Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
CSKA

#1051 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Kako nista vec imamo,a medjunarodno priznata BiH je nista ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1052 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

CSKA wrote:Kako nista vec imamo,a medjunarodno priznata BiH je nista ?
PreCednik Dodik veoma uspješno ruši ''medjunarodno priznatu''. Time ruši i sebe, i bh. entitet R srpsku (medjunarodno priznati). Dobro mu to ide, samo da ''dođe do svakog građanina republike srpske i utuvi mu u glavu to da ON ruši republiku srpsku sa srpskim vazduhom, sa srpskom zelenom travom, sa srpskim slavama, ....ma nema šta nije srpsko od Šuma srpske do livada u srpskom cvijeću''. PreCedniče, navrati iznova kod Željka Vulića da mu utuviš u glavu.
http://www.foreignpolicy.com/articles/1 ... s?page=0,3
Posljednja šansa za prihvatanje pružene ruke je ZAVNOBIH. Pošto su Odluke istog PONIŠTENE tokom nedavnog rata, dobra osnova za nove razgovore je stari ZAVNOBIH.
radostan dan

#1053 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

PipiDugaDevetka wrote:
area51 wrote:U ZANOBIH-u se nigdje nespominje BiH kao samostalna država...
Pa, novi ZAVNOBIH, a ovi stari zavnobiški dogovori da budu osnova za najnoviji dogovor.
Ili ZAVNOBIH, ili ništa. Ništa već imamo.
zar ćeš se odreći handžar divizije i mudžahedina iz novog pazara?
nemogu ti oni u bihzavno...
onda morao vratiti s-h jezik, pa sr bih, pa raseliti sarajevo da se vrate sr i hr, pa svašta nešto jbg.
poukidati imena ulica, srušiti sve vjerske objekte napravljene nakon rata, itd, itd.
jel dobar osnov?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1054 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
area51 wrote:U ZANOBIH-u se nigdje nespominje BiH kao samostalna država...
Pa, novi ZAVNOBIH, a ovi stari zavnobiški dogovori da budu osnova za najnoviji dogovor.
Ili ZAVNOBIH, ili ništa. Ništa već imamo.
zar ćeš se odreći handžar divizije i mudžahedina iz novog pazara?
nemogu ti oni u bihzavno...
onda morao vratiti s-h jezik, pa sr bih, pa raseliti sarajevo da se vrate sr i hr, pa svašta nešto jbg.
poukidati imena ulica, srušiti sve vjerske objekte napravljene nakon rata, itd, itd.
jel dobar osnov?

Pred kraj ove izvrsne govorancije Muftijine govori se o Handžarovcima (od 24' otprilike). Sandžaklije imaju svoj ZAVNOBIH, a to je ZAVNOS.

Još za Tite su bili priznati sve sa svojim partizanskim herojima. Neka im to bude argument za Muftijine namjere u vezi sa EU prekograničnom autonomijom.

Ovo što si nabrojao za povratak i još svašta nešto, pa ljudi smo dogovorićemo se, glavno je da se prihvati pružena ruka ZAVNOBIH-a.

Image
Uskoro, 17. septembra se klanja dženaza poubijanim Handžarovcima u Villefranche-de-Rourgue na jugu Francuske.
radostan dan

#1055 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

heh, pipi, pipi...
PipiDugaDevetka

#1056 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:heh, pipi, pipi...
Slobodno ti začatavaj okrećući ne šegu-šalu diskusiju, znaš vrlo dobro da Sandžaklije zaslužuju prekograničnu EU autonomiju i vrlo dobro znaš da su ZAVNOBIH ponuda i pružena ruka posljednje mogućnosti da zajedno nešto učinimo prije uništenja države BiH.

Jesi li poslušao Muftiju od 26' otprilike?
http://www.youtube.com/watch?v=a-KJrFwxAjo
radostan dan

#1057 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

ja se opšte ne šegačim, ali mi tvoje ideje i miksovanja istorije jesu šega.
ne komentarišem iz principa nastupe vjerskih vođa koji ne pripadaju mojoj konfesiji.
mada je ovaj davno izašao iz okvira duhovnog.
ako je i bio uopše.
vrlo dobro znaš da su ZAVNOBIH ponuda i pružena ruka posljednje mogućnosti da zajedno nešto učinimo prije uništenja države BiH.
tri preovlađujuće opcije vajnih sa x analitičara su -

a) dodik urušava rs tipa - sve je postalo pepeo i dim-
b) rahat patnja još 20-35 god. i bih postaje većinski bošnjačka
c) traktorijada srbalja und madžorizacija croata

čemu onda panika glede uništenja bih?
Slobodno ti začatavaj okrećući ne šegu-šalu diskusiju, znaš vrlo dobro da Sandžaklije zaslužuju prekograničnu EU autonomiju
bujrum.
srbija je ponudila specijalne veze i fed. bih, iste onakve kakve uživa i rs.
što ne prihvatiš?
RATM56

