Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#1051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

O'zone wrote:
mirzet87sa wrote:Ma nidje veze, i meni se prije 2 mjeseca lijepio nakav rejser u seat ibizi na zadnju karambolku, od carsije do vjecne vatre. Tu me izgura kroz crveno pa mi pukne film stisnem punim kocnicu, a on mi se zabije do zadnjih sjedista. Naplatim debelo od osiguranja, auto se napravi ko novo bude.
Malo je jebeno to uraditi ako imaš dijete u sjedalici na zadnjem sjedištu :roll:
doduse, nisam o tome razmisljo.. obicno se sam vozim eventualno neko pored
goran16v

#1052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Thug... wrote:
Ti trololo kontras uredu je ba vise ne moras svakom loncu biti poklopac :-) Ja ne kazem da ta duga svjetla ne smetaju ali realno reci koliko to motorista "gusla" iza auta toliko dugo da cika vozacu TOLIKO smetaju ta duga svjetla od motora koja su boze toliko toliko jaka da ne moze nista vidjeti cika auto vozac :lol:

Vecina motorista pale duga svjetla zbog sopstvene sigurnosti da bi ih ovi nasi divljaci po cesti primjetili i oni su po tvom debili jeli??? a ovi su pametni jer nesto koce da ga sta? upozore da ima duga upaljena jedna jebena sijalica ba budi malo relalan, i ako je to zasluzilo da ga ubijes ma samo naprijed pametni bosnjo :bih:
Naravno da moram sve dok budem citao bisere tipa ove tvoje o dugim svjetlima od koje izgleda ne odustajes. :lol:
Kad si vec strucnjak, evo ti par cinjenica da se zabavis: ako vozac u gradu ako ne vidi motociklistu sa oborenim svjetlom nece vidjeti ni da ima reflektor, a ne dugo tako da od toga nema nista, a oni sto voze pod dugim svjetlima to rade iz istog razloga zbog kojeg vade prigusivace iz auspuha, zbog kojeg ga zavrcu u blokadu izmedju semafora, zbog kojeg ga dizu na zadnji tocak i slicne discipline, zbog niskog nagona da budu primjeceni, ali ne od stane drugih vozaca nego od mase!
zdruzdjo

#1053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote: iz istog razloga zbog kojeg vade prigusivace iz auspuha......
Komsija ima hayabusa-u hajmo reci " stock"
Ja se sjeeee kako je tih motor, jer sam valjda navikao da su ove brzalice novijeg datuma i urlikalice.
I on mi objasnio za tu kretensku disciplinu. Imam jednog koji redovno dovlaci djevojku u gluho doba kuci pored moje zgrade. Ali voli covjek da ga cjepne onako pa dase zna da je mala dosla kuci. Nesto sam kontao kakvih rajsnegli ili slicno pa onako malo posuti po cesti u gluha doba.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
goran16v

#1054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

zdruzdjo wrote:
goran16v wrote: iz istog razloga zbog kojeg vade prigusivace iz auspuha......
Komsija ima hayabusa-u hajmo reci " stock"
Ja se sjeeee kako je tih motor, jer sam valjda navikao da su ove brzalice novijeg datuma i urlikalice.
I on mi objasnio za tu kretensku disciplinu. Imam jednog koji redovno dovlaci djevojku u gluho doba kuci. Ali voli covjek da ga cjepne onako pa dase zna da je mala dosla kuci. Nesto sam kontao kakvih rajsnegli ili slicno pa onako malo posuti po c
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Zbog strogih standarda o razini buke svaki motor mora biti tvornicki tih i kad prolaze nema nikakve buke, a ja ove nase sto "abarthuju" auspuhe na Grbavici cujem kako ga od Stupa zavrcu u crveno.
Thug...

#1055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Thug... »

goran16v wrote:
Thug... wrote:
Ti trololo kontras uredu je ba vise ne moras svakom loncu biti poklopac :-) Ja ne kazem da ta duga svjetla ne smetaju ali realno reci koliko to motorista "gusla" iza auta toliko dugo da cika vozacu TOLIKO smetaju ta duga svjetla od motora koja su boze toliko toliko jaka da ne moze nista vidjeti cika auto vozac :lol:

