nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#10501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Ma nije radar 100%.

A sta je drugo, nismo zakljucili sa 100%tnom sigurnoscu.
drug_profi

#10502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Hajd dobro nek nije to...
NediM17

#10503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Image
Image

Mlada vozi 40-50km/h dolinom Neretve, gdje je ogranicenje 80km/h. Raja nervozna, pretice po ostrvima. Ovakvi su puno opasniji od onih koji gaze po 30km/h preko ogranicenja. ;-)
zrakomlat

#10504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zrakomlat »

Ne vozim često na relaciji Mo-Sa al se nasekiram svaki put. Neki delegat u Astri H prestiže isključivo na punoj i krivini. Kao da traži takve situacije. Ženska s G3 mene prestiže u D.Jablanici. Bukvalno se na nekom ostrvu prebacila u lijevu, preko pune i u nepreglednoj krivini. I tako prestiže mene i auto ispred, prestizala me dvacet minuta, što bi reko onaj iz "Ferida trese struja". Dva momka pješaka stadose na toj krivini i prate je pogledom, i udje ona ispred tog auta a lagano kamion od tamo prođe. Na slijepo išla i onda poslije guzeljala ispred nas i skrenula za par minuta u Jablanici.
kloniran

#10505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

NediM17 wrote:Image
Image

Mlada vozi 40-50km/h dolinom Neretve, gdje je ogranicenje 80km/h. Raja nervozna, pretice po ostrvima. Ovakvi su puno opasniji od onih koji gaze po 30km/h preko ogranicenja. ;-)
uziva u pogledu :lol:
O'zone
Globalni moderator

#10506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

kloniran wrote:
NediM17 wrote:
Upalila klimu pa nemere brže
kloniran

#10507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

O'zone wrote:
kloniran wrote:
NediM17 wrote:
Upalila klimu pa nemere brže
i jos vozi na 1500 obrtaja da ustedi gorivo :lol:

neki dan je tako lik napravio kolonu od pedesetak auta i 20 kilometara ga niko nije mogao prestici a vozio 20-30 ispod ogranicenja, a ne mozes da prestignes budalu jer nema mjesta nigdje, i gdje bude izleti kolona iz drugog pravca
O'zone
Globalni moderator

#10508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

Mora ići ovdje

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mjestan ... 70708044#5

Toliko tužno da nije ni smješno.
zdruzdjo

#10509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Put sarajevo-mostar je najgori sto s tice tih laganica-voznjica od maja do septembra.
Raja poloze svjeze, presao ukupno 1000 kilometra, kupi se neki autic, spremi se za mora, i onda izadje na otvorenu cestu i lagano. Jos ako je autic neki kilav sto ima do 80ks i krehne klimu....ma nema on se vec istraumirao do bradine kako auto slabo ide. Normalno je da napravi kolonu. Ako u toj koloni imas dvoje koji su glupavi, dvoje koji su slabog fitilja, jedno sa puuuuno ks i eto ga recept za belaj i nesmotrenost. Preticanje po punoj, pjesackim ostrvima, krivinama, trpanje u makazice.....
Priznam i meni nekad trzne zivac to sve na tom putu. Nekako ta cesta mi je za voznju 85-95km/h(osim unaseljima).
Preko vec nije prijatno.
A ispod 80 se stvara kolona i nervoza. Slomi to kad se vozi tako. Svaki cas koci, krivina prikoci, znak ogranicenja prepadne se bub po kocinici, na ravnici ubrza, ide kamion u susret-kuku koci vidi ga kolikacki je.....
A imaju i oni sto tako svjezi kupe nesto od 130+ ks pa se boje snage pa jos gore. Nabere i ti taman kontas evo ga, a onda valjda baci pogled na sat pa krk po kocinici.
Uglavnom meni najdraza opcija u tim slucajevima stanes na prosirenju 5 minuta, bacis pish, gutljaj vode. Ma nista mi ne znaci. Debili odu i onda laganini. Dodjes brate na destinaciju svjez, odmoran, neukocen...
nightvision

#10510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Treba ganjala pcelu u autu i direktno se zabila u auto iz suprotnog smijera. Saobracajni kolaps nastao posto je cesta usko grlo i jedini prilaz tuzli sa istoka.