#1058 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

PipiDugaDevetka wrote: Uskoro, 17. septembra se klanja dženaza poubijanim Handžarovcima u Villefranche-de-Rourgue na jugu Francuske.
A i De Gol je voleo Dražu. Lepom društvu se ti Francuzi klanjaju :lol:

Ali ZAVNOBiH i Handžarovci :-) To je još bolje od Komšićevog uparivanja Tita i Blaža :lol:
CungaLunga

#1059 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CungaLunga »

Nebitan32 wrote:
Prijepolje
Srbi 160/283
Bosnjaci 219/159

Drago mi je da se Prijepolje oporavlja :thumbup:
RATM56

#1060 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

CungaLunga wrote:
Nebitan32 wrote:
Prijepolje
Srbi 160/283
Bosnjaci 219/159

Drago mi je da se Prijepolje oporavlja :thumbup:

Kako će izgledati kada potpuno ozdravi?
CungaLunga

#1061 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CungaLunga »

RATM56 wrote:

Srbi -/-

:D
RATM56

#1062 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

CungaLunga wrote:
RATM56 wrote:

Srbi -/-

Svaka čast, prof.dr. Radovan Karadžić bi bio ponosan na tebe :)
CSKA

#1063 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

PipiDugaDevetka wrote:
CSKA wrote:Kako nista vec imamo,a medjunarodno priznata BiH je nista ?
PreCednik Dodik veoma uspješno ruši ''medjunarodno priznatu''. Time ruši i sebe, i bh. entitet R srpsku (medjunarodno priznati). Dobro mu to ide, samo da ''dođe do svakog građanina republike srpske i utuvi mu u glavu to da ON ruši republiku srpsku sa srpskim vazduhom, sa srpskom zelenom travom, sa srpskim slavama, ....ma nema šta nije srpsko od Šuma srpske do livada u srpskom cvijeću''. PreCedniče, navrati iznova kod Željka Vulića da mu utuviš u glavu.
Posljednja šansa za prihvatanje pružene ruke je ZAVNOBIH. Pošto su Odluke istog PONIŠTENE tokom nedavnog rata, dobra osnova za nove razgovore je stari ZAVNOBIH.
Pa da ima logike,nekome ko ima sve nuditi da se toga odrekne u zamjenu za nista.
CungaLunga

#1064 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CungaLunga »

RATM56 wrote:
Imam medalju od De Gola :D
CungaLunga

#1065 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CungaLunga »

Nebitan32 wrote:
Tutin
Srbi 13/27
Bosnjaci 538/189
Albanci 2/0

Tutin je zakon :thumbup:
Kao braca Albanci na Kosovu, tako ce Bosnjaci u Sandzaku izboriti se demografijom :D
PipiDugaDevetka

#1066 Re: Dešavanja u Sandžaku

CSKA wrote:Pa da ima logike,nekome ko ima sve nuditi da se toga odrekne u zamjenu za nista.
Imate sve,... :-) :lol: :lol: :lol:
Pa što onda svako malo preCednik hoće da se cijepa? Ko da je atom U-237 :? . Ima šansu, i to posljednju, da se vrati na zavnobiške Odluke po savjetima američkih savjetnika američke Vlade. http://www.foreignpolicy.com/articles/1 ... s?page=0,3
PipiDugaDevetka

#1067 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:ja se opšte ne šegačim, ali mi tvoje ideje i miksovanja istorije jesu šega.
ne komentarišem iz principa nastupe vjerskih vođa koji ne pripadaju mojoj konfesiji.
mada je ovaj davno izašao iz okvira duhovnog.
ako je i bio uopše.
vrlo dobro znaš da su ZAVNOBIH ponuda i pružena ruka posljednje mogućnosti da zajedno nešto učinimo prije uništenja države BiH.
tri preovlađujuće opcije vajnih sa x analitičara su -

a) dodik urušava rs tipa - sve je postalo pepeo i dim-
b) rahat patnja još 20-35 god. i bih postaje većinski bošnjačka
c) traktorijada srbalja und madžorizacija croata

čemu onda panika glede uništenja bih?
Slobodno ti začatavaj okrećući ne šegu-šalu diskusiju, znaš vrlo dobro da Sandžaklije zaslužuju prekograničnu EU autonomiju
bujrum.
srbija je ponudila specijalne veze i fed. bih, iste onakve kakve uživa i rs.
što ne prihvatiš?
E, da su ponuđene ''specijalne veze'' sa čitavom BiH, dalo bi se razgovarati, ali ovako posebno rs, pa posebno Pederacija,... :run:
Hoćemo sve što imaju Srbi u Bosni i Hercegovini da imaju i Bošnjaci u Srbiji (na Sandžaku). Reciprocitet!
PipiDugaDevetka

