Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Murat Sabanovic

#1051 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Murat Sabanovic »

razmisljanja nas i nasih protivnika ...

grcka:

lahko cemo s bosnom ...francuska ,znatno oslabljena ,koja jos nije izasla iz krize ih je pobijedila sa 2:0,a da nisu opucali po golu... rumunija ih ubila u pojam...portugal ih unistio...jest da imaju kvlitet , al je to jos jalavo...

sa slovackom cemo isto lahko ...nisu nesta ,i ako imaju kolektiv...solidni bili u africi...

- slovacka:

grcka je favorit u grupi ....zasluzeno osvojili EP u portugalu..imaju jak kolektiv ...ali nisu nepobjedivi..mislimo da ih mozemo dobiti u bratislavi....

bosna ima par kvlitetnih pojedinaca ...jos su neiskusni i jako su euforicni..nerijetko gube zbog neiskustva....protiv bosne u dvomecu minimalno 4 boda...

-mi:

jebat cemo im mater svima...ko su oni...
JohnnyS.

#1052 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JohnnyS. »

Murat Sabanovic wrote:razmisljanja nas i nasih protivnika ...

grcka:

lahko cemo s bosnom ...francuska ,znatno oslabljena ,koja jos nije izasla iz krize ih je pobijedila sa 2:0,a da nisu opucali po golu... rumunija ih ubila u pojam...portugal ih unistio...jest da imaju kvlitet , al je to jos jalavo...

sa slovackom cemo isto lahko ...nisu nesta ,i ako imaju kolektiv...solidni bili u africi...

- slovacka:

grcka je favorit u grupi ....zasluzeno osvojili EP u portugalu..imaju jak kolektiv ...ali nisu nepobjedivi..mislimo da ih mozemo dobiti u bratislavi....

bosna ima par kvlitetnih pojedinaca ...jos su neiskusni i jako su euforicni..nerijetko gube zbog neiskustva....protiv bosne u dvomecu minimalno 4 boda...

-mi:

maximalno realno
:thumbup: :thumbup:
East_side

#1053 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

JohnnyS. wrote:
Murat Sabanovic wrote:razmisljanja nas i nasih protivnika ...

grcka:

- slovacka:

-mi:

maximalno realno
:thumbup: :thumbup:
:thumbup:

Da nastavimo niz :mrgreen:

Latvija:

Grčka je favorit grupe, čvrsta ekipa, redovno se kvalifikuju na velika takmičenja. Zasluženo su osvojili onaj EURO na kojem smo i mi učestvovali. Igrali smo s njima u prošlim kvalifikacijama tako da imamo svjež materijal za analizu.

Slovačka je jako kvalitetan i kompaktan kolektiv, odmah poslije Grčke su favorit grupe.

BiH - kao ni Litvanija, nikada se nigdje nisu plasirali, za razliku od nas, Grka i Slovaka. U zadnja dva ciklusa su završavali kao drugi u grupi što znači da imaju kvalitet. Međutim, ako im uštopaš Džeku i još jednog-dva igrača, gotovo su bezopasni. I ako želimo da se nakon punih 8 godina ponovo plasiramo na EP, barem preko baraža, to možemo postići upravo pobjedama nad BiH! Za očekivati je da će istovremeno Grčka i Slovačka kiksati protiv njih i time nama povećati šanse za osvajanje jednog od prva dva mjesta... :mrgreen:
Comrad

#1054 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Comrad »

Samo napasti od pocetka. Odbranu ne znamo igrati...dakle sa Vedom i Dzekom u kost.

Dzeko ne moze sam u napadu. Drugacije je kad je u Citiju, kad ima trkace aguera, nasrija iza...mi to nemamo.

Nastavak niza...

Lihtenšajn:
Koji qrac mi igramo fudbal?
hljebarnik

#1055 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hljebarnik »

Comrad wrote:Lihtenšajn:
:lol:

"Da otkinemo koji bod Grckoj jer volimo BiH."
jeza u ledja

#1056 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Comrad wrote: Nastavak niza...

Lihtenšajn:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Cabadahija

#1057 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Cabadahija »

Ma ko je ba postavio ovu bezveznu temu????? ČUUUUJ, Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu????

HHHHHHHHHHHHHHeeeeeeej, 2014. !!!!!

