Sirija

Locked
sten_MK_II

#1051 Re: Sirija

Post by sten_MK_II »

simpozijum delirijum wrote:ne znam jeli ovo prikladno na ovoj temi ? ali zestoke demonstracije u S,.Arabiji !!

upravo u ovim trenutcima preko Global Revolution TV i ostali nezavisnih mreza su stigli snimci o masovnoj pobuni ,
ne znam Arapski, narod u hiljadama demonstrira i pucaju snajperima po njima
mrtvih na zalost ima
to je sve sto se za sada moze saznati , kao i o pokretima oklopnih jednica (zajedno sa USA vojskom ) ka glavnome gradu S, Arabije )
jeli Rijad ? nemama pojma , ne zelim dezinformacije , ko zna sta se desava ,..
ko je u tome podrucju neka javi , jer snimke koje vidjeh ( prije negoli se veza prekinu ) su vise nego dramaticne
jedini link za sada
http://www.theglobalmail.org/feature/th ... arabia/84/
jesil uopce pogledao datum obavljenog teksta ?? :-)

By Jess Hill
POLITICS | February 24, 2012
Respond to Feature

nazalost jos mnogo ce nafte saudijski tiranski rezim isporuciti anglocionistima prije nego se desi neka evolucija i u Arabiji...no kad tamo pukne, ali u pravom smislu pukne, kao sada u Siriji, to ce biti velike promjene za cijeli svijet !
jOFLA

#1052 Re: Sirija

Post by jOFLA »

sten_MK_II wrote:
simpozijum delirijum wrote:ne znam jeli ovo prikladno na ovoj temi ? ali zestoke demonstracije u S,.Arabiji !!

upravo u ovim trenutcima preko Global Revolution TV i ostali nezavisnih mreza su stigli snimci o masovnoj pobuni ,
mrtvih na zalost ima
to je sve sto se za sada moze saznati , kao i o pokretima oklopnih jednica (zajedno sa USA vojskom ) ka glavnome gradu S, Arabije )
ko je u tome podrucju neka javi , jer snimke koje vidjeh ( prije negoli se veza prekinu ) su vise nego dramaticne
jedini link za sada

By Jess Hill

NIje to ništa. Video sa vojne vježbe u Iranu koja je održana neki dan, bio je snimak iz jula 2011.
Čovjek zaboravio pomjeriti kazaljke na ljetno vrijeme, desi se ponekad svakom.
Klavikula

#1053 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:
zlajaBHF wrote:Znam da u Libiji danas nije sjajno, ali stvari se ne mijenjaju na bolje preko dana....To je proces, koji ce abd jednog dana dovesti do blagostanja. Ali jedno je sigurno, sa danasnjim liderima nema ni nade, jer ce samo stajati na mijestu i zaostajati za naprednim svijetom sve vise i vise....
Kako mozes tako?
Mora odmah, isti dan da bude bolje. Da se sve novo izgradi, da svi imaju plate vece za 40%. Ne moze ovako.
ja nekontam kako covjek moze ici protiv sebe..to mi valjda i nikad nece biti jasno..

ti ljudi su vec imali sve izgradjeno, imali su vece plate, sve moguce su imali...al su u NATO agresiji ostali bez toga..sad kao sto vidimo nema nista..slicno kao i kod nas..

al evo navescu jedan primjer prave tranzicije..
odma poslije zavrsetka WWII u onako razrusenoj Jugoslaviji plate radnicima su povecane za 22%, zaposlen je veliki broj ljudi, skolstvo i zdravstvo je bilo besplatno..to je pravi primjer tranzicije, a ne ovo danas sto imamo..

lafo mora se sacekati, ne moze odma biti bolje, pa mi evo cekamo 20 godina i nema nikakvih naznaka da ce biti bolje, samo suprotno, jos losije..tako ce biti i u libiji...
El_comadante

#1054 Re: Sirija

Post by El_comadante »

@Klavikula
de mi odgovori na par pitanja ako ti nije mrsko. kažeš da teroristi napadaju sistem u Siriji. nemogu oni samo nego im pomaže i određeni broj stanovnika jel tako. e sad ti meni objasni ko je toliko blesav od stanovnika Sirije da se digne protiv države i vlasti zbog nečega a da pri tome rizikuje svoj život i živote svoje djece? pa dodaj još da če biti uništeni grad u kojem živi i mnogo toga drugog. koji je njegov motiv da se bori protiv sistem koji kako ti kažeš da mu je sve dao?
Klavikula

#1055 Re: Sirija

Post by Klavikula »

