Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
weredsf

#10501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

jedino zbog cega cega ces mu mozda uskratiti glas?
covjek sem sto je tukao svoju zenu, bio veliki simpatizer SDA, pa nakon toga pisao knjige o Zlatku tipa nas Zlatko izbliza, i na kraju gdje njegovo licemjerstvo prelazi sve granice do juce se borio za registraciju svih izbjeglica u RS. A danas je g. Suljagic po ko zna koji put stanovnik FBiH. I morao se prijaviti na adresu u FBiH prije ove kandidature od juce. Ja ne mogu da vas shvatim ljudi, pa sto se nije kandidovao za predsjednika/potpredsjednika RS? Tako bi ostao principijelan. Ali ne, do juce veliki zagovornik registracije svih u RS danas opet zivi u FBiH. Samo manipulise ljudima i nista vise.
Morao se prijaviti 6 mjeseci prije izbora, sami izracunajte
General War

#10502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

weredsf wrote:
General War wrote:
weredsf wrote:Ovaj licemjer i lazov je morao do 15. maja izvaditi licnu kartu u federaciji kako bi se mogao prijaviti na izbore, sto znaci da nista ovo nije slucajno kao sto se predstavlja
Ko prica da je nesto u politici slucajno?? A ti se bas natandario protiv suljagica...1. Sto je lazov?
2. Licemjer?
3. Koji "ti" je tvoj kandidat pa da uporedimo?
Upravo sam ti nabrojao zasto je lazov i licemjer, mozda jos da crtam samo
Sto se registrovao u FBiH? Pa pola kantonalnih i federalnih ministara i hiljade obicnih gradjana su sa prostora PC se prijavili u FBiH i godinama zaradjuju platu..eto idi ti pa se prijavi u PC cisto da vidis sta je poenta.
VjecitiStudent

#10503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/suljagic ... /140713043

Dobar intervju, svjetlosnu godinu ispred Bakirovog nemuštog landaranja i zamuckivanja...
"kandidat onih koji se nisu snašli", nekadašnji Terzićev savjetnik, pisac sramotne knjige o Zlatku L., ministar koji je svoj bijeli hljeb izjeo do zadnje kriške.
I takvom bi svi oni "koji se nisu snašli" trebali da vjeruju?
Last edited by VjecitiStudent on 13/07/2014 17:01, edited 1 time in total.
reis1

#10504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

Sto je vise kleveta i lazi,
Suljagic nam miliji i drazi!
weredsf

#10505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Sto se registrovao u FBiH? Pa pola kantonalnih i federalnih ministara i hiljade obicnih gradjana su sa prostora PC se prijavili u FBiH i godinama zaradjuju platu..eto idi ti pa se prijavi u PC cisto da vidis sta je poenta.
Ti bas ne montas nista, covjek koji 2-3 godine nagovara ljude da se prijave u RS kako bi Bosnjaci imali bila kakav utjecaj na vlast tamo je prijavljen u federaciji kako bi mogao biti kandidat za Bosnjackog clana, kontas to licemjerstvo :-) :-)
VjecitiStudent

#10506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

rahmanjin wrote:
Banksy wrote:
rajvosa1 wrote:
Kada stranka nekoga kandidira, ta osoba personificira vrijednosti za koje se ta stranka zalaže. U Suljagićevom slučaju pitanje je da li je marisanje žena "vrijednost" koju promovira DF. U normalnim zemljama poslije onog slučaja marisanja žene na javnom mjestu, on se nikad ne bi smio kandidovati ni za kakav javni položa, a ne šefa države.
To me jako odbija i jedino je zbog čega ću mu možda uskratiti glas.

Ipak, glede Jupitera i vola, treba podsjetiti da cijeli SDP ministarski saf ima policijske zabilješke istih slučajeva, pa ne vidim da se bilo ko ovdje počešao ili ih spominjao u tom kontekstu, ikad.
jedino zbog cega cega ces mu mozda uskratiti glas?
covjek sem sto je tukao svoju zenu, bio veliki simpatizer SDA, pa nakon toga pisao knjige o Zlatku tipa nas Zlatko izbliza, i na kraju gdje njegovo licemjerstvo prelazi sve granice do juce se borio za registraciju svih izbjeglica u RS. A danas je g. Suljagic po ko zna koji put stanovnik FBiH. I morao se prijaviti na adresu u FBiH prije ove kandidature od juce. Ja ne mogu da vas shvatim ljudi, pa sto se nije kandidovao za predsjednika/potpredsjednika RS? Tako bi ostao principijelan. Ali ne, do juce veliki zagovornik registracije svih u RS danas opet zivi u FBiH. Samo manipulise ljudima i nista vise.
Ne vrijedi, Banksy je na temi o DF-u doktor Jekyll, svugdje drugo je Mr. Hyde.
VjecitiStudent

