to je tovalterbranisarajevo wrote:
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- muha_sa
#1051 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- alica.k
#1052 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
gdje?6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
I niko neće - a najavljuju nove padavine.
Neće za pare, a kamoli besplatno da počiste ispred praga.
- suncica24
#1053 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kad moj caca, 80% invalid, moze bez auta strapasati po ovom snijegu do posla, kad hanuma dva-tri dana pred porod moze odstrapasat' niz ulicu, da se porodi, kad tesko bolesna komsinica (
), nakon sto joj se pokuca na vrata da se pita treba li stagod kaze da ne treba jer ce ona sama odstrapasat' do prodavnice, da vidi grad (
), ne razumijem koja nevolja moze natjerati dzilkosa da odtrpa auto, napravi haos na cesti i onda ga hladno uparkira nasred iste da ni moj caca, ni trudnica, ni bolesna komsinica ne mogu proci!?
To jedino bejzbol palica moze kaznit' sajbom po glavi!
To jedino bejzbol palica moze kaznit' sajbom po glavi!
- slobodni armirach
#1054 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ne slazem se s tobom, ako poslije bejzbolanja nema pri ruci dva litra bezolovnog i upaljac marke BIC onaj velikisuncica24 wrote: To jedino bejzbol palica moze kaznit' sajbom po glavi!
- respo
#1055 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa gdje ima znak zabrane na sred socijalnog gdje tramvaj prolazi? (ima slika na temi majstori parkiranja)valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim....
ili na sred ulice kuda prolaze auta
i da ima i da nema znaka i mogao ne mogao parkirati pisao bi mu kaznu da sam policajac
znaci on sam zakrci ili oteza pristup i prohodnost svima ostalim koji voze tom ulicom a ocisceno je mozda jedna i po traka
jos bi na to dodao neku kaznu za ometanje saobracaja
druga je prica onaj ko je parkirao prije snijega pa zatrpan
- muha_sa
#1056 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
samo na ovo da dodamrespo wrote:pa gdje ima znak zabrane na sred socijalnog gdje tramvaj prolazi? (ima slika na temi majstori parkiranja)valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim....
ili na sred ulice kuda prolaze auta
i da ima i da nema znaka i mogao ne mogao parkirati pisao bi mu kaznu da sam policajac
znaci on sam zakrci ili oteza pristup i prohodnost svima ostalim koji voze tom ulicom a ocisceno je mozda jedna i po traka
jos bi na to dodao neku kaznu za ometanje saobracaja
druga je prica onaj ko je parkirao prije snijega pa zatrpan
- suncica24
#1057 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Fakat gdje?alica.k wrote:gdje?6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
Znam ja par omladinaca koji bi to ko s poslom odradili.
- Čudna sorta
#1058 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Probaj pitati, ako ih ima u blizini, radnike iz KJKP "RAD"... ja juče kad sam vidjela koliko mi je snijega na autu i oko njegaalica.k wrote:gdje?6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
- valterbranisarajevo
#1059 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovi što su zatrpani od ranije, sprječavaju da se očiste kompletna naselja. Samo da su "odtrpali" jednu stranu da grtalica može ući. Ljudi koji voze grtalice se vraćaju jer nemaju orijentacije i boje se da ne zakače nekoga i da se kasnije ne povlače po sudovima...zato sam to napisao...
Kod mene je 10 auta očišćeno i oni ne smetaju grtalici, ali smeta onaj 11-ti koji je samo skinuo snijeg sa platnenog krova - da mu ne provali u ljubimca.
Kod mene je 10 auta očišćeno i oni ne smetaju grtalici, ali smeta onaj 11-ti koji je samo skinuo snijeg sa platnenog krova - da mu ne provali u ljubimca.
Last edited by valterbranisarajevo on 06/02/2012 17:18, edited 1 time in total.
- respo
#1060 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ma dobro ima i to nego govorim u naseljima gdje je bas ne smeta grtalicama bagerima itdmuha_sa wrote: samo na ovo da dodamimo je subotu i nedelju da ocisti oko auta i isto ukloni sa saobracajnice.
ne znam uopste otkud da se ovi zateknu na glavnoj sporednoj ulici
sta je to bilo "joj pada snijeg ja cu ostaviti auto ovdje" zar nisu ti odmah mogli otici na neko mjesto gdje ne smetaju pa makar bila i "zelena" povrsina
- valterbranisarajevo
#1061 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu.
Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
- tataćusak
#1062 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Haveru kod mene momak u mahali traži 100 KM6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
- kurty
#1063 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
iskren da budem... Da imam auto, sad bi se pogadja s nekim sa foruma... ja ocistim nekome cijelu ulicu, a taj neko meni snijeg sa krova...tataćusak wrote:Haveru kod mene momak u mahali traži 100 KM6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
-
black_noke
#1064 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Jesu li ozbiljno ocistili parkusu?arshavin wrote:Ocistise parkusu nema se vise gdje raja ni zajebavati.
- cappy_tempo
#1065 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
@kurty ovo je radnik firme tako da nije njegov bager. Ili je izradio ili ce sutra doci posto nije dotako,a kako je krenulo sutra cu se opet morati lopate hvatati pa drugi dio ceste cistiti. Kako god sjetim se familije svakom jadi sto hoce dodatne pare,a kanton g angazovo.ja kako ovih dana ne idem na posao onda lopatam po cijeli dan ali dodjem do auta komsije i odem na drugu stranu. Komsije muda griju,a ja da im put pravim e to necu
- chuchumbamayumbe
#1066 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Valtere, tišu, nej*b'o si ako ovo pročitaju u av-mau.valterbranisarajevo wrote:Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu.Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
- O'zone
- Globalni moderator
#1067 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
chuchumbamayumbe wrote:Valtere, tišu, nej*b'o si ako ovo pročitaju u av-mau.valterbranisarajevo wrote:Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu.Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
Meni danas crvendać uletio u ulaz pokušao sam da ga istjeram vani ali je samo pobjegao na više spratove pa ću sad kad se vratim morati kakvih sjemenki da mu ostavim da ima da zoba.
- sheilak
#1068 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kod mene dva goluba ušla u kuhinju, preko balkona.
Bila su tu sat vremena, onda su otišli. Ali skroz su cool bili.
- kokuz_sa
#1069 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu..

- Not My Idea
#1070 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
izjave su na drugom spratu.kokuz_sa wrote:meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu..![]()
jedino ako ti nisu parkirali na mjesto koji si ti ocistio
-
5 0 5
#1071 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sheilak wrote:Kod mene dva goluba ušla u kuhinju, preko balkona.Bila su tu sat vremena, onda su otišli. Ali skroz su cool bili.
- muha_sa
#1072 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
reci im ovakokokuz_sa wrote:meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu..![]()
-dragi moji gosti, lako je vama, vi možete lec kad god hocete a ja samo kad vi odete
- valterbranisarajevo
#1073 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....
- O'zone
- Globalni moderator
#1074 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Željko ode na ovu stranicu pogleda prognozu http://www.weather.com/weather/today/Sa ... a+BKXX0004 pa onda izađe pred medijevalterbranisarajevo wrote:Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....
-
Ambrozija
#1075 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Na portalu pise da ga nece pasti vise od 10 cmvalterbranisarajevo wrote:Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....