GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
susc_ovjek

#1051 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Control panel wrote:
susc_ovjek wrote:
Control panel wrote:za ovaj potez je trebalo imati petlju. nadam se da sada slijede radikalniji prema 15togodisnjem gubitasu GRASU. sad je prilika da se sa njima rascisti za sva vremena i da se ta firma ili ugasi ili da se postavi na zdrave temelje. samo ostaje pitanje ko ce vratiti onih 80 miliona duga (ili bolje receno pokradenih para).
neka krenu od Bime. pa sve do ovog kobilica.
Mislim da im na racun subvencija kanton duguje neku ogromnu cifru... ja mislim da je sad trenutak da se postavi na zdrave temelje... otpusti visak radnika i krene ispocetka.
da kanton im garant duguje i za doprinose, i za dijelove, i za autobuse i za sve im kanton duguje a oni ce imati TO od 12 KM i plate oko 1400 a gubitasi. pa gdje to ima. ako si gubitas fino ides na minimalac pa to negdje i u zakonu pise cini mi se. a sta su uradili sa kreditima. gdje odose te pare. u popravak pruge i u navaku vozila sigurno nisu.
Pa slazem se da idu na minimalac. Nek idu na minimalac, slazem se i da im ukinu regres.
Slazem se i da otpuste visak radnika...
Ne slazem se da treba da se ugase... i da njihov poso uzme privatnik.
Last edited by susc_ovjek on 28/09/2011 16:31, edited 1 time in total.
Control panel

#1052 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

branimir stulic wrote:http://www.startbih.info/Novost.aspx?novostid=1208

A gdje je glavni krivac????? Rektor Univerziteta u Travniku... FUJ
od njerga i treba finansijska da krene pa do ovog vd-a. pa neka svakoga zatvore ako ima oraha pa taman da mi je rod rodjeni.
Control panel

#1053 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

susc_ovjek wrote:
Pa slazem se da idu na minimalac. Nek idu na minimalac, slazem se i da im ukinu regres.
ja reko ili, ili. nisam ja strucnjak ima ko ce to procijeniti sta treba sa ovom firmom. u svakom slicaju to nije menadzment firme, a jos manje nezaisti radnici grasa.
admir_adoo

#1054 Re: Pitanje o GRASU

Post by admir_adoo »

kako ste otvara tema da i ja jednu odskrinem :D nisam do sada nikad, imam jaku zelju :) :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1055 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bordo gandalf »

Iznajmljujem biciklo cenera dan :D
susc_ovjek

#1056 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Control panel wrote:
susc_ovjek wrote:
ja reko ili, ili. nisam ja strucnjak ima ko ce to procijeniti sta treba sa ovom firmom. u svakom slicaju to nije menadzment firme, a jos manje nezaisti radnici grasa.
pa oni francuzi su uradili analizu jos 2009 (ili prije?) i rekli sta treba... pa se vlasnik firme oglusio. Al' sad niko ne krivi vlasnika sto penzioneri ne mogu po lijekove... nego krive radnike grasa.

Samo u Bosni su ovce krive kad ih vuk pokolje, a nikako coban.
primarijus1

#1057 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by primarijus1 »

susc_ovjek wrote:
Control panel wrote:
susc_ovjek wrote:
pa oni francuzi su uradili analizu jos 2009 (ili prije?) i rekli sta treba... pa se vlasnik firme oglusio. Al' sad niko ne krivi vlasnika sto penzioneri ne mogu po lijekove... nego krive radnike grasa.

Vlasnik, tačnije osnivač ,a to nije isto je platio studiju renomirane kuće i menadžment GRASA istu tu studiju NIJE PREUZEO, halooo koja drskost. NIsmo vidjeli studiju pa se i ne trebamo sikirat, pa to je van svake pameti
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1058 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

A-R-N-I wrote:
samo gost wrote:@susc_ovjek: nego ne reče ti kako to da primate platu (eto, osim augustosvske) a ne plaća vam se zdravstveno?
ni meni to nije jasno, zdravstveno nije placeno od 2008 a oni redovno primali platu!!! nek su oni metle placali 60 KM isarafe 15 KM... bagra korumpirano kriminalna, nikad se ova situacija nece rijesiti dok se ne odsjece 10 glava i 30 korumpiranih kriminalace ne zavrse u prdehani!!!
fakat ima li neko od grasovaca da ovo razjasni :?:
valterbranisarajevo

#1059 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by valterbranisarajevo »

Ako sutra sud zabrani štrajk ( a trebao bi jer je nelegalan pošto ga između ostalog nije odobrio granski sindikat-u ovom slučaju Sindikat komunalne privrede FBiH) slijedi vam radna obaveza, a onda ćete se udarati nogom u guzicu ko će prvi uletiti u autobus i voziti jer inače slijede otkazi... :lol:

