Da, radi se o tom objektu. Nemam linka. Bice uskoro sigurno slike ako je info tacan.
husein_kapetan

#10507 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Budite jednom dosledni svome.. pa se direktno.. obratite onim koje prozivate.. da vidimo dali su odredjena pitanja i odgovori vrijedni civiliziranog covjeka..
sarajevoxxxx

#10508 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video snimak dječaka iz Madaya na portalu Sham Network za pola sata skoro 30 hiljada pregleda

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
sarajevoxxxx

#10509 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Na snimku dječak na pitanje koliko nisi jeo odgovara sedam dana.
Opetja033

#10510 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:Budite jednom dosledni svome.. pa se direktno.. obratite onim koje prozivate.. da vidimo dali su odredjena pitanja i odgovori vrijedni civiliziranog covjeka..
Prvo boldirano - uuuups :oops:

Drugi boldirano - pise se "da li".

Poradi malo na pravopisu. Ponekad je toliko gresaka da oci zabole.

I odluci se za ekavicu ili ijekavicu.
Challenger__

#10511 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sirijska vojska odbacila žestoki ISIL-ov napad na prostoru centralne provincije Hama

Image
Sirijska vojska i lokalne pro-vladine snage našle su se na udaru žestokog ISIL-ovog napada na ruralnom prostoru na istoku centralne provincije Hama. No, kako prenose izvori s terena, vojska je uspjela odbaciti napad.

"Sirijski vojnici i njihovi saveznici odbacili su ISIL-ov pokušaj infiltracije u njihove obrambene redove na prostoru naselja al-Mab'ujah u okrugu Salamiyah", rekao je sirijski vojni izvor u razgovoru za iransku novinsku agenciju Fars.
Challenger__

#10512 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne mogu da se otmem utisku da ubeleha (ISIL) od Sindžara na ovamo ili pruža slab otpor ili se jednostavno povlači pred Kurdima, dok su "u petoj" kada je u pitanju SAA...
husein_kapetan

#10513 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:Budite jednom dosledni svome.. pa se direktno.. obratite onim koje prozivate.. da vidimo dali su odredjena pitanja i odgovori vrijedni civiliziranog covjeka..

Je.. ga .. stara skola.. ja sam SH ucio.. i bio veoma dobar u tom..ne zamjeri ali ovo je za mene pravopis.. previse sam star da novotarije ovog neo-bosanskog ucim i vjeruj mi nekada se i ovo pravopisom zvalo.. osim ako mi nesto drugo ne zelis reci..
Novak20

#10514 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Opetja033 wrote:
Novak20 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Šehid opsade grada Madaya - Sulejman Abdulkerim Faris

18+
https://www.facebook.com/photosmadaya/p ... =3&theater

Dijete iz Madaya:

Image
Nije ni čudo što stanovnici Madaye traže odlazak naoružanih bandi koje tu imaju vlast a samim tim i odgovornost prema civilima.

https://www.facebook.com/video.php?v=1067208926663628
Kakve ogavne, monstruozne konstrukcije moralnih nistica.

Assad je taj koji ne dozvoljava humanitarnoj pomoci da udje u Madayu, niko drugi. Da se ovo desava u siitskim enklavama citav bi svijet kmecao, da se ovo desava kurdskoj djeci u Kobaneu, jezidskoj na Sinjaru, krscanskoj u Iraku - citav bi svijet kmecao i ovu humanitarnu katastrofu davno rijesio.
Medjutim obzirom da se radi u sunni-arapskoj djeci neka pocrkaju od gladi. Ionako su to potencijalni teroristi.

A inace genije, shodno tvom zakljucku isto se moze reci za ARBiH. Da je imala glavnu odgovornost prema civilima i da samim tim VRS nije odgovorna ma sta radila. U Sarajevu, enklavama, itd.
Da li to vazi i za ARBiH? Ili si ipak samo kvalitetno ogranicen pa ne razmisljas sta seruckas?

Političko rukovodstvo R BiH je, hvala Bogu, znalo doći i do hrane i do medicinske pomoći za Bošnjake - muslimane i sve druge koji su bili na njenoj teritoriji. Dijelilo se manje - više pošteno obzirom na uslove. Kako vjernicima tako i nevjernicima. Za razliku od naoružanih bandi u Siriji, A BiH dobivala je a ne otimala svoj dio od humanitarne pomoći a postojali su izvori snabdijevanja mimo civilnih linija. Nije A BiH sve zadržavala za sebe i svoje kao ova banda i isisova banda. Dalo bi se Assada privoljeti da propusti humanitarnu pomoć u Madayu što je već u nekoliko navrata,koliko se sjećam i učinjeno. Da se ima volje ili interesa onih koji civile drže kao taoce u propaloj besperspektivnoj buni u centru Damaska.

