Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1051 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

valterbranisarajevo wrote:Image
to je to :)
alica.k

#1052 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
I niko neće - a najavljuju nove padavine.

Neće za pare, a kamoli besplatno da počiste ispred praga.
gdje?
suncica24

#1053 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by suncica24 »

Kad moj caca, 80% invalid, moze bez auta strapasati po ovom snijegu do posla, kad hanuma dva-tri dana pred porod moze odstrapasat' niz ulicu, da se porodi, kad tesko bolesna komsinica ( :( ), nakon sto joj se pokuca na vrata da se pita treba li stagod kaze da ne treba jer ce ona sama odstrapasat' do prodavnice, da vidi grad ( :( ), ne razumijem koja nevolja moze natjerati dzilkosa da odtrpa auto, napravi haos na cesti i onda ga hladno uparkira nasred iste da ni moj caca, ni trudnica, ni bolesna komsinica ne mogu proci!?
To jedino bejzbol palica moze kaznit' sajbom po glavi!
slobodni armirach

#1054 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

suncica24 wrote: To jedino bejzbol palica moze kaznit' sajbom po glavi!
ne slazem se s tobom, ako poslije bejzbolanja nema pri ruci dva litra bezolovnog i upaljac marke BIC onaj veliki :D
respo

#1055 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by respo »

valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim.... :(
pa gdje ima znak zabrane na sred socijalnog gdje tramvaj prolazi? (ima slika na temi majstori parkiranja)
ili na sred ulice kuda prolaze auta

i da ima i da nema znaka i mogao ne mogao parkirati pisao bi mu kaznu da sam policajac
znaci on sam zakrci ili oteza pristup i prohodnost svima ostalim koji voze tom ulicom a ocisceno je mozda jedna i po traka
jos bi na to dodao neku kaznu za ometanje saobracaja

druga je prica onaj ko je parkirao prije snijega pa zatrpan
muha_sa

#1056 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

respo wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim.... :(
pa gdje ima znak zabrane na sred socijalnog gdje tramvaj prolazi? (ima slika na temi majstori parkiranja)
ili na sred ulice kuda prolaze auta

i da ima i da nema znaka i mogao ne mogao parkirati pisao bi mu kaznu da sam policajac
znaci on sam zakrci ili oteza pristup i prohodnost svima ostalim koji voze tom ulicom a ocisceno je mozda jedna i po traka
jos bi na to dodao neku kaznu za ometanje saobracaja

druga je prica onaj ko je parkirao prije snijega pa zatrpan
samo na ovo da dodam :D imo je subotu i nedelju da ocisti oko auta i isto ukloni sa saobracajnice.
suncica24

#1057 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by suncica24 »

alica.k wrote:
6.april wrote:Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.

gdje?
Fakat gdje?
Znam ja par omladinaca koji bi to ko s poslom odradili.
Čudna sorta

#1058 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Čudna sorta »

alica.k wrote:

gdje?
Probaj pitati, ako ih ima u blizini, radnike iz KJKP "RAD"... ja juče kad sam vidjela koliko mi je snijega na autu i oko njega :-) , i zamolim ih i za pare mi očiste, i naprave da mogu i izaći...
valterbranisarajevo

#1059 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Ovi što su zatrpani od ranije, sprječavaju da se očiste kompletna naselja. Samo da su "odtrpali" jednu stranu da grtalica može ući. Ljudi koji voze grtalice se vraćaju jer nemaju orijentacije i boje se da ne zakače nekoga i da se kasnije ne povlače po sudovima...zato sam to napisao...

Kod mene je 10 auta očišćeno i oni ne smetaju grtalici, ali smeta onaj 11-ti koji je samo skinuo snijeg sa platnenog krova - da mu ne provali u ljubimca.
Last edited by valterbranisarajevo on 06/02/2012 17:18, edited 1 time in total.
respo

#1060 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by respo »

muha_sa wrote: samo na ovo da dodam :D imo je subotu i nedelju da ocisti oko auta i isto ukloni sa saobracajnice.
ma dobro ima i to nego govorim u naseljima gdje je bas ne smeta grtalicama bagerima itd
ne znam uopste otkud da se ovi zateknu na glavnoj sporednoj ulici
sta je to bilo "joj pada snijeg ja cu ostaviti auto ovdje" zar nisu ti odmah mogli otici na neko mjesto gdje ne smetaju pa makar bila i "zelena" povrsina
valterbranisarajevo

