Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ElDzidziIbnDzo

#1051 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja se ne razmišljam,neću je,koji će mi racku. Em što bi me put koštao da odem po nju,em parking mjesto da dodatno plaćam.

A stoji evo par dana u oglasima i nije prodata. Skandinavci je nešto ne gotive.
johntra

#1052 Re: Alfa Romeo

Post by johntra »

Jbga, daleko je baš, ali je bagatelna cijena...koje je godište?
Ned071

#1053 Re: Alfa Romeo

Post by Ned071 »

evo jednog testa polovnjaka. po meni poprilicno povrsno uradjen, al eto mozda nekom pomogne kod odabira

http://autoklub.jutarnji.hr/rabljena-al ... e/1218415/
Ridjobrki

#1054 Re: Alfa Romeo

Post by Ridjobrki »

Ned071 wrote:evo jednog testa polovnjaka. po meni poprilicno povrsno uradjen, al eto mozda nekom pomogne kod odabira

http://autoklub.jutarnji.hr/rabljena-al ... e/1218415/
:thumbup:

Dosta realna i poštena priča. Na ljeto je moja ako ne izleti kakav dobar GT u međuvremenu. :)
Paul F.

#1055 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

mali_milojica wrote: Ne znam koji bi dio boldirao.pa cu cijeli post.
:pisnuo:
Iskreno,koliko imas godina?
Po znanju, obrazovanosti i kulturi dijaloga, sigurno više godina nego ti.
Nisi u stanju argumentovano ni pero odbiti nijednoj mojoj rečenici.
Sve što znaš je da se kreveljiš ko kakav maloumnik.
romeomoraprezivjeti

#1056 Re: Alfa Romeo

Post by romeomoraprezivjeti »

Paul F. wrote:
Pratim,.:-D
probook

#1057 Re: Alfa Romeo

Post by probook »

Kda nesto ljudima ode na dizelu onda ne kontaju koliko su popušili na "ušteđenom" gorivu. Prijatelj kupio auto polovno i prvi kvar zamajac sa kompletnim kvačilom (1200 KM). E sada preračunajte vi to u benzin i koliko je to benzina. Koliko treba preći kilometara da bi izbio to. Ali džaba narodu pričati puno mi troši 7 litara, bolje dizel 5 jebo skupe dijelove od 500+ KM ko to jos gleda :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1058 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Paul F. wrote:
Sta da ti kazem,u pravu si :lol:
Stvarno je onaj Abramovic smetljar,napravio jahtu od milijardu eura,a dizel motor stavio :D
direstraits0078

#1059 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

Mos mislit, dizel u jahti. Ja to ne bi kupiJo, neJma saMse.
Paul F.

#1060 Alfa Romeo

Post by Paul F. »

Ovakvu retardiranost još ni na jednom forumu nisam vidio. Ne sviđa vam se moj post, ne znate kako da ga opovrgnete, nećete ni da se složite sa mnom jer vjerovatno vozite dizele i pripadate onoj vrsti ljudi koji automobil poistovjećuju sa sobom. Svaku kritiku dizel motora smatrate ličnom uvredom. Žalosno.
Last edited by Paul F. on 08/09/2014 21:08, edited 1 time in total.
Paul F.

#1061 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

Majko moja, pa kakve jahta ima veze sa automobilom ? Između ostalog, za automobil je bitno da je motor što živahniji dok za jahtu ne... Ostavite se kompjutera i uhvatite se motike...
SAID5

#1062 Re: Alfa Romeo

Post by SAID5 »

Gospoda koja kupuje skupo auto, bilo benzin ili dizel je gospoda, a fukara kupuje skupo auto i stavlja plin.

Normala raja kupuje ono za sta ima para, bezinjare plinare, dizele, svako po zelji :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
ElDzidziIbnDzo

#1063 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

Malo ti je post kontraverzan.
Živim u drzavi gdje je cijena goriva cirka 4 marke po litru.(mada kad vidis kvalitet skontas da je cijena opravdana)
Cijena plina 1,10-1,20 maraka.

I sto ne bih vozio na plin? Ako dnevno predjem 150 kilometara minimum?
Paul F.

#1064 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

Poenta dizel automobila je šparanje na gorivu na račun performansi i ružnog metalnog zvuka. Tada je dizel bio podobro jeftiniji od benzina. Proizvođači su se trudili da ubijede potrošače de voziti dizel i nije toliko papanski. Ne znam da se iko usudio reći da je ugodnije voziti dizel nego benzinac. Danas je cijena dizela napuhana dodatnim taksama pa je i ušteda manja nego prije. Sve u svemu, voziti dizel zbog nekakvog prestiža je van svake pameti.
Ridjobrki

#1065 Re: Alfa Romeo

Post by Ridjobrki »

Ovaj post kao da je pisao moj stari osamdesetih. :D :D :D

Sad i on vozi dizel, skontao i on tehnološki napredak, commonrail brizganje, promjenjive geometrije turbina i te gluposti za sirotinju.
Paul F.

