Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#1051 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

LONGMAN wrote:Pitanjce :D

Sto ova haberkutija s3 kad se prikopca na komp ne prikazuje mi slike onako kao minijature, nego samo ikonice :-) Pa moram svaku otvoriti da vidim koja je slika :roll:

Pa zavisno koji Windows koristis podesi pod View kako hoćeš slike da prikazuje, ikone, medium, large bla bla.

Image
LONGMAN

#1052 Re: Samsung galaxy S3

Post by LONGMAN »

Pokusala sam prvo to, i nece. :-)
Chuckie

#1053 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Kako neće, daj screenshot foldera sa slikama na telefonu i tu opciju kad uključiš na large npr.
awaken

#1054 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:45, edited 1 time in total.
Chuckie

#1055 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

awaken wrote:
Bez uvrede, ali šta (IT nepismen) ti radiš s haber kutijom poput S3?
Ako si kupio telefon za reklamiranje u kafiću, trebao si kupiti iPhone, on je napravljen za te stvari :wink:

:skoljka:
S obzirom da je ONA, bit ćemo malo fleksibilniji. :-D A što se tiče iPhone-a, i njega kad bi skopčala na PC, dobila bi folder sa istim ikonicama, tako da to nije rješenje njenog problema.
insomnia78

#1056 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Opa sad samo "pismeni" smiju kupovati nesto.
Jel se mora kakav dokaz donijeti?
I kolko sam upratio @Longman je seka a ne bato

s' moje sokocalo
LONGMAN

#1057 Re: Samsung galaxy S3

Post by LONGMAN »

Ok. Nisam znaLA da moras biti totalno pismen u vezi tehnologije da bi imao s3 :)

Ionako sam ga dobila na poklon od babe za vrijedan rad, dakle zasluzila sam ga. :oops:

Image
Chuckie

#1058 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Sve uradiš dobro nije mi jasno zašto ne prikazuje slike. Očito imaš neki program za pregled slika koji je podešen kao defaultni koji stvara ovaj konflikt.
LONGMAN

#1059 Re: Samsung galaxy S3

Post by LONGMAN »

Ne vjerujem da je do toga, jer i na drugim kompjuterima je isti problem. :?

Odoh traziti odgovore na engleskom :-)
azdralovic

#1060 Re: Samsung galaxy S3

Post by azdralovic »

LONGMAN wrote:Ok. Nisam znaLA da moras biti totalno pismen u vezi tehnologije da bi imao s3 :)

Ionako sam ga dobila na poklon od babe za vrijedan rad, dakle zasluzila sam ga. :oops:

Image
posto vidim da ti ni windows nema aero temu mozda da probas ovo http://techlikes.com/2011/01/01/picture ... ows-7.html
inSighT
Vozim: na guranje

#1061 Re: Samsung galaxy S3

Post by inSighT »

LONGMAN wrote:Ok. Nisam znaLA da moras biti totalno pismen u vezi tehnologije da bi imao s3 :)

Image
Promijeni "storage mode" na "Mass Storage"! Pošto je to kod tebe MTP (nije ni to loše ali bolji je Mass storage mod)!

http://www.android.gs/how-to-enable-usb ... -s3-i9300/

Galaxy S3 to ne podržava izvorno, barem ne stock rom, već samo skini taj .apk fajl (https://dl.dropbox.com/u/22760184/andro ... 2beta2.apk) i kopiraj ga na s3, potom ga otvori pa instaliraj pomocu nekog file explorera (astro, es file explorer itd. - svejedno koji), tamo valjda možeš promijeniti na UMS (USB Mass Storage)! :thumbup:
LONGMAN

#1062 Re: Samsung galaxy S3

Post by LONGMAN »

Skinula, kopirala, instalirala, pokrenula i...

Image
inSighT
Vozim: na guranje

#1063 Re: Samsung galaxy S3

Post by inSighT »

LONGMAN wrote:Skinula, kopirala, instalirala, pokrenula i...