Image
BadBoy

#10511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Ma cijela Bosna je katastrofa za voziti ljeti.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Maloprije od Sarajeva prema Trnovu, opasno divljanje, jedan dio puta su baš žestoki nagibi i krivine, al dzaba, dosta stranih tablica, ljudi se useru od naših trkača, prestize gdje moze i gdje ne moze, samo sto preko livade nisu poceli preskakat...
Dope_Man

#10513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Ja ako ikad budem u nesreci, za koju cu vjerovatno biti i kriv, to ce biti zbog ovakvih. Jednostavno popizdis nakon X kilometara povlaceci se za takvima i onda iskoristis i najmanju priliku da ga se rijesis. Kad se nadjem u takvoj situaciji tek onda shvatim koliko AP ne moze biti skup. Ono, jeste skup, ali spasava zivot i spasava zivce (mada se i tu svasta desava, ali ipak daleko manje od magistrala).
citroen xm

#10514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Jest, ali ni na AP-u nesreće nisu rijetkost. A tu kada se desi nesreća to poprima razmjere katastrofe.
530i

#10515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

citroen xm wrote:Jest, ali ni na AP-u nesreće nisu rijetkost. A tu kada se desi nesreća to poprima razmjere katastrofe.
Na ovom dijelu autoputa koji je izgrađen i u upotrebi za sve ove godine je poginulo ljudi da ta brojka staje na prste jedne ili obe ruke...na svim ostalim cestama toliko ljudi gine na mjesečnom nivou.
zdruzdjo

#10516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Da se razumijemo.
Moze pricati ko god sta hoce, ali....
MI KAO NAROD NISMO SPREMNI SAOBRACAJNOM KULTUROM ZA AUTO PUT. Jednostavno mozgovi ne funkcionisu na toj razini. Svako ko sedmicno odvozi bar jednu turu na ovo malo jada sto imamo to moze vidjeti. Znaci ova dugotrajna izolovanost od ozbiljnijih autoputeva i odsustvo drakonskih kazni za saobracajne prekrsaje u svakodnevnom koristenju nas je dovela do toga.
Ima nas malo koji znamo i postujemo autoput i pravila istog, ali strasno malo. stoga iskreno, zbog veceg dobra, ja ne bih volio da imamo isti.
to isto je i sa kruznim tokovima, voznjem od 40 srednjom trakom.....znaci kod nas sve sto ne MORA zakonski i niko te ne kazni za to, je automatski default da se to ne radi.

znaci da stoji svako jutro po jedan drot na izlazu iz svakog kruznog i zaustavlja i pise kazne za pogresno prestrojavanje i da zakasnis pola sata na posao zbog toga, svi bi vozili besprijekorno.

da te presretac izvuce iz srednje trake i kazni zato sto usporavac tok saobracaja voznjom od 40, svi bi volili ili kako treba ili krajnjom desnom

Da te na naplatnoj kucici prilikom naplate auto-puta skrene cika policajac jer si dionicu od xx kilometara presao previse brzo, sto automatski znaci da si vozio preko ogranicenja, svi bi vozili unutar ogranicenja.....

da te na naplatnim kucicama iskljuci jer si vozio lijevom trakom obzirom da si snimljen na kamerama.....

Znaci nezreli smo za bilo kakvo unaprijedjenje saobracaja koje ce dovesti do civizovanosti i normalnog i sigurnog unaprijedjenja.
drug_profi

#10517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

U zadnjih 10 dana sam presao 1500 km autoputa i oko 400 km nasih magistrala. Ali sto me je sjebalo zadnjih 200 km od SA do mora po jebenom M17 nije sve ovo prethodno.
Autoput. Autoput i samo autoput.
A stoka ce naucit pravila.
Hendrix