#1066 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

Nisam nikad vozio auto na plin ali mislim da je to mnogo bolje nego dizel. Nema klokotanja niti zagađivanja okoline.
direstraits0078

#1067 Re: Alfa Romeo

Paul F. wrote:Ovakvu retardiranost još ni na jednom forumu nisam vidio. Ne sviđa vam se moj post, ne znate kako da ga opovrgnete, nećete ni da se složite sa mnom jer vjerovatno vozite dizele i pripadate onoj vrsti ljudi koji automobil poistovjećuju sa sobom. Svaku kritiku dizel motora smatrate ličnom uvredom. Žalosno.
Ovakva retardiranost se cesto vidja na forumu u posljednje vrijeme, narocito od kad ti pises postove u ovoj temi. :D

Jos nisi uspio da shvatis da se neka jako skupa vozila prodaju iskljucivo s dizelskim pogonskim agregatom. Nema u ponudi benzinskog motora u tim vozilima. Ali ti si vidovit pa si uspio da vidis koje motore i na koje pogonsko gorivo imam ja ili neko od forumasa u vozilu/vozilima koje posjedujemo.
Paul F.

#1068 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

Ridjobrki wrote:Ovaj post kao da je pisao moj stari osamdesetih. :D :D :D

Sad i on vozi dizel, skontao i on tehnološki napredak, commonrail brizganje, promjenjive geometrije turbina i te gluposti za sirotinju.
Ako hoćeš da opovrgneš nekoga onda moraš naći kontra argumente onome što je on rekao. Kontra argument NIJE: post ti je glup, ovako moja nana priča, ovo je besmisleno... Konkretno, ti bi trebao da predočiš prednosti dizela u odnosu na benzinca.
Paul F.

#1069 Re: Alfa Romeo

Post by Paul F. »

direstraits0078 wrote:
Paul F. wrote:Ovakvu retardiranost još ni na jednom forumu nisam vidio. Ne sviđa vam se moj post, ne znate kako da ga opovrgnete, nećete ni da se složite sa mnom jer vjerovatno vozite dizele i pripadate onoj vrsti ljudi koji automobil poistovjećuju sa sobom. Svaku kritiku dizel motora smatrate ličnom uvredom. Žalosno.
Ovakva retardiranost se cesto vidja na forumu u posljednje vrijeme, narocito od kad ti pises postove u ovoj temi. :D

Jos nisi uspio da shvatis da se neka jako skupa vozila prodaju iskljucivo s dizelskim pogonskim agregatom. Nema u ponudi benzinskog motora u tim vozilima. Ali ti si vidovit pa si uspio da vidis koje motore i na koje pogonsko gorivo imam ja ili neko od forumasa u vozilu/vozilima koje posjedujemo.
Koji se to automobili prodaju samo sa dizel motorom ? Ćak i da to postoji to ne znači da je dizelaš bolji od benzinca.
Ridjobrki

#1070 Re: Alfa Romeo

Post by Ridjobrki »

Paul F. wrote:
Ridjobrki wrote:Ovaj post kao da je pisao moj stari osamdesetih. :D :D :D

Ako hoćeš da opovrgneš nekoga onda moraš naći kontra argumente onome što je on rekao. Kontra argument NIJE: post ti je glup, ovako moja nana priča, ovo je besmisleno... Konkretno, ti bi trebao da predočiš prednosti dizela u odnosu na benzinca.
Jest ti post glup i opet ću ti reći to. I ostatak foruma će ti to ponavljati dok ne skontaš šta ti se pokušava reći. Tvoj glupi argument je da dizele voze ljudi koji ne znaju šta valja i da je to za fukaru i raju.

S druge strane, dizeli su daleko ekonomičniji, štedljiviji, dugotrajniji ali ko će to tebi objasniti kad se ti držiš nekih metalnih zvukova k'o da nikad nisi sjeo i ikakav dizelaš mlađi od 30 godina.

Eto, budale ljudi i fukara voze one S-klase od 5 hiljada dizelskih kubika. Nije narod džaba rekao da kad ti šest ljudi kažu da si p'jan a ti lezi pa se valjaj.
direstraits0078

#1071 Re: Alfa Romeo

Paul F. wrote:
direstraits0078 wrote:

Koji se to automobili prodaju samo sa dizel motorom ? Ćak i da to postoji to ne znači da je dizelaš bolji od benzinca.
Ćak obiĆni ili Ćak Norris? :D Nego, kaži mi od kada je Watt jedinica za potrošnju, oj Norrise Ćaće?
johntra

#1072 Re: Alfa Romeo

Post by johntra »

Haj fakat ne kvarite temu...bilo je ovakvih tema benzin vs dizel, milion na forumu...
direstraits0078

#1073 Re: Alfa Romeo

Ja se ispriĆavajem. :kiss:
madner

#1074 Re: Alfa Romeo

Post by madner »

Treba slusat ove vozace Fiat Punta, znaju ljudi o cemu pricaju.
_mufljuz_

#1075 Re: Alfa Romeo

Post by _mufljuz_ »

madner wrote:Treba slusat ove vozace Fiat Punta, znaju ljudi o cemu pricaju.
vala ja sam vidio Fiat Grande Punto Abarth i nimalo bezazlena zvijer :mrgreen:

samo ne znam kako se pokazao 1.9 JTD Multijet od 131 KS u GP-u
Post Reply