Image
wtf, kaže tamo da radi bez root-a!? Ništa, probaj ovo još instalirati pa divi:

https://play.google.com/store/apps/deta ... ybox&hl=en

Ako i dalje ne radi, onda traži rješenje na kompu., mada ni meni nikada nije prikazivalo te thumbnails-e u mtp modu! A ja bi ti preporučio iskreno da taj mass storage mod nekako središ, pošto je dosta pouzdaniji od mtp-a!
nermin.padez

#1064 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Ako ne upali ovo gore, probaj izbrisati thumbnail cache, recimo preko CCleaner :) 8-)
fortaleza

#1065 Re: Samsung galaxy S3

Post by fortaleza »

awaken wrote:
LONGMAN wrote:Pitanjce :D

Sto ova haberkutija s3 kad se prikopca na komp ne prikazuje mi slike onako kao minijature, nego samo ikonice :-) Pa moram svaku otvoriti da vidim koja je slika :roll:
Bez uvrede, ali šta (IT nepismen) ti radiš s haber kutijom poput S3?
Ako si kupio telefon za reklamiranje u kafiću, trebao si kupiti iPhone, on je napravljen za te stvari :wink:

:skoljka:
Što ona jadna, čemerna, nepismena radi s haber kutijom poput S3? Sigurno s drugim jadnim, nepismenim i čemernim korisnicima igra lete, pole cijele, zbog svog oblika su odlični za takve vrste igre, a može joj služiti i kao samoobrana u jednom većem i uvjetno potencijalno opasnom gradu poput Sarajeva?

Zašto bi tebe trebalo zanimati što je ona nabavila S3? :skoljka:
nermin.padez

#1066 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

fortaleza wrote: Što ona jadna, čemerna, nepismena radi s haber kutijom poput S3? Sigurno s drugim jadnim, nepismenim i čemernim korisnicima igra lete, pole cijele, zbog svog oblika su odlični za takve vrste igre, a može joj služiti i kao samoobrana u jednom većem i uvjetno potencijalno opasnom gradu poput Sarajeva?

Zašto bi tebe trebalo zanimati što je ona nabavila S3? :skoljka:
Da su oni neki znalci, pa nosi ga đavo :skoljka: :run:
Quaresma

#1067 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

Image
sta je ovo svi se prave pametni a niko pojma nema :D

control panel-system- (s lijeve strane) advanced system settings- advanced - perfomance (settings) i oznacis show thumbnails instead of icons

i to bi trebalo biti to :-D

LONGMAN nick a zensko? gdje je tu veza
azdralovic

#1068 Re: Samsung galaxy S3

Post by azdralovic »

Quaresma wrote:

Image
sta je ovo svi se prave pametni a niko pojma nema :D

control panel-system- (s lijeve strane) advanced system settings- advanced - perfomance (settings) i oznacis show thumbnails instead of icons

i to bi trebalo biti to :-D

LONGMAN nick a zensko? gdje je tu veza
ja sam gore isto napisao, tj dao link na uputstvo, s tim da izgleda da se ovo desava samo sa folderom sa telefona, ostalo pretpostavljam da radi ok ?
MGB

#1069 Re: Samsung galaxy S3

Post by MGB »

kakva su iskustva ostali dozivjeli sa baterijom na Galaxy S3 (mislim prvenstveno na novo kupljeni, pa onda i ostali)

znam da se puni svaki dan-dva, to je oke... ali inace, kad se dobro organizuje telefon, pozadinski procesi i sl., koliko dugo moze izdrzati baterija, pri nekom "normalnom" koristenju... skoro sam ga kupio, prije par dana.. ali J.E.D.E mi bateriju... :-)

Na S2 znam da je znala drzati i po 2 dana bez da i pomisli na punjac.. :-)

sta kazete?
vukojebina

#1070 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

polako bolan,ne panici...postoji jedna stvar, a to je sindrom nove dzidze, ili uredjaja, nazovi to kako hoces... i na pocetku ga i nesvjesno cackas malo vise nego stari telefon...bice to kasnije sve udure...