El_comadante wrote:@Klavikula
de mi odgovori na par pitanja ako ti nije mrsko. kažeš da teroristi napadaju sistem u Siriji. nemogu oni samo nego im pomaže i određeni broj stanovnika jel tako. e sad ti meni objasni ko je toliko blesav od stanovnika Sirije da se digne protiv države i vlasti zbog nečega a da pri tome rizikuje svoj život i živote svoje djece? pa dodaj još da če biti uništeni grad u kojem živi i mnogo toga drugog. koji je njegov motiv da se bori protiv sistem koji kako ti kažeš da mu je sve dao?
opet moram objasnjavati..

ti teroristi, placenici nemaju podrsku stanovnika, vec udju u neki dio grada, maltretiraju stanovnistvo, ubijaju, prisljavaju ih na borbu i sl.
a ovi sto to rade su placeni, bila je informacija da dobijaju po 1000 eura ili dolara, ne sjecam se valute, nije ni bitno..to su naravno strani placenici, koji su iz Libije presli u Siriju..
agnostic_front

#1056 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Klavikula wrote:
agnostic_front wrote:
zlajaBHF wrote:Znam da u Libiji danas nije sjajno, ali stvari se ne mijenjaju na bolje preko dana....To je proces, koji ce abd jednog dana dovesti do blagostanja. Ali jedno je sigurno, sa danasnjim liderima nema ni nade, jer ce samo stajati na mijestu i zaostajati za naprednim svijetom sve vise i vise....
Kako mozes tako?
Mora odmah, isti dan da bude bolje. Da se sve novo izgradi, da svi imaju plate vece za 40%. Ne moze ovako.
ja nekontam kako covjek moze ici protiv sebe..to mi valjda i nikad nece biti jasno..

ti ljudi su vec imali sve izgradjeno, imali su vece plate, sve moguce su imali...al su u NATO agresiji ostali bez toga..sad kao sto vidimo nema nista..slicno kao i kod nas..

odma poslije zavrsetka WWII u onako razrusenoj Jugoslaviji plate radnicima su povecane za 22%, zaposlen je veliki broj ljudi, skolstvo i zdravstvo je bilo besplatno..to je pravi primjer tranzicije, a ne ovo danas sto imamo..

lafo mora se sacekati, ne moze odma biti bolje, pa mi evo cekamo 20 godina i nema nikakvih naznaka da ce biti bolje, samo suprotno, jos losije..tako ce biti i u libiji...
Ja sam siguran da ni ti ne vjerujes u ovo sto pises.
Klavikula

#1057 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:
Klavikula wrote:ja nekontam kako covjek moze ici protiv sebe..to mi valjda i nikad nece biti jasno..

Ja sam siguran da ni ti ne vjerujes u ovo sto pises.
sta nije tacno, u cemu je problem?
El_comadante

#1058 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Klavikula wrote:
El_comadante wrote:@Klavikula
opet moram objasnjavati..

ti teroristi, placenici nemaju podrsku stanovnika, vec udju u neki dio grada, maltretiraju stanovnistvo, ubijaju, prisljavaju ih na borbu i sl.
a ovi sto to rade su placeni, bila je informacija da dobijaju po 1000 eura ili dolara, ne sjecam se valute, nije ni bitno..to su naravno strani placenici, koji su iz Libije presli u Siriju..
aha znaći ti tvrdiš da plačenici iz drugih zemalja pucaju po stanovnicima i po vojsci, a pošto su kako kažeš ušli u pojedine gradove, vojska da ih istjera malo pripuca, i u svakom slučaju ginu civili zbog terorista odnosno stranih plačenika. jesam li dobro skontao šta ti hočeš da kažeš?
Bedanec

#1059 Re: Sirija

Post by Bedanec »

jOFLA wrote:
sten_MK_II wrote:

mrtvih na zalost ima
jedini link za sada

By Jess Hill

NIje to ništa. Video sa vojne vježbe u Iranu koja je održana neki dan, bio je snimak iz jula 2011.
Čovjek zaboravio pomjeriti kazaljke na ljetno vrijeme, desi se ponekad svakom.
To ti dolazi od lika koji optuzuje druge za sirenje dezinformacija.

Simpozijum, da li je Brut ubio Cezara, sta kazu najnovije vijesti?
zlajaBHF

#1060 Re: Sirija

Post by zlajaBHF »

Klavikula wrote:
agnostic_front wrote:
Kako mozes tako?

Najbolja mi je ova prica o blagostanju u Gadafijevoj Libiji....