#10507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Uz sve svoje mane, Suljagić je daleko najbolji kandidat za bošnjačkog člana.
... jer ponuda je jadna, da ne može biti jadnija.
Lutrijom da biramo predsjedništvo, iz liste svih građana BiH, bolje bi prošli.
Bosnjak333

#10508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosnjak333 »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Uz sve svoje mane, Suljagić je daleko najbolji kandidat za bošnjačkog člana.
... jer ponuda je jadna, da ne može biti jadnija.
Lutrijom da biramo predsjedništvo, iz liste svih građana BiH, bolje bi prošli.
Jos samo peder nije bio kandidat za clana predsjednistva.Barem se niko nije javno izjasnio po tom pitanju,ali svi politicari su pederi kao sto je politika kurva.
kox

#10509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Kao što sam već napisao, Emir Suljagić ima prekratak fitilj i zbog toga ne mislim da je dobar kandidat za bilo koju političku funkciju. Dalje, ne mislim da se šalje dobra poruka ako se povratnik u RS prijavljuje u FBiH kako bi se kandidovao na izborima pa makar to bilo i za člana predsjedništva. Takodje, dobro je radio svoj posao u 1. martu i na formiranju koalicije Domovina te bi bilo bolje da je sa tim nastavio do kraja kao nestranačka ličnost nego da se upušta u političku borbu koja će djelimično biti i u koliziji sa ovim, prvenstveno koalicijom Domovina jer će nasuprot njega stajati čelnici partija koji su u toj koaliciji. Ipak, kada se pogledaju njegovi protivkandidati za člana predsjedništva on je i pored svega pobrojanog najbolji izbor.
Eto, moj mali prilog normalnoj, argumentovanoj raspravi o Suljagiću. Koliko vidim, do sada prednjače mahalanja kako tuče ženu, da je nekakav neostvareni žigolo i slično koja više govore o onim koji se njima služe nego o Suljagiću.
L u c i f e r

#10510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

VjecitiStudent wrote:

Dobar intervju, svjetlosnu godinu ispred Bakirovog nemuštog landaranja i zamuckivanja...
"kandidat onih koji se nisu snašli", nekadašnji Terzićev savjetnik, pisac sramotne knjige o Zlatku L., ministar koji je svoj bijeli hljeb izjeo do zadnje kriške.
Što je bio Terzićev savjetnik, ne mogu mu zamjerati, kao ni što je izjeo bijeli hljeb, imao je pravo na njega - i ja bih.
Što se tiče knjige o zlatku - nisam čitao. Zavisi šta je pisao, imaš li kakav dobar citat?

Moj komentar se odnosio na njegov intervju, koji je dobar i kao što rekoh nemjerljivo bolji od svega što sam čuo od onog uhljupa bakira.
rahmanjin

#10511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

kox wrote:Kao što sam već napisao, Emir Suljagić ima prekratak fitilj i zbog toga ne mislim da je dobar kandidat za bilo koju političku funkciju. Dalje, ne mislim da se šalje dobra poruka ako se povratnik u RS prijavljuje u FBiH kako bi se kandidovao na izborima pa makar to bilo i za člana predsjedništva. Takodje, dobro je radio svoj posao u 1. martu i na formiranju koalicije Domovina te bi bilo bolje da je sa tim nastavio do kraja kao nestranačka ličnost nego da se upušta u političku borbu koja će djelimično biti i u koliziji sa ovim, prvenstveno koalicijom Domovina jer će nasuprot njega stajati čelnici partija koji su u toj koaliciji. Ipak, kada se pogledaju njegovi protivkandidati za člana predsjedništva on je i pored svega pobrojanog najbolji izbor.
Eto, moj mali prilog normalnoj, argumentovanoj raspravi o Suljagiću. Koliko vidim, do sada prednjače mahalanja kako tuče ženu, da je nekakav neostvareni žigolo i slično koja više govore o onim koji se njima služe nego o Suljagiću.
Prvo to nisu mahalanja o tuci zene, to je istina. A po cemu je najbolji kandidat, mozda po tmoe sto svakih pola godine promjeni svoje stajaliste, zavisno kako mu odgovara u datom momentu?
kox

