Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
belfy

#1051 Re: zeničani

Post by belfy »

da dodam i da sam primjetio jednu nebulozu na njihovoj stranici. naime, stoji im da je pretplata na PDF izdanje 20 EUR godisnje. znajuci da je cijena stampanog izdanja 1 KM, da svi elektronske verzije prodaju jeftinije nego stampane i da uvijek dobijes manju cijenu za godisnju pretplatu oni mi nikako nisu jasni. ta cijena bi trebala da im je onda bliza nekoj cifri od 6 EUR godisnje pretplate. nigdje veze...
Ja_Ja

#1052 Re: zeničani

Post by Ja_Ja »

belfy wrote:da dodam i da sam primjetio jednu nebulozu na njihovoj stranici. naime, stoji im da je pretplata na PDF izdanje 20 EUR godisnje. znajuci da je cijena stampanog izdanja 1 KM, da svi elektronske verzije prodaju jeftinije nego stampane i da uvijek dobijes manju cijenu za godisnju pretplatu oni mi nikako nisu jasni. ta cijena bi trebala da im je onda bliza nekoj cifri od 6 EUR godisnje pretplate. nigdje veze...
Veca je nabuloza sto i za tu pretplatu moras da ih telefonski kontaktiras pa da i tih 20 eura saljes na bankovni racun. Danas kada je tako lahko pojednostaviti dostupnost novine oni su nasli najtezi nacin plasiranja elektronske novine tj. pretplate za istu.
Warashii

#1053 Re: zeničani

Post by Warashii »

Nema u ovoj odluci, po meni, nista lose. Zapravo je bila greska kada su uopste i dozvolili da se ondje iscrta parking. Na onaj nacin se ne mogu mimoici dva autobusa, kada se neko uparkirava to je zastoj saobracaja, al et "gazde" sebi izganjale.
Uostalom bilo kakav parking na obalnom nema smisla.
phillie

#1054 Re: zeničani

Post by phillie »

Upravo tako...eno im parking kod Maksuzije, pa nek prosetaju do kafice, nece im guzovi spasti.
sorted

#1055 Re: zeničani

Post by sorted »

crkvice wrote:Upravo tako...eno im parking kod Maksuzije, pa nek prosetaju do kafice, nece im guzovi spasti.
Skorojevicki papanluk brate. :run:
sorted

#1056 Re: zeničani

Post by sorted »

Zasto Alba nikad ne pokupi travu koju pokose po zelenim povrsinama? :? Prvo sto izgleda kao ruglo onako ostavljena, a drugo kad se osusi svako malo je neko zapali pa smrad i dim ulaze u stanove. :skoljka:
Nije mi jasan ovaj fol nikako. :-)
Eborg

#1057 Re: zeničani

Post by Eborg »

Kako sad ide ovo sa bulevarom? Prvo je bio Obalni bulevar pa onda Bulevar Kulina Bana.

Kako je sada, je li samo pola Bulevar Eze Arnautovica a pola i dalje Bulevar Kulina Bana?
belfy

#1058 Re: zeničani

Post by belfy »

da, mati mi je prije par mjeseci sa nevjericom to dozivjela. nije znala pricu o preimenovanju, pa se pravo iznenadila kada su joj rekli gdje zivi. uglavnom, od bojinog vira do lamele je eze arnautovica i tako se sluzbeno vodi. to sam mislio jos motoroli odgovoriti, ali nije mi se dalo.
Eborg

#1059 Re: zeničani

Post by Eborg »

Bojin vir je ono racvanje na Odmutu/Krcu, zar ne?
Kralj Tvrtko I.

#1060 Re: zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Eborg wrote:Bojin vir je ono racvanje na Odmutu/Krcu, zar ne?
da...tako je
Eborg

#1061 Re: zeničani

Post by Eborg »

Tnx! ;)
motorola01

#1062 Re: zeničani

Post by motorola01 »

belfy wrote:da, mati mi je prije par mjeseci sa nevjericom to dozivjela. nije znala pricu o preimenovanju, pa se pravo iznenadila kada su joj rekli gdje zivi. uglavnom, od bojinog vira do lamele je eze arnautovica i tako se sluzbeno vodi. to sam mislio jos motoroli odgovoriti, ali nije mi se dalo.
Druze mozda se vodi negdje u knjigama u opstini Zenica, ali ako imas bilo kog prijatelja, familiju da zive u jednom od cetiri solitera, pa recimo u one dvije mostarke pored Obale, u Obali itd.(nastaviti niz sve to kafica Pol) samo ih pitaj na kojoj adresi im se vode racuni za vodu, struju, grijanje i sve ce ti se reci.

