MGB wrote:kakva su iskustva ostali dozivjeli sa baterijom na Galaxy S3 (mislim prvenstveno na novo kupljeni, pa onda i ostali)
znam da se puni svaki dan-dva, to je oke... ali inace, kad se dobro organizuje telefon, pozadinski procesi i sl., koliko dugo moze izdrzati baterija, pri nekom "normalnom" koristenju... skoro sam ga kupio, prije par dana.. ali J.E.D.E mi bateriju...
Na S2 znam da je znala drzati i po 2 dana bez da i pomisli na punjac..
sta kazete?
Treba ti vremena malo da se navikneš i testiraš stvari

Za početak skini ovu aplikaciju "Easy Battery Saver". Pomoci ce ti znacajno, mozes u njoj opcije sebi namjestiti kako hoces. Probao sam nekoliko slicnih aplikacija, ova najbolja.
- GPS iskljuci i koristi samo onda kad ti zatreba (ja licno ne koristim nikad).
- Wi-fi iskljuci cim iz kuce izades (ako ga koristis u kuci), posto ce mob napolju stalno traziti nove konekcije, skenirati i cuclati bateriju.
- Brightness postavi fiksno da ti bude, (a ne automatic), kod mene je 40-45%, meni taman. Ovo je bitno jer telefon zna pogresiti ako je stavljen na automatic, zna smanjiti svjetlo dok si u igrici ili napolju itd.
- Widgets. Ne mozes im odoljeti, pogotovo kad tek dobijes mob al neki ubise bateriju. Ja sam od prvog dana imao prelijep widget preko citavog jednog home screen.a, vremenska prognoza itd...nisam znao koliko energije uzima dok ga nisam sklonio, mjesec dana kasnije.
- Smanji broj home-screen.ova. Osim ako bas mislis da neces moci zivjeti bez cak 7 njih, izbrisi neke (kod mene 3 imaju).
- Power saver - imas ga u notifikacijama gore u mobitelu, koristi ga. Mozes i njega modificirati (sta da ogranici, sta ne). On limitira snagu procesora recimo, tako da su animacije i tranzicije na mob sporije malo. Niko ko ne koristi mobitel konstantno to nece ni primjetiti, razlika je mala, a i 90% igrica nece ni kihnuti zbog manje snage procesora.
- Live Wallpaper vs obicni wallpaper...mislim da znas vec sta manje trosi
Cega se jos sjetim napisat cu...ove su stvari meni pomogle znacajno.