Treba se odreći ovih kvalifikacija i igrati samo prijateljske utakmice :roll:
hox79

#1058 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hox79 »

9 i predzadnje kolo nase grupe:

bosna : luxemburg
grcka : slovacka
litvanija : latvija

ovog 11.oktobra ce se po mom misljenju definitivno znati jesmo li u brazilu ili za mjesec dana u barazu sa portugalom :-)
koja bi to parodija i tragi komedija bila zbog ovog drugog lol
bahonnen

#1059 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

hox79 wrote:9 i predzadnje kolo nase grupe:

bosna : luxemburg
grcka : slovacka
litvanija : latvija

ovog 11.oktobra ce se po mom misljenju definitivno znati jesmo li u brazilu ili za mjesec dana u barazu sa portugalom :-)
koja bi to parodija i tragi komedija bila zbog ovog drugog lol
Kako ćeš znati ko je u baražu?
Vrlo moguće će se znati ko je prvi, ali i to je teško predvidjeti.
Ipak se nadam da ćemo nekako namaknuti dovoljno bodova za prvo mjesto.
East_side

#1060 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

Comrad wrote: Lihtenšajn:
:lol: izgleda samo da guzica vidi puta :mrgreen:

Cabadahija wrote:Ma ko je ba postavio ovu bezveznu temu????? ČUUUUJ, Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu????

Tema nije Svjetsko prvenstvo 2014 nego kvalifikacije za isto koje se u nekim kontinetnima već igraju u 16... u Evropi počinju za nekih 8-9 mjeseci...
Tvrdokorna mrlja

#1061 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Tvrdokorna mrlja »

sve ove repke znaju zalomiti dobru tekmu,tako da je oprez ono sto nam najvise treba.

al ne onaj kukavicki oprez,nego onaj s respektom protivnika i igranjem svake utakmice 100%.

ocekujem 12 od litvanije i lihtenstajna.

od ostalih 6 tekmi,ocekujem 3 boda od grka,sto bi..

..uz igru protiv slovacke i latvije na 9 bodova,trebalo biti dosta za prvo mjesto.recimo da "kiksamo" jednom,a ne dva puta u ove 4 tekme.ako se dogodi da u cetveromecu dva puta ne uzmemo tricu,vjerovatno cemo biti drugi.ako kiksamo tri puta,necemo ni baraza vidjeti.

al najbitnije je odraditi ciklus po ciklus.prve su nam ove cetiri tekme,a poslije toga cemo malo jasnije znati kako stvari stoje,i pomalo kalkulisati i gledati druge rezultate,al kalkulisati na startu je besmislica,mada evo i ja to radim :D
udrch

#1062 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by udrch »

Očekujem da ove kvlaifikacije završimo u Orange stilu, svih 30 bodova..
East_side

#1063 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

Tvrdokorna mrlja wrote:kalkulisati na startu je besmislica,mada evo i ja to radim :D
:lol:

jbg kad je dosadno, radiš i ono "što se ne smije" :mrgreen: - kalkulišeš

sad nešto kontam o onim silnim donacijama, humanitarnoj pomoći u i nakon rata... kud nam u sklopu svega toga ne dodijeliše ovu neku AFC ili OFC kvalifikacionu zonu :oops: :mrgreen:

a opet bismo se po baražima peglali s Iranom, k'o da gledam :lol:
cyprus

#1064 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Cabadahija wrote:Ma ko je ba postavio ovu bezveznu temu????? ČUUUUJ, Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu????

Treba se odreći ovih kvalifikacija i igrati samo prijateljske utakmice :roll:
Ja 8-)
JohnnyS.

#1065 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JohnnyS. »

kad bi do pobijedili sve ove navodne "levate" eto grckoj svih 6 bodova na poklon opet bi bili prvi.
al ne lezi vraze, valja levate pobijediti.
Frankyee

#1066 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

Jedino realno razmisljanje je da idemo na prvo mjesto i to tako da svima uzmemo 6 bodova, kad moze Spanija onda mozemo i mi.

Ako nemozemo uzeti 6 poena Grcima i nismo za Brazila
shalla

#1067 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

Frankyee wrote:Jedino realno razmisljanje je da idemo na prvo mjesto i to tako da svima uzmemo 6 bodova, kad moze Spanija onda mozemo i mi.

Ako nemozemo uzeti 6 poena Grcima i nismo za Brazila
To je već malo preoptimistično, nemojte da vas zavarava manjak imena u grčkoj ekipi, jak je to kolektiv itekako... Ali slažem se da u ovakvoj grupi HAMAN svaku tekmu treba ići na pobjedu ako želimo do prvog mjesta...
todd_smith

#1068 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

ne znam zasto je previse optimisticna, ako ne budemo prvi, iskreno nismo ni zasluzili da idemo u Brazil

kako neces biti prvi ili ciljati na prvo mjesto, ako vec 2 kvalifikacije, u grupama gdje igraju velesile, zavrsavas u Barazu

jos sada dobijes grupu gdje bas nema velesile tipa Spanije, Francuske...naravno da trebas ici na 6 bodova protiv svakog od ostalih timova

ako ne zavrsimo prvi, onda nismo NIKAKO napredovali kao ekipa, ako ista sa ovom grupom, ne zavrsiti prvi...onda mozemo komotno reci da smo se i pogorsali
shalla