Ezo na terenu ima samo onu tablu na prvoj kuci sa lijeve strane, kad se krene od drvenog mosta prema lameli, sto sam spomenuo u jednom od postova.
belfy

#1063 Re: zeničani

Post by belfy »

upravo mati mi i zivi u jednom od solitera, a punica iznad kafica Obala. i mati je rjesavala nesto oko racuna, cini mi se za grijanje. ja bi bio sretniji da si ti u pravu, ali nazalost ovdje to nije slucaj.
motorola01

#1064 Re: zeničani

Post by motorola01 »

belfy wrote:upravo mati mi i zivi u jednom od solitera, a punica iznad kafica Obala. i mati je rjesavala nesto oko racuna, cini mi se za grijanje. ja bi bio sretniji da si ti u pravu, ali nazalost ovdje to nije slucaj.
A sasvim slucajno u tom dijelu imam dosta prijatelja gdje im na racunima pise bulevar kulina bana ;-) . U pitanju je racun za el.energiju..
Eborg

#1065 Re: zeničani

Post by Eborg »

Pitanje je koliko su bas racuni relevantni.
belfy

#1066 Re: zeničani

Post by belfy »

ja sam odrastao tamo i zivio u tri ulice. na bulevaru bratstva i jedinstva, zatim obalnom bulevaru, pa bulevaru kulina bana i nikada nisam pogledao da li su se promjene pratile i na racunima. kad tada nisam gledao, smijesno bi bilo da maksuz zbog forumske rasprave idem i gledam sta pise na racunima. samo sam naveo slucaj moje majke, jer mi je zena prepricavala u cudu, posto ne prati ta desavanja i mislila je da je greska, pa me pitala znam li ja sta je u pitanju. nisam mislio da ce se pretvoriti u raspravu, jer znam da se to na kraju svede upravo na "de skeniraj racun pa zaljepi sliku".
motorola01

#1067 Re: zeničani

Post by motorola01 »

belfy wrote:ja sam odrastao tamo i zivio u tri ulice. na bulevaru bratstva i jedinstva, zatim obalnom bulevaru, pa bulevaru kulina bana i nikada nisam pogledao da li su se promjene pratile i na racunima. kad tada nisam gledao, smijesno bi bilo da maksuz zbog forumske rasprave idem i gledam sta pise na racunima. samo sam naveo slucaj moje majke, jer mi je zena prepricavala u cudu, posto ne prati ta desavanja i mislila je da je greska, pa me pitala znam li ja sta je u pitanju. nisam mislio da ce se pretvoriti u raspravu, jer znam da se to na kraju svede upravo na "de skeniraj racun pa zaljepi sliku".
Ma nema potrebe da se prepiremo i da se skenira racun(struja) kad na njemu pise bulevar kulina bana ;-) . Bilo proslo, idemo dalje :)
Sta mislite o onom tenderu za BP? Svi se cudili kako je proslo sa onako niskim troskovima(oko 570 000KM), kad jucer izletise sa onom vjescu da treba naruciti travu iz inostranstva i jos dodatno opteretiti onaj prvi tender. Sad se postavlja pitanje, hoce li oni travu naruciti i platiti mimo ovog proslog tendera i cifre koja je vec prosla ili ce ici poseban tender za tu travu(jer u proslom tenderu u okviru troskova je bila i trava)? Znaci da li ce se trava naplatiti dva puta :D
Kralj Tvrtko I.

#1068 Re: zeničani

kaze Hinovic da ce se trava koja se nabavi...uklopiti u prvi cijenu...
phillie

#1069 Re: zeničani

Post by phillie »

Bice raspisan tender i za nabavku trave. Mislim da trava nije ulazila u onih 570.000 jer su mislili koristiti travu sa Crkvickog brda, a posto nece, morace nacheti onaj milion iz shteka :D

PS. Nadam se da ce na tenderu odnijeti pobjedu neka holandska firma :D
Kralj Tvrtko I.

#1070 Re: zeničani

ja ne mislim nista...ja samo citam sta kazu...

http://www.zenicablog.com/zenica/biznis ... nstva.html
phillie

#1071 Re: zeničani

Post by phillie »

Pa upravo tako, nabavka nove trave ce poskupiti cijeli projekat, jer je sa ITC dogovoreno sve osim nabavke trave.
likce

#1072 Re: zeničani

Post by likce »

Eborg

#1073 Re: zeničani

Post by Eborg »

Gdje je Plandilo? Je li to tamo gdje je sljakasti teren?
likce

#1074 Re: zeničani

Post by likce »

Mislim da jest ali nisam siguran,no to nije toliko ni vazno!
motorola01

#1075 Re: zeničani

Post by motorola01 »

Eborg wrote:Gdje je Plandilo? Je li to tamo gdje je sljakasti teren?
Mislim da je to sljaka, onaj teren preko pruge. Daj Boze da se to uradi do kraja jer ce sigurno trebati puno para. Ne znam u cemu je problem sa onim terenom gdje su i dosad igrali, a gdje je postavljena umjetna trava? MIslim da pretjeruju sa ovolikim stadionima i ko ce placati odrzavanje svih tih objekata?
Post Reply