Sutra će vjerovatno biti ko se posljednji smije, najslađe se smije.....a to su svi oni koji su pješačili kilometre, dobivali prijetnje otkazom i smanjenjem plate...
Control panel

#1060 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

susc_ovjek wrote:
Control panel wrote:
susc_ovjek wrote:

ne vidim ni jedan opravdan razlog da branis gras. ni jedna im vlada nije valjala. u prevodu oni samo rade za necije privatne interese. ne mogu da vjerujem da im nije valjala ni vlada SDA, pa SBIH pa evo sad SDP-a. pa ne upravljaju vlade sa firmom nego njihovi menadzmenti.
otkud njima pravo da kada svi budzetski korisnici na svakom koraku rezu troskove oni imaju TO od 12 KM i platu iznad prosjeka federacije BiH. otkud? i jos im malo pa u strajk. lafo zbog dijelova. pa to oni mogu maloj djeci prodavati.

ma znas sta ma muka mi je vise od ovih grasaovaca koji u konstantnom strahu drze gradjane. jeli to oni demonstriraju silu. pa mislim da je konacno doslo vrijeme da se i njima malo demonstrira sila. sutra kad sud kaze da je strajk nelegalan, vladi jedino sto preostaje je da ako oni odbiju da nastave raditi da im podijeli otkaze.
vlada treba da dovede kvalifikovane vozace da ubace autobuse u saobracaj a po hitnom postupku poslati radnike sa biroa na prekvalifikaciju za vozace tramvaja i trola. pretrpili bi se jedno mjesec dva. u tom vremenu postaviti nove ljude koji mogu odgovoriti zadatku. neradnike najuriti iz firma. pa necmo mi placati njihov nerad.
Last edited by Control panel on 28/09/2011 16:52, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#1061 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

branimir stulic wrote:http://www.startbih.info/Novost.aspx?novostid=1208

A gdje je glavni krivac????? Rektor Univerziteta u Travniku... FUJ
hahahaha pradodije ovo nisam znao, ovaj je na celu centrotransa sada a istovremeno je najodgovorniji za ovakvo stanje grasa hahaa a ovdje pola forumasha podrzava centrotrans ne znajuci da je ovaj gmaz na njihovom celu :-) :lol: :lol: :lol:
Control panel

#1062 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

grunt wrote:
A-R-N-I wrote:
samo gost wrote:@susc_ovjek: nego ne reče ti kako to da primate platu (eto, osim augustosvske) a ne plaća vam se zdravstveno?
ni meni to nije jasno, zdravstveno nije placeno od 2008 a oni redovno primali platu!!! nek su oni metle placali 60 KM isarafe 15 KM... bagra korumpirano kriminalna, nikad se ova situacija nece rijesiti dok se ne odsjece 10 glava i 30 korumpiranih kriminalace ne zavrse u prdehani!!!
fakat ima li neko od grasovaca da ovo razjasni :?:
sta ima razjasnjavati. pa svi su hapali. od cistacice do direktora. cistacica marku, a direktor milion.
branimir stulic

#1063 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by branimir stulic »

Nakon ovog napada na gradjane Sarajeva, trebamo svi bojkotirati GRAS i njihove bijedne usluge - ici pjesice na posao, solidarisati se i primiti nekoliko putnika sa sobom u auto i sl...
Gradski prijevoz u Sarajevu je do sada zaustavio ovako SAMO RADOVAN KARADZIC I NJEGOVA BANDA.
primarijus1

#1064 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by primarijus1 »

valterbranisarajevo wrote:Ako sutra sud zabrani štrajk ( a trebao bi jer je nelegalan pošto ga između ostalog nije odobrio granski sindikat-u ovom slučaju Sindikat komunalne privrede FBiH) slijedi vam radna obaveza, a onda ćete se udarati nogom u guzicu ko će prvi uletiti u autobus i voziti jer inače slijede otkazi... :lol:

Sutra će vjerovatno biti ko se posljednji smije, najslađe se smije.....a to su svi oni koji su pješačili kilometre, dobivali prijetnje otkazom i smanjenjem plate...

Tačno tako: radna obaveza pa ko se ne odazove slijedi otkaz ...

U TITINO doba se radna obaveza zvala 'službeni put na Goli otok'.
Znaju komunjare kako se vodi država , svaka čast . I TILE bi bio ponosan na njih
Alhemicarkaa

#1065 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alhemicarkaa »

susc_ovjek wrote:
Mr.Penguin wrote:@susc_ovjek Ne znam sto mislis da ces nesta promjeniti, pokusavajuci ubjedjivati ljude da misle isto kao ti, onako kako ti imas svoje misljenje imaju i oni ali drugacije.
Ma ne mislim da cu promjenit. Samo eto, ja drugacije razmisljam...