Žao mi je tih izmučenih ljudi kojima na čelu ne piše ko su i šta su ali mi sa gadi propaganda koju, ne bez razloga, već par godina na ovom forumu i temi prosipate ti i takvi koristeći se njihovom mukom sa devizom "što gore - to bolje".

Zato ponekad i reagujem bez da se zamaram vrijeđanjem tvoje malenkosti.
Last edited by Novak20 on 06/01/2016 20:58, edited 2 times in total.
Mlohavi

#10515 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Nadam se da ce svaki normalan forumas prije svega sebi postaviti nekoliko pitanja kad vidi il' obori glavu pred fotografijama do smrti izgladnjele djece.
Odgovori do kojih dode ako su njemu prihvatljivi i meni su vala, samo nadam se da nikad necu ni znati kako se to opravda i razumom prihvati izgladnjivanje do smrti.
Last edited by Mlohavi on 06/01/2016 20:19, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10516 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Challenger__ wrote:Ne mogu da se otmem utisku da ubeleha (ISIL) od Sindžara na ovamo ili pruža slab otpor ili se jednostavno povlači pred Kurdima, dok su "u petoj" kada je u pitanju SAA...
Uglavnom ih podržavaju saudijski psi i vrh su ljudi iz saudije. Podmuklo ga zabijaju turcima. Nisu to tako čvrsti savezi
sarajevoxxxx

#10517 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 20 poginulih i 50 ranjenih u današnjim režimskim i ruskim zračnim udarima u Istočnoj Guti u okolini Damaska.

Radio Al-Kul

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1213010253
Opetja033

#10518 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:

Je.. ga .. stara skola.. ja sam SH ucio.. i bio veoma dobar u tom..ne zamjeri ali ovo je za mene pravopis.. previse sam star da novotarije ovog neo-bosanskog ucim i vjeruj mi nekada se i ovo pravopisom zvalo.. osim ako mi nesto drugo ne zelis reci..
I ja u skolu isao za "SH" vakta.
Ne postoji taj jezik ili varijanta na prostoru kompletnog juznoslavenskog govornog podrucja u kojem se pise "dali" umjesto "da li".
Dakle nije do skole ili "neo-bosanskog" kako ga ti posprdno nazivas.

Ali hajde, jeb* to.

Sada sam ozbiljan. Meni fakat nije jasno kakav mentalni sklop moras imati da ni u jednom trenutku ne osudis Assada za ovo. Niko mu ne brani da dostavi hranu civilima.
Ono, svi mi podrzavamo neku od strana ali vecina nas osudi gluposti. Cisto ljudska stvar. Evo recimo svi mi koji podrzavamo pobunjenike smo osudili onaj sraman cin alevita u kavezima (iako im nije dlaka sa glave falila i iako im se nista nije desilo). Ali jbg, ono insansko u tebi kaze da ne valja, da je bas ruzno.

Eh sada, interesuje me slijedece: zasto je vama problem u ovon slucaju osuditi Assada? Da li se radi o tome da necete to javno da napisete? Ili ste bezdusni cinici sa izrazitim prijezirom prema ljudskim zivotima? Tj puca vam k.... za civilima koji nisu na "pravoj" strani?

Zasto vam je problem reci: "Jbg, pretjeruje sa ovim. Treba se pustiti hrana civilima".

Ne podjebajem, ozbiljno pitam.
sarajevoxxxx

#10519 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zbog učestale prakse opsade sirijskih gradova i izgladnjivanja stanovništva koju provodi sirijski režim, aktivisti su pokrenuli kampanju "Svjetski dan bijesa" koji bi se trebao obilježiti 16. januara.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%8A.html
Arteta

#10520 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
I ja u skolu isao za "SH" vakta.
Ne postoji taj jezik ili varijanta na prostoru kompletnog juznoslavenskog govornog podrucja u kojem se pise "dali" umjesto "da li".
Dakle nije do skole ili "neo-bosanskog" kako ga ti posprdno nazivas.

Ali hajde, jeb* to.