#10518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Hendrix »

zdruzdjo wrote:Put sarajevo-mostar je najgori sto s tice tih laganica-voznjica od maja do septembra.
Raja poloze svjeze, presao ukupno 1000 kilometra, kupi se neki autic, spremi se za mora, i onda izadje na otvorenu cestu i lagano. Jos ako je autic neki kilav sto ima do 80ks i krehne klimu....ma nema on se vec istraumirao do bradine kako auto slabo ide. Normalno je da napravi kolonu. Ako u toj koloni imas dvoje koji su glupavi, dvoje koji su slabog fitilja, jedno sa puuuuno ks i eto ga recept za belaj i nesmotrenost. Preticanje po punoj, pjesackim ostrvima, krivinama, trpanje u makazice.....
Priznam i meni nekad trzne zivac to sve na tom putu. Nekako ta cesta mi je za voznju 85-95km/h(osim unaseljima).
Preko vec nije prijatno.
A ispod 80 se stvara kolona i nervoza. Slomi to kad se vozi tako. Svaki cas koci, krivina prikoci, znak ogranicenja prepadne se bub po kocinici, na ravnici ubrza, ide kamion u susret-kuku koci vidi ga kolikacki je.....
A imaju i oni sto tako svjezi kupe nesto od 130+ ks pa se boje snage pa jos gore. Nabere i ti taman kontas evo ga, a onda valjda baci pogled na sat pa krk po kocinici.
Uglavnom meni najdraza opcija u tim slucajevima stanes na prosirenju 5 minuta, bacis pish, gutljaj vode. Ma nista mi ne znaci. Debili odu i onda laganini. Dodjes brate na destinaciju svjez, odmoran, neukocen...
Najgore je u sezoni ne pali ni taj odmor na prosirenju, jer te onda stigne druga kolona puna istih likova koje si opisao u prvoj. Nema nista gore nego imati neko srednje jako auto, ne mozes preticati kad hoces a kad imas priliku ubaci se ispred neki lola sa pravo jakim autom i sjebe it koncepciju...bolje onda voziti ili jaku mashinu ili krntiju od 60 konja pa makar znas na cemu si.

Ja sam tako jednom stao pola sata da se ispusem jer vise nisam mogao trpiti lika ispred koji je na pravcima picio 100+ a u krivini 40-60, ubio me u pojam , ne mozes ga preteci jer nagari a krivine sve puna i nepregledno...uzas, autoput je jedini spas za ovakve voznje.
citroen xm

#10519 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

530i wrote:
Na ovom dijelu autoputa koji je izgrađen i u upotrebi za sve ove godine je poginulo ljudi da ta brojka staje na prste jedne ili obe ruke...na svim ostalim cestama toliko ljudi gine na mjesečnom nivou.
AP jeste sigurniji, tu nema govora. Ali naši AP-ovi nisu još frekfentni, ljudi ih izbjegavaju zbog cijene. Kada bi bili frekfentni kao u nekim drugim zemljama, sa ovim glavama bi bilo svega. U nekim normalnijim zemljama se ni na magistralama ne gine ni približno ovoliko. Ali svakako nam treba AP.
Throttle

#10520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ma na AP si bar siguran da te nece pokupit neki Tarzan koji pretiče kamion pa ti moras nagadjat hoce li se stici vratiti u svoju traku dok dodjes do njega
citroen xm

#10521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

To i jeste najveća prednost. :thumbup:
insomnia78

#10522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Samo sto na AP na velikim brzinama pocinju na vidjelo izlaziti cari neodrzavanja auta. Pa kad se u sezoni krenu paliti bolidi, otpadati gume i karambolke :lol:
insomnia78

#10523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Glede kruznih tokova. Ni vani situacija nije bolja. Neki dan na fejsbuku i tviteru zandarmerija postavlja gif o koristenju istog i napominju kako prema statistikama preko polovine vozaca u FR ne zna kako ga koristiti :lol:
drugtito2011

#10524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drugtito2011 »

citroen xm wrote:
530i wrote:
AP jeste sigurniji, tu nema govora. Ali naši AP-ovi nisu još frekfentni, ljudi ih izbjegavaju zbog cijene. Kada bi bili frekfentni kao u nekim drugim zemljama, sa ovim glavama bi bilo svega. U nekim normalnijim zemljama se ni na magistralama ne gine ni približno ovoliko. Ali svakako nam treba AP.
5.7.2017 AP Doboj - Prnjavor, 18:32

Iz pravca Doboja do Prnjavora nisam vidio nijedno auto, a iz suprotnog pravca 5 auta i 1 motor.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

insomnia78 wrote:Samo sto na AP na velikim brzinama pocinju na vidjelo izlaziti cari neodrzavanja auta. Pa kad se u sezoni krenu paliti bolidi, otpadati gume i karambolke :lol:
paljena zica i vezice tjuning :lol:
Post Reply