#1069 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

todd_smith wrote:ne znam zasto je previse optimisticna, ako ne budemo prvi, iskreno nismo ni zasluzili da idemo u Brazil

kako neces biti prvi ili ciljati na prvo mjesto, ako vec 2 kvalifikacije, u grupama gdje igraju velesile, zavrsavas u Barazu

jos sada dobijes grupu gdje bas nema velesile tipa Spanije, Francuske...naravno da trebas ici na 6 bodova protiv svakog od ostalih timova

ako ne zavrsimo prvi, onda nismo NIKAKO napredovali kao ekipa, ako ista sa ovom grupom, ne zavrsiti prvi...onda mozemo komotno reci da smo se i pogorsali
A jel mislite da se ne može biti prvi ako se ne uzme od grka 6 bodova ;-)
Ja sam rekao da je to preoptimistično, uzeti grcima 6 bodova. A kvalifikovati se kao prvi je samo po sebi dosta realnije neg uzeti grcima 6 bodova...

Jasnije?
todd_smith

#1070 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

ne bas jer ako mislis da cemo biti prvi, a da ne uzmemo Grcima 6 bodova bi znacilo da takodjer ocekujes Grke da prosipaju bodove protiv ekipa kao Latvija,Litvanija,Lihtenstajn...to ili ocekujes da prolazimo na gol razlici, jer drugacije ne vidim kako neko moze misliti da mozemo biti prvi, a da Grcku ne klepimo za 6 bodova
Bosanski_kralj

#1071 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Bosanski_kralj »

Ne vjerujem da ćemo osvojiti 3 boda protiv Grka, očekivati 2 boda je nekakva realnost. Ono čemu se ja nadam je da će Grci kiksati protiv ovih slabijih protivnika, a mi to rutinski odraditi. TO će nam biti dovoljno za prvo mjesto.

Da naglasim: "ako se sad ne plasiramo na SP nećemo nikad" :oops: :D
todd_smith

#1072 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

Bosanski_kralj wrote:Ne vjerujem da ćemo osvojiti 3 boda protiv Grka, očekivati 2 boda je nekakva realnost. Ono čemu se ja nadam je da će Grci kiksati protiv ovih slabijih protivnika, a mi to rutinski odraditi. TO će nam biti dovoljno za prvo mjesto.

na Kosevu smo uzeli 1 bod, bez nekakvog truda

mislim da ih komotno mozemo ovdje uzeti, tamo namanje bod
shalla

#1073 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

todd_smith wrote:ne bas jer ako mislis da cemo biti prvi, a da ne uzmemo Grcima 6 bodova bi znacilo da takodjer ocekujes Grke da prosipaju bodove protiv ekipa kao Latvija,Litvanija,Lihtenstajn...to ili ocekujes da prolazimo na gol razlici, jer drugacije ne vidim kako neko moze misliti da mozemo biti prvi, a da Grcku ne klepimo za 6 bodova
Upravo to očekujem, nemaju oni dovoljno kvalitete da negdje ne kiksaju, no sikiriki ;-)
Bosanski_kralj

#1074 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Bosanski_kralj »

todd_smith wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ne vjerujem da ćemo osvojiti 3 boda protiv Grka, očekivati 2 boda je nekakva realnost. Ono čemu se ja nadam je da će Grci kiksati protiv ovih slabijih protivnika, a mi to rutinski odraditi. TO će nam biti dovoljno za prvo mjesto.

na Kosevu smo uzeli 1 bod, bez nekakvog truda

mislim da ih komotno mozemo ovdje uzeti, tamo namanje bod
Oni znaju igrati na rezultat. Mi smo to tek od ovih kvalifikacija počeli nešto po tom pitanju raditi, ali još je to sve slabo.

Za taj bod na Koševu se nisu ni oni pretjerano trudili. U kvalifikacijama ćemo zapeti i mi i oni, tako da ćemo doći na isto.
van Basten

#1075 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by van Basten »

grci imaju problem protiv manjih ekipa upravo zbog svog šugavog fudbala. Lako je zabunkerisati se Portugalu, Hrvatskoj ili nama i čekati kontru, ali kako igrati kada protivnik ne napada tvoj bunker? Trio L bi odmah potpisao po bod na svakoj utakmici protv Grčke, i oni će se tako i postavljati. I šta onda da rade tehnički antitalenti kada moraju napasti? Zato očekujem 2-3 kiksa njihova u tih 6 utakmica, a to nama otvara vrata da ne srljamo protiv njih
Locked