Vi niste svjesni koliko stanovnistvo u arapskom svijetu mrzi vlast u vlast u svojim drzavama
Klavikula

#1061 Re: Sirija

Post by Klavikula »

zlajaBHF wrote:
Klavikula wrote:ja nekontam kako covjek moze ici protiv sebe..to mi valjda i nikad nece biti jasno..

Vi niste svjesni koliko stanovnistvo u arapskom svijetu mrzi vlast u vlast u svojim drzavama
da sigurno, zato su dali 73% glasova Assadu i njegovoj koaliciji...

mislim vjerovatno u S.Arabiji i mrze, sto je dosta logicno, al u onim drzavama gdje vlast radi i brine za narod situacija je drugacija...
muhafuca

#1062 Re: Sirija

Post by muhafuca »

agnostic_front wrote:
Kako mozes tako?
Ma pusti ga da imalo prati vidio bi ce biti za dest godina med i mlijeko
Kad se sjetim kriticara - kad su ovako govorili za Irak
pa eto malo se strpis dest godina prodje i med i mlijeko
Gledam bas neki dan redovi za benzin im upola manji nego odmah poslje rata
bogatiji jedu i do dva obroka dnevno , broj ubijenih dnevno u sukobima
pao tako nisko da se moze na ruke brojat

Eh da je neko odmah nako rata pricao da ce ovakav rahatluk u Iraku
biti samo 10 godina iza rata zvali bi ga budalom :-)
Klavikula

#1063 Re: Sirija

Post by Klavikula »

dimpozium servilium

#1064 Re: Sirija

Post by dimpozium servilium »

Sredice se situacija u Siriji uskoro. :thumbup:
zlajaBHF

#1065 Re: Sirija

Post by zlajaBHF »

Klavikula wrote:
zlajaBHF wrote:

da sigurno, zato su dali 73% glasova Assadu i njegovoj koaliciji...

mislim vjerovatno u S.Arabiji i mrze, sto je dosta logicno, al u onim drzavama gdje vlast radi i brine za narod situacija je drugacija...
:lol:

Uvjeren sam da se salis
Klavikula

#1066 Re: Sirija

Post by Klavikula »

zlajaBHF wrote:
Klavikula wrote: da sigurno, zato su dali 73% glasova Assadu i njegovoj koaliciji...

:lol:

Uvjeren sam da se salis
ne, ne salim se..to je zvanicni podatak sa izbora odrzanih prije mozda pola godine (+/- koji mjesec)
muhafuca

#1067 Re: Sirija

Post by muhafuca »

zlajaBHF wrote:

koliko ti pojma imas o onome o cemu pokusavas pricati
dovoljno govori cinjenica da citav Arapski svijet gledas kao cjelinu
a svaka drzava u arapskom svijetu je razlicita po stanju svijesti
i pogledima na svijet , o tome kako treba zivjeti i drugim bitnim stvarima

jednako koliko su sve evropske zemlje razlicite
a kolektivno ih mozes nazvati evropski svijet
(isto kao sto si generalizovao arape u
cjelinu nazvanu Arapski svijet)

licno sam bio u Libiji za gadafijeve vlasti i tacno je nisu ga bas volili
sto je i razumljivo jer kad je neko na vlasti 40 godina , da je sve med i mlijeko
dojadio bi ti , ali daleko da je iko zelio ga zamjeniti Americkim slugama
a pogotovo situacijom koja je danas u Libiji - a plakace i placu za Gadafijem kao sto i kod nas
masa ljudi se sa sjetom sjeca Tita i njegovog perioda upravljana Jugoslavijom i (kao sto
sada znamo) blagostanja u kojem smo zivjeli (a tada nam je to bilo normalno i nije bilo
smatrano blagostanjem )
sten_MK_II

#1068 Re: Sirija

Post by sten_MK_II »

jos jedan dokaz pobjede legalno izabranog predsjednika Besara na legalnim izborima u Siriji..ovako se postupa sa politickim protivnicima:
u naslovu vido materijala :
Besarove sebihe muce i ubijaju sirijske gradjane , kao cetnici 1992 po logorima za Bosnjake muslimane po zvorniku, Bratuncu, Bijeljini, Brckom Visegradu, Prijedoru ........i onda se neki pitaju sto su se ljudi digli na revoluciju ... :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Uii8YHOR ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=6B0uEF-j ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=y2LcP0Vw ... ntrinter=1
Klavikula

#1069 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ruski brodovi krenuli prema Siriji, protivpodmornicki Admiral Cabanenko, patrolni Jaroslav Mudri, tri desantna i pomocni brodovi..nadam se da je ovo znak zapadnim teroristima da ni ne pomisljaju na NATO intervenciju, a i mozebit da nose neki teret za sirijsku armiju, nadam se...
sten_MK_II

