imam svoj mail nakacen na outlook i preko njega primam i saljem poruke. E kad sam u austriji to sve fercera kako treba, ali kada sam u bosni (na telemach-u) ne mogu da saljem mailove preko outlooka. Primanje radi sve kako treba, ali poslat ga ne mogu. Zna li neko u cemu bi ovdje mogla bit caka i sta bih mogao podesiti ? (ovi iz austrije su mi rekli da neki provajderi nekad zacepe port za slanje, ali vjerujem da bi to neko ranije primjetio a ne da su mene cekali
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- fatality
#10501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imam pitanje u vezi outlook-a.
imam svoj mail nakacen na outlook i preko njega primam i saljem poruke. E kad sam u austriji to sve fercera kako treba, ali kada sam u bosni (na telemach-u) ne mogu da saljem mailove preko outlooka. Primanje radi sve kako treba, ali poslat ga ne mogu. Zna li neko u cemu bi ovdje mogla bit caka i sta bih mogao podesiti ? (ovi iz austrije su mi rekli da neki provajderi nekad zacepe port za slanje, ali vjerujem da bi to neko ranije primjetio a ne da su mene cekali
)
-
sarajevo_com
#10502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni jos stoje kanali zakljucani 
-
fantabox
#10503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili da koristiš kroz webmail ili da nadjes mail providera koji podržava IMAP protokol (npr gmail )fatality wrote:imam pitanje u vezi outlook-a.
imam svoj mail nakacen na outlook i preko njega primam i saljem poruke. E kad sam u austriji to sve fercera kako treba, ali kada sam u bosni (na telemach-u) ne mogu da saljem mailove preko outlooka. Primanje radi sve kako treba, ali poslat ga ne mogu. Zna li neko u cemu bi ovdje mogla bit caka i sta bih mogao podesiti ? (ovi iz austrije su mi rekli da neki provajderi nekad zacepe port za slanje, ali vjerujem da bi to neko ranije primjetio a ne da su mene cekali)
- Telemach
#10504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@allmotorola01 wrote:Nisu normalni. AKo je vec bila neka akcija, oni su je ponudili i nisi je ti trazio od njih. Druga stvar, ako imas ugovor do odredjenog datuma, a zelis potpisati novi ugovor sa novim beneficijama, onda treba samo da produze tvoj ugovor za 24 mjeseca od dana kad istice prvobitni. Sranje pa hajd.avaks wrote:Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem). E vala ako im je malo da se vežeš na dodatna 24 mjeseca i plaćaš minimalno 49.90KM neka idu zna se već gdje.
I onda kažu imaju pogodnosti i za nove korisnike, ma hajde kome više lažu. Sramota.
Trebaju napomenuti da imaju pogodnosti ali kada im platiš penale ili čekaš da istekne ugovor pa onda potpišeš novi.
p.s.
Razumijem da plaćaš penale ako hoćeš da odjaviš uslugu ali da je produžiš na 2 godine (malo im je) i plaćaš penale da bi dobio neke dodatne pogodnosti![]()
p.s.s.
Pošto ti prelaziš na veći paket vjerovatno će ti izaći u susret ali dva puta razmisli pošto će ti biti kao i meni ako u budućnosti bude neka bolja ponuda/akcija.
A sto se mene tice, nisam jos sto posto odlucio jer mi se ne potpisuje nikakav ugovor na 24 mjeseca pogotovo kad znam da kad ne bude neta, nema ni telefona. Mislim meni svejedno, ali ukucanima ne bi bilo drago.
Poštovani,
Politika kompanije jeste takva da akcije vrijede za stare i nove kroisnike, ali isto tako da nije moguće prebacivati se iz akcije u akciju unutar iste usluge i koristiti benefite više akcija u ugovorenom periodu, s druge strane, moguće je prebacivanje na nove akcije i unutar ugovorenog perioda za prelazak na viši nivo usluge (npr. s Duo na Trio).
Vi ste se radi benefita koje ste dobili u akciji u kojoj ste se pretplatili, ugovorno vezali na 24 mjeseca i shodno tome u 24 mjeseca možete koristiti benefite samo jedne akcije.
Ukoliko koristite neku drugu uslugu, izuzev TRIO MIX paketa, sa kablovske na internet ili telefoniju, sa DUO MIX na TRIO MIX ili slično, onda je moguće iskoristiti benefite nove akcije bez plaćanja benefita prošle akcije.