#1061 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu. :thumbup: Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
tataćusak

#1062 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by tataćusak »

Haveru kod mene momak u mahali traži 100 KM
kurty

#1063 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kurty »

tataćusak wrote:

Haveru kod mene momak u mahali traži 100 KM
iskren da budem... Da imam auto, sad bi se pogadja s nekim sa foruma... ja ocistim nekome cijelu ulicu, a taj neko meni snijeg sa krova...
black_noke

#1064 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by black_noke »

arshavin wrote:Ocistise parkusu nema se vise gdje raja ni zajebavati. :oops:
Jesu li ozbiljno ocistili parkusu?
cappy_tempo

#1065 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by cappy_tempo »

@kurty ovo je radnik firme tako da nije njegov bager. Ili je izradio ili ce sutra doci posto nije dotako,a kako je krenulo sutra cu se opet morati lopate hvatati pa drugi dio ceste cistiti. Kako god sjetim se familije svakom jadi sto hoce dodatne pare,a kanton g angazovo.ja kako ovih dana ne idem na posao onda lopatam po cijeli dan ali dodjem do auta komsije i odem na drugu stranu. Komsije muda griju,a ja da im put pravim e to necu
chuchumbamayumbe

#1066 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by chuchumbamayumbe »

valterbranisarajevo wrote:Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu. :thumbup: Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
Valtere, tišu, nej*b'o si ako ovo pročitaju u av-mau.
8-)
O'zone
Globalni moderator

#1067 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by O'zone »

chuchumbamayumbe wrote:
valterbranisarajevo wrote:Upravo na TVSA govori čovjek iz GSS. Do sada su prevukli 12 ljudi na dijalizu. :thumbup: Međutim čovjek se žali da ih narod zove za razne gluposti tipa - možete li mi izvući psa iz vikendice....
Valtere, tišu, nej*b'o si ako ovo pročitaju u av-mau.
8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meni danas crvendać uletio u ulaz pokušao sam da ga istjeram vani ali je samo pobjegao na više spratove pa ću sad kad se vratim morati kakvih sjemenki da mu ostavim da ima da zoba.
sheilak

#1068 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by sheilak »

Kod mene dva goluba ušla u kuhinju, preko balkona. :D Bila su tu sat vremena, onda su otišli. Ali skroz su cool bili.
kokuz_sa

#1069 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kokuz_sa »

meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu.. :-) :-)
Not My Idea

#1070 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Not My Idea »

kokuz_sa wrote:meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu.. :-) :-)
izjave su na drugom spratu.
jedino ako ti nisu parkirali na mjesto koji si ti ocistio :D
5 0 5

#1071 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by 5 0 5 »

:thumbup:
sheilak wrote:Kod mene dva goluba ušla u kuhinju, preko balkona. :D Bila su tu sat vremena, onda su otišli. Ali skroz su cool bili.
muha_sa

#1072 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

kokuz_sa wrote:meni gosti danas u 13h dosli jos nikako da odu.. :-) :-)
reci im ovako :D
-dragi moji gosti, lako je vama, vi možete lec kad god hocete a ja samo kad vi odete :D
valterbranisarajevo

#1073 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....
O'zone
Globalni moderator

#1074 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by O'zone »

valterbranisarajevo wrote:Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....
Željko ode na ovu stranicu pogleda prognozu http://www.weather.com/weather/today/Sa ... a+BKXX0004 pa onda izađe pred medije :mrgreen:
Ambrozija

#1075 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Ambrozija »

valterbranisarajevo wrote:Ovako kaže Majstorović. Padaće večeras i sutra, onda će prestati, pa opet nastavak između petka i subote, ali ne može predvidjeti koliko će ga pasti. Ovaj večerašnji je malo "smanjio", neće napadati 30 cm nego između 10-15. Još je rekao da je onaj iz 2000 napadao 90 cm, a ovaj 101cm...Trenutno je -12....
Na portalu pise da ga nece pasti vise od 10 cm
Post Reply