Vecina motorista pale duga svjetla zbog sopstvene sigurnosti da bi ih ovi nasi divljaci po cesti primjetili i oni su po tvom debili jeli??? a ovi su pametni jer nesto koce da ga sta? upozore da ima duga upaljena jedna jebena sijalica ba budi malo relalan, i ako je to zasluzilo da ga ubijes ma samo naprijed pametni bosnjo :bih:
Naravno da moram sve dok budem citao bisere tipa ove tvoje o dugim svjetlima od koje izgleda ne odustajes. :lol:
Kad si vec strucnjak, evo ti par cinjenica da se zabavis: ako vozac u gradu ako ne vidi motociklistu sa oborenim svjetlom nece vidjeti ni da ima reflektor, a ne dugo tako da od toga nema nista, a oni sto voze pod dugim svjetlima to rade iz istog razloga zbog kojeg vade prigusivace iz auspuha, zbog kojeg ga zavrcu u blokadu izmedju semafora, zbog kojeg ga dizu na zadnji tocak i slicne discipline, zbog niskog nagona da budu primjeceni, ali ne od stane drugih vozaca nego od mase!
Samo naprijed kontras :thumbup: Tvoje cinjenice ne piju vode jer generalizujes sa svojim izjavama i stavljas sve motoriste u isti koš a nisu svi isti i ne ponasaju se tako kako ti tvrdis :-) ja sam izjavio to sto sam izjavio ne da branim nekoga vec me malo izjava "ispizdila" gdje bi neko bez problema rizikovao da ubije motoristu nekim kocenjem samo zbog dugih svjetala ali eto to je tebi normala a bajkeri sa dugim svjetila su debili :lol:
goran16v

#1056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Thug... wrote: Samo naprijed kontras :thumbup: Tvoje cinjenice ne piju vode jer generalizujes sa svojim izjavama i stavljas sve motoriste u isti koš a nisu svi isti i ne ponasaju se tako kako ti tvrdis :-) ja sam izjavio to sto sam izjavio ne da branim nekoga vec me malo izjava "ispizdila" gdje bi neko bez problema rizikovao da ubije motoristu nekim kocenjem samo zbog dugih svjetala ali eto to je tebi normala a bajkeri sa dugim svjetila su debili :lol:
Nije to nikakva generalizacija, jer bajker koji vozi po pripisima, koji se ne trka po semaforima, ne dize na zadnji tocak, ne eksperimentise sa aususima sigurno ne vozi sa dugim svjetlima kroz grad.
Meni nijedno ni drugo nije normala, ali akcija veze reakciju!
zdruzdjo

#1057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Thug... wrote: Samo naprijed kontras :thumbup: Tvoje cinjenice ne piju vode jer generalizujes sa svojim izjavama i stavljas sve motoriste u isti koš a nisu svi isti i ne ponasaju se tako kako ti tvrdis :-) ja sam izjavio to sto sam izjavio ne da branim nekoga vec me malo izjava "ispizdila" gdje bi neko bez problema rizikovao da ubije motoristu nekim kocenjem samo zbog dugih svjetala ali eto to je tebi normala a bajkeri sa dugim svjetila su debili :lol:
ma ja
kao sto smo i ucili u zakonu o saobracaju kad tebi neko ide u susret sa dugim nemoj mu blicati ili odgovarati istom mjerom, kad neko pretice pa ti se trpa zato sto se "zajebo" nemoj ubrzavati.
necu u qurtzu.
sta sam trebao???? okrenuti sva 3 retrovizora pa kad prodje mahnuti sa dva prsta i reci "peace brother".
kad vidim nekoga ko lijepo vozi motor po gradu, izasao bih da ga poljubim. veceras je lik pored mene vozio od vjecnice do otoke neki "harley" tip motor. prosto je bilo milina gledati ga kako uziva. ni jednom se nije prestrojio bez zmigavaca, ni na jednom mjestu nije zadivljao po gasu vozio je sredinom trake, bez provlacenja izmedju auta......
respo

#1058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

fidoremilienko wrote:Ono kad ti lik na zapadnom prilazu, pozet Blazuj-M.Raskrsce, gdje su dvije trake i ogranicenje 60 km/h, pocne blicati kad si u lijevoj traci a vozis 60-70 km/h. Ja ne znam :roll:

Ili kad lik ne zna da vozi u kruznom toku, pa cijelo vrijeme vozi vanjskom stranom, a jos gore od toga kad skrece ne daje zmigavac, a ti se mogao ukljuciti.

Ili kad se ljudi ne znaju mimoici na obicnoj raskrsnici, kad krene da te obilazi sa vanjske strane :-)
sta je problem sa brzom cestom blazuj mostarsko
vozi ti po propisu al pusti njega nek ide koliko zeli
sta bi trebao po autoputu lijevom voziti 130 i kapak?
goran16v

#1059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

respo wrote: sta je problem sa brzom cestom blazuj mostarsko
Za pocetak problem je to sto potez M. Raskrsce - Blazuj nije ni brza cesta ni autiput nego najobicnija gradska saobrajajnica.
Last edited by goran16v on 10/07/2013 21:38, edited 1 time in total.
xamp