S druge strane, Telemach stalno poklanja i postojećim korisnicima dodatne benefite, pa tako napominjemo da trenutno svi korisnici Trio paketa koriste dodatne benefite Sport Klub HD paketa do 1.3.2014., te trenutnu akciju dodatnih digitalnih kanala do 15.1.2014.
Druga opcija je da platite benefite prve akcije u ovisnosti koliko je vremena prošlo od početka pretplatničkog odnosa do ugovorenih perioda od 24 mjeseca i iskoriste benefite nove akcije ako smatrate da vam se aktuelna akcija više isplati. Također, na trenutne benefite akcije možete se s postojećeg paketa trajno pretplatiti (dodatno 10 KM za D3 prošireni i 20 KM za BRŽI NET 30/2 Mb/s).
Nadamo se da smo Vam pojasnili način korištenja naših akcija i da ćete pronaći nešto za sebe unutar naše ponude.
- avaks
#10505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vrijedi za stare korisnike ali kojima je istekao ugovor haha. Ugovorno sam vezan na godinu dana i dok mi traje ugovor ne vrijede mi nikakve nove akcije niti mogu da produžim ugovor (a da ne platim penale) i to slobodno naglasite da se ljudi ne crvene u poslovnicama i ne gube dragocijeno vrijeme kao ja jučer.Telemach wrote: @all
Poštovani,
Politika kompanije jeste takva da akcije vrijede za stare i nove kroisnike, ali isto tako da nije moguće prebacivati se iz akcije u akciju unutar iste usluge i koristiti benefite više akcija u ugovorenom periodu.
Vi ste se radi benefita koje ste dobili u akciji u kojoj ste se pretplatili, ugovorno vezali na 24 mjeseca i shodno tome u 24 mjeseca možete koristiti benefite samo jedne akcije.
Sumo sumare, ako vam plaćamo stare benefite kakve su to prednosti? Ja veoma dobro razumijem da ne mogu imati benefite iz više akcija istovremeno ali ako sam ugovorno vezan za tri miks do isteka navedenog ugovora NE MOGU imati nove pogodnosti bez da otplatim te koje sam imao i onda potpišem novi ugovor. Nije ni bitno to što sam imao volju da produžim na još 24 mjeseca (što će se nakon ovih nelagodnosti teško desiti). To treba da naglasite a ne da govorite da i stari korisnici mogu da iskoriste nove akcije i šaljete generičke poruke tipa "Potrebno je samo da potpišete novi ugovor".Telemach wrote: Ukoliko koristite neku drugu uslugu, izuzev TRIO MIX paketa, sa kablovske na internet ili telefoniju, sa DUO MIX na TRIO MIX ili slično, onda je moguće iskoristiti benefite nove akcije bez plaćanja benefita prošle akcije.
Znači prvo raskid ugovora (a ne produženje kao što dezinformišete, a što naravno povlači i svoje formalno pravne probleme sa kojima sam veoma dobro upoznat). A onda tek potpisivanje novog ugovora (što je u vašoj kompaniji najbitnije) a onda čekati istek ugovora i nadati se nekom iznenađenju.
- drug_profi
#10506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A zašto se ne bi mogle omogućiti pogodnosti iz tekućih akcija i za one kojima nije istekao prethodni ugovor?
Jednostavno važenje novih 24 mjeseca pocinje od isteka postojećeg ugovornog perioda.
Jednostavno važenje novih 24 mjeseca pocinje od isteka postojećeg ugovornog perioda.
-
j00k3r
#10507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jer onda njima nista nebi imalo smisla, ovako bolje zaraduju i koliko god to nama mozda izgleda glupo, posao i zarada ne gledaju logiku i ljepotu vec profit. Isti ti je qrac i sa mobilnim operaterima, jednostavno sa svima, profit prijo.drugi profil wrote:A zašto se ne bi mogle omogućiti pogodnosti iz tekućih akcija i za one kojima nije istekao prethodni ugovor?
// Tapatalked
-
DON_eARL
#10508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jer bi oni bili na gubitku. Ispada tako da bi svaka 2-3-4 mjeseca ljudi potpisivali nove ugovore i dobijali za 50KM mnogo bolju ponudu od standardne.drugi profil wrote:A zašto se ne bi mogle omogućiti pogodnosti iz tekućih akcija i za one kojima nije istekao prethodni ugovor?