Sada sam ozbiljan. Meni fakat nije jasno kakav mentalni sklop moras imati da ni u jednom trenutku ne osudis Assada za ovo. Niko mu ne brani da dostavi hranu civilima.
Ono, svi mi podrzavamo neku od strana ali vecina nas osudi gluposti. Cisto ljudska stvar. Evo recimo svi mi koji podrzavamo pobunjenike smo osudili onaj sraman cin alevita u kavezima (iako im nije dlaka sa glave falila i iako im se nista nije desilo). Ali jbg, ono insansko u tebi kaze da ne valja, da je bas ruzno.

Eh sada, interesuje me slijedece: zasto je vama problem u ovon slucaju osuditi Assada? Da li se radi o tome da necete to javno da napisete? Ili ste bezdusni cinici sa izrazitim prijezirom prema ljudskim zivotima? Tj puca vam k.... za civilima koji nisu na "pravoj" strani?

Zasto vam je problem reci: "Jbg, pretjeruje sa ovim. Treba se pustiti hrana civilima".

Ne podjebajem, ozbiljno pitam.
Situacija nije ni blizu ista, pobunjenici su u kaveze stavljali ljude koji se nalaze pod njihovom kontrolom i oni su bili zaduzeni za njihovu sigurnost, a ovo izgladnjivanje je na teritoriji pobunjenika pa i oni djelimicno snose odgovornost, ali hebo to naravno da ovo treba osuditi jer niko nema pravo da se igra s ljudima (podsjeti me na jednog naseg lidera ali necu da to pretvorim na rasprave o ovom podrucju) , a pod broj dva ovdje se rezim lose postavio jer sigurno da u ovoj situaciji na tom podrucju gube na popularnosti, a pobunjenici dobijaju.

Kada je u pitanju tvoj prethodni post u kojem si pisao kako arapskosunitska patnja nije predstavljena u medijima, na to se treba samo nasmijati jer ko god prati medije bar malo objektivno moze vidjeti kako su Palestinci (sunitski arapi) najvise zastupljeni, a tek onda suniti Sirijci ilitiga pobunjenici.
Opetja033

#10521 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:Kada je u pitanju tvoj prethodni post u kojem si pisao kako arapskosunitska patnja nije predstavljena u medijima, na to se treba samo nasmijati jer ko god prati medije bar malo objektivno moze vidjeti kako su Palestinci (sunitski arapi) najvise zastupljeni, a tek onda suniti Sirijci ilitiga pobunjenici.
Mislio sam na rat u Siriji i Iraku. Zato sam i izricito spomenuo etnoreligijske skupine ukljucene u sukobe. Pisalo se o Kobaneu a civilnog uha nije bilo u gradu. Koliko se samo pisalo o genocidu nad Jezidima na Sinjaru. Sa pravom naravno. Ali eto barem da je do pola proporcionalno pisanje za stradanje nevine djece u Madayi (nije jedini grad u ovakvoj situaciji), rijeci ne bih rekao.

Ovo sto Assad radi "svojim" gradjanima nijedna izraelska vlada u posljednih 40 godina nije radila Palestincima.
Opetja033

#10522 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

A vezano za kafeze: naravno da se ne moze porediti. Koliko god ono nehumano i surovo bilo, niko nije ubijen. Nikome dlaka s glave nije falila.
Ovdje ljudi umiru, ali bukvalno umiru od gladi.

Osudio sam taj postupak odmah, ali realno svako od nas bi izabrao ovo prvo.
DuckZz

#10523 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

6 Iranian NDF soldiers died during clashes in Khan Thuman village, south Aleppo.

Image
Image
Image
Last edited by DuckZz on 06/01/2016 21:34, edited 1 time in total.
Arteta

#10524 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:A vezano za kafeze: naravno da se ne moze porediti. Koliko god ono nehumano i surovo bilo, niko nije ubijen. Nikome dlaka s glave nije falila.
Ovdje ljudi umiru, ali bukvalno umiru od gladi.

Osudio sam taj postupak odmah, ali realno svako od nas bi izabrao ovo prvo.
Nisam rekao da se ne mogu porediti zbog surovosti nego zbog odgovornosti.

Kavezi su se desila na teritoriji koja je pod kontrolom pobunjenika, a ovo se ne desava na teritoriji pod kontrolom Asada.
sarajevoxxxx

#10525 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Tamer Šelaše: Familija Šelaše se još na početku revolucije ogradila od Ahmed Šelaše koji je danas pozvao na spaljivanje grada Madaya.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2190445665
Locked