#1070 Re: Sirija

Post by sten_MK_II »

Navaf el-Fares koji je imao bliske veze sigurnosnim sistemom Sirije, prvi je visoki sirijski diplomata koji je okrenuo leđa predsjedniku Assadu, prenosi Reuters. Fares je porijeklom iz Deir ez-Zora u istočnoj Siriji, poprišta žestokih vojnih napada Assadovih snaga.
http://--- NO LINKS ---/vijesti/vijest ... asirija-iv
muhafuca

#1071 Re: Sirija

Post by muhafuca »

sten_MK_II wrote:jos jedan dokaz pobjede legalno izabranog predsjednika Besara na legalnim izborima u Siriji..ovako se postupa sa politickim protivnicima:
u naslovu vido materijala :
Besarove sebihe muce i ubijaju sirijske gradjane , kao cetnici 1992 po logorima za Bosnjake muslimane po zvorniku, Bratuncu, Bijeljini, Brckom Visegradu, Prijedoru ........i onda se neki pitaju sto su se ljudi digli na revoluciju ... :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Uii8YHOR ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=6B0uEF-j ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=y2LcP0Vw ... ntrinter=1
? Pa ovo je dobro sta su nasi u ratu cetnicima radili (govorim o ljudima zarobljenim pod oruzjem u borbi
a ne o civilima) a i oni nasima (s razlikom da su oni sistematski mucili i civile ali to je vec za drugu pricu)

plus ako ti je ovo i blizu onoga sto su cetnici radili civilima po mjestima koja spominjes
recu ti samo da nisi ni blizu istine - ovo je med i mlijeko sta se desavaslo po tim stratistima
al i to je za drugu pricu

plus kad sve to apsolviras - kako uopste na ovim snimcima znas ko je ko ?
pise u naslovu ? ti bio kad se snimalo ? pa face ne vidis skoro ni na jednom videu ?

Pa propagande je bilo kad je kod nas rat bio a ovih snimaka imas sijaset na you tube
i free syrian army oliti ustanici ovo radi ono radi
i syrian army oliti basharovi ovo radi ono radi
Cyrax

#1072 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Poredjenje rata u Siriji i BiH je glupost neopjevana. Nidje veze sa vezom
kresoje_krmpotic

#1073 Re: Sirija

Post by kresoje_krmpotic »

slijedom logike, neprijatelji sirijske opozicije su za genocid u srebrenici :evil:
Klavikula

#1074 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Cyrax wrote:Poredjenje rata u Siriji i BiH je glupost neopjevana. Nidje veze sa vezom
apsolutno, samo neko krajnje ne upucen, zrtva propagande ili teski zajebant moze ovo porediti..
zlajaBHF

#1075 Re: Sirija

Post by zlajaBHF »

muhafuca wrote:
zlajaBHF wrote:

koliko ti pojma imas o onome o cemu pokusavas pricati
dovoljno govori cinjenica da citav Arapski svijet gledas kao cjelinu
a svaka drzava u arapskom svijetu je razlicita po stanju svijesti
i pogledima na svijet , o tome kako treba zivjeti i drugim bitnim stvarima

jednako koliko su sve evropske zemlje razlicite
a kolektivno ih mozes nazvati evropski svijet
(isto kao sto si generalizovao arape u
cjelinu nazvanu Arapski svijet)

licno sam bio u Libiji za gadafijeve vlasti i tacno je nisu ga bas volili
sto je i razumljivo jer kad je neko na vlasti 40 godina , da je sve med i mlijeko
dojadio bi ti , ali daleko da je iko zelio ga zamjeniti Americkim slugama
a pogotovo situacijom koja je danas u Libiji - a plakace i placu za Gadafijem kao sto i kod nas
masa ljudi se sa sjetom sjeca Tita i njegovog perioda upravljana Jugoslavijom i (kao sto
sada znamo) blagostanja u kojem smo zivjeli (a tada nam je to bilo normalno i nije bilo
smatrano blagostanjem )
Sve si sam rekao....Arapski svijet usporedjujes sa Evropom, i potpuno si u pravu. Jedina razlika je ipak sto Arapi imaju zajednicki jezik, vjeru (koja im je veoma bitna) i to da su stoljecima zivjeli pripadali istoj drzavi.

Ali okej, razlika ima, medjutim oni se slazu oko glavnih stvari, kao i evropljani.

Sto se gadafija tice, i tu si sve rekao....Volili ga nisu, i htjeli su ga skinuti. Tacno je i da ga nisu bas mrzili. Zamrzili su ga kad ih je poceo masovno ubijati nakon demonstracija.
Locked