#10512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

rahmanjin wrote:
kox wrote:Kao što sam već napisao, Emir Suljagić ima prekratak fitilj i zbog toga ne mislim da je dobar kandidat za bilo koju političku funkciju. Dalje, ne mislim da se šalje dobra poruka ako se povratnik u RS prijavljuje u FBiH kako bi se kandidovao na izborima pa makar to bilo i za člana predsjedništva. Takodje, dobro je radio svoj posao u 1. martu i na formiranju koalicije Domovina te bi bilo bolje da je sa tim nastavio do kraja kao nestranačka ličnost nego da se upušta u političku borbu koja će djelimično biti i u koliziji sa ovim, prvenstveno koalicijom Domovina jer će nasuprot njega stajati čelnici partija koji su u toj koaliciji. Ipak, kada se pogledaju njegovi protivkandidati za člana predsjedništva on je i pored svega pobrojanog najbolji izbor.
Prvo to nisu mahalanja o tuci zene, to je istina. A po cemu je najbolji kandidat, mozda po tmoe sto svakih pola godine promjeni svoje stajaliste, zavisno kako mu odgovara u datom momentu?
Naravno, ako je to napisao Avaz ili Slobodna Bosna mora biti da je istina :-)
Najbolji od ponudjenih kandidata.
reis1

#10513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

Lijepo receno.

Moje misljenje je takodje da ima prekratak fitilj, i bilo bi dobro da nadje nekog savjetnika, koji bi ga ono sto bi se reklo malo vratio na normalu, ne previse, ali kada predje granicu. Pametan covjek bi to tako uradio i zbog radi sebe i zbog naroda.

A drugo, ovo sto ga neko kritikuje za promjenu prebivalista: pa covjece u ovakvom nakaradnom sistemu, moras se sluziti nakaradnim nacinima, jer ti nakaradni sistem ne daa da za tebe mogu glasati svi Bosnjaci sa teritorija BiH za clana predsjednistva, ako si prijavljen u Srebrenici. To baca na nacizam.

Neka se Ceric i Sefer i Bakir i sl. povuku u korist Suljagica ili neka stanu iza nekog svog kandidata, kad su vec toliko odani bosnjastvu. Oni su svoje odradili, vec 20 godina jedno te isto.
Corto Maltese

#10514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote: Suljagić: Predstavljat ću one koji se 'nisu snašli',
Kako li planira svoje snalaženje sa bijelim hljebom uklopiti ovu priču ?
Last edited by Corto Maltese on 13/07/2014 17:41, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#10515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

rahmanjin wrote:
Može li kakav link?
VjecitiStudent

#10516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

L u c i f e r wrote:
VjecitiStudent wrote:

Što je bio Terzićev savjetnik, ne mogu mu zamjerati, kao ni što je izjeo bijeli hljeb, imao je pravo na njega - i ja bih.
Što se tiče knjige o zlatku - nisam čitao. Zavisi šta je pisao, imaš li kakav dobar citat?

Moj komentar se odnosio na njegov intervju, koji je dobar i kao što rekoh nemjerljivo bolji od svega što sam čuo od onog uhljupa bakira.
Evo ti knjige, savršen primjer rektalnog spisateljstva
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf

Možemo po intervjuima vagati kandidate nepoznate javnosti, ali ne i one kojima je biografija sačinjena od javnih funkcija i s njima povezanih djela.

U vezi ministarskog bijelog hljeba, gadite mi se i on i ti sa takvim stavovima.
StupskaBitanga

#10517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

A sto Emir S. nije se kandidirao za srpskog člana predsjedništva? To bi bilo vise fer za ono sto je do jučer promovisao
Hafis

#10518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

L u c i f e r wrote:
Mogu li ja?

Emir Suljagić
PROFIL, IDEOLOGIJA, POLITIKA ZLATKO LAGUMDŽIJA
sarajevo 2008.

Birači u Bosni i Hercegovini, kada odlučuju o tome za koga će na izborima glasati i da li će uopće izaći na izbore, imaju problem koji postoji malo gdje drugdje. Kako Bosna i Hercegovina nije demokratija, nego imitacija demokratije – jer redovni izbori ne znače da je neko društvo demokratsko – svi političari pričaju istim, drvenim, jezikom. I skoro doslovno iste stvari. I svi, barem deklarativno, zagovaraju iste ciljeve, istu budućnost za zemlju koja sve dublje tone u prošlost......
a onda slijedi šlagvort :)
.......Ali, nisu svi isti. Lagumdžija nije “isti”. Zlatko Lagumdžija misli ono što govori i potom radi baš ono što govori. I kada govori o hapšenju ratnih zločinaca i evroatlantskim integracijama – o čemu pričaju i drugi – razlika je u tome što on i zna o čemu govori i misli to što govori. I što je spreman u pojmove, od kojih je prosječan bh. birač odavno umoran i koji su od pretjerane upotrebe odavno izgubili smisao, uložiti ono što ostali nisu: političku volju i svu svoju energiju. (str. 44)