#1068 Re: Dešavanja u Sandžaku

CungaLunga wrote:
RATM56 wrote:
Imam medalju od De Gola :D
Trebao bi HOLLAND, predsjednik Francuske, da odlikuje poubijane Bošnjake koji padoše za slobodu Francuske. Njih oko 200 ili da bliskoj rodbini isplati neku odštetu.
radostan dan

#1069 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

PipiDugaDevetka wrote: E, da su ponuđene ''specijalne veze'' sa čitavom BiH, dalo bi se razgovarati, ali ovako posebno rs, pa posebno Pederacija,... :run:
Hoćemo sve što imaju Srbi u Bosni i Hercegovini da imaju i Bošnjaci u Srbiji (na Sandžaku). Reciprocitet!
nije šija, nego vrat...spec. veze su odobrene i definisane još u dejtonu.
tad fed. bih nije interesovala nikakva veza, čak ni trgovinske olakšice.
ponuda, koliko ja znam, još uvjek stoji.

baš sve što imaju srbi u bih, bošnjaci u srbiji ne mogi imati. dio da, ali sve - ne.
iz prostog razloga što su srbi konstutivan narod u bih, a bošnjaci u srbiji su nacionalna manjina a ne konstitutivan narod.
razlika je poprilična.
zato sam i spomenuo spec. veze kao jedan dobar način da se riješi to što te muči.
ali ti ne odgovara ni to.

jbg, onda rahat patnja.... :mrgreen:
PipiDugaDevetka

#1070 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote: nije šija, nego vrat...spec. veze su odobrene i definisane još u dejtonu.

baš sve što imaju srbi u bih, bošnjaci u srbiji ne mogi imati. dio da, ali sve - ne.
iz prostog razloga što su srbi konstutivan narod u bih, a bošnjaci u srbiji su nacionalna manjina a ne konstitutivan narod.
razlika je poprilična.
zato sam i spomenuo spec. veze kao jedan dobar način da se riješi to što te muči.

Malo si se zeznuo to o konstitutivnosti Bošnjaka u Srbiji:
http://www.narodnovijecesandzaka.org/de ... -bosnjaka/

Image

Na zasjedanju Bošnjačkog nacionalnog sabora, na kome su učestvovali predstavnici organizacija, ustanova i institucija koje okupljaju Bošnjake, u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u Novom Pazaru, dana 14.07.2010. godine, usvojena je

D E K L A R A C I J A

I

Bošnjaci su konstitutivni narod u Srbiji.

Od Predsjednika i Vlade Republike Srbije zahtijevamo hitno organizovanje razgovora sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda, u cilju rješavanja ustavnog statusa Bošnjaka.

II

U cilju afirmacije rješavanja statusa regije Sandžak, kroz proces decentralizacije Srbije, Sabor formira odbor za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka.

III

Sabor najoštrije osuđuje pravni i politički barbarizam Ministarstva za ljudska i manjinska prava, sa jasnom diskriminacijom i elementima rasizma nad Bošnjacima.
Sabor zahtijeva hitnu smjenu ministra Čiplića i utvrđivanje krivične odgovornosti učesnika falsifikovanja izborne volje Bošnjaka.

IV

U cilju internacionalizacije pitanja diskriminacije nad Bošnjacima u Srbiji, Sabor formira poseban odbor.

V

Sabor čestita na konstituisanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dajući mu punu podršku na putu očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka.

VI

Sabor poziva i ostale izabrane kandidate sa liste Bošnjački preporod i izabrane kandidate sa Bošnjačke liste da se pridruže radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

VII

Sabor poziva Bošnjake u matici i dijaspori da izdvajanjem jednog procenta od ličnih prihoda učestvuju u finansiranju projekata od nacionalnog značaja.
Reciprocitet: SVE ŠTO SRBI IMAJU U BOSNI=>SVE TO ISTO DA DOBIJU BOŠNJACI U SRBIJI!
radostan dan

#1071 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

mani me se, ja sam ozbiljan čovjek, što kaže palermo...čuj, muftijina deklaracija. ajd kad nađem vasilija dabrobosanskog deklaraciju, zalijepiću je ovdje.
PipiDugaDevetka

#1072 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:

nije šija, nego vrat...spec. veze su odobrene i definisane još u dejtonu.

razlika je poprilična.

DEJTON ZAUVIJEK, PA DOK SE BOJE NE RASTOPE. EU UKIDA POMALO IPA FONDOVE. Vidjećemo šta će biti i čiji će kompjuter da prede crne pixelle.
radostan dan

#1073 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

:mrgreen:
e ova o pixelima - dobra.
PipiDugaDevetka

#1074 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:mani me se, ja sam ozbiljan čovjek, što kaže palermo...čuj, muftijina deklaracija. ajd kad nađem vasilija dabrobosanskog deklaraciju, zalijepiću je ovdje.
LaHku vam noć pijuni, lauferi, topovi,...i ostale FIGURE šahovske.
radostan dan

#1075 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

:mrgreen: :sax:
Post Reply