-
kakaljin
#10509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali onda si korisnika vezao jos narednih minimalno 3-4 godine kao korisnika sto bi se trebalo isplatiti njima, ali izgleda da ih to ne interesuje kada rade ovako.DON_eARL wrote:Jer bi oni bili na gubitku. Ispada tako da bi svaka 2-3-4 mjeseca ljudi potpisivali nove ugovore i dobijali za 50KM mnogo bolju ponudu od standardne.drugi profil wrote:A zašto se ne bi mogle omogućiti pogodnosti iz tekućih akcija i za one kojima nije istekao prethodni ugovor?
- drug_profi
#10510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bi, ali bi onda svaka 2-3-4 mjeseca potpisavao za dodatne dvije godine. i Tako bi za godinu koristenja nabrao raznih akcija i pogodnosti, ali bi bio i njihov korisnik vezan ugovorom na bar 6-8 godina sto se svakako njima daleko vise isplati nego tebi.DON_eARL wrote:Jer bi oni bili na gubitku. Ispada tako da bi svaka 2-3-4 mjeseca ljudi potpisivali nove ugovore i dobijali za 50KM mnogo bolju ponudu od standardne.drugi profil wrote:A zašto se ne bi mogle omogućiti pogodnosti iz tekućih akcija i za one kojima nije istekao prethodni ugovor?
-
DON_eARL
#10511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je njima cilj da se korisnici pretplate i na dodatne usluge koje nude promotivno, i da tako povećaju profit kratkoročno. Očito im je 2 godine sasvim dovoljan period, kada je u pitanju vezivanje korisnika.
Da li je to ispravna ili pogrešna strategija, nisam još uvijek stručan da analiziram.
Da li je to ispravna ili pogrešna strategija, nisam još uvijek stručan da analiziram.
- fatality
#10512 Re: AW: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i koristim webmail, ali mi je problem jer ne mogu slat formatirane mailove.fantabox wrote:Ili da koristiš kroz webmail ili da nadjes mail providera koji podržava IMAP protokol (npr gmail )fatality wrote:imam pitanje u vezi outlook-a.
imam svoj mail nakacen na outlook i preko njega primam i saljem poruke. E kad sam u austriji to sve fercera kako treba, ali kada sam u bosni (na telemach-u) ne mogu da saljem mailove preko outlooka. Primanje radi sve kako treba, ali poslat ga ne mogu. Zna li neko u cemu bi ovdje mogla bit caka i sta bih mogao podesiti ? (ovi iz austrije su mi rekli da neki provajderi nekad zacepe port za slanje, ali vjerujem da bi to neko ranije primjetio a ne da su mene cekali)
Znaci ne mogu tu nista uradit ? (Ma ovo mi je od posla, tako da ne mogu mijenjat mail
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Last edited by fatality on 19/12/2013 15:50, edited 1 time in total.
-
pitbull90
#10513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
haha
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Modest Musorgski
#10514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koliko se placa raskid ugovora i nisam u toku koji su to benifiti tj penali trio mix korisnika koji se moraju platiti ako hoces novi ugovor?
-
Modest Musorgski
#10515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koja je to akcija bila u pitanju ja nemam pojma i ako nije tajna koji ti je iznos tih "penala" i kad si potpisao trio mix ugovor, posto meni u ugovoru u članovima zakona stoji na "neodređeno" (potpisao 23.01.2013.)avaks wrote:Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem).
-
fantabox
#10516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na žalost, mislim da ne možeš! Ili da tvoj mail provider iz Austrie podržava tzv. roaming POP i Mail account ali to bi ti i sami rekli kao rješenje ili neki IMAP. Rijetki su oni koji dopuštaju odlaznu poštu a da nije njihov mail račun. Možda sam u krivu, ali evo tu Telemach forumskog kolege da odgovori, i mene zanima, pozdrav!fatality wrote:Pa i koristim webmail, ali mi je problem jer ne mogu slat formatirane mailove.fantabox wrote:Ili da koristiš kroz webmail ili da nadjes mail providera koji podržava IMAP protokol (npr gmail )fatality wrote:imam pitanje u vezi outlook-a.