Dirljivo :kiss:
Last edited by Hafis on 13/07/2014 17:41, edited 1 time in total.
rahmanjin

#10519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

kox wrote:
rahmanjin wrote:
Naravno, ako je to napisao Avaz ili Slobodna Bosna mora biti da je istina :-)
Najbolji od ponudjenih kandidata.
UFFFF, sto ne mogu vise ove suplje. Evo ti citat. Ali ocigledno ni to nije dovoljno, bas me zanima koje ce sad opravdanje biti.
"Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo za TV1 potvrdili su informaciju Slobodne Bosne. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović, te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju.
-Na licu mjesta je obavljen razgovor sa B. S. i E. S., i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo-navedeno je iz policije.Oni koji dobro poznaju bračni par, za bportal.ba su rekli da je 'brak daleko od sretnog, kako ga supružnici, svako iz svog razloga nastoje prikazati, te da su 'ispadi' ministra uobičajena pojava'. "
Last edited by rahmanjin on 13/07/2014 17:40, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#10520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ok. Emir Suljagić nije cvjećka. No, dajte mi kandidata da jest ?!

Moj primarni nacionalni interes je interes Bošnjaka povratnika. I svako ko se bori za interes Bošnjaka u RS-u za mene je apsolutno najbolji kandidat.

Uvijek ću glasati za preživjelu žrtvu genocida. Smatram da je to stvar empatije, nacionalne svijesti i odgovornosti.

P.S. Svako ima pravo da promijeni mišljenje. Pogotovo mlada osoba koja srcem uđe u politiku. Ne znam čemu to potezanje neke biografije, tamo-ovamo.
StupskaBitanga

#10521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Valjda je to ta referenca ja sam najbolji, najobrazovaniji i niko mi nije ravan intervjuu na koji ovdje pojedini blago rečeno doživljavaju ekstazu
Samo pitanje: kako li ce vam biti hladan tuš nakon oktobra?
reis1

#10522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

Svi u SDP-u su bili rektalni, nemojmo se zavaravati.

Radi toga su mnogi napustili SDP, od Nijaza rahmetli, preko Laze, Bogica,... pa do Komsica i Suljagica.

Sukno im ga je Zlatko svima.
Last edited by reis1 on 13/07/2014 17:47, edited 1 time in total.
kox

#10523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

rahmanjin wrote: UFFFF, sto ne mogu vise ove suplje. Evo ti citat. Ali ocigledno ni to nije dovoljno, bas me zanima koje ce sad opravdanje biti.
"Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo za TV1 potvrdili su informaciju Slobodne Bosne. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović, te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju.
-Na licu mjesta je obavljen razgovor sa B. S. i E. S., i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo-navedeno je iz policije.Oni koji dobro poznaju bračni par, za bportal.ba su rekli da je 'brak daleko od sretnog, kako ga supružnici, svako iz svog razloga nastoje prikazati, te da su 'ispadi' ministra uobičajena pojava'. "
Opravdanje za šta ? Ovo je citat iz članka na portalu u kome se kaže da postoji izjava supruge da je muž nasrnuo na nju. Postoji i članak u kome to njegova supruga osporava: http://doznajemo.com/2012/01/06/sretan- ... ukao-ipak/
Postoji li presuda, krivična prijava, dokaz, bilo šta ?
Corto Maltese

#10524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

StupskaBitanga wrote:Valjda je to ta referenca ja sam najbolji, najobrazovaniji i niko mi nije ravan intervjuu na koji ovdje pojedini blago rečeno doživljavaju ekstazu
Samo pitanje: kako li ce vam biti hladan tuš nakon oktobra?
Ne treba biti previše oštar. Pošto je čovjek, tačnije žigolo, nakon što ga je sponzorica otkantala i odlučila da mu svaki šamar desetostruko naplati, doguran do ruba egzistencije, šta mu preostaje nego da se pokuša udomiti u Predsjedništvu BiH?
Nije prvi.
Iz svoje stranke.
baxul

#10525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

mislim da bi svojim temperamentom više odgovarao u skupštini RS.
Post Reply