Da, to si nam već pokazao, kad meni crkne krava, treba i komšiji, otprilike tako razmišljaš :zzzz:
Raska

#1066 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Raska »

valterbranisarajevo wrote:Ako sutra sud zabrani štrajk ( a trebao bi jer je nelegalan pošto ga između ostalog nije odobrio granski sindikat-u ovom slučaju Sindikat komunalne privrede FBiH) slijedi vam radna obaveza, a onda ćete se udarati nogom u guzicu ko će prvi uletiti u autobus i voziti jer inače slijede otkazi... :lol:

Radna obavez i minimalac do potpunog oporavka grasa pa da vidimoooo
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1067 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

Control panel wrote:
sta ima razjasnjavati. pa svi su hapali. od cistacice do direktora. cistacica marku, a direktor milion.
mislio sam na plate i doprinose,jer cini mi se da po zakonu plate se ne mogu isplacivati ukoliko nisu uplaceni svi doprinosi
cocko

#1068 Re: Pitanje o GRASU

Post by cocko »

Izgleda da ovo jeste jedini način,ne samo za GRAS nego za sve firme čiji radnici ne primaju plate na vrijeme ili nikako.Samo što je GRAS u poziciji da napravi haos u gradu jer se bavi prevozom putnika.Ostali radnici koji štrajkuju a nikog lično ne pogađa njihovo štrajkanje su svakako u lošijem položaju.I većina ljudi i nezna da štrajkuju.Ne branim niti osuđujem štrajk radnika Grasa, samo mi se čini da smo pali duboko u bezdan ako nam je kao ljudima postalo normalno da radimo i da za naš rad ne dobijamo platu.Za razliku od političara koji ništa ne rade a redovna su im primanja. :dance:
Control panel

#1069 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

grunt wrote:
Control panel wrote:
mislio sam na plate i doprinose,jer cini mi se da po zakonu plate se ne mogu isplacivati ukoliko nisu uplaceni svi doprinosi
pa vidis da je kod njih sve mimo zakona. finansisjka policija je prva koja je trebala otici tamo a ne ministar i premijer.
dobar ti avatar. :)
kikicca

#1070 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kikicca »

Dabogda im niko vise nikada kartu ne platio, i niko im vise nikada ne usao u tramvaj ni u trolejbus. :twisted: :twisted:
Nisrin

#1071 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:06, edited 6 times in total.
primarijus1

#1072 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by primarijus1 »

kikicca wrote:Dabogda im niko vise nikada kartu ne platio, i niko im vise nikada ne usao u tramvaj ni u trolejbus. :twisted: :twisted:
Naravno da ćeš platiti, kako bi inače oni 'u kožnim jaknama' dobili tu milji i nešto plate i 12 km toplog obroka
Control panel

#1073 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

ovi njihovi zahtjevi nemaju veze sa vladom. pa ovo im je sve trebao njihov menadzemnt da uradi i obezbijedi. ali nije. i sada hoce svu krivicu da svale na vladu.
e moji grasovci pa nije vam vlada direktor firme. pustite vaseg direktora da hapa, a onda gubitak da vlada odnsosno mi namirujemo iz budzeta.

e nemERE vise. :x
Last edited by Control panel on 28/09/2011 17:04, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1074 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

grunt wrote:
Control panel wrote:
jedno pitanje koje niko ne postavlja je zasto uopste vlast razgovara o doprinosima?

firma posluje kako posluje, kanton ulijece svake godine i na kraju imaju x maraka da sve isplate... e sad, ispade da su prosla i sadasnja vlada ks trebale fino voditi gospodi iz grasa racunovodstvo, odredjivati plate i uplacivati doprinose...

nije ni to nikakav problem, ali u tom slucaju sta onda treba da radi menadzment? ako ce vlada osiguravati prihode, garantovati solventnost, raditi racunovodstvo, obracunavati plate, uplacivati osiguranje i doprinose, koji ce nam kurac oni? sta onda oni zapravo misle da rade?

ako sve pobrojano treba raditi ministarstvo, bujrum - neka sutra prime jos dvadesetak ljudi da vode brigu iskljucivo o grasu i neka odmah otpuste par stotina trutova u grasu koji su bili placeni za taj posao...
kenan225

#1075 Re: Pitanje o GRASU

Post by kenan225 »

umjesto da podrzimo posten dio radnika,mi stajemo na stranu politicara lopova,cc mi smo najgora zemlja na svjetu
Post Reply