Znaci ne mogu tu nista uradit ? (Ma ovo mi je od posla, tako da ne mogu mijenjat mail)
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
- avaks
#10517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnik Tmaha od maja ove godine a ugovorno vezan od jula i to na godinu dana. Za pola godine bi im platio 70KM i onda se može potpisati novi ugovor mada sam ja mislio da ako produžuješ da samo treba potpisati novi ugovor na još 24 mjeseca. Barem su tako navodili ali od toga ništa tako da za stare korisnike i nema fajde nego čekati istek ugovora ili preći na neku veću uslugu što u mom slučaju nije moguće jer bi navedena akcija obuhvatala i prošireni paket i brži net hehe jedino da im plaćam još HBO ili slično što me ne interesujeModest Musorgski wrote:koja je to akcija bila u pitanju ja nemam pojma i ako nije tajna koji ti je iznos tih "penala" i kad si potpisao trio mix ugovor, posto meni u ugovoru u članovima zakona stoji na "neodređeno" (potpisao 23.01.2013.)avaks wrote:Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem).
Posluju naravno zbog profita ali treba i naglasiti neke stvari a pogotovo za korisnike koji plaćaju skuplje pakete. Sa duo mix na trio možete preći i to bez penala, kao to je
Znači na kraju moja greška a još veća njihova jer neće da kažu te "sitnice" korisnicima nego kada pitamo ima li šta za nas koji već koristimo, dobijemo samo generičku poruku "Potpišite novi ugovor" i kao možemo imati dodatne pogodnosti.
-
motorola01
#10518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene u ugovoru pise na neodredjeno vrijeme tako da mogu komotno odjaviti kad hocu uz izmirenje svih obaveza prema njima. Proslo je vise od 12 mjeseci od potpisivanja ugovora za duo mix paket, tako da mogu sad odjavitiMaharadza wrote:Pogledaš ugovor!Mustang1 wrote:Zna li neko na koliko se ugovori za trio potpisuju i ako biras sam 12 ili 24 kako cu saznati na koliko sam ja
- Reglan
#10519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li ono bilo negdje da kablovski operater prodaje televizore svojim korisnicima po odredjenim cijenama i na ugovorom odredjenu otplatu il' sam ja puko 
-
motorola01
#10520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je bilo u Hrvatskoj, kod nas ne.arshavin wrote:Je li ono bilo negdje da kablovski operater prodaje televizore svojim korisnicima po odredjenim cijenama i na ugovorom odredjenu otplatu il' sam ja puko
- avaks
#10521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je HS imao tu ponudu ali nisam siguran. U Hrvatskoj je Max-tv davao tv za 1kn uz ugovor naravno.
- van helsing
#10522 Telemach - ALL ABOUT 4
Da,kod HS-a,ako potpises ugovor na dvije godine,cini mi se oko 700km da je kostao neki lcd,ne znam tacan model. Komsija mi je to uzeo prije godinu mislim,mogu se raspitat detaljnije,a mozes i ovde pitat na pp predstavnika HS_a.arshavin wrote:Je li ono bilo negdje da kablovski operater prodaje televizore svojim korisnicima po odredjenim cijenama i na ugovorom odredjenu otplatu il' sam ja puko
- Reglan
#10523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma djaba kad sam na telemachu..Nego kontam da ovi iz telemacha pokrenu sta slicno 
- Tiger 033
#10524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta ovo od jucer neJma (MMDS) TTX na HRT-ovima i Hayatu, do duse na Amiku TTX na Hayatu nikad i nije mogao otvoriti, dok na Deltaline DA 
-
Alkos
#10525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni ugovor traje nekada do marta, duo mix paket. Za sada sam koliko-toliko zadovoljan uslugom, ali i da nisam, iskreno nemam nekog drugog izbora. Šta nakon isteka ugovora?
Ne želim potpisivati bilo kakav ugovor i vezati se na određeni period ako ne dobijem nešto zauzvrat (popust, dodatne kanale, novi i bolji resiver ili modem). Kod svih telekom operatera taj sistem odlično funkcioniše (mobitel za 1 KM, na rate i slične gluposti) i ljudi u velikom broju poptisuju ugovore na 12/24 mj.
Nešto trebaju ponuditi, neka dobro razmisle o tome. Evo ovo za HS nisam znao, stvarno za pohvalu!
Ne želim potpisivati bilo kakav ugovor i vezati se na određeni period ako ne dobijem nešto zauzvrat (popust, dodatne kanale, novi i bolji resiver ili modem). Kod svih telekom operatera taj sistem odlično funkcioniše (mobitel za 1 KM, na rate i slične gluposti) i ljudi u velikom broju poptisuju ugovore na 12/24 mj.
Nešto trebaju ponuditi, neka dobro razmisle o tome. Evo ovo za HS nisam znao, stvarno za pohvalu!