#1060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

goran16v wrote:
respo wrote: sta je problem sa brzom cestom blazuj mostarsko
Za pocetak problem je to sto potez M. Raskrsce - Blazuj nije ni brza cesta ni autiput nego najobicnija gradska saobrajajnica.
A za kraj, M. Raskrsce - Blazuj JESTE brza cesta :) Ni autoput ni najobicnija gradska saobracajnica :)
hopi

#1061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

ja bi isto rekao da je gradska saobraćajnica, samo umjesto 3 trake u gradu tu su dvije, a ograničenje je isto 60km/h.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

Et' poslušah Gorana i umalo da 2x poginem jer vozači inače paze na bicikliste ljubi ih majka. :mrgreen:
xamp

#1063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Imas znak da je autoput ali je ogranicenje manje, ali nije 60km/h
hopi

#1064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

xamp wrote:Imas znak da je autoput ali je ogranicenje manje, ali nije 60km/h
99% da je ograničenje 60km/h, pa često zna policija biti s radarom ispred most. raskršća kod skretanja za vlakovo
O'zone
Globalni moderator

#1065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Ograničenje je 60 km/h
xamp

#1066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Aaa taj dio... Jest jest... Ja sam otisao na komplet, ne samo na potezu ove "nove ceste" blazuj - m.raskrsce, vec ilidza - m.raskrsce.... Do mene :)
Mlad i Nevin

#1067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mlad i Nevin »

mleetavi wrote:Et' poslušah Gorana i umalo da 2x poginem jer vozači inače paze na bicikliste ljubi ih majka. :mrgreen:

Da te možda on nije doček'o Oktavijom? :D :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

Oba puta su nekakvi Bemveji prozujali pored mene, proletio mi je čitav život kroz glavu. :mrgreen:
WildRedRose

#1069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

mleetavi wrote:Oba puta su nekakvi Bemveji prozujali pored mene, proletio mi je čitav život kroz glavu. :mrgreen:
e puno ti je proletilo ... :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

Znaš ti šta sam ja sve proživio :twisted:
Čudna sorta

#1071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Čudna sorta »

hopi wrote:
99% da je ograničenje 60km/h, pa često zna policija biti s radarom ispred most. raskršća kod skretanja za vlakovo
Mene su nedavno tu zaustavili, vozila oko 80km/h, ja zbunjena kad su me zaustavili i pitali gdje žurim i da li znam za ograničenje... i platih kaznu za neznanje. Zato sada svaki put pazim.

A najviše me nerviraju oni što ujutro stanu nasred ceste upale sva četiri da "trknu" do pekare, pa zar je problem stati na prvo proširenje i malo noge protegnuti, ne moraš stati ispred vrata pekare i zaustaviti saobraćaj da bi kupio kifle. Ovo se odnosi i na one što voze, obično supruge, do vrata posla, i isto tako stanu, zaustave saobraćaj da gospođa polako izađe i da se usput još malo ispričaju... i još te blijedo gledaju ako im slučajno svirneš da malo ubrzaju.
mayab

#1072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

Čudna sorta wrote:
hopi wrote:
Mene su nedavno tu zaustavili, vozila oko 80km/h, ja zbunjena kad su me zaustavili i pitali gdje žurim i da li znam za ograničenje... i platih kaznu za neznanje. Zato sada svaki put pazim.

A najviše me nerviraju oni što ujutro stanu nasred ceste upale sva četiri da "trknu" do pekare, pa zar je problem stati na prvo proširenje i malo noge protegnuti, ne moraš stati ispred vrata pekare i zaustaviti saobraćaj da bi kupio kifle. Ovo se odnosi i na one što voze, obično supruge, do vrata posla, i isto tako stanu, zaustave saobraćaj da gospođa polako izađe i da se usput još malo ispričaju... i još te blijedo gledaju ako im slučajno svirneš da malo ubrzaju.
I obavezno se i poljube :kiss:
Čudna sorta

#1073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Čudna sorta »

mayab wrote:I obavezno se i poljube :kiss:
Da, zaboravih na pusicu na rastanku. :roll:
Mlad i Nevin

#1074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mlad i Nevin »

A tek kad draga zaboravi mobitel, ruž ili lak za nokte...pa dragi ponovo mora da stane kako bi se draga vratila po to :roll:
novi.dan.nova.nafaka

#1075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Glavna džada.
Hamša vozi krajnjom lijevom 40 km/h, prvo sljedeće auto ispred nje minimalno 100 m daleko. Nezgodno preći u srednju traku jer auta prolaze pored nas dosta brže i sa relativno malim rastojanjem između. Nakon 1-2 km vožnje iza nje, nekako se uspijem i ja ubaciti - gledam u retrovizor ona odmahuje glavom, ko veli: "vidi kamikaze".
Ko li njoj dade vozačku...
Post Reply