ja sam recimo tek kad sam kupio nexusa, punio ga haman svakih 6 sati..sad moze dan i po, i dva dana ako ga bas razvucem..
man.utd

#1071 Re: Samsung galaxy S3

Post by man.utd »

MGB wrote:kakva su iskustva ostali dozivjeli sa baterijom na Galaxy S3 (mislim prvenstveno na novo kupljeni, pa onda i ostali)

znam da se puni svaki dan-dva, to je oke... ali inace, kad se dobro organizuje telefon, pozadinski procesi i sl., koliko dugo moze izdrzati baterija, pri nekom "normalnom" koristenju... skoro sam ga kupio, prije par dana.. ali J.E.D.E mi bateriju... :-)

Na S2 znam da je znala drzati i po 2 dana bez da i pomisli na punjac.. :-)

sta kazete?
Treba ti vremena malo da se navikneš i testiraš stvari :D Za početak skini ovu aplikaciju "Easy Battery Saver". Pomoci ce ti znacajno, mozes u njoj opcije sebi namjestiti kako hoces. Probao sam nekoliko slicnih aplikacija, ova najbolja.

- GPS iskljuci i koristi samo onda kad ti zatreba (ja licno ne koristim nikad).

- Wi-fi iskljuci cim iz kuce izades (ako ga koristis u kuci), posto ce mob napolju stalno traziti nove konekcije, skenirati i cuclati bateriju.

- Brightness postavi fiksno da ti bude, (a ne automatic), kod mene je 40-45%, meni taman. Ovo je bitno jer telefon zna pogresiti ako je stavljen na automatic, zna smanjiti svjetlo dok si u igrici ili napolju itd.

- Widgets. Ne mozes im odoljeti, pogotovo kad tek dobijes mob al neki ubise bateriju. Ja sam od prvog dana imao prelijep widget preko citavog jednog home screen.a, vremenska prognoza itd...nisam znao koliko energije uzima dok ga nisam sklonio, mjesec dana kasnije.

- Smanji broj home-screen.ova. Osim ako bas mislis da neces moci zivjeti bez cak 7 njih, izbrisi neke (kod mene 3 imaju).

- Power saver - imas ga u notifikacijama gore u mobitelu, koristi ga. Mozes i njega modificirati (sta da ogranici, sta ne). On limitira snagu procesora recimo, tako da su animacije i tranzicije na mob sporije malo. Niko ko ne koristi mobitel konstantno to nece ni primjetiti, razlika je mala, a i 90% igrica nece ni kihnuti zbog manje snage procesora.

- Live Wallpaper vs obicni wallpaper...mislim da znas vec sta manje trosi :D

Cega se jos sjetim napisat cu...ove su stvari meni pomogle znacajno.
Astrix

#1072 Re: Samsung galaxy S3

Post by Astrix »

man.utd wrote:

- Smanji broj home-screen.ova. Osim ako bas mislis da neces moci zivjeti bez cak 7 njih, izbrisi neke (kod mene 3 imaju).
Znam da nema veze sa S3 ali me zanima da li je moguce na drugom mobu smanjiti broj home-screen-ova? Xperia Arc je u pitanju. Imam ih 5 a sasvim mi je dovoljno i 3... :?
Qler

#1073 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

znam da je na htc i samsung, ono sa dva prsta odradis zoom out, pinch out na homescreen i dobijes male ikone tih ekrana i izbrises one koje ne koristis.
sadalius

#1074 Re: Samsung galaxy S3

Post by sadalius »

Kako prebaciti file sa racunara na S3 putem kabla?

Kad god skopcam S3 na racunar, prepozna ga kao kameru. medjutim, ne mogu nikako prebaciti video koji sam snimio (ima 1,6 GB) putem kabla jedino preko bluetooth-a a to trazi puno vremena. fotke mogu skinuti putem kabla. takodje, ne mogu prebaciti nikakav pdf file putem kabla vec jedino isto preko BT.

i gdje se mogu skinuti provjereni driveri da se S3 vidi kao novi hardver?
zemomak

#1075 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak »

Skini kies

tt via